Web
Analytics
TECUCI

În dialog cu primarul Daniel Ţuchel


Daniel Tuchel_tecuci.eu  Vom reda mai jos câteva aspecte din discuţiile purtate de reprezentanţii sectorului Media cu primarul Daniel Ţuchel, astfel de dialoguri, conferinţe urmând să aibă loc la fiecare sfârşit de săptămână, vinerea. În cadrul conferinţei după ce s-a vorbit despre întâlnirea pe care a avut-o primarul cu angajaţii şi voluntarii Compartimentului Situaţii de Urgenţă, Daniel Ţuchel a menţionat că refuză să plătească facturile Primăriei pe lunile mai şi iunie emise de către operatorul de telefonie Vodafone. ”Am solicitat operatorului un audit pentru că factura de mobil este exorbitantă (pe luna iunie 155 de milioane) iar multe din cele 210 cartele SIM nu sunt folosite, sunt în birou la d-na Gabriela Sabău din informaţiile pe care le am, pentru că pe factură îmi vin zero… Tot în factură sunt prevăzute abonamente la internet cu trafic de 1 GB, abonamente IPTV (n.n. un serviciu de televiziune digitală, transmis direct către TV prin intermediul unui Set-Top-Box conectat la internet de mare viteză), rate la două laptopuri, la un iPhone 5 din banii Pieţei pentru domnul Cazacu (n.n. Am luat legătura ulterior cu directorul SC Pieţe Zone Verzi, Maricel Cazacu, care ne-a declarat că nu a deţinut şi nu a comandat vreodată un astfel de telefon). La Ecotec este un abonament de internet nefolosit… Noi plătim telefoane şi la directorii de şcoli şi grădiniţe, la instituţiile conexe Primăriei. Am cerut acest audit ca să pot negocia cu operatorul un abonament adaptat necesităţilor noastre. Pentru rezilierea unei cartele ar trebui să plătesc conform clauzelor contractului 150 de euro, la 210 cartele ar veni în jur de 31.000 de euro”.

Reevaluare pentru atribuirea contractului privind Parcul Dendrologic

Directorul tehnic al Serviciului de Investiţii, Nona Popovici, a oferit mai multe informaţii despre anularea procedurii de atribuire nr. 9646/01.06.2012 şi actele subsecvente acesteia şi reluarea procedurii de atribuire în cauză de la etapa de evaluare a ofertelor pentru atribuirea contractului de lucrări ”Dezvoltarea şi modernizarea spaţiilor verzi (grădini publice, parcuri, mobilier urban) – Parc Dendrologic Tecuci”. După prima evaluare societatea Tancrad a fost declarată câştigătoare având preţul mai mic. Cealaltă societatea Proms Concept Group Bucureşti nu a îndeplinit nici cerinţele minine de calificare şi a fost declarată perdantă. Societatea a depus contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Acesta a decis anularea raportului de atribuire şi organizarea reevaluării. Primăria avea dreptul de a ataca această decizie dar nu a făcut-o astfel că se va desfăşura reevaluarea. În ceea ce priveşte reabilitarea Parcului 1 Mai s-a precizat că acolo e o investiţie multianuală. Anul acesta trebuia să se realizeze iluminatul dar nu există un proiect pentru aşa ceva.

În căutare finanţării

Primarul Daniel Ţuchel a efectuat vizite la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Mediului în căutarea finanţării pentru transformarea promisiunilor electorale în realitate. Conform spuselor primarului se pare că ar exista astfel de resurse. Edilul a vorbit în primul rând despre anveloparea blocurilor. La momentul actual nu există niciun proiect tehnic, marţi urmând ca primarul să se întâlnească cu o echipă de proiectanţi. Apoi s-a vorbit despre finanţare pentru zona de parcuri şi pentru sectorul apă şi canalizare. Primarul vizează actualmente înlocuirea instalaţiei de apă (din azbociment) din cartierele CFR (există apă în proporţie de 80%, canalizare 70%) şi Bălcescu (80% apă, 0 canalizare) şi a precizat că-şi doreşte ca la sfârşitul mandatului Tecuciul să beneficieze de utilităţi precum apă şi canalizare în proporţie de 100%. Tecuciul Nou, Bălcescu, Cuza-Vodă, Cernicari, Criviţeni, Focşa, sunt cuprinse deja într-un proiect de introducere de reţele de apă şi canalizare, de peste 20 de milioane de euro, aflat în faza de licitaţie. Daniel Ţuchel a mai spus că se vor moderniza cu banii societăţii Electrica reţelele electrice din zona Unităţii Militare, a unor străzi din cartierul Tecuciul Nou, şi a perimetrului de la podul peste Tecucel (str. 1 Decembrie 1918) până la strada aferentă Şcolii SCATEC. S-au semnat autorizaţiile de construire şi lucrările ar trebui să înceapă în 30 de zile.

