Web
Analytics
TECUCI

Ei au faurit Romania Mare


Nu plange, maica Romanie  Nici nu-ti vine a crede ca a existat o vreme cand iubirea de tara nu era un subiect de ras,demodat si desconsiderat… Ca intr-un paradox sinistru, oamenii cu suflet curat si tinuta morala au oprit cu pieptul lor gloantele destinate TARII, pentru ca LICHELELE NEMERNICE (am scris asa, ca exista si expresia ‘lichea simpatica”)  din ziua de astazi să vândă cu atâta uşurintă ce au câştigat cu pretul vieţii lor aceşti eroi necunoscuti.


2 comments

  1. Daca întrebarea este adresata tecucenilor, raspunsul este : TOTALA INDIFERENTA . AUTORITATILE LOCALE au absentat cu desavirsire de la ONORUL ce trebuia dat ROMANIEI de ziua ei – 1 Decembrie – .
    RUSINE !!!!!!

  2. Interesant e ca tot astazi am primit aceasta poezie formidabila de la un prieten brailean si intentionam sa o trimit redactiei cu rugamine de publicare. Nu inteleg de ce Parerologul nu a postat-o integral sau poate redactia nu a facut acest lucru … Pacat.
    P.S. Soldatul l-a care s-a gasit aceasta poezie a murit in ajunul Marii Uniri (toamna lui 1918). Exista un fragment: “…Copiii nostri, peste veacuri, Onoare ne vor da, o stim !”. Ce onoare le-am acordat noi anul acesta, de Ziua Nationala ?

Comments are closed.