Web
Analytics
TECUCI

Ecologizare cu barca în Parcul Crâng


Ecologizare-Parcul-Crâng_tecuci.eu

24 de elevi de la clasele a XI-a şi a X-a ale Colegiului Naţional “Spiru Haret”, mobilizaţi şi coordonaţi de profesorul de geografie Cezar Iulian Ungan, au efectuat vineri la amiază o acţiune de ecologizare a suprafeţei lacului din Parcul Crâng. În perioada 2009-2011 elevii de la colegiul tecucean au colectat materiale reciclabile pentru care au primit suma de 12.635 lei. Din aceşti bani au fost achiziţionate o ambarcaţiune de aluminiu nescufundabilă, 8 veste, 10 greble, 10 lopeţi, o trusă sanitară omologată. Profesorul Ungan ne-a explicat că urmează să mai fie cumpărate 10 corturi. Vineri au fost utilizate toate obiectele achiziţionate, necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a unei acţiuni de ecologizare a suprafeţelor acvatice. În primă fază elevii au mers pe insulă pentru a lansa barca la apă, doi dintre ei (înlocuiţi ulterior de 4 colegi) efectuând acţiunea de ecologizare din ambarcaţiune (acomodarea cu ambarcaţiunea s-a făcut anterior pe Valea Siretului). Ceilalţi au curăţat timp de mai bine de o oră malurile lacului reuşind să umple 5 saci cu pet-uri/vechituri şi să strângă separat alte deşeuri. Profesorul Cezar Iulian Ungan şi elevii colegiului pregătesc o nouă acţiune de ecologizare aici şi în Parcul Insulei Cercetaşilor după perioada tezelor. Un scurt videoclip va fi postat AICI.

actiune-Ecologizare-Parcul-Crâng_tecuci.euEcologizare-Parcul-Crâng-din-Tecuci_tecuci.euEcologizare-in-Parcul-Crâng_tecuci.eu


4 comments

  1. Aceasta fumoasa initiativa poate fi continuata si de adulti, mai ales ca au cunoscut frumusetea acestui parc. E timpul de implicare sociala, e timpul de invatat din exemplul celor tineri.

  2. BRAVO ! Iată ca se poate si la Tecuci sa reuseasca o initiativa atat de frumoasa.

  3. Domnul profesor si copii fac ceea ce cred ca trebui sa fie intai de toate in atentia si rezolvarea Primariei si a Consiliului Local. DAR STATI LINISTITI, EI NU SE SUPARA CA LE FACETI TREABA !

  4. Felicitari domnului profesor Ungan pentru devotament si profesionalism in meseria de dascal. Este un exemplu pentru noi, cei care suntem la inceput de drum in cariera didactica. Avem foarte multe de invatat de la dansul. Multa sanatate si putere de munca.

Comments are closed.