Fierul vechi vândut la un preţ mai ridicat

Noul primar a reziliat contractul de achiziţie fier vechi încheiat de Primărie cu Sc Printes Metal Srl Bârlad deoarece spune şeful municipalităţii kilogramul de fier vechi din zona Unităţii Militare a fost ofertat de reprezentanţii firmei cu 0,6 lei şi totuşi s-a stabilit un preţ de 0,2 lei. Conform unei noi înţelegeri între cele două părţi fierul din 3 bazine va fi vândut la preţul de 0,6 lei/kg. Restul de fier din cele 13 bazine va putea fi achiziţionat doar la preţul de 1 leu/kg. Primarul a spus că nici evaluarea în ce priveşte cantitatea nu a fost făcută corect, cele 16 bazine fiind estimate la 32 de tone când de fapt numai 3 bazine au 42 de tone.  Revenim cu detalii.


14 comments

 1. 1. telefoane – cei care au vorbit mai mult,ar trebui sa plateasca,se poate verifica,unii chiar au nevoie de telefon,nu este un moft. In toata lumea civilizata salariatul are in dotare un telefon mobil de la firma la care este angajat.

  2.licitatii – cei care cer mai putin fac si treaba mai proasta, apro-pos casa de cultura, a iesit un kk la acoperis si pe exterior

  3. – Pana sa obtina fonduri pentru tot orasul,domnul primar ar putea trece, sa bea un pahar de apa, de la vreun cetatean oarecare din cartierul CFR.Ar putea preveni o eventuala imbolnavire ,la cat de rosie este apa.

  4 – as fi bucuros ca cetatean ,desi nu as beneficia de nimic, sa starpeasca furturile de la unitatea militara, din ce a mai ramas. Doar asa, sa moara capra vecinului.Reziliem un contract de care beneficiaza unii de-ai lor, pentru a incheia altul de care vor beneficia unii de-ai nostri. La primarie, ce curge printre degete,si de la unii, si de la ceilalti.Pleaca-i nostri,vin ai nostri ,noi ramanem………tot asa.

 2. Degeaba ”l-a strâns cu ușa” domnul primar pe Cazacu, săracu’ director de la Piață are dreptate! De unde iphone 5 când el nici n-a fost lansat, este încă în fabricație, lansarea amânându-se din septembrie anul trecut pentru august,cică, anul acesta?!
  Într-adevăr, trăim niște vremuri foarte greu de definit și înțeles. Se practică manipularea la vedere oriunde și pe orice subiect. Mai nou, unii fac comparații cu alte UAT-uri, ba dau și verdicte vis-a-vis de proiecte europene, de parcă ar fi specialiști în astfel de lucruri. Toate proiectele europene sunt verificate și reverificate în trepte succesive și este relativ greu, dacă nu chiar imposibil, să se facă vreo găinărie ieftină tipic românească. Posibil ca suma de 19 milioane de lei noi alocată de Primăria sectorului 2(aprox. 4 milioane de euro)să reprezinte numai cofinanțarea proiectului, iar grosul banilor să vină din fonduri europene. Și din partea administrației locale există o cofinanțare pe proiectul de Apă-Canal mai sus menționat pentru Tecuci. Problema adevărată este că, dacă ne aducem aminte, fostul primar a avut o formulă foarte ”ilustrativă” vis-a-vis de acest proiect. Spunea dânsul că pentru acest proiect, care cuprinde inclusiv modernizarea stației de epurare, extindere de apă curentă și canalizare și realizarea de stații intermediare de pompare a apei uzate în cartierele Tecuciul Nou, Crivițeni, Bălcescu, Cuza-Vodă, Cernicari și Focșa, ”a negociat cu pistolul la tâmplă!”
  Spunea domnia sa atunci că, deoarece era de altă culoare politică față de conducerea județului, asocierea Tecuciului a fost oarecum făcută în condiții mai puțin avantajoase. La aprobarea în cadrul C.L. a acestei asocieri s-a spus că Tecuciului îi vor fi alocate, din suma de 130 milioanede euro, în jur de 27-28 milioane de euro pentru canalizare, extindere rețea apă, modernizare stație de epurare, ș.a.m.d. După aprobare la Bruxelles, cei de la Galați au spus că pentru Tecuci vor fi alocate numai 20 de milioane de euro, 7-8 milioane euro dispărând ”ca măgaru-n ceață!”. Cînd a fost întrebat de această problemă la postul local de radio anul trecut, domnul primar iarăși a repetat formularea ”am negociat cu pistolul la tâmplă!” O fi fost aceeași situație ca la Adrian Năstase și numai ”s-a zgâriat”, sau doar a fost o formulă în spatele căreia și-a ascuns nepăsarea și comoditatea?
  Iată că, actuala conjunctură politică permite actualului primar să se zbată să obțină ce ni s-a promis, adică 28 milioane de euro, nu 20. Eu zic că domnul actual primar ar reputa o victorie importantă de imagine dacă ar reuși să facă acest lucru, iar comunitatea ar beneficia de fonduri mai mari pentru realizarea obiectivelor mai sus amintite. Astea da bătălii!

