Web
Analytics
TECUCI

Convocarea consiliuluI local al Municipiului Tecuci


Sala Consiliu LocalPrimarul Municipiului Tecuci, Judetul Galati
Avand in vedere prevederile art.39, alin. 1, 3, 5 si 6 din Legea 215/2001, privind administratia publica locala, republicata, cu modificarile si completarile ulerioare;
In baza art 115, alin. 1, lit.a din Legea 215/2001 privind administratia publica locala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare:
Art.1  Convocarea consiliului local al Municipiului Tecuci in sedinta ordinara, in data de 31-03-2011, orele 16:00, in sala mare de sedinte a Primariei Municipiului Tecuci, cu urmatoarele proiecte ale ordinii de zi:
1. Raportul de activitate al Primarului municipiului Tecuci, pe anul 2010 ;
2. Raportul privind starea economico-sociala si culturala a municipiului Tecuci, pe anul 2010 ;
3. Proiect de hotarare privind constatarea incetarii de drept inainte de termen a mandatului de consilier local al d-lui Coman Valentin ;
4. Proiect de hotarare privind validatea mandatului de consilier local al d-lui Tudor Spiridon ;
5. Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului local, pe anul 2011 ;
6. Proiect de hotarare privind revocarea HCL nr.167/13.12.2010 privind acordul Consiliului local al municipiului Tecuci, referitor la trecerea din domeniul public al statului si administrarea Inspectoratului de Jandarmi Galati in domeniul public al municipiului Tecuci si administrarea Consiliului local, a unui imobil situat in Tecuci str. Republicii nr.3 ;
7. Proiect de hotarare privind acordarea unui ajutor de urgenii doamnei Tanase Elena ;
8. Proiect de hotarare privind stabilirea formei de gestiune si darea in administrarea Directia Publica de Salubritate, Zone Verzi ECOTEC Tecuci a unor activitati de administrare a domeniului public si privat.
9. Proiect de hotarare privind participarea Consiliului Local Tecuci la programul de stimulare a inoirii Parcului Auto National 2011 ;
10. Proiect de hotarare privind darea in folosinti gratuita a utilajelor de salubrizare, respectiv o autogunoiera si o automaturatoare, Directiei Publice Salubrizare, Zone verzi ECOTEC Tecuci ;
11. Proiect de hotarare privind trecerea din domeniul public in domeniul privat a unor bunuri imobile (terenuri) ;
12. Proiect de hotarare privind vanzarea prin licitalie publici a unor imobile ;
13. Proiect de hotarare privind concesionarea prin licitatie publica a unor imobile ;
14. Intrebari, interpelari, petitii. ( Informare- activitatile desfasurate de lucratorii politiei municipiului Tecuci, in luna februarie 2011)
Art. 2  Prezenta dispozitie va fi adusa la cunoptinta celor interesati prin grija secretarului .


22 comments

 1. ACEASTA POEZIE ESTE DEDICATA DOMNULUI BUREBISTA

  Aţi cultivat şi vîntul şi furtuna
  Şi n-aţi avut măcar un lucru sfînt,
  Ce iese după voi v-a fost totuna
  Aţi ofensat şi oameni şi pămînt.

  Nu v-a fost milă nici măcar de mame,
  Aţi aruncat idei în puşcării,
  Voiaţi să moară patria de foame
  Şi, dacă-aţi mai putea, aţi mai voi.

  Aţi ars cuvintele limbii române
  Pe ruguri de-mprumut, duhnind urît
  Din cîte trei ciobani aflaţi la stîne
  Voi pe toţi trei rîzînd i-aţi omorît.

  Nu v-a fost greu şi nu v-a fost ruşine
  Să măcinaţi ţinuturi şi statui,
  Voi, fii ai pustiirilor străine
  Prinţi sumbri ai domniei nimănui.

  Trădînd pe Basarabi, pe Brîncoveanu
  Aţi încercat să stingeţi acest neam,
  Voi v-aţi vîndut şi inima şi lanul
  Şi cifru-n care noi ascunsu-ne-am.

  Aţi îndoit lumina ţării dreaptă
  Şi aţi murit visînd-o în noroi,
  Iar azi cînd nici mormîntul nu vă rabdă
  Mai reveniţi în lume ca strigoi.

  Voi, care cu o furie dementă,
  Sfidînd istoria acestei ţări
  Dăduseţi România în arendă
  Închiriind-o celor patru zări,

  Aţi dus în capitalele străine
  Acelor ce şi azi valeţi plătesc,
  Pămînt de-al nostru, soclu de suspine,
  Şi-aţi dus chiar subpămîntul românesc.

  Coşmare ţin pe cer această noapte
  Şi voi mai apăreţi din cînd în cînd
  Cînd vă aruncă gropile urlînd
  Că nu mai pot nici ele să vă rabde.

  Însă acum, cînd şansă nu mai este
  Să vindeţi patria, bătrîni strigoi,
  Voi ne salvaţi de sumbra-vă poveste
  Vînzîndu-vă din viciu, voi, triştii, între voi.

