Web
Analytics
TECUCI

Demers privit cu suspiciune


informatii-fiscale    Biroul de Urmărire, Încasare, Executare Silită – Persoane Juridice (UIES-PJ), subordonat Primăriei Tecuci, a trimis firmelor din municipiu adrese în care solicita informaţii despre starea lor fiscală. Unii agenţi economici au tratat cu suspiciune acest demers/proces aflat în derulare. Biroul UIES–PJ solicita transmiterea următoarelor (în caz contrar se vor plăti amenzi): actele de proprietate (în copie) pentru toate bunurile deţinute, bilanţul şi balanţa de verificare încheiate la 31.12.2011, listele de inventariere întocmite la 31.12.2011 a bunurilor înregistrate în evidenţa contabilă la Contul 211 “Terenuri şi amenajări de terenuri”, Contul 212 “Clădiri” şi Contul 2133 “Instalaţii tehnice, mijloace de transport, animale şi plantaţii”. Articolele 52 şi 56 din OG. 92/2003, menţionate în adresă, susţin legalitatea demersului:”Contribuabilul sau altă persoană împuternicită de acesta are obligaţia de a furniza organului fiscal informaţiile necesare pentru determinarea stării de fapt fiscale… În vederea stabilirii stării de fapt fiscale, contribuabilul are obligaţia să pună la dispoziţie organului fiscal registre, evidenţe, documente de afaceri şi orice alte înscrisuri. În acelaşi scop, organul fiscal are dreptul să solicite înscrisuri şi altor persoane cu care contribuabilul are sau a avut raporturi economice sau juridice….”. Din informaţiile pe care le avem reiese că biroul utilizează un soft nou şi se doreşte introducerea în acest program a unor date actualizate.

 


6 comments

  1. Astazi este 19 decemebrie. Dar de Revolutia d ela ,,89 nu scrieti nimic? au deja lumea a si uitat ca a existat candva asa ceva.Poate din cauza Revolutiei sunt astazi atatea probleme politice, sociale dar si culturale

  2. Tecuci implorat și au votat pentru „domnul gratis”, .. care le-au votat acum, .. ” Diavolul personal „!

  3. Chiar primarul isi va face publice debitele si procesele pe care le are pe rol cu zeci de firme la Tribunalul Galati. In aceisi situatie aflandu-se si dl. Laurentiu Chirvasuta, care si-a bagat firma in insolventa, are procese cu 68 de firme creditoare, dar isi continua bine mersi afacerile cu statul prin intermediul altor 2 firme, nou infiintate, dar care folosesc patrimoniul firmei falimentare -SC. Mistral. Dar vedeti ei sunt la putere si isi piermit orice, in timp ce omul de rand e tracasat si terorizat de fisc, care iti pune poprire si pe o datorie de 10 lei.

  4. Facem pariu ca in curand o sa trebuiasca sa va duceti gagicile…sa le _uta guvernantii, si voi va veti supune?! Iar pe voi va vor alapta. Si stiti ca au doar o singura tzatzta…nebunaticilor !

  5. Atunci este explicabil de ce ieri injura de mama focului, in parcarea din zona primariei, un contribuabil detinator al unei societati, inca serioasa (a se intelege corecta) din Tecuci. Injura si spunea scrisnind din dinti „da, da, da…, desigur… soft nou, intrare noua, birouri noi, lumini noi, scaune noi, aparatura noua….s.a., dar strazi vechi, canalizari vechi sau deloc, apa nu si daca este e scumpa, balti vechi si altele noi, gropi vechi si altele noi, noroi pe aceleasi strazi… ” si altele cam tot de acest fel. Ar cam fi cazul ca tecucenii sa intrebe : „Unde sunt banii nostri, DOMNILOR „?

  6. Cand vor fi facute publice si debitele primarului, constand in neplata amenzilor primite cu ocazia Alegerilor Locale. Cand vor fi sanctionate persoanele care trebuiau sa duca la executare silita aceste debite?

Comments are closed.