Web
Analytics
TECUCI

Ecologizare cu barca în Parcul Crâng RELOADED


Ecologizare lacul agrement Tecuci  Profesorul de geografie Cezar Iulian Ungan şi o serie de elevi din clasele a XII-a B şi D de la Colegiul Naţional “Spiru Haret” au reiterat vineri acţiunea de ecologizare a suprafeţei lacului din Parcul Crâng, desfăşurată la finele lunii aprilie. “În general se acordă mai multă atenţie ecologizării suprafeţei terestre decât celei acvatice. Din acest motiv ne-am axat pe curăţarea apelor. E drept că trebuie să ai şi echipamente specifice”, ne-a mărturisit profesorul. În perioada 2009-2011 elevii colegiului tecucean au colectat materiale reciclabile pentru care au primit suma de 12.635 lei. Banii au fost investiţi într-o ambarcaţiune de aluminiu nescufundabilă, veste, greble, lopeţi, o trusă sanitară omologată etc. Toate ”accesoriile” au fost folosite şi la această acţiune de ecologizare. Ambarcaţiunea a fost lansată la apă de pe prima insulă, cu doi dintre elevi, care au vâslit până la celălalt mal pentru a-şi ajuta colegii să îndepărteze reziduurile aflate la suprafaţa lacului. Restul elevilor Ecologizate-Tecuciau curăţat malurile şi suprafaţa apei din imediata apropiere a malurilor. S-au umplut în 60-75 de minute 10 saci care au fost preluaţi la final de personalul Ecotec. Din aprilie şi până în prezent, profesorul Cezar Iulian Ungan a mai organizat alături de un număr restrâns de elevi 7 acţiuni de ecologizare pe râul Siret.


31 comments

 1. Realizarile in infrastructura, sala de sport si sala multimedia cu biblioteca sunt din fonduri guvernamentale in 2007 si meritul deosebit il are Rodica Cristovici care printr-o conjunctura favorabila a reusit sa atraga aceste fonduri. Doamna are un merit deosebit si in organizarea si coordonarea activitatilor in scoala. 75% din totalitatea tipurilor de activitati sunt coordonate de ea. In 2007, inspectoarea generala de atunci -actualmente consilier judetean PNL -a vrut sa il inlocuiasca de la conducerea liceului pe Ion Grecu acestuia gasindu-i multe nereguli de la statutul nevestei sale necalificate pana la grave deficente manageriale, functia vand sa i o dea d-nei Cristovici, numai ca doamna a refuzat.

 2. Il cunosc pe domnul profesor doctor Ungan Cezar, mi a fost profesor, este unul din cei mai mari si carismatici profesori cel putin din judet. Are spirit intreprinzator si tot timpul este pregatit si documentat despre actiunile pe care le va face, are un deosebit spirit de anticipatie atingand obiectivele vizate de actiune. Un doi la Ungan este marca inregistrata si este o onoare sa faci ore cu el. Daca nu ai facut vreodata geografia cu Ungan…degeaba ai fost la Spiru Haret. Voinea incearca sa il copie dar degeaba…cand nu i sa fie NUI.

 3. Va spun eu care e treaba cu Badiu. In ultimii 4 ani el a neglijat fisa postului, mai nou se contrazice pe diverse teme gramaticale fara sa aiba dreptate. el compenseaza lipsa de la ore, cu o obidienta crescuta de fata de Ion Grecu. Fostii sai elevi unde era diriginte se duceau la pregatire la alti profesori de la alte licee…tinand cont ca profilele umaniste nu mai fac gramatica. Daca se facea gramatica….se ducea mitul profesorului dotore care stie de toate ..dupa rubrica ,,stiati ca”, dar in esentza nu stie nimic.

 4. Va recomand sa comentati civilizat si responsabil. Incercarea de manipulare va atrage blocarea IP-ului de pe care comentati. Voi incerca sa elimin postarea sub multiple “pseudonime”. Comentarii de genul “eu centrez, eu dau cu capul” nu vor mai fi aprobate.
  Avertisment pentru comentatorul “MISHU”.