  Tradatorilor de tara – VERSURI ADRIAN PAUNESCU
  (Manifest pentru mileniul III, Ed. Eminescu, 1984)

 2. Iti sta mai bine asa Burebista. Nimeni nu se crede academician sau lidero mahimo protejat de garda lui de corp format din tinere virgine ( Gaddafi ) si nu s-a facut nicio calomnie cand s-a pomenit de adevaratii mercenari de care aminteai. Nu e calomnie sa spui lucrurilor pe nume. De ce sa se simta calomniat d-l senator Chirvasuta sau d-l Balanica cand ei au tradat partidul care le-au adus pozitiile in care sunt acum si au trecut la partidul tradatorilor. Toata lumea stie asta. Asta nu se compara cu atacul la persoana pe care l-ai avut tu si mai bine vorbim de Eminescu, un roman care nu a tradat niciodata, spre deosebire de altii. Acum chiar nu trebuie sa fii suparat pe mine. Toate cele bune!

 3. ADMIN : TRADATORII AU DREPTUL LA COMENTARII ? Astept raspunsul,te rog. Observ ca actualmente se deghizearza in poeti , analisti , comentatori si nu in ultimul rand cetateni indurerati. Admin ajuta-ma si pe mine sa inteleg un lucru foarte simplu ce e mai GRAV in viata, sa fii interlop, politician, tradator sau sa-ti alungi MAMA din casa? Poate sa raspunda si burebista. Pe curand.

  1. @Vlad Tepes
   Intrebarea este mai mult decat retorica. Administratorul este un arbitru. Nu doreste sa fie in acesta etapa si jucator. Observ doar ca, dialogul, chiar si aprins este in termeni cavaleresti. Va doresc succes in acest „duel” de idei si principii!

 4. Draga Burebista ti-am citit toate comentariile in mare parte si parerea mea personala e ca in interiorul acestor comentarii defapt se ascunde o inima neagra plina de ura si teama ai o mare problema spun eu cu tine insuti esti plin de ura spun asta datorita faptului ca esenta comentariilor tale se refera doar la o singura persoana, oricum cred si sustin ca, candva ai fost apropiat celui pe care acum il jignesti il detesti si incerci din rasputeri sa-l denigrezi, am observat ca te-ai transformat in BURSA LOCURILOR DE MUNCA pe multi îi angajezi pe unii îi retrogradezi te crezi un mare geniu, amândoi stim adevarul si de unde vine atata ura il ataci pe seful pietei motivul il cunoastem amundoi ai avut mare incredere in seful tau ca-i va lua capul dar te-ai inselat pe la cate partide ai fost si pe la cate te vei m-ai duce vei ramane O GUTUIE USCATA IN COPAC nu-ti gasesti locul dar te ajut eu , dute la Romanii au talent poate vei avea noroc acolo, am vazut si pe unul care lucra la o SPALATORIE AUTO si canta asa de frumos tu fiind boss-ul poate ai m-ai mult noroc dar si acolo tre sa fii autentic nu imitatie lasane pe noi insine sa ne hotaram destinul nu o m-ai face pe inteleptul , m-as bucura enorm daca comentariul pa care l-ai scris ti-a transmis tie ti-a ramas ceva in cap sau poate burebista scri burebista citeste, chiar nu vezi ca te lupti de unu-l singur nu te baga nimeni in seama, ai fost, esti si vei ramane o imagine stearsa vorba TA un luzar, toata viata ai avut noroc de un mare ghinion in viata. O zi cat m-ai frumoasa si nu m-ai fi suparat oricum esti prea mic pentru un razboi asa de mare, e ghinionul tau ca ai descoperit apa calda m-ai tarziu. Pa.

