Web
Analytics
TECUCI

Copilul invata iubirea lui Hristos


Anul Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor - Barcea  “bolnav am fost Şi M-aţi cercetat”  (Matei 25,36)  Anul acesta este “Anul Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor”, de aceea în atenţia noastră sunt cei aflaţi în suferinţă şi cei necăjiţi. În cadrul  proiectului iniţiat de Patriarhia Română “Copilul învaţă iubirea lui Hristos”, micii creştini din Parohia Barcea Noua s-au mobilizat pentru a duce la îndeplinire activităţile propuse de ei în colaborare cu preotul satului şi profesoara de religie a Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Barcea (coordonatorul proiectului). In prima activitate copilaşilor li s-a vorbit despre importanţa Tainei Sfântului Maslu în viaţa tuturor creştinilor, despre importanţa faptelor bune, li s-a explicat Evanghelia de la Matei cap. 25 versetele 31-46 şi li s-a propus un chestionar prin care ei işi exprimau părerea despre activităţile ce vizează îngrijirea celor bolnavi şi necăjiţi. Proiectul a continuat cu vizitarea şi împărţirea de mici daruri copiilor din Centrul de asistenţă pentru copilul cu cerinţe educative speciale din Tecuci, urmând şi alte  activităţi care vor viza ajutorarea unor bătrâni, a unei tinere mame cu doi copii mici, din care unul este bolnav (ea neavand niciun venit). Cheltuielile necesare desfăşurării acestor activităţi sunt asigurate de anumite firme care nu au ramas insensibile la suferinţa semenilor. Şi pentru aceasta le multumim!

E de datoria noastră să-i învătăm pe copii bunătatea, iubirea crestină, iertarea şi milostenia. Societatea de azi şi Biserica au nevoie de creştini autentici care să  conştientizeze  de timpuriu cuvintele Sfântului Apostol Iacov care ne învată:   “credinţa fără fapte este moarta”       ( Iacov 2, 26).

Coordonator al miniproiectului  Prof. Maria Păduraru


2 comments

 1. Doamne ajuta!
  Ma bucur pentru ca inca se mai fac activitati atat de frumoase care sa modeleze sufletul copiilor educandu-i astfel spre a fi buni crestini si exemple pentru multi.
  Cred ca numai asa cuvintele Sfintei Scripturi “daruind vei dobandi” vor putea gasi rezonanta in viata noastra, si fiecare dintre noi va putea simti bucuria.
  Mult succes in continuare si sa auzim de bine!
  Cu drag,
  Anca

 2. Felicitari pentru aceste activitati frumoase prin care copii sunt invatati sa fie sensibili la suferintele si nevoile aproapelui nostru.
  Este de mare folos ca sa invatam sa ne deprindem a face bine de mici, caci daruind altora vom dobandi si noi.Astazi mai mult ca oricand avem nevoie de comuniune si intrajutorare.

  Pr. Vasile

Comments are closed.