Web
Analytics
TECUCI

Fostul primar: “Un prejudiciu de 360 de miliarde e imposibil”


Eduard-Finkelstain   Camera de Conturi Galaţi a efectuat în perioada 13.05-05.07.2013 acțiunea de audit financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară pe anul 2012 la Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Tecuci, informează tecuceanul.ro. Au fost audiați și ordonatori terțiari, respectiv Colegiul Național “Calistrat Hogaș”, Liceul Tehnologic “Elena Caragiani”, Colegiul Național de Economie și Agricultură, Serviciul Public Local de Asistență Socială. Echipa de control a înregistrat, cu ocazia misiunii de audit, 11 erori/abateri la UAT Tecuci, valoarea totală a prejudiciului fiind de 36.120.257 lei (peste 360 miliarde lei vechi) precizează aceeaşi sursă într-un prim articol dintr-o serie mai largă pe tema abaterilor constatate de Camera de Conturi. În material sunt învinuiţi fostul primar şi echipa sa. Eduard Finkelştain a fost contactat telefonic pentru a oferi un punct de vedere portalului tecuci.eu: “Un prejudiciu de 360 de miliarde e imposibil. Bugetul consolidat al Primăriei era – cel puţin aşa ştiu în ultimii ani de mandat – 500 de miliarde, cuprinzând salariile profesorilor, veniturile de la bugetul de stat etc. Din acestea 110-120 de miliarde pe an erau veniturile proprii ale Primăriei. Înregistrări eronate ar putea să fie, aşa cum scrie în articol, dar suma vehiculată este imensă. Ar trebui consultat raportul Camerei de Conturi care probabil va fi făcut public. Sunt multe date şi elemente care trebuie explicate de un specialist în contabilitate”. Revenim cu alte comentarii pe marginea abaterilor constatate de Camera de Conturi şi redate de tecuceanul.ro din dorinţa de a fi un factor de echilibru.


9 comments

 1. Domnule „costel costel” ! 1. Minti; 2. Te amagesti; 3. Aduci osanale cui nu merita; 4. Bani publici erau si pe timpul fostului primar dar mai cu seama bani publici sunt pe timpul actualului primar; 5. Nu mai sunt decit 3 ani, asta daca nu se schimba legislatia cu privire la mandatul autoritatilor locale sau, Doamne freste, apare vreun motiv de suspendare a Primarului in functie.

 2. Daca Romlux nu avea proces verbal de predare de ce a castigat procesul la Tribunalul Bucuresti? Aceasta „ordine in primarie ” se face ilegal? De ce prefectul a anulat demiterea doamnei Mitrut? „Ordinea” aducand functionari de la Tepu? Angajarile se fac dupa culoare politica sau dupa sustinerea unor concursuri publice? Vocile alea care spun ca duc Tecuciul in faliment nu sunt mefondate, ele se bazeaza pe documente (vezi incredintarile directe facute intr-un an de mandat si costurile Srl-urilor infiintate care adunate ne dau circa 400 de miliarde). Daca acest primar este unul bun dc nu publica rapoartele de activitate si procesele verbale ale sedintelor C.L.? Raspunsuri domnule Costel nu vorbe goale electorale. Eu vorbesc pe basa unor documente nu zvonuri la fel ca si cei de la Tecuci.eu!

 3. Nu-l mai plangeti pe fostul primar,a fost ce-l mai slab primar al Tecuciului , eu personal sunt membru PDL dar sunt tecucean, ce face astazi Tuchel trebuia facut de mult,dece nu recunoasteti ca actualul primar vrea sa transforme orasul intr-un oras modern,ce-a facut in primarie trebuie sa recunoastem cu totii ca a transformat un cuib de sobolani si de viespii intr-o institutie normala,astazi toti il criticam ca e dictator ca e taran ca e hot etc ,din punctul meu de vedere este inainte de edil al acestui oras e si el om,faptul ca a facut ordine in primarie si cand spun ordine nu ma refer doar la renovare ci la ordine in acte in randul personalului,va amintiti cu totii pe timpul pdl-ului toti tecucenii eram suparati pe functionarii primariei ca nu ne bagau in seama ,nu-i gaseai prin birouri toti veneau la serviciu ca si cum era un SRL ,astazi sunteti iritati ca totul e in ordine,dar cine sunt acei suparati toti profitorii si toti infractorii care lucrau in primarie. Faptul ca Tuchel iau deconectat pe multi de la banul public va deranjeaza? Faptul ca toti marii patrini ai orasului nu si plateau impozitele , faptul ca vrea sa faca ordine in toate birourile si serviiciile primariei va deranjeaza, faptul ca a scos la iveala infractiunile si jaful facut de catre vechea conducere va deranjeaza? Foarte multi cetateni sunt informati si intoxicati de catre unii ca tecuciul va intra in faliment ca tecuciul va ajunge o ruina datorita lui Tuchel, dar de ce nu mergem acasa la fostul primar si sa-i cerem explictii dece a semnat ace-l contract pagubos cu ROMLUXUL faptul ca Tuchel nu vrea sa plateasca facturile catre ROMLUX nu este o rea vointa personala a lui , ci nu vrea sa fie partas la jaful creat de catre fostul primar. Stiati ca Tuchel a intrat in acest litigiu cu ROMLUXUL deoarece nu era facut un deviz de lucrare si receptia lucrarii? Stiti ca Tecucenii au de plata 200.000 ron pe luna catre romlux pana in anul 2020 ,asta datorita contractului semnat de catre Eduard F si MARELE DIRECTOR ECONOMIST CULITA HOLBAN? Toti cetatenii am dorit si dorim o schimbare in acest oras ,aceasta schimbare se produce dar nu vrem sa o vedem ,era normal ca sa se produca aceasta schimbare trebuia facuta din interiorul primariei,astazi toti criticam tot ce face dar vom realiza ca multi ne-am inselat , in urmatorii pasii sunt sigur ca se va ocupa de oras,asa ca haideti sa-l lasam sa vedem ce va face si sa-l sustinem .