 5. Simfonia – Nimicului Cotidian Absolult
  Tema – Disperarii
  Aria – Calomniei

  Zilnic ascultam cantecul de sirena al multor nulitati cu pretentii de primadona. Pentru a „trage” tuse cat mai stridente pentru a fi remarcati folosesc foarte des toate formele ariei calomniei – de fapt ei sunt foarte goi pe dinauntru si speriati singuratatea desertului din interiorul lor. Problema este ca in viata, in general, te poti crede orice, poti poza in erou, in intelept, in conducator, in viteaz, in „academic-ian”, insa cand ramai singur cu propria constiinta si te simti stingher, instrainat, abia aceea este marea drama a existentei. De orice in viata te poti ascunde, dar de propria constiinta nu.
  Drama incepe cand, din cauza bagajului genetic, nu exista constiinta si cand nu poti sa dai examenul cel mai important, cel cu tine insati. Cind nu-ti dai seama de cat de penibil si nefericit esti in realitate si nu in tabloul in care incerci sa te pozitionezi in inchipuirea ta. Iar cind te ajunge disperarea incepi sa arunci cu dejectii in stinga si in dreapta, pentru a aduce la un numitor comun, zici tu, mizeria interioara, mizeria propriului mediu existential, in spatiul public, pentru ca din aceasta situatie sa poti sa te autodeclari „liderul” providential, „academic-ianul” indreptatit sa conduci. Nu de mult, in istoria recenta, in timp de dictatura,viata cotidiana ne era umpluta de „conducatorul providential” si de „academicianul absolut” si brusc, intr-o zi realitatea normalului le-a trimis cite un „glont” si a incheiat brusc si fara prea multe explicatii „exceptionala” cariera cladita in inchipuirea lor si nu pe realitate. Dar si acei nefericiti, in nemernicia lor, au avut dramul de decenta sa nu mearga cu fortarea realitatii pina la limita si unul a interpretat rolul de conducator si altul de academician, pe cind in prezent, lipsa de educatie elementara, face ca unele persoane sa-si aroge ambele calitati, incercind sa ne arate un „el lidero mahimo” absolut. Iar atunci cand te trage cineva de maneca sa revii cu picioarele pe pamint, nu sa-ti ia locul, pentru ca nefericirea nu si-o doreste nimeni, nu gasesti nimic mai bun de facut decit sa „vomiti” dejectiile din care te hranesti.
  Unii sint intr-adevar nefericiti, cand ascendenta te-a obisnuit cu mirosul pestilential al canalelor in care sint colectate dejectiile intregii societati, cind ai reusit sa faci din propria existenta o „hazna” plina cu furaciuni comuniste, tepe capitaliste si traficari interlope, te simti impovarat si greu de suportat. Si cind te afli in aceasta situatie, in loc sa te autoestimezi si sa incerci sa te autocorectezi, te apuci sa platesti „mercenari”, care sa incerce sa creeze un cult al personalitatii. Unii spun ca si-ar dori sa fie ca tine, altul ca te „iubeste intelectualii”, altii ca esti „academic-ian”. Oare acei nefericiti nu stiu ca cel mai bine in viata este sa fii tu insuti, nu sa copiezi nefericirea altuia. De asta spuneam in alt comentariu ca unii sint altfel, ascendenta cu calitate de dascal, i-a ajutat sa afle devreme axioma evolutiei individuale in viata si anume in scoala „abia invatam sa invatam” si ca invatatura [autoeducatia] este continua. De aceea, dragi calomniati, victime ale rejectarii dejectiilor launtrice ale unor nefericiti, incercati sa-i intelegeti; ca atunci cand ai nesansa sa fii contemporan cu un „mare nimeni”, pe care disperarea l-a patruns, esti condamnat pe nedrept sa suporti „aria calomniei improscatoare”. Voi stiti ca axiologic, logic si practic nici o persoana nu poate „trada” o hazna, iar o hazna nu poate singura sa faca „curatenie”, ea este numai depozitara scursurilor cotidiene, altcineva vine si salubrizeaza si asaneaza infectia. Acel cineva este societatea, comunitatea. Acesti „academic-ieni” de ocazie nu au nici macar exercitiul unor lecturi obligatorii, sau macar al unor povesti sau povete parintesti obligatorii, respectiv cea cu drobul de sare si cele doua proaste. Strigi ca se va fura, dar tu traiesti din furaciune si din mizerie. Daca in povestea cu drobul ce sare exista o singura explicatie, respectiv prostia omeneasca, naturala si ingenua, care in final in viata reala trebuie sa o luam ca pe o realitate, in cazul nostru prostia [lipsa educatiei] este insotita de parsivitate agresiva si infatuarea goala si nelegitima de a conduce gospodaria in care se afla casa, soba si drobul de sare.
  Atunci cind inlocuiesti creierul, ca organ al gindirii, cu testiculele si argumentul logic cu pumnul in gang, este firesc sa-ti canti ostentativ si agresiv „aria calomniei infecte”.
  Iata ca acum dezbatem idei. Ma intreb daca aceasta dezbatere va deranja pe cineva, caci am vorbit de muzica, de istorie, de literatura, despre concepte si alte alea. Ma intreb daca vor stirbi pozitia cuiva, sau cineva se va simti cu musca pe caciula, dar in final chiar nu conteaza.
  Si pentru ca va respect, dragi comentatori civilizati si pentru ca va doresc binele, asta insemnind ca vreau sa aveti o dumineca placuta, am sa va rog sa cititi in continuare „GLOSA” si sa-i multumim lui EMINESCU ca a fost roman.

  Vreme trece, vreme vine,
  Toate-s vechi si noua toate;
  Ce e rau si ce e bine
  Tu te-ntreaba si socoate;
  Nu spera si nu ai teama,
  Ce e val ca valul trece;
  De te-ndeamna, de te cheama,
  Tu ramâi la toate rece.

  Multe trec pe dinainte,
  In auz ne suna multe,
  Cine tine toate minte
  Si ar sta sa le asculte?…
  Tu asaza-te deoparte,
  Regasindu-te pe tine,
  Când cu zgomote desarte
  Vreme trece, vreme vine.

  Nici încline a ei limba
  Recea cumpana-a gândirii
  Inspre clipa ce se schimba
  Purtând masca fericirii,
  Ce din moartea ei se naste
  Si o clipa tine poate;
  Pentru cine o cunoaste
  Toate-s vechi si noua toate.

  Privitor ca la teatru
  Tu în lume sa te-nchipui:
  Joace unul si pe patru,
  Totusi tu ghici-vei chipu-i,
  Si de plânge, de se cearta,
  Tu în colt petreci în tine
  Si-ntelegi din a lor arta
  Ce e rau si ce e bine.

