Web
Analytics
TECUCI

Cetăţeanul de onoare, azi îl vedem dar nu e…


   Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local ce se va desfăşura vineri, începând cu ora 16, se află un proiect cu privire la retragerea titlului de cetăţean de onoare al consilierului Vasile Dănăilă Pazvante, acordat prin HCL nr. 118/26.08.2010. “Conform procesului verbal al şedinţei, hotărârea a fost adoptată prin vot deschis şi nu prin vot secret aşa cum prevedeau dispoziţiile art. 4 din Regulamentul de acordare a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Tecuci, aprobat prin HCL nr. 107/11.08.2006, potrivit cărora Hotărârea pentru conferirea titlului se adoptă în şedinţă ordinară sau extraordinară a Consiliului Local prin votul secret al majorităţii simple din totalul consilierilor fapt pentru care se impune retragerea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Tecuci d-lui Dănăilă Vasile Pazvante” se precizează în proiectul de hotărâre.


28 comments

 1. Cetateanul de onoare trebuie sa fie un exemplu pentru oras,ce exemplu am primit noi de la Pazvante? Jocuri de noroc? ….mai lasati-ma fratilor.

  1. Ca s-o spunem pe cea dreapta, acordarea cetateniei de onoare in Tecuci nu a fost niciodata o treaba serioasa. Tributari obiceiurilor comuniste-heirupiste, primarii si consiliile locale au acordat de multe ori acest titlu dupa simpatii, dupa ureche, ca sa se afle in treaba.
   Astfel, o multime de catateni destul de banali dar mai bagareti, unii facand cate un capat de ata care convenea pe moment, altii bagandu-se cu insistenta pe sub pielea primarului, au capatat acest titlu desi altii cu aceleasi merite au stat modesti deoparte. In acest fel, titlul s-a bagatelizat, spre dezavantajul celor care l-au luat pe meit – care sunt foarte putini.
   Etapa cu Pazvante are importanta ei. Ea are meritul ca puncteaza cat de multa iresponsabilitate au dovedit autoritatile in acordarea acestui titlu. Mai arata ca, la capitolul „caracter”, in Tecuci se sta foarte prost.
   Ce merit a avut Pazvante? A facand o afacere profitabila cu un efect mai aparte. Parcul i-a adus si bani, dar a oferit placeri estetice unei parti a publicului. A facut un parc dupa unii foooarte frumos, dupa altii chici, dar a beneficiat de conditii avantajoase pentru spatii comerciale – pana la urma de bani publici – si de reclama aducatoare de voturi. Nu a meritat nici mai mult, nici mai putin acest titlu, este comparabil cu altii care il au.
   I se reproseaza trecutul interlop. Dar, s-a intrebat cineva cate compromisuri au facut alti cetateni de onoare in regimul comunist?
   Sigur ca e un caz mai ciudat. Totusi, cati au protestat atunci cand i s-a acordat? De ce onoarea Tecuciului conteaza doar acum, cand nu mai e la putere primarul care l-a favorizat?
   Daca aceasta tevatura, care s-a si terminat, ar lasa o urma de seriozitate in gandirea tecucenilor, ar fi bine. Dar nu cred.

 2. Am urmărit filmele. Le-am urmărit și la data acordării titlului dar tot nu am aflat care-i miza marelui ”ciolan”. Am văzut că în unele orașe, unii titulare de astfel de titluri au primit pe lângă titlu și ceva teren intravilan. Bănuiesc, atâta timp cât nu am informația completă, că și aici e vorba tot despre așa ceva, și ”cineva”, tocmai a pus ochiul! În concluzie, propun, nu că cineva m-ar lua în seamă, ca toate acele distinse personalități care au votat decernarea acestui titlu domnului Pazvante, odată cu retragerea acestuia, SĂ-ȘI DEA DEMISIA din toate funcțiile publice ce le dețin acum. Denotă că datorită unor beneficii personale, atunci nu au avut coloană vertebrală. Și de râme e Tecuciul plin.

