Web
Analytics
TECUCI

Expozitie de icoane la Biblioteca Municipala Tecuci


Pentru al treilea an consecutiv, Protoeria Tecuci impreuna cu Clubul Copiilor Tecuci, intr-un parteneriat foarte strans, organizeaza si desfasoara concursul national de iconografie si arta crestina intitulat “Ucenici la portile Credintei”. Elevi de gimnaziu din toata tara, elevi care sunt inscrisi in scolile si parohiile de unde fac parte, participa la programul “Hristos Impartasit copiilor” si la cercurile de pictura. In fiecare an, am avut bucuria de a primi din fiecare parte a tarii grupuri de elevi, insotiti de supraveghetorii lor. Programul dureaza patru zile, iar concursul doreste sa afirme icoana in randul tineretului. De aceea, programul pe care elevii il urmeaza cuprinde o parte activa, de creatie, intr-un atelier de la Clubul Copiilor din Tecuci, iar partea a doua a fiecarei zile de participare la concurs, inseamna vizitarea unei manastiri din zona Tecuciului, unde copiii iau act de activitatea de la manastiri, de slujbe, cu participarea la ele, de pictura din biserica, de locul si importanta ei in viata crestina. Anul acesta au fost prezenti la concursul de la Tecuci, elevi din Oltenita, Calarasi, Panciu, Braila, Galati, Liesti si Tecuci. Premiile au constat in diplome care au aratat locul fiecarei creatii si a elevilor. Un scurt videoclip se poate descarca de AICI. Juriul a fost format din: delegatul Inspectoratului scolar Judetean, domnul prof. univ. Manole si domnul Petru Tulei (pictor restaurator) care au facut o evaluare obiectiva si care au remarcat o dorinta a a elevilor de a creea lucrari speciale. Au fost patru zile de experienta, patru zile de comunicare si credem ca cel mai important este comunicarea pentru generatia tanara, care prin actiunile singulare se instraineaza de valorile culturale si spirituale ala poporului.

Multumim tuturor celor care au participat si celor care ne-au ajutat la organizare.

A relatat : Parinterele Protoereu Ghorghe Joghiu


6 comments

 1. Multumesc pentru ca a-ti elucidat „problema” si mii de scuze daca am jignit pe cineva dar eu sunt un om simplu caruia ii place adevarul si corectitudinea!

  1. Nu ati suparat pe numeni. Noi ne dorim dialog deschis in probleme ce tin de comunitate.
   Va multumim ca ati participat la activitati in cadrul comunitatii.

 2. Am citit foarte bine si m-am referit exact la cine a relatat !Patru zile am insotit un grup de copii participanti la acest concurs si sunt de parere ca nici in preoti nu trbuie sa mai avem incredere !!!!!cum sa explic eu copiilor ca parintele nu spune adevarul?!Poate ma ajutati!!!!

  1. Am cules informatii in acest sens si va pot comunica urmatoarele: Informatia a ajuns eronat la Protoerie. Este vorba despre faptul ca elevii in acest an de criza nu au primit, ca in alti ani si cadouri constand in truse si alte obiecte. Informatia va fi corectata in cursul zilei. Multumim pentru sesizare. Toate cele bune!
   Echipa tecuci.eu

 3. Nu va este rusine Dlor sa mintiti ,mai ales ca va invartiti printre slujitorii Domnului?! ce truse cu materiale de pictura ati oferit copiilor ????????RUSINEEEE !!!!sau poate ati oferit doar copiilor din Tecuci & Liesti ?!postati un film unde se vede k ati oferit ceva copiilor!!!!!

  1. Nu stim la cine va referiti…. Daca ati fi citit intreg articolul, ati fi observat ca relatarea apartine Parintelui Protopot Gh. Joghiu.
   Noi nu am facut decat sa publicam informatia transmisa. Evenimentul, din cate stim, sa desfasurat pe mai multe zile si etape.
   Daca aveti informatii suplimentare , va rugam sa ne scrieti un comentariu.

Comments are closed.