  Caci acelorasi mijloace
  Se supun câte exista,
  Si de mii de ani încoace
  Lumea-i vesela si trista;
  Alte masti, aceeasi piesa,
  Alte guri, aceeasi gama,
  Amagit atât de-adese
  Nu spera si nu ai teama.

  Nu spera când vezi miseii
  La izbânda facând punte,
  Te-or întrece nataraii,
  De ai fi cu stea în frunte;
  Teama n-ai, cata-vor iarasi
  Intre dânsii sa se plece,
  Nu te prinde lor tovaras:
  Ce e val, ca valul trece.

  Cu un cântec de sirena,
  Lumea-ntinde lucii mreje;
  Ca sa schimbe-actorii-n scena,
  Te momeste în vârteje;
  Tu pe-alaturi te strecoara,
  Nu baga nici chiar de seama,
  Din cararea ta afara
  De te-ndeamna, de te cheama.

  De te-ating, sa feri în laturi,
  De hulesc, sa taci din gura;
  Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
  Daca stii a lor masura;
  Zica toti ce vor sa zica,
  Treaca-n lume cine-o trece;
  Ca sa nu-ndragesti nimica,
  Tu ramâi la toate rece.

  Tu ramâi la toate rece,
  De te-ndeamna, de te cheama:
  Ce e val, ca valul trece,
  Nu spera si nu ai teama;
  Te întreaba si socoate
  Ce e rau si ce e bine;
  Toate-s vechi si noua toate:
  Vreme trece, vreme vine.

  (1883, decembrie)

 6. Ai dreptate Lucid..Tema era vanzari si concesionari de imobile ale CL. Eu am tras un semnal de alarma fata de Casa Jandarmeriei. Nu ai vazut cu cata patima d-ul Burebista facea lobby pt ea. Poate fi luata mai usor daca ea este desprinsa de MAI. Sunt 3 obiective foarte interesante, de fapt cam singurele care mai sunt de luat ~moca~:Casa Jandarmeriei, Casa Armatei si Lacul de Agrement Ocaua lui Cuza. Cam asa au fost luate si centralele termice ~moca~

 7. Ma mahneste ca, in loc sa discutam despre fapte, principii, ne inrolam in lupte pentru anumite persoane, despre care nici macar nu incercam sa demonstram ca merita sustinerea.
  Tema era sedinta consiliului local. Ideea – vanzari sau concesionari de imobile. Redactia Tecuci.eu ne-a dat o informatie pretioasa. Noi ce facem cu ea?

  Va reproduc aici dintr-un anunt imobiliar:
  „Vand avantajos, 2 constructii / centrale termice (fost Termsal) in orasul Tecuci (jud. Galati) – 400 de m² fiecare. Una langa Gara de Nord si una in zona industriala. Acte in regula (cadastru, intabulare etc). Posibilitate deducere TVA. „

  Pretul cerut era de 30 000 EURO pentru fiecare imobil. Oare cu cat au fost cumparate de la poporul tecucean?

  Nu dau datele persoanei, in definitiv, nu ea trebuia sa vegheze asupra bunurilor obstei.
  Public acestea, deoarece sper ca la planificatele afaceri cu bunuri publice, CL sa stie si sa le administreze cum isi administreaza propriile averi.

 8. Vad ca am deranjat pe toata lumea, asta inseamna ca ma apropii, cit de cit de o anumita pozitie de obiectivitate. Mai vad, de asemenea ca se tot fac pariuri, ca as fi ba o persoana, ba alta, fara a se discuta in termeni civilizati idei dezbatute si situatii, asta numai din lipsa de argumente. Se jigneste in stinga si in dreapta, pentru legitimare, unii spun cite scoli au, desi nu ii intreaba nimeni, altii urasc intelectualii, de parca acest lucru, aceasta calitate ar fi o infractiune. Parca am mai auzit „slagarul” acesta nu de mult. Una peste alta, se creaza o imagine destul de clara referitoare la calitatile unor grupuri ce-si zic partide politice, lideri politici. „Amin” totusi cred ca trebuiesc respectate regulile pe care chiar tu le-ai stabilit. Pina atunci sa auzim de bine.

 9. Atitudine,
  Nu te supara, stii cum este: hotul de pagubas. Pana la urma, orbecaim.
  Totusi, ce-i cu picturile? Uneori, subtilitatile ma depasesc.

 10. Devii patetic d-le Burebista. Faci un joc murdar pe care o sa-l decontezi.As vrea eu sa fiu Daniel Butunoi, sa conduc detasat in sondaje si singurul contracandidat care poate elimina ciuma portocalie care, dealtfel, a cuprins toata tara.De data asta n-ai nimerit-o. Cred ca Citadinul are perfecta dreptate.Ati fost aruncati din PSD si asta doare.
  In decursul istoriei tradatorii au platit. Te-a deranjat asa de tare afirmatia mea cu privire la Casa Jandarmeriei? Eram sigur ca asa o sa se intample.Parerea mea e sa nu te mai agiti ca un Pepsi, fii fair-play si nu mai face atac la persoana.De la un timp incoace te simt ff agitat. Prima data cand am citit comentariile tale mi-am zis ca in sfarsit un cetatean onest pune punctul pe i, dar de fapt ai niste interese meschine. Sunt convins ca o sa te supere adevarul.Toate cele bune!