  1. Problema nu este ca nu-l lasam sa faca treaba.Problema este ca nu se vede nimic c-ar face treaba in folosulcetatenilor simpli.Daca fostul primar este vinovat de semnarea unui contract pagubos pt noi,exista legea ce trebuie sa faca lumina si sunt institutii ale statului(printre care si politia economica din tecuci) care pot realiza cercetarea.
   Daca tu crezi ca schimbarea unor ferestre si instalarea acelei usi rotativa prin atribuire directa clientelei politice sau spagilor inseamna schimbare,te inseli amarnic.
   Daca contractul este pagubos,acest lucru nu-ti da dreptul sa incredintezi dosarele unui avocat(pnl-ist printr-o simpla coincidenta?!) pe care-l platesti cu 600 MILIOANE lei vechi doar intr-un singur dosar,fiind pierdut in mod glorios(si stia acest lucru daca era profesionist adevarat).Restul banilor pe care-i „mulge” din primarie pe fiecare stampila,sunt firmituri?Sau poate ca o face in mod gratuit si doar ptr binele nostru.Hai sa fim seriosi!
   Urmatoarele schimburi de terenuri ce se vor vota vineri,in beneficiul orasului sunt?Sincer,eu sunt convins ca NU categoric.
   Costele draga nu pune botul la vorbele de fatada nici la el si nici la un alt polician ca asta vor ei.Este acelasi lucru cand vine si-ti ofera sacosa sa-l votezi.

  2. s-o spui lu mutu ca ai fost pdlist! esti un pupincurist sau oportunist care e cand cu dracu cand cu tat-su. Mai mare hot decat tuchel nu o sa fie niciodata la Tecuci. Dece in fiecare luna primeste cotizatia de la piata pe care o foloseste cum vor muschii lui, pentru asa zise investitii multe dintre ele nefiind prioritare. Ce-i trebuiau renovarile fastuaoase de la cladirea primariei unde se plateau taxele? ce mare minune cu usa rotativa si cateva geamuri si usi termopan, lucrari efectuate de acolitii sai de politica infractionala ? Ce ordine a facut printre angajati cu niste toape de la tepu care habar nu au de legislatie si executii bugetare de s-a dus cu bilantul de 8 ori la Galati pana l-a nimerit si habar nu au sa redacteze o adresa? Dar acum patronii uselisti isi platesc taxele si impozitele? I-ati vazut la vreo coada pe plescanii, costinii,papucii, andriutii,crisanii , butunoii,nacii,curtennii,s.a.m.d. ca sa-si plateasca darile catre stat, i-a verificat cineva sa vada ca nu au angajati si fac singuri lucrarile pe sute de hectare ca sa nu plateasca obligatiile la somaj, CAS SI CASS?Iar despre contractul cu Romlux, ce sa mai vorbim? S-a vazut cata dreptate si ce bine a fost instrumentat de d-l avo(cacat) franctu , dar care v-a primi 60.000 lei pe care ii va imperti bineanteles cu d-l primare ot tecuci , pardon tepu ca asta va face din Tecuci. Mai judeca costel,costel pana sa pupi piata independentei!