 5. In mai inaintea festivitatii de schimbare a liceului in colegiu, acest [cenzurat]

 6. Apropo ce mai cauta incalificabila de Elena Grecu matroana colegiului Spiru Haret -cea care prin activitatea sa a distrus generatii de copii activand 11 ani ca profesoara necalificata iesind in evicenta doar prin pregatirile cu copii care voiau sa intre in clasa a V-a sau cei care primeau la teza unica subiectele rezolvate. In anul cand liceul a ajuns colegiu Ion Grecu a scris pe tabla rezolvarea exercitiilor si problemelor, astfel obtinand un loc pentru cei de a 8-a in primele 10 licee din tara

 7. imi este binecunoscuta lipsa de interes fata de curatenia si ecologizarea parcurilor din Tecuci… felicitari domnului profesor doctor Ungan pentru initiativa, mandrindu-ma totodata ca a fost si profesorul meu.. un formator pentru elevi si un exemplu demn de urmat pentru autoritatile locale…

 8. Intrebatil pe domnul Grecu cat mai costa spaga pentru admiterea in clasa a V_ a si transferurile de la un liceu la altul, sau de la o clasa la alta (in lei sau euro).

 9. O actiune ce merita incurajata. Oamenii in ziua de astazi sunt interesati doar de propria sa persoana, acest domn profesor este un exemplu ca isi canalizeaza energia pentru binele comun.

 10. Inca o actiune salutara, infaptuita de domnul profesor doctor Ungan Cezar, binecunoscut pentru nenumaratele actiuni desfasurate in scopul protejarii mediului inconjurator (colecatarea si reciclarea diverselor materiale care aduc prejudicii mediului inconjurator) in colaborare cu elevii liceului 1. Aceasta actiune merita elogiata in primul rand ca domnul profesor ii face pe elevii sai sa constientizeze importanta protejarii mediului stimuland constiinta locala si implicit nationala.

 11. NOTA 10 cu (+) pentru domnul profesor Ungan şi pentru elevii ce i-au fost alături şi NOTA “0” pentru autorităţile administraţiei locale : Primarul şi cei 19 consilieri locali ai urbii, Tecuci.

 12. Pe vremuri, Parcul Crang era un loc frumos, curat si verde. Se pare ca timpul l-a transformat, in sens negativ. Dar uite ca, din initiativa unui profesor entuziast si a unor tineri cu suflet, lucrurile vor redeveni ce-au fost odata, si poate mai mult decat atat! Felicitari profesorului si elevilor. Atata vreme cat mai exista astfel de oameni, umanitatea nu-i pierduta!

 13. Din cat il cunosc, profesorul Ungan este nu numai un om serios, dar unul dintre intelectualii elevati ai Tecuciului. Aceasta activitate cu elevii este inca o dovada a faptului ca este un dascal modern, racordat la spiritul timpului.

 14. Problema e ca acest parc a fost neglijat de ani buni;gardurile nu mai exsista, aleeile de acces sunt deteriorate, nu exsista iluminat.Cred ca asa cum a fost reabilitat parcul de pe Bulevard asa ar trebui facut si in Parcul Crang, poate chiar cu bani europeni. Ce ziceti domnule Tuchel? Merita incercat.

