Web
Analytics
TECUCI

Dispute intre administratorii de blocuri si reprezentanţii SC Apă-Canal


Intalnire intre administratorii de blocuri si reprezentanţii SC Apă-Canal La cererea asociaţiilor de proprietari din Tecuci a avut loc miercuri, la sala Primăriei, o întrunire cu reprezentanţi ai SC Apă-Canal pentru reglementarea unor probleme. Au luat parte la discuţii: directorul tehnic al SC Apă-Canal Galaţi, Niţă Podaru; Torian Ciulei – şeful departamentului Apă-Canal Tecuci, viceprimarul Cristinel Basalic, Daniel Chiţu şi Petru Aconuţoaie – Serviciul Monitorizare a Serviciilor Publice. Principalele aspecte de care s-au plâns administratorii de blocuri din Tecuci au fost: situaţia canalizării, care preia apa menajer-fecaloid de la blocuri şi care este colmatată, astfel că mizeriile refulează în subsoluri; faptul că pe lângă consumul declarat de locatari se pun la plată şi pierderile; nesupravegherea de către reprezentanţii societăţii a lucrărilor executate între blocuri toamna trecută, când s-au amenajat parcările, astfel că au fost afectate unele cămine colectoare, care au fost lăsate fără capace şi acoperite cu pietriş; problema softului pe care societatea îl foloseşte pentru facturare, în special lipsa de transparenţă a facturării (conform reprezentanţilor societăţii, de luna viitoare facturile vor fi însoţite de situaţii anexă care vor arăta detaliat, consumul general pe scară, consumul individual şi diferenţele facturate) etc. Unii administratori au spus că în cazul în care problemele puse în discuţie nu se vor rezolva, din luna octombrie, când expiră contractul cu SC Apă-Canal Galaţi, nu va mai fi încheiat altul. Directorul Podaru a venit cu o serie de soluţii şi a propus ca să fie stabilită o zi de audienţe, în funcţie de caz urmând să vină la Tecuci şi reprezentanţi din Galaţi.


10 comments

 1. administratorii astia-s niste putori ordinare. eu unul am impresia ca administratorul asociatiei mele nu ma reprezinta absolut deloc. platesc diferente de cate 3-5 mc/luna/persoana. am ajuns sa platesc mai multe diferente decat apa consumata efectiv pe apometre.
  si de ce se-ntapla asta? datorita indolentei administratorilor de asociatie care nu-si misca fundurile din asociatie, sa vina la fiecare in control, sa citeasca apometrele tuturor din bloc, nu dupa cum declara fiecare.
  asa i-am invatat noi. probabil au uitat vremurile cand EI IMPARTEAU SI INCASAU INAINTE: AGENT TERMIC, GAZ, ELECTRICITATEA pe vremea cand era totul la COMUN (asa cum e apa acum si unii nu inteleg).
  in toata tara APA SI CANALIZAREA se incaseaza tot la Asociatia de proprietari, numai la noi nu. datorita faptului ca au dat de niste prosti la APA CANAL GALATI care le-au acceptat toate mofturile pensionarilor din fruntea asociatiilor.
  m-am interesat si eu de subiectul apa/canal disperat fiind de facturile imense. in prima faza nu intelegeam de ce plateam acele diferente atata timp cat aveam apometre. apoi m-am intrebat unde dracu’ este apa care intra-n bloc si nu se regaseste pe apometrele de interior. la o scara alaturata a luat cineva initiativa din bloc si luna de luna, in momentul in care se citeste apometrul de jos, vine si le citeste si pe cele de interior. au ajuns la diferente nesemnificative. bravo lor. dar de ce nu face administratorul chestia asta ????????
  unde este dezinteres total sufera locatarul corect. nu am inteles nici pana-n momentul de fata ca ne furam caciula unul altuia, c-asa-i romanul.
  scuze pentru eventualele greseli ce probabil s-au scurs datorita vitezei…

 2. Furaciune pe fata, ar trebui chemati la judecata, pierderile din tot orasul se plateste de fraierii care stau la bloc ca acolo e la comun, primaria nu intervine absolut deloc, o sa ajungem sa platim apa mai mult ca gazul metan