 3. Deci nu-mi vine sa cred. Pana acum primaria avea bani sa plateasca intretinerea la parc si hop de cand e asta de ne conduce… nu mai sunt bani! Mai sa fie, lu’ nenea asta nu-i convine cat cascaval e si mai cerseste! Sa-i fie rusine, mai bine ar face si el ceva bun pentru orasul asta, ca la naiba sa nu uitam afisele (care pe langa ca erau puse ca dracu si iti scoateau ochii mai si incurcau si traficul). Nu circula nimeni gratis, si nu s-a apucat nimeni sa izoleze nici un bloc. “Din prima luna o sa incep lucrarile” Hai nu serios…? Sau codat lucrarile=furatu? Contractele la telefoane nu erau bune nu? Functionarii nu-s buni ca nu-s neamuri si rude si… lor? Nu? Sincer mi-e rusine de ce a ajuns orasul asta… de cine a ajuns sa ne conduca (fratilorrrrrr treziti-va). Asta de ne conduci… parerea mea sa te i..xx… Sa nu se inteleaga n-am nimic cu partidu’ , doar ca nenea minte cam mult. Daca era Galbenus, sau oricine altu din partid era foarte ok. Nenea are o mutra de om mincinos (si s-a adeverit ca asa este), nu pot sa inteleg cum doarme linistit cand ajunge acasa. Nu-i e frica asa putin de Dumnezeu?

 4. Din intamplare am gasit un personaj care se potriveste perfect actualului nostru edil si anume “CAPITANUL BURCEA”..Capitanul Burcea este un personaj din filmul lui Lucian Pintilie “Terminus paradis” o sa adaug un link, pt ca e cam dificil sa explic despre ce este vorba… oricum… sunt convins ca o sa imi dati dreptate:))) http://www.youtube.com/watch?v=oHZ3t_GGKbU

 5. Iata de ce sunt necesare schimbari mai dese. Parca si 4 ani sunt ceva cam multi pentru cat de repede se refac “grupurile” si se reinnoiesc metodele de FURT.

 6. O ciudăţenie a acestor vremuri, este că Tecuciul nu are nici 300 de străzi. În anul 2011, primăria sector 2 Bucureşti aloca 19.000.000 de lei, (LEI nu EURO) pentru a pune apă şi canalizare pe 285 de străzi, inclusiv refacerea acestora după încheierea lucrărilor, iar la Tecuci se vor cheltui 20.000.000 de EURO. Cheltuielile astea ar fi băgat în colaps bugetul local. Bine că nu sunt de la bugetul local. Dar şi dacă se va afla la Bruxelles preţurile practicate la lucrările din România, iar va ieşi tămbălău, cum s-a mai întâmplat la alte investiţii. Aşa că bănuiesc că suma vehiculată drept investiţie la introducerea de apă curentă şi canalizare în cartierele care nu posedă aceste utilităţi, este cumva…greşită.