  1. Dupa cum descrii halul in care a ajuns, acest parc pare pregatit pentru privatizare (pe un dolar)

  2. Deși pare un clișeu, cum facem cum dregem tot la ”vechea și greaua moștenire” ajungem! Domnule @cronicar, le ziceți bine și cu zvâc, dar ca să vedeți că acest parc Crâng nu e aceeași mâncare de pește ca parcul 1 Mai și directorul Cazacu se lăuda și se bătea cu bolțaru-n chiept în urmă cu vreun an și puțin, spunând că are banii necesari pentru acest obiectiv, dar se-mpiedică deocamdată tot de hârțogăraia românească arhi-cunoscută…mai bine să-l rugăm pe dl.admin să ne trimită direct la articolul din 2 august 2011 intitulat ”Parcul Crâng va fi redat tecucenilor” (nu știu dacă acesta este titlul exact, scuze admin, dar data este cu siguranță asta) pentru o bună informare. Și-uite așa apar un milion de întrebări…s-o fi apucat atunci Cazacu de obținut avize, aprobări, o fi alocat bani pentru SF-uri…sau erau numai sforăieli cu tentă electorală pentru anul ce urma? Întrebăm și noi, nu trebuie să se supere, poate ne și dă răspunsuri cineva binevoitor!!!
   În fine, salutăm inițiativa inimosului profesor și aplaudăm hărnicia ”furnicuțelor” de la colegiul Spiru Haret! Bravo, copii!

 15. ha-ha ! Ce frumos era la munca patriotica ! Erau initiative, bunavointa si totul pe gratis, nu pe voturi sau halci de cozonac ! Si se facea si treaba pentru comunitate, nu erau incurajati toti neispravitii sa stea la mana intinsa -ajutor social-

 16. Tot respectul pentru actiune!Trebuie mai multa implicare cu toti locuitorii orasului!

 17. BRAVO!!! Iata ca mai sunt profesori cu har si tineri idealisti in Tecuci ! Ma gandesc cu groaza ca directorul PSD-ist Grecu de la Spiru Haret a facut tot posibilul ca acest proiect sa nu se desfasoare , cheltuind ilegal banii pe care elevii i-au strans cu greu din valorificarea materialelor refolosibile! Personajul asta sinistru, incompetent si corupt ( stim toti cum a manevrat ani buni BACul) a facut nocturna la terenul de sport cu banii obtinuti de elevi! Noroc cu tenacitatea acestui profesor de geogrfie, dl Cezar Ungan, care nu a lasat munca acestora de izbeliste.

  1. Mai Gabi, postezi acelasi tip de comentariu rautacios de cate ori ai ocazia….macar mai schimba un pic textul ca l-am invatat pe de rost…..cu toate asa zisele aranjamente facute de grecu, Spiru Haret este, totusi cel mai bun liceu din Tecuci…tot datorita aranjamentelor, nu???
   Cred ca aveti frustrari prea mari…
   In rest, felicitari pt actiune.

   1. Al dreptate. Liceul a trecut de pe locul a doilea pe primul loc, la distanta clara fata de celelalte. Un director incorect n-ar fi putut realiza asta.

    1. Lucid!?
     Vrei tu sa ne spui cum Ion Grecu e corect! In primul rand cand a facut terenul de sport el a deturnat suma de bani stransa prin activitatile de colectare si reciclare (12000 lei pentru barca ..etc. In al doilea rand intreaba baietii care joaca fotbal in zilele de sambata si duminica (cate echipe sunt si cati bani se incaseaza) si de curiozitate uitate din 2011 vara si pana in prezent cati bani sunt declarati luni la secretariat. Banii sunt incasati direct de el si cati dupa tine crezi ca sunt predati luni, de asta se incordase relatiile cu fertu?
     Cand lipseste el rar, paznicii mai fac si ei cate un ciubuc in loc de 10 lei percep 5 pt un jucator, oprind camera intentionat, iar cand vine Grecu spun ca s a intrelupt sau au omis sa o reporneasca, dar asta se intampla maxim o data pe zi (sambata si duminica), Grecu este vazut acolo mereu.

   2. Pentru Daria , as dori sa spun ca rezultatele de la Spiru tin mai ales de tenacitatea , dorinta si calitatea elevilor . Acestia provin din medii de dezvoltatre ceva mai bune, au o alta indrumare din familie . Apropo , ar fi interesant de vazut cati dintre cei care fac fala liceului NU FAC MEDITATII IN PARTICULAR . Este stiut ca “industria ” asta merge asa ca nu vad unde este contributia scolii , sa nu mai spun a directorului. Oricum initiativa ecologica este deosebita, iar greutatile intampinate de initiatorul ei sper sa nu-l descurajeze , pentru ca din cate stiu au venit la putere prietenii dlui Grecu asa ca oricate faradelegi ar mai face este greu de crezut ca nu va fi aparat, nu-i asa?