 3. Parerea mea multi din cei care se bucura de retragerea titlului „cetatean de onoare” cred ca sunt ori prosti ori…..
  …cenzurat, limbaj neadecvat…

  1. ACEST SAIT E CENZURAT 100%………CARE E MOTIVUL DE NU MI-A APARUT COMENTARIU INTREG?? TRAIM INTR-O TARA PLINA DE CENZURA CU USL-TI ASTIA LA PUTERE…… MAI BINE NU MAI POSTATI NIMIC DIN COMENTARIUL MEU…………

   1. Cititi cu atentie. Este trecut motivul pentru care e cenzurat. Nu ingadum limbajul DV licentios. Daca doriti sa calomniati, injurati sau sa faceti glume pe seama cuiva pe care nu-l agreati incercati pe celelalte ziare locale. Credem ca sunteti nou venit pe acest site… Asa ca, incercati sa ne urmariti cu atentie si sa comentati civilizat, doar daca aveti ceva de comentat. Pentru cei care ne citesc pot spune ca in textul cenzurat ne faceati prosti asa, la gramada…

 4. Am citit hotărârea CL din 2006, semnată chiar de distinsa profesoară Paraschiv Elena prin care se specifică clar cui şi de ce se acordă acest titlu.Toate bune: la vremea când i s-a oferit titlul se încadra (presupun că i s-a apeciat activitatea managerială paralel cu modernizarea Parcului Central şi ca să fiu puţin acră, alianţa cu PDL-ul , atunci la putere). Nu sunt de acord cu evocarea permanentă a trecutului său personal. Dacă nu recunoaştem că omul şi-a depăşit condiţia, datorită lui sau societăţii, atunci cei 22 de ani de democraţie sunt definitiv duşi pe apa sâmbetei. Nu am găsit pe nicăieri ce facilităţi are domnul Pazvante ca deţinător a cestui titlu de onoare: e scutit de impozite, de plata biletelor la spectacole, are gratuitate la transportul în comun, i s-a oferit gratuit un loc de veci…? Eu chiar vreau să stiu pe ce se dă marea bătălie! Care este miza cea mare ? Şi mai vreau să ştiu şi care sunt motivele invocate oficial! Ca cititor al acestui ziar şi cetăţean trecut pe listele electorale, rog redacţia să ofere ştiri complete. Pe bucăţele şi zvonuri ne dăm cu părerea ca ţaţele.

  1. Desigur, o sa postam informatii suplimentare in urmatorele zile pe acesta tema. Pana atunci va propunem urmatorul articol: http://www.tecuci.eu/2011/03/16/presa-locala-nationala/stirile-saptamanii/onorabilii-s-au-pricopsit-cu-un-loc-de-veci/
   Si pentru ca e Duminica, va propun un articol postat la numirea acestuia ca Cetatean de onoare: http://www.tecuci.eu/2010/09/06/divertisment/primarul-catre-pazvante/ Pamflet semnat de regretatul Octavian Cerchez.
   De curand a aparut un nou material de la investirea lui Vasile Danaila Pazvant: http://www.youtube.com/watch?v=rgq1gOCoq9E
   Un material mai vechi: http://www.youtube.com/watch?v=N_EYO6C232c

 5. Nu merita sub nici o forma dnul Pazvante titlul de cetatean de onoare! Este doar un >>..cenzurat..<< Ma bucura enorm initiativa primarului de a i retrage acest titlu. Am mai scapat de o rusine!!

 6. Dacă nu cunosc „Regulamentul de acordare a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Tecuci”, nu pot avea o opinie obiectivă. Aşa ca cetăţean pe post de chibiţ, pot parafraza doar înţelepciunea populară care spune: „Ţara arde şi baba se piaptănă”. Mai aştept încă să aflu consilierul care răspunde de zona în care locuiesc. Că aşa să răspundă toţi la grămadă, este aceiaşi Mărie cu altă pălărie. Când se va împărţi oraşul pe zone de responsabilitate la consilierii locali este o măsură concretă.