 11. Lucid, nu a fost vorba de lovituri prin surprindere si nici de un atac personal, in ceea ce-l priveste pe BUREBISTA. Imi pare rau ca nu ai prins substratu, in schimb ma bucura faptul ca persoana careia ma adresam a inteles totul la „punct si virgula”.
  Folosirea unor sau a unei figuri de stil cum ar fi „valoare… varstei” da posibilitaea celui care scrie sa transmita si altceva odata cu scrierea unor cuvinte,…. ca sa intelegi,…. este o forma subtila de consideratie. Vorbesti de un fenomen de mutatie si infectie in ceea ce-i priveste pe tineri;….. un sfat, daca-mi permiti,… nu cataloga oameni sau omul, daca faceai referire la mine, pentru ca vei avea, poate, pareri de rau la un moment dat, iti spun acest lucru din propria-mi experienta. „Lucid” nu ai de unde sa stii ce-a patimit un om in viata sa din cauza unor indivizi care la vremea aceea semanau teroare iar acum sfideaza prin comportament si atitudine. Anumite lucruri in viata nu se pot uita sau chiar nu se pot ierta,…..cine poate stii.
  „COMBATANTE” – NU UITA – Cu cat cineva este mai inteligent, priceput si iscusit, cu atat este mai suspect, urat si neacceptat. Si inca ceva, ….”Nu-mi plac picturile tale…..”

 12. Draga BUREBISTA constat ca te preocupa curatenia in interiorul partidelor politice si l-ai desemnat pe EDY ca fiind primul lider al unui partid care s-a apucat de curatenie… te inseli amarnic. Primul lider care s-a apucat de curatenie este DANIEL BUTUNOI care a maturat partidul de 2 gunoaie BALANICA SI CHIRVASUTA. Aceste 2 persoane inafara ca sunt doua gunoaie ale societatii sunt si doi mari i***, s-ar bucura sa fie si ei numiti interlopi dar spre nesansa lor tot i*** raman. BUREBISTA nu te mai ascunde in fata degetului deoarece capul e mai mare degetu… nu o mai fa pe inteligentu in fata monitorului si spune-o deschis ca esti T. BALANICA. De ciuda ca ai fost exclus din PSD acum fiind un neputincios cum ai fost si cand erai in PSD, tu impreuna cu DR. CRISTEA la-ti vandut pe T. LUCIANO in favoarea candidatului PDL. Acum din rautatea si razbunarea pe care o ai in tine repet fiind un neputincios (NIMENI) ai gasit solutia ideala de las, de a o face pe eroul in fata monitorului cu patura in cap. Nu te mai obosi cu atatea argumente care vrei sa para reale ca nu ai pe cine convinge ca acest site este citit de tine si CHIRVASUTA. Cand erai in PSD atat tu cat si senatorul CHIRVASUTA interlopii care tu sustii ca sunt in jurul lui D. Butunoi, nu cumva tot acesti interlopi v-au asezat si pe voi pe scaune, ca nu prea aveati curaj sa mergeti pe strada sa faceti campanie, sunt foarte curios sa te vad de mana cu CHIRVASUTA in campanie UNPR-ului un partid de TRADATORI si I***. Nu-l mai denigra pe DR.TEODORU spunand ca este incapabil deoarece stim cu totii ca iubirea vietii tale DR.CRISTEA este expirata si sterge mai des lentile la ochelari sa nu te mai impiedici de covor cand cazi intre p***. Adu la cunostinta faptul ca liderul UNPR-ului in persoana sefului tau CHIRVASUTA vrea sa puna mana pe CASA ARMATEI si CLUBUL JANDARMERIEI poate prin vanzarea acestor locatii sa-si achite datoriile fata de interlopii la care este dator si catre finante sa nu doarmna in cort. VA DORESC O ZI BUNA si apropo am un cort de 6 persoane sa il dau lu CHIRVASUTA in cazul in care finantele ii vinde casa.