 3. Ceea ce spune zeita Afrodita este perfect adevarat,pierderile din subsoluri si din partile de instalatii comune sunt foarte mari! Din inaltimea Olimpiana a Primariei Tecuciului nu se vad mizeriile din subsoluri,cum,la fel de bine nu se vede ca Tecuciul este un oras cu oameni saraci,cu venituri foarte mici,care le asigura,de-abia,supravietuirea…ambra cu care isi sting setea Olimpienii Administratori ai Tecuciului,ii impiedica sa vada ca supusii lor care nu locuiesc in viloaie sau in case somptuoase,nu isi permit sa plateasca sumele necesare efectuarii reparatiilor necesare in subsolurile blocurilor…dealtfel, foarte multi dintre ei,si-au taiat racordarile la agentul termic si au trecut prin aceasta iarna atat de greu,incat te intrebi, daca nu cumva,in primavara,populatia orasului nu a scazut cu cateva sute de locuitori…bine(pentru unii…) ca recensamantul s-a facut anul trecut… Apropo,cred ca toata lumea cunoaste fata adevarata a orasului : in spatele strazilor principale,la nici 100 de metrii ( in spatele lui Stefan cel Mare,la numai 20-30 de metri…),intalnesti un alt univers,cu alte dimensiunii, fara canalizari,sau daca sunt,sunt mai degraba niste haznale… cu imobile care astepta Marele Holocaust pentru a fi sterse din cadastru….lipsa de timp m-a impiedicat,deocamdata,sa intocmesc un Compediu Fotografic cu Fata Nevazuta a Tecuciului Mileniului III…poate o faceti voi…vorba aceea ,”in fata-i vopsit gardu’,inauntru-i leopardu'”…
  Din pacate,asa se intampla si cu sistemul de canalizare al orasului…Satu Nou,Crivitenii,etc.,etc.,etc….Mult mai usor si mult mai „electoral” este sa o „faci” pe gospodarul si sa arunci mizeria sub asfaltul proaspat si de calitate indoielnica,decat sa intocmesti un proiect adevarat si sa accesezi bani europeni pentru a reabilita ,mai intai, sistemul de canalizare al orasului,apoi sa acoperi,in mod destept,gaurile cu un asfalt de calitate…deh,timp nu prea mai este,mai sun 2 luni si „cascavalul” umezeste buzele tuguiate ale corbilor…zic si eu,asa,parerea mea…

 4. Doamnă Afrodita, ați uitat probabil, atât dumneavoastră cât și distribuitorii că prețul plătit la apă nu acoperă doar lichidul care vine la robinet ci și întreținerea conductelor, epurarea…..etc, adică întreg procesul tehnologic. Când cumpăr ouă de la alimentară, nu plătesc separat cofragul. Când plătesc lumina, nu mă interesează pe mine că zăpada a rupt firele de pe stâlpi! Dar dacă merge prosteala și putem plăti un lucru de două ori, plătim! Eu stau la curte și nu mă pune nimeni să plătesc ce se pierde pe sub șosele! Plătesc doar ce indică apometrul.

  1. Foarte corect ce spuneti.Si la bloc este la fel. Pana la bransamentul scarii s-au blocului raspunde distribuitorul, de la bransament inclusiv in subsoluri,raspund proprietarii din blocul respectiv care sunt obligati sa intretina si sa repare aceste conducte.

 5. Marea majoritatea a celor care locuiesc la bloc si-au montat in apartamente apometre si spun ca pe ei nu ai intereseaza ce se intimpla in bloc, vor sa plateasca doar cat inregistreaza apometrul din apartament. Problema este ca si instalatiile comune din subsoluri sunt tot ale locatarilor si ele trebuiesc reparate si intretinute.Pentru asta este nevoie de bani.Din pacate foarte multi tecuceni care locuiesc la blocuri au ”uitat” de mult sa asi mai achite cotele cele revin la plata intretineri.Astfel la foarte multe asociatii nu se pot face platile curente, daramite sa se faca si reparatii la instalatiile proprietate comuna.
  Atunci cand se inregistreaza pierderi de 5-7 mc de persoana e clar ca nu este vorba de nedeclararea corecta a apometrelor ci de
  avarii la conductele din subsoluri, nise s-au in apartamente.
  Solutia? Fie se platesc datoriile la intretinere pentru a se putea face reparatiile, fie locatarii se separa de la coloana generala a scarii, dupa modelul separarilor de la gaze.

  1. SI CEI CARE NU AU SUBSOLURI LA BLOC SI PLATESC PIERDERI DE MINIMUM 3 MC/PERSOANA CUM E?

   1. Depuneti o solicitare in scris la biroul asociatiei de proprietari de care apartineti si solicitati efecuarea unei verificari a instalatiei de distributie a apei la scara s-au blocul dumneavoastra ,in apartamente, inclusiv citirea apometrelor.Diferentele pot fi din cauza unei defectiuni in apartamente s-au nedeclarari corecte a a consumului de catre proprietari.Deasemenea s-au intamplat cazuri in care administratorii au lasat necopmlectate listele cu indecsi apometrelor la proprietari care nu s-au prezentat cu ele la asociatie, si furnizorul pentru aceste apometre nu a emis facturi, in timp ce pentru ceilalti au pus si diferente.
    Deasemenea softul furnizorului pune din oficiu 7,3 mc de persoana la cei fara apometre, chiar daca la scara respectiva dupa ce s-a scazut din consumul general al scarii consumul inregistrat de apometrele din apartamente , si a ramas o cantitate mai mica decat cei 7,3 mc. de persoana. In acest caz in facturile locatarilor cu apometre apar la plata consumuri mai mici decat cele declarate.In aceste conditii pausalisti sunt defavorizati.

  2. Coana` Afrodita…vezi ca de la inaltimea Olimpului nu se vad gaurile din asfalt…da` nu de alta, da` poate le nimeresti…pai cum crezi matale ca avem defectiuni la subsol, pai la o pierdere de 5 mc de apartament, la 16 apartamente….pai ce? la noi la bloc e cascada Niagara? unde doamne iarta-ma se duce atata apa? ori nu cumva lucrezi la Apele Romane si ai venit cu pluta pe Barlad?

Comments are closed.