  1. Domnule Dascalu,ideea dumneavoastra ,cu impartirea responsabilitatilor consilierilor locali,printre altele ( comisiile cu pricina…)si primirea cate unei „felii” din oras,nu este rea de loc,insa,eu nu cred ca primarele care este …astazi in functiune,sa aiba o astfel de initiativa…zic eu…de asemenea ,zic ca,un prim pas ar fi infiintarea Comitetelor Consultative Cetatenesti de Cartiere si ulterior, reprezentarea Cetatenilor intr-un Consiliul Consultativ Cetatenesc al Tecucenilor.Cred ca in situatia in care Tecuciul Civil ar face acesti pasi,atunci,administratia locala ar fi obligata sa faca si importantul pas de care amintiti dumneavoastra de mai mult timp.Si cine stie,poate ,intr-un viitor nu prea indepartat,cetatenii care vor candida pentru functiile de consilieri locali,sa fie obligati sa reprezinte,nu numai interesele partidelor care-i „trec” pe liste ci si pe cele ale locuitorilor cartierelor care ii vor sustine electoral…S-ar face un mare act de dreptate,zic eu,parerea mea.In incheiere,ma intreb cati din actualii consilieri locuiesc in Balcescu,sau in Criviteni ,sau in Satu Nou si cati locuiesc in zona adiacenta centrului Tecuciului…? Ma intreb si eu,asa…Cat despre Pazvante….avem treburi muuuul mai serioase de rezolvat in municipiu….parerea mea…

  2. Stimabile, în virtutea liberului acces la informațíi de interes public(legea 544/2001)puteți face o solicitare scrisă către Prefectura Galați pentru a vi se elibera o copie a Regulamentului de acordare a titlului de cetățean de onoare, act ce a fost atașat proiectului de hotărâre de CL din 8 august 2006 ce a fost votat de consilierii timpului respectiv, pentru a preîntâmpina răspunsuri de genul ”datorită incendiului din 2006 și inundațiilor din 2007, arhiva primăriei Tecuci a fost afectată și actul solicitat nu poate fi pus la dispoziția dvs.”–așa cum dealtfel se scuza fostul primar în 2010 când consilierii Papuc și Chivu doreau să consulte acel regulament conform căruia i-a fost acordat titlul consilierului Pazvante.

 7. Vasile Dănăilă Pazvante, vicepreşedinte PV, persecutat politic de USL
  Comunicat de presă
  Vasile Dănăilă Pazvante, vicepreşedinte al Partidului Verde din România, cetăţean de onoare al Municipiului Tecuci, consilier municipal, candidat la funcţia de Primar al Municipiului Tecuci la alegerile locale din 10 iunie a.c. este supus unui întreg şir de şicane şi persecuţii , toate cu substrat şi conotaţii politice, atît el personal cît şi afacerea sa – administrarea Parcului Central din Tecuci, parc recunoscut pentru caracterul său unic, adevărat „colţ de rai”, singurul brand turistic tecucean – de către primarul ales al Tecuciului, Daniel Gerhardt Ţuchel (USL-PNL).
  Ultima acţiune a lui Gerhardt Daniel Ţuchel, profund anti-democratică şi aflată periculos la limita legalităţii, în dispreţul şi sfidarea întregii comunităţie tecucene, o reprezintă Proiectul de retragere a titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Tecuci, proiect avînd ca iniţiator pe Gerhard Daniel Ţuchel şi aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CL din 3 august a.c.
  Invocarea nerespectării Regulamentului de acordare a tltlului de Cetăţean de Onoare al mun. Tecuci („vot deschis” în loc de „vot secret”) este o dovadă peremptorie a spiritului revanşard meschin, politic şi partinic, cu care Gerhardt Daniel Ţuchel, viciază şi intoxică relaţia de respectare a valorilor şi drepturilor cetăţeneşti. Protestăm vehement şi fără şovăială împotriva lui Gerhardt Daniel Ţuchel şi gravităţii stării de lucruri pe care a generat-o şi solicităm public autorităţilor abilitate în respectarea legalităţii, reacţii imediate, nemijlocite şi categorice.

  Partidul Verde din România
  Ovidiu Iane, Preşedinte

 8. Biografia din tinerete a d-lui Pazvante conteaza mai putin decat cea recenta. Daca are un trecut dubios si la un moment dat a devenit alt om, cinste lui!
  La urma urmelor, d-l Pazvante este un om. In jurul lui au fost o multime de alti oameni: de la tecucenii simpli care s-au bucurat de felul cum a inteles sa impodobeasca parcul, pana la serviciul de arhitectura care i-a acceptat stilul. De la consiliul local care l-a facut cetatean de onoare – formal, poate, dar moral nu trebuie sa conteze ca votul a fost deschis – pana la intelectualii care au cam roit in jurul lui.
  Problema nu este ca votul a fost deschis. Problema este daca merita, sau nu. Daca nu, ce ne facem cu cei care l-au incurajat? Isi vor pune cenusa in cap, sau o iau de la capat cu alt Pazvante ?