 13. Multumesc lui „Dan” pentru precizare si apreciez flexibilitatea lui Edy in aceasta problema. Intr-adevar, am avut o iritare in momentul scrierii comentariului, dar ea a venit tocmai din faptul ca tin la orasul meu, la comunitatea mea si iau orice „pierdere” a comunitatii ca pe o pierdere personala. Ceea ce m-a „speriat” putin a fost „profunzimea atitudinii” lui „ATITUDINE”, care m-a citit si a pus un „diagnostic” realist a starii mele si a „stilului” meu. Acest lucru m-a descumpanit putin, dar m-a si onorat, pentru ca iata, oamenii se pot cunoaste foarte bine, chiar daca nu s-au intilnit. Cit despre „Dino” [D. butuNOI abrevieri fac si copii] nu pot sa spun decit ca frustrarile unui complex de inferioritate pot produce multe „strucaciuni” la nivel comportamental si intuitiv, te poate face sa vezi dusmani peste tot si in toate, cind tu de fapt esti „singur cu micimea ta”. Cu ceva timp in urma facea referiri rautacioase la adresa doamnei dr. Critea, care i-a ingrijit parintele si pe minuţa careia a primit sotia lui postul de medic scolar, dar ce sa ceri unde nu este, orbirea disperarii si a inculturii si a lipsei de bun simt este fara limite. Vazind ca nu-l baga nimeni in seama a inceput sa arunce cu noroi in altii, ca poate l-o lua cineva in seama. N-are cine, pentru ca s-a izolat singur in mijlocul interlopilor, a lipsei de educatie si bun simt, a lipsei de valoare. Se spune ca realitatea nu poate fi pacalita si in viata esti ceea ce esti si nu ceea ce ti-ai dori sa fii. Vorbeste de tradare. Un grup, o gasca de interlopi, de militieni, de criptocomunisti, de fripturisti poate fi tradata? Cel mult abandonata. Iar daca in „marea” lor intelepciune si pricepere in administratie, domniile lor cred ca Edy ar fi permis ca bunul, o data venit in curtea primariei, sa fie „praduit” asa cum insinueaza dinsii, se inseala. Dragii mei traim totusi in 2011. Probabil va gindeati cum ati face voi daca ati fi la butoane. Marea voastra problema este ca este altcineva la butoane, care cu toate criticile aduse, este cu multe „clase” peste voi, ca nu reprezentati o varianta optionala, electoral vorbind, in viitor si ve-ti ramine in opozitie mult si bine, atit timp cit sinteti in „OPOZITIE” cu bunul simt, cu educatia, cu legea, cu interesele comunitatii. Dar ce sa-i faci, asa este cind „majurul” se crede „general” si confunda politica cu datul cu pumnul in masa, ca asa i-a spus lui Nica, sa arate cit de barbat este, ca astfel se cistiga „autoritatea” in gasca. Eu va doresc succes.
  Da „ATITUDINE”, de o parte din aceste lucruri stiam ca au fost aduse in proprietatea primariei, dar astea sint lucruri firesti, este treaba lui Edy sa le faca si nu intra in „fisa postului” la mine sa-l laud pe primar, are cine sa o faca. Problema primarului este sa se zbata pentru aceste lucruri,sa le faca mai bine cunoscute comunitatii, sa absoarba propunerile ce vin din comunitate, sa le insuseasca si sa le materializeze, pentru ca are instrumentele necesare. Si sa fie convins ca lumea vede ce trebuie vazut. Eu am inteles iritarea domnului de mai sus.Am adus in dezbatere problema cu Casa Casatoriilor, lucru sensibil pentru ei, caci „gasca” amintita „salasluiesc” in fosta Casa Casatiriilor, in care si eu, tinar fiind nu ca acum, m-am casatorit si pe care un „ilustru” inaintas al lor, in speta fostul primar PSD-Lazar, a praduit-o pentru gasca lor, vaduvind orasul de o locatie valoroasa si importanta pentru tecuceni. Atunci cind ascendenta este diferita, sa zicem, ca de la profesor la desfundator de canalizari, bagajul genetic este net diferit, indiferent cit de fardat esti, sau pretinzi ca ai fi, genotipul te tradeaza.
  De alta parte din obiectivele, aduse sau de adus in ograda primariei, nu stiam, dar asta reprezinta o carenta de comunicare a primarului, a primariei si nu-mi poate fi imputata mie. Daca asa stau lucrurile, primaria si primarul in mod sigur vor avea tot sprijinul populatiei in demersurule lor. Draga „ATITUDINE” m-ai inteles gresit, nu am spus ca nu sint oameni de valoare in PDL, am spus ca sint, dar putintei, avind in vedere ca sint de 7 ani la administratia orasului si ca ar fi trebuit sa se aiba grija sa se creasca urmasi. Cind m-am referit la „curatenie”, chiar am remarcat ca Edy este singurul care a inceput, asta insemnind ca este realist si ca vrea sa ramina in lupta. Daca va reusi, asta ramine de vazut, de cit curaj va da dovada, sau de cit va fi obligat de realitate sa faca, pentru ca valoare unei echipe poate creste inclusiv prin eliminarea „stricaciunilor” care pateaza echipa. Pentru onestitatea si calitatea comentariului tau „ATITUDINR”, voi ramine in continuare „COMBATANTUL” cu care sa dialogezi, sa sper totusi ca nu te voi mai dezamagi. Sa fim destepti si fara frica!

 14. Intervin astăzi numai pentru a-i transmite un ,,călduros,, şi ,,prietenesc,, „LA MULŢI ANI!” domnului director interimar Dragoş Teodoru. Am auzit că şi-a făcut rost de o mică ,,gură de aer,, proaspăt prin amînarea şedinţei de CAS- a amînat astfel interimarea interimatului…

 15. „BUREBISTA da-mi voie sa-ti spun ca nu te recunosc. Din punctul meu de vedere acest comentariu, pentru ca asta cred ca se vrea a fi, este unul destul de… slabut, pentru stilul cu care TU ne-ai obisnuit. Dar in fine, poate oboseala sau varsta isi spun cuvantul, si nu vreau sa fiu ironic, dar nu pot sa nu observ ca ai ceva, zic eu, cu vechii militeni si securisti, clar ca-i stii din vremurile tineretii tale si asta ma face sa cred ca ai o varsta mai de… valoare.”