  3. Cred ca dumneata ori faci parte din gasca primarului ori esti spalat pe creer de propaganda uselista si ziarul primariei. Va rog sa imi spuneti numele unuia dintre coruptii si infractorii din primarie care au fost deconectati de la banul public, ca din serialul publicat in oficiosul primariei rezulta ca singurul corupt si hot este chiar actualul primar Tuchel.Las la o parte faptul ca saptamana trecuta a facut o sedinta cu angajatii primariei, chipurile pentru a prezenta raportul Curtii de Conturi, de fapt un nou prilej de amenintarii la adresa celor care inca nu au fost dati afara.Si la sedinta de ieri a sefilor USL din Tecuci, primarul a venit cu aceleasi baliverne; ca vrea sa faca un oras european, dar angajatii primariei sunt rai si se opun, ca el nu are nimic cu ei, dar ce sa le faca daca sunt incompetenti. Si a adus in discutie cazul fostei secretare Mitrut Narcisa, care a fost evaluata de primar ca incompetenta, dar el bunul si milosul ia oferit un alt post, insa sa vezi rautate ea refuzat, ca vroia un transfer la o comuna etc, etc.Si ceea ce mi se pare mai grav este ca acest individ chiar este crezut, cand de fapt nici una din persoanele angajate in primarie si in celelalte institutii subordonate nu a fost angajata pe baza competentelor,( in dispretul legii nu a organizat nici un concurs ), ci pe criterii politice si apartenenta la gasca tuchelista originara din Tepu.Ca sa poata da afara functionarii incomozi care se opuneau masurilor aberante luate de primar, a modificat organigrama, desfiintand anumite compartimente, s-au impunand obligativitatea studiilor superioare la anumite posturi, pe care legea nu le cere – vezi cazul casierilor.
   Si in cazul Romluxul esti in eroare domnule Costel, daca nu erau procesele verbale de receptie a lucrarilor instanta nu hotarea ca Primaria sa plateasca 8 miliarde de lei. Dumitale ti se pare normal ca din banii nostri sa fie platit avocatul Francu cu 600 de milioane, pentru un proces pe care l-a pierdut? Dumneata stiai ca juristul primariei dl. Borsan i-a atras atentia primarului ca va pierde procesul, de fata cu mai multi consilieri locali, care pot depune marturie? Ce a facut primarul? Simplu a desfiintat compartimentul juridic al primariei, altadata sa nu mai fie contrazis.Dumneata spuneai ca Tecuciul nu va intra in faliment? Mai vorbim in Ianuarie, cand va avea loc un nou proces cu Romlux, cu o miza de 10 milioane de euro.Sa nu uit si zecile de procese pe care primaria le are cu fostii sau actuali angajati, impotriva carora primarul Tuchel a dispus masuri abuzive si aberante-mutarea de pe un post pe altul din 3 in 3 luni, taieri de salarii, desfacerea contractelor de munca. Deja au fost date hotarari ramase definitive prin care primaria este obligata sa plateasca sute de milioane, la care se adauga onorariul de 50 de milioane, platit unei avocate pentru fiecare proces.
   Despre sutele de contracte incredintate fara licitatie, pe ochi frumosi, nu are rost sa mai vorbesc, poti sa citesti si dumneata singur numele firmelor si persoanelor care s-au infruptat din banul public, toate fiind useliste.Adevarul este ca la un an dupa preluarea puterii de catre usl orasul a inceput sa arate la fel de cenusiu ca in perioada Lazar Gheorghe.

 4. Edi Finkelstain un om cu bun simnt! Ce paradox intre acest domn primar si actualul primar! Doua extreme! Ne e dor de vremurile cand in Tecuci era pace si nu ca acum DICTATURA!

 5. Un factor de echilibru fata de cine?Fata de acest tecuceanul.ro care nu-si respecta cetatenii pe care cica doreste sa-i informeze?Nu cred ca-si are rostul sa faceti efortul de a fi domni fata de niste pseudo-ziaristi care,nu stiu altceva decat sa pupincureasca de dimineata devreme pana tarziu in noapte un grup de indivizi ce sfideaza opinia publica din oras.
  Intr-o societate normala si democrata,criticile fac parte din viata.La tecuceanul.ro,NU.La un articol(si nu numai)aparut in tecuceanul.ro am scris un comentariu prin care,ii rugam pe resposabilii acelei fituici,platita din banii nostri,ai contribuabilor,sa ne permita si noua,prostimii de rand,sa ne exprimam punctul de vedere referiror la faptele aparatului administrativ.Cred ca avem acest drept atat timp cat contribuim la toate cheltuielile necesare unei…publicatii a orasului.Acel site este sustinut si de noi,cei care nu suntem pe deplin satisfacuti de activitatea de „glorie” a tov-ilor functionari sau sefi ai lor.
  Ceea ce e de laudat ii las pe altii sa laude,eu doar vreau sa subliniez ca,mare lucru de laudat in administratia locala nu se vede asa ca am dreptul sa-mi exprim p.d.v. la incompetenta unui premar&compania.

Comments are closed.