    1. victime si …calai. mare calau directoru` asta sa inteleg….
     da poate fi si invers, nu?????????????
     noi judecam dupa ce se vede si aude din exterior..unii doar…
     altii din ceea ce simt, ca sub anonimat e un bine cunoscator sau mai bine zis cineva care se crede victima a unui intreg sistem de acum.. si putem continua la nesfarsit sa ne dam cu parerea sau sa o facem pe victima..va salut si o sa ma opresc…ca mie nu-mi plac victimile…viata e pt cei puternici. numai bine

     1. Raspunsul de ce o venereaza Badiu pe D-na Grecu este simplu. Nevastasa e profesoara de matematica numai ca e calificata dar in ceea ce priveste pregatirea elevilor de la scoala 11 lasa de dorit, in toti anii cand a trimis copii la olimpiada locala, elevii ei au luat nota 1 doar punctul din oficiu.

   3. Badiu cumva Daria este una din multiplele tale alter ego-uri in incercarea disperata de ai lua apararea [cenzurat] lui Ion Grecu [cenzurat]. Esti o euglena care apara un parameci. Cum de nu lai sfatuit pe Ion Grecu sa nu sa mai de a de gol cand la televizor a vazut cum copii se inscriau la Bucuresti la clasa 0 l a luat gura pe dinainte si a zis ca un nagat mic costa mai mult decat un transfer la Spiru Haret din Tecuci. (clasa 0 in scolile centrale din Bucuresti 5000 lei si la Spiru putin peste 3000 lei).

   4. Daria sau Lady Badiu de ce nu il intrebi pe Ion Grecu cat mai costa sedinta, apropo tu o venerezi pe Elena Grecu care in neputinta ei de a termina o facultate si a preda ca un calificat, a distrus generatii de copii ea iesind in evidenta doar prin preturile ridicate percepute la sedintele de meditatii pentru a avea un loc sigur in cei 28 de elevi

  2. Ion Grecu a vrut sa se inscrie inapoi in PNL dar se stia ca este prieten cu Diaconu care s a trecut la PDL. Ion Grecu il facea in campanie pe Tuchel un necunoscut si un om de la tara care a confundat Tecuciul cu Tepu -sustinandu-l pe Finkelstein crezand ca acesta va castiga. Oricum cei de la PNL au zis ca Grecu e rau privit, nu se bucura de popularitate nici in colectiv nici in randul elevilor si in consecinta mai mult iar trage in jos ceea ce este adevarat, chair daca ar fi cu oricine fara sa vrea numai asocierea cu el devine problematica.

 18. Mai ca nu-ti vine a crede ! Mai e posibil asa ceva ? La Tecuci ?
  Nu exista cuvinte care sa aprecieze in suficienta masura preocuparea prof. Ungan si a tinerilor de sub coordonarea sa.
  Domnule primar Tuchel, gasiti niste “oameni de bine” care sa sprijine material aceasta grupare, cu care ma solidarizez pe deplin !

 19. O acţiune de toată isprava. Noi românii încă nu avem conştiinţa locului în care trăim, de aceea astfel de acţiuni sunt privite de majoritatea în derâdere. Eu aştept încă din partea edililor locali formarea acelor echipe de voluntari care au înclinaţie spre voluntariat şi sunt conştienţi că oamenii sunt reprezentanţi prin ei înşişi. Aştept să aud de persoana care înscrie voluntari în cadrul primăriei, pentru lucrări de înfrumuseţare a localităţii în care trăim. Mă înscriu şi eu la aceste echipe de voluntari când vor apărea. Sper că în viaţa asta.

Comments are closed.