Web
Analytics
TECUCI

Doru Parascan, numit director la Muzeul Mixt


Doru-Parascan  Profesorul de istorie Doru Parascan (35 ani) a fost numit luni director interimar la Muzeul Tecuci. Ceremonia de instalare s-a petrecut într-un cadru restrâns la  sediul temporar al instituţiei, unde primarul Daniel Ţuchel i-a înmânat decizia noului director în prezenţa unor membri din colectivul muzeului. Alături de primar şi viceprimar noul director a făcut o vizită  peste drum pentru a observa stadiul lucrărilor la instituţia muzeală.  După-amiază s-a întâlnit cu angajaţii Muzeului pentru o serie de discuţii. Directorul intenţionează să iniţieze din toamnă un program în care să implice toate şcolile generale şi liceele din oraş şi care să cuprindă expoziţii, prezentarea colecţiilor muzeului etc. în incinta unităţilor de învăţământ. ”Am multe idei dar trebuie să intru în pâine, să cunosc mai bine angajaţii muzeului, să văd ce resurse umane am…”, a spus directorul. Fostul director, Laurenţiu Groza, ieşit la pensie, nu a participat luni la manifestări. Ex-managerul muzeului ne-a declarat telefonic că a fost chemat vineri la primărie unde i s-a înmânat dispoziţia dar nu i s-a comunicat ziua instalării noului director de altfel din informaţiile noastre şi angajaţii au aflat pe ultima sută de metri.

Doru Parascan este licenţiat în istorie, absolvent al Facultăţii de Istorie – Universitatea Bucureşti; a urmat studii postuniversitare Facultatea de Istorie, Filosofie şi Religie, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Doru Parascan, autorul mai multor volume cu tematică istorică, este şi preşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor Filiala Tecuci.


9 comments

 1. Domnului Profesor Doru Parascan i-ar fi stat mai bine la catedră. Are vocatie pentru a fi dascăl. Cu directoratul pe care tocmai la primit în dar, va avea de furcă. Păcat că a acceptat oferta de a fi o marionetă pe degeţelele domnului primar. Totuşi, interimatul îi oferă şansa de a alege între a fi dascăl, unul bun, sau de a fi doar un nou recrut în armata condusă de … “generalul El Comandante”.

 2. Despre numirea ilegala a directorilor, Parascan nu este decat un simplu profesor de istorie care a predat la scoala Liesti. Sa nu exageram totusi. Cunoaste istorie atat cat stie si Crin Antonescu.

  1. Domnule Florian…domnul profesor Parascan nu a predat niciodata in localitatea Liesti. Prin urmare, mai cercetati inainte sa faceti o afirmatie…In alta ordine de idei, sunt convins ca nu sunteti in masura sa va dati cu parerea vis-a-vis de pregatirea profesionala a domnului profesor. Daca erati atat de bine pregatit ca sa il evaluati pe d-l Parascan, acum ar fi trebuit sa fiti in locul inspectorului de istorie Sonei. In concluzie, cand o sa aveti calitatea necesara de a evalua cadre didactice, sa treceti si pe la domnul profesor Parascan…are multe sa va invete…

   1. Sonei?ma faceti sa rad. PNL istul de sonei mai intai sa se trezesca din bautura. el insusi este istorie.

 3. Oameni buni nu va jucati cu cuvintele oricat v-ar fi de drag cineva! Istorici au fost/sunt Iorga, Xenopol, Girescu…sa avem simtul masurii… Parascan este un profesor de istorie,cu preocupari in cercetarea istoriografiei, ceea ce este alta branza… Sa pastram limita valorilor chiar si atunci cand suntem doctori sau elevi care ne admiram profesorii. Sa nu fiu inteles gresit, profesorul Doru Parascan este un om foarte bun la conducerea muzeului tecucean.

 4. In sfarsit o miscare buna a primarului. De data aceasta jos palaria domnul Doru Parascan este un bun istoric tanar si care are la inima istoria Tecuciului si ca director de muzeu este in locul perfect, speram sa fie tinut in functie. Fiind pasionat de istorie nu ma pot decat bucura cand stiu ca acum muzeul este in maine unei persoane competente un adevarat istoric.

  1. Doru Parascan este un istoric valoros şi un om excepţional. Să-l respectaţi şi să vă bucuraţi că este acum la conducerea Muzeului. Instituţiile culturale tecucene pot fi reînviate de oameni cu statura moral-intelectuală a profesorului Parascan, premiat în Bucureşti, inviat şi apreciat în Iaşi şi în numeroase alte centre universitare din ţară. Când am lansat una din cărţile domniei sale la Iaşi am reafirmat ideea că multe facultăţi de istorie s-ar mândri dacă l-ar avea ca profesor pe Doru Parascan. Sper ca în Tecuci să putem respire un aer proaspăt cultural de acum înainte.

   Despre Doru Parascan am scris în urmă cu doi an un text pe care-l puteţi citi aici: http://richardconstantinescu.wordpress.com/2011/03/01/prof-doru-parascan-istoric-al-tecuciului-istoric-al-medicinei/

   1. Il respectam dar speram ca puterea, bani si sistemul sa nu il corupa dar totusi incercam sa avem incredere si de data asta!

Comments are closed.