  De-abia asta e stil securist. Ii dai cateva lovituri prin surprindere, ataci mai intai persoana (nu-ti recunosc stilul, ai scris slabut; esti obosit; varsta, cred ca esti cam batran; ai fost contemporan cu securistii, deci esti contaminat) Dupa ce ai ametit-o, vii, lejer, cu ideile tale.
  Daca se manifesta si la tineri, inseamna ca s-au produs mutatii in sanul natiunii si ca suntem tare infectati.

 16. Nu stiu care sunt terenurile si cladirile care se vand, deoarece pe site-ul primariei nu ma uit – este obositor si sarac in informatii. Dar ma intreb: dece se tot grabesc sa vanda cladiri si terenuri cand in Tecuci nu e rezolvata problema parcarilor, copiii bat mingea pe strazi?

  Vorba vine ca nu stiu, e usor de dedus.
  Am vazut nu de mult timp pe un site de anunturi unul prin care o tecuceanca oferea spre vanzare teren cu cladire – fosta centrala sau punct termic – la un pret destul de mare. Oare cu cat l-o fi cumparat de la Consiliul local Tecuci?
  Tipa sugera ca e posibila si o scutire de TVA a tranzactiei respective.
  Locurile dintre blocuri cu puncte termice care s-au vandut, puteau deveni spatii verzi, mini-terenuri de sport sau puteau vremuri mai bune, cu edili mai harnici. Dar astia vand tot, intr-o perioada in care preturile din Tecuci sunt si asa mici.

  Daca am trece in revista componenta consiliilor locale de la revolutie incoace, am vedea ca cei mai multi consilieri nu erau cetateni cu orizont si cu constiinta civica, ci persoane cu mult spirit practic, dar numai in interesul lor. Cate dintre hotararile CL, date de-a lungul acelor ani, au servit interese egoiste in detrimentul interesului public? Cate terenuri, spatii comerciale, cladiri au intrat – direct sau indirect – in posesia lor? Cate functii gras platite si-au adjudecat, incalcand principiul competentei?
  A fost un dezastru, oameni buni si, din pacate, s-ar parea ca dezastrul continua!

 17. BUREBISTA da-mi voie sa-ti spun ca nu te recunosc. Din punctul meu de vedere acest comentariu, pentru ca asta cred ca se vrea a fi, este unul destul de… slabut, pentru stilul cu care TU ne-ai obisnuit. Dar in fine, poate oboseala sau varsta isi spun cuvantul, si nu vreau sa fiu ironic, dar nu pot sa nu observ ca ai ceva, zic eu, cu vechii militeni si securisti, clar ca-i stii din vremurile tineretii tale si asta ma face sa cred ca ai o varsta mai de… valoare. Nu am inteles exact, dar cred ca totusi faci referire la „Casa Jandarmeriei”… Nu? Acum, eu nu zic ca nu ar fi buna de luat, daca la asta faci referire, dar sa nu uitam totusi ca Finkelstain a reusit sa aduca catre Tecuci anumite bunuri. Ma refer aici, la terenurile si imobile de la unitatea militara. Mai nou, daca nu ma insel, un teren situat undeva in cartierul Balcescu luat (transferat) de la jandarmi. Auzeam la radio de un teren sau o suprafata de teren luat de la Electrica, undeva la iesire din Tecuci pe un pret destul de mic. Din trecut, din cunostintele mele si cred ca nu gresesc au fost valorificate cateva hectare de pamant undeva la iesirea spre comuna Draganesti, dar nu stiu exact pe care parte. Mai de actualitate, cladirea „Camerei de Comert” luata pe o suma justa, zic eu, daca ne gandim ca la acest moment sunt oameni care dau pe o masina de lux cat a costat aceea cladire. Poate nu cladirea despre care faci vorbire este importanta, hai sa ne gandim ca „Jandarmeria” nu mai este ce era odata la Tecuci. Lovitura puternica din partea primarului ar fi , din punctul meu de vedere, transferul sau atribuirea sau poate chiar cumpararea la un pret simbolic a terenului fostei unitati de jandarmi. Ai sa ne gandim. Cum ar fi? Da, poate ai dreptate, lupta nu trebuie abandonata, dar ce stim noi despre toate acestea?
  Oameni de valoare, in sensul de capital de imagine, poate nu sun in PDL si nu cred sa apara atat de curand, dar „niciodata sa nu spui niciodata”. Ce nu inteleg eu BUREBISTA, este faptul ca afirmi: „nu prea are “material” de lucru, pentru ca el nu a prea crescut valori”, (dar care din toti lideri de la nivel local au reusit sa creasca valori) si aici faci referire la „curatenia de primavara”… adica nu are valori langa el, iar daca le-ar fi avut acum era momentul sa le „i-a gatul” adica… sa-i curete?. La asta ma refer,… pe mine m-ai obisnuit cu o expunere logica, dar vad ca acum ai ceva scapari. Ma insel, COMBATANTE ?….. Sa auzim de bine.