 9. mai bine mai tarziu, decat niciodata!
  imi era rusine cu astfel de „cetateni de onoare”!

  1. cand mergi sa vizitezi manastiri(daca mergi) spui sarut mana maicuta? pe maicuta o cunosti?sa ai o seara buna.te pupa tai.
   P.S.-nu fii suparat pe mine.

 10. Daca Pazvante ramane „cetatean de onoare”, eu imi schimb buletinul de Tecuci ! De ce nu suntem seriosi si sa recunoastem ca povestea cu Pazvante „onorabilul” este o rusine pentru care Edi si-a luat shutul in fund meritat.

  1. fara suparare :d-tra ce ati facut pentru Romania?nu cred ca ave ti studii care pot confirma sau infirma meritele pentru acordarea titlurilor de cetatian de onoare al unei comunitati.sa aveti o seara buna.va pupa tati

 11. Pai atunci sa retraga tilul de cetatean de onoare si dl. Duma Dionisie si dl. Grigore Patriche Smulti care au primit aceste titluri in aceeiasi sedinta si in acelasi mod.Si cred ca la fel s-a procedat cu toti cei 22 care au primit tilul de cetatean de onoare al Tecuciului, de-a lungul anilor.Asta e o mizerie a USL-istilor care propovaduiesc ura si dezbinarea la nivel national

 12. biografie scurt : Cetăţean de onoare Vasile Dănăilă zis Pazvante.

  La 14 ani cetăţean de onoare Vasile Dănăilă a fugit de acasă.
  A fost boschetar la Constanţa şi a ajuns unul din cei mai temuţi şmecheri de pe litoral, şmecherii Constanţei erau: Mancu, Iaşar, Animalu’, Săceanu, Nicu Pingelea, Onic şi fraţii Oaie.
  În lumea străzii, doctoratul se numeşte «oberat»!”
  Vasile Dănăilă – Pazvante, „ober-golan” !
  În câţiva ani, a ajuns unul din cei mai temuţi interlopi.
  Cetăţean de onoare Vasile Dănăilă – Pazvante, pelerinaj prin Europa şi în America în ´94 cu „alba-neagra”, nu afectează întristează !
  Vasile Dănăilă s-a întors cu un geamantan de dolari, venit cu mulţi bani, cumpărat de la Primărie singurul WC public din Tecuci (parc central) şi a construit peste el un bar ilegal.
  Primarul Lazăr oferă o concesiune pentru parcul central în 2003 pentru său membru de partid PSD . Vasile Dănăilă face ceea ce vrea el, deschis o pizzerie, câteva chioşcuri şi încă un bar, etc.., lasa primarii sa plateasca pentru apă şi energie, etc…
  Acest om ciudat acum face terapeut (nici o diplomă) în medicină complementară cristaloterapie, lucru face oglinzi magnetice, ascunde metal, un magnet de ca boala recunosc, credul să se trateze şi să se alăture Partidului Verde.
  Cetăţean de onoare Vasile Dănăilă zis Pazvante este un ..xx… dictator paranoic, obsedat pentru functia de primar al Tecuciului.

 13. fara comentarii 2-3 ore? la bine toti”au mancat” la greu o luam fuga.tipic romanesc.”A MURIT REGELE, TRAIASCA REGELE.”
  o seara buna. va pupa tati.

  1. ai dreptate! A inceput sa ia masuri la inceput de mandat! sa vezi ce de bani se vor strange la bugetul local dupa ce il desfiinteaza pe pazvante! parca vroia sa faca parcare pentru masinile lui costin si taxi-uri pentru usl-istii lui! atunci bani la buget!Este primarul un om foarte hotarat si nepartinitor! dar consilierii care au votat acordarea titlului de cetatean de onoare sunt cam aceiasi care acum il retrag! cand au fost adevarati cetateni ai Tecuciului? te umple scarba de toti!

    1. Am vazut filmul desfasurarii sedintei de destituire in care vechiul Primar(vechiul prieten)spunea ca daca „mister pazvante”ar fi adus prejudicii de imagine sau alte fapte grave….Ei afla domnule fost Primar(reaminteste-ti) ca eu sunt victima agresiunii fizice si a amenintarilor venite atat din partea a tot slavitului cat si din partea clanurilor interlope supuse acestuia.Dosarele se afla pe rol la Parchet de 2 luni „ptr.cercetari”….Credeti ca se va da inceperea urmaririi penale?