  1. La aceasta intrebare trebuie sa de-a raspuns conducerea societati Apa-Canal Galati,care a primit fondurile de la UE. Stiu ca se vehiculeaza suma de 130 de milioane de euro pentru jud. Galati, din care 20 de milioane de euro pentru Tecuci.Care este destinatia exacta a acestei sume nu se stie.Conducerea societati, stiu ca a comunicat,ca in aceasta luna va avea loc a 4-a licitatie, pentru atribuirea acestei lucrari.Dar dupa toate probabilitatile nu va fi si ultima. Daca pana acum au contestat firmele de sub tutela PSD-PNL, este de asteptat ca acum sa conteste firmele de sub influenta PDL.

  1. Pentru “adi”
   Recunosc că am fost luat prin surprindere de “comentariul” tău (de fapt o afirmatie la categoria “Comentarii”).
   În primul rând pentru consistenţă şi în cel de-al doilea pentru originalitate.
   Trebuie să mai adauga că, mi se pare că risipeşti prea mult timp pentru a participa la viaţa comunitaţii.
   Evident, din spatele unul calculator, la umbră şi ferit de orice risc. Asta denotă, evident, mult curaj…
   Despre care căţei vorbeşti? E destul de vag. De stânga, de dreapta sau de centru?
   Interesant totusi este faptul ca ai intrat pe site sa vezi “ce” si “cum” comenteaza aceşti “căţei”.
   Am observat un mic amănunt: căţeii pot mai mult decât tine… Sau poţi mai mult dar te consrvi?

   1. ma refer la catelusii din toate taberele… unii striga ca sunt persecutati.. altii…sunt in extaz… mi se pare o chestie tragicomica sa-i vezi pe unii ,(nu-i bag pe toti in oala),cu cat patos isi expun viziunile.. asemeni patrupedelor amintite, care ranjesc dintii unele la altele, asteptand momentul sa sara la gatul celuilalt.. influentati probabil de modelul politicienilor din ziua de azi…

    1. Am fost “pacalit” de mai noul tau ID. Am observat, mai apoi, ca esti un comentator “veteran”. Da, prea mult patos din partea unor comentatori (ori concetateni). Unii fara sa aiba nici un fel de informatii. Daca a fost “virusat” PDL, atunci, oricine sau orice e critic la adresa acestuia trebuie ucis. Daca se poate chiar la propriu. La fel e si in cazul actualei puteri. Constatarea mea este ca, nu liderii sunt atat de “transanti”. Mai de graba trepadusii ce graviteaza in jurul acestora. Explicatia e simpla: cred ca, cei ce se afla in pozitii cheie, de conducere, or sa acorde privilegii oricarui membru de partid. Neconditionat. Alfel de ce s-a inscris in respectivul partid? Doar trebuie sa injure pe unii sau pe altii intr-un loc sau in altul. Dar tot mai sper ca liderul sa iasa la suprafata si sa negocieze bine orice.
     Zilele trecute V.I Postolache, maestru in negocieri declara:
     “Un prieten mã îndemna sã comentez ultimele evenimente politice, din punctul de vedere al negocierilor desfãsurate. E greu sã faci asta fãrã sã critici pe unul sau pe altul. As fi imediat acuzat de partizanat politic. Pot spune însã ceva despre aproape toti politicienii români: sunt negociatori mediocri, într-o perioadã în care ar fi trebuit sã fie strãlucitori. Amatorismul (lipsa de instruire) îsi spune cuvântul peste tot.”

     1. Nu a fost intr-u totul o pacaleala…sunt mai multi utilizatori care comenteaza de la aceasta adresa ip, unii mai infocati..altii mai..amuzati de infocarea celorlalti..:) Ma bucur ca am fost inteles! Dupa cum am spus,nu ii pun pe toti intr-o oala, sunt si comentatori care posteaza opinii obiective… Toata stima pt acestia! Cat despre aticole..tineti-o tot asa, nu tineti cont de ce zice unu sau altu care din frustrare ca nu are in cine sa-si infinga coltii, se arunca la gatul jurnalistului…FACETI O TREABA EXCELENTA!!

     2. Multumim! De aproape trei ani incercam sa tinem calea cea dreapta. Cu ajutorul dumneavostra, evident.

Comments are closed.