 18. Domnule Burebista, esti sigur ca daca destinatia acelei locatii ale jandarmeriei era Consiliul Local, ea se transforma in gradinita sau Casa casatoriilor?
  Stii foarte bine ca ea e una din prioritatile d-lui senator tradator Chirvasuta.Asta a fost ticluita impreuna cu un alt tradator al PSD in persoana d-lui Balanica..Prietenii stiu de ce..Scuza-ma daca devin din ce in ce mai incomod.Poate era mai bine sa faci o pauza mai lunga…

 19. La sedinta de azi s-a amanat acest proiect de revocare, in urma interventiilor la prefectura , asteptandu-se un raspuns favorabil.

 20. Desi am vrut sa fac o pauza mai lunga intre postari, cind vad cum se deruleaza sedintele Consiliului Local, nu pot sa nu fac citeva comentarii. Stiu ca unii m-au amenintat, ca altii m-au blestemat, ca unii sugereaza sa stam linistiti ca lucrurile merg bine si numai cine nu vrea nu vede. Parca romanilor le mai spuse cineva: „dormiti linistiti, noi veghem la bunastarea voastra” – noi adica „baietii destepti”, care atunci se numeau F.N.I., acum se numesc oameni politici, smecheri care acum au vazut in politica o mare oportunitate de aburire a oamenilor. Dragii mei, oamenii s-au nascut iscoditori, curiosi si asta a dus in general la progres. Dar constat ca in CL este „liniste mare”, rezulta ca lucrurile baltesc, sint mici fardari pe un chip fara trasaturi. Faceam afirmatia ca se pare ca Edy ar incepe actiunea de curatenie in propria ograda, dar nu prea are „material” de lucru, pentru ca el nu a prea crescut valori, a mizat pe mediocritate in echipa, pe supunere oarba, nu a suportat competitia. Pe termen scurt pentru el este bine, pentru ca nimeni nu atenteaza la pozitia sa de lider, dar pe termen mai lung echipa va ramine cu valoare scazuta, cu putere competitionala mica. Se pare, ca singurul pe care mizeaza Edy, pentru viitor este Cazacu, cu care vrea sa faca echipa. Asa ca schimbarile de consilieri din echipa PDL nu aduc plus valoare, ci mai multa „liniste”, un pic mai putini penali, dar atit timp cit protejezi in continuare indivizi ca Teodoru, nu te poti astepta la schimbari semnificative la fata, ci numai la cosmetizari. Aceste consideratii le-am facut pentru puctele 3 si 4 de pe ordinea de zi, dar cel mai mult mi-a atras atentia problema de la punctul 6 de pe ordinea de zi, de modul de abordare, de pozitie a primarului si a consilierilor. Aparent pare o problema lipsita de importanta, dar are o semnificatie deosebita, pentru ca cel putin pentru mine, imi confirma „raceala” specifica lui Edy, comoditatea si lipsa de combativitate a acestuia in problemele comunitatii. Si am sa ma explic pentru a fi inteles. Graba cu care Edy renunta la o lupta, pentru obtinerea unor bunuri ce apartin de fapt si de drept comunitatii, de care comunitatea are nevoie, dar care vremelnic au fost acaparate de diferite institutii si interese straine interesului public. La primul raspuns negativ renuntam la lupta pentru a ne recupera bunuri ce ne apartin. Edy se astepta cumva ca acele institutii sa spuna da din prima. Dar daca se renunta de buna voie, prin anularea hotaririi de solicitare a bunului de catre CL., renuntam definitiv la acel bun. Graba asta poate fi interpretata in mai multe feluri: fie ca este mai comod, fie ca desi aflat la guvernare „greutatea” lui Edy nu este asa mare cun lasa sa se inteleaga, ca nu este ajutat atunci cind este indreptatit sa obtina ceva, sau cel mai grav, ca s-a facut pasul inapoi pentru alte interese. Cladirea in discutie, pe care CL a solicitat-o, prin hotarire de consiliu, sta nefolosita si se degradeaza, in mijlocul orasului, cind administratia are atita nevoie de spatii pentru gradinite, pentru institutii, incit in ultimul timp chiar a cumparat cladiri in perimerul imediat apropiat, cu sume consistente. Pai cind eu renunt de buna voie la „mostenirea” la care sint „indreptatit”, cum credem ca va veni cineva sa ne rezolve problema. In acea cladire isi fac aparitia o data la luna, doua, trei „cadre” ale vechii „militii” si ale vechii „jandarmerii”, care mai fac cite o chindie, ca sa nu-i vada cumva nevestele. Pai pentru indivizi ca Cirlomanescu, Anton si Chiriac sa pastram in degradare o cladire asa mare in centrul orasului? Daca un functionar din jandarmerie a raspuns negativ, noi abandonam? Daca jandarmeria si-a mutat centrul de greutate la Galati, de ce-i mai este necesara o cladire, pentru un asa zis club, unde 2-3 indivizi mai beau un paharel, mai fac un gratarel, cind comunitatea ar putea folosi acest loc pentru o gradinita, pentru o Casa a casatoriilor, s.a.m.d.. Vedeti, poate Edy este mai comod, dar cosilierii nici macar nu au puterea sa sesizeze importanta problemelor, sa-l traga de mineca pe primar. Asta este cealalta fata a lipsei de personalitate a consilierilor, care spun si fac numai ce le cere „seful” si nu ies din cuvint. Asa pierdem oportunitati si raminem orasul in care nu se prea intimpla nimic.

Comments are closed.