Web
Analytics
TECUCI

O după-amiază furtunoasă


Dupa furtuna la Tecuci   După zile întregi de caniculă tecucenii au avut parte în sfârşit de ploaie în adevăratul sens al cuvântului. În acelaşi timp municipiul a fost scuturat bine de o furtună care a produs pagube. Crengile smulse de vânt, copacii doborâţi, 2 acoperişuri care şi-au luat zborul, 4-5 maşini avariate în zona Industrială sunt doar câteva din efectele intemperiei. Liviu Butunoi ne-a informat că Romprest şi Ecotec lucrează în acest moment la degajarea drumurilor. Fostul primar Eduard Finkelştain a precizat că toamna şi primăvara s-au luat măsuri în privinţa arborilor bătrâni sau vulnerabili dar că nu pot fi tăiaţi toţi copacii din oraş din cauza temerii că se vor prăbuşi la un moment dat. Noul şef al administraţiei publice locale, Daniel Ţuchel, aflat pe teren alături de viceprimarul Dănuţ Petrică Radovei şi persoanele abilitate din Primărie, ne-a declarat că după terminarea acţiunilor, în această seară, va fi convocată o adunare în sala de şedinţe de la sediul municipalităţii urmând să fie dispuse o serie de măsuri.

Dupa futuna la TecuciDupa furtuna de astazi din TecuciDupa furtuna la Tecuci


6 comments

 1. nu a raspuns nimeni la intrebarea :cine este liviu butunoi?: este „seful de la romprest care nu a putut sau nu a vrut sa puna anumite asociatii sa plateasca gunoiul menajer timp de 2-3 ani iar acum firma unde este el „dottore” aduna mase plastice dar nu lecolcteaza la firma lor.va spun data viitoare unde pleaca marfa.indiciu :cine are o soferita pe masina.

 2. Bănuiesc că primăria cu fosta conducere, „au luat măsuri” la costume de haine, sau cu termometru, că în rest nu am văzut timp de patru ani, nici un angajat la vreo instituţie cu ochii pe sus prin ramurile copacilor. Şi ca să stai în faţă cu legea nr.24/2007, aşteptând să cadă vreun copac în capul unui om, şi Doamne fereşte de mai rău, cu gândul că te apără o lege făcută pe genunchi de vechi comunişti îmbrăcaţi în costume Armani şi cu greutate de la 100 de kile în sus, trebuie să fi deja dus cu pluta, sau un executant fără creier. O comunitate cu lideri cu cojones, face o comisie de constatare a sănătăţii tuturor copacilor, şi consiliul local hotărăşte tăierea acelor copaci care pot genera un pericol la adresa cetăţenilor din acea comunitate. Iar cu legea, se pot şterge la koorurile lor grase, ai noştri parlamentari.

  1. la blocul turn de la lic.agricol(cel de langa tecucel) s-au taiat majoritatea plopilor mai putin 3 pentru ca cei 3 faceau umbra in timpul zilei : la cineva”,1 a cazut la furtuna si a avariat o masina.cine este de vina si cine plateste paguba?

 3. De acord cu d-voastra, d-nule E. Finkelstain, dar…

  LEGEA Nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor Art.12.(5)În cazul arborilor ornamentali (tei, salcâm, castan, arţar, mesteacăn, stejar) plantaţi pe spaţiile verzi din domeniul public, precum şi al celor plantaţi în aliniamente în lungul bulevardelor şi străzilor, pe terenurile din zonele urbane şi
  rurale, este interzisă intervenţia cu tăieri în coroana acestora, cu excepţia lucrărilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afectează siguranţa traficului pietonal şi rutier, a imobilelor aflate în apropiere, precum şi a celor de
  pe traseul reţelelor aeriene.

  … permite sa luam masuri, primavara si toamna ca sa nu avem temeri in situatii de acest gen!
  Va propun, tuturor celor interesati un exercitiu!
  Parcurgeti pe jos (sau cu masina) distanta dintre Liceul Agrigol, pana la Policlinica sa zicem, si observati coroanele arborilor. Doar atat!
  Si discutam apoi, …daca au fost curatati in primavara asta, sau in toamna trecuta, (sau de cand nu au fost curatati!) si cum s-a facut aceasta operatie? De ce unii au inceput sa se usuce vazand cu ochii? Care este cauza reala?
  Sincer, domnule Filkenstain, nu cred ca d-voastra sunteti vinovat de efectele unei astfel de furtuni de vara! S-a intamplat si la case mai mari!
  Dar ma intrebam daca exista cineva, din administratia locala (departament, compartiment), care ne poate raspunde, sau cine este cu adevarat responsabil de aceasta situatie?

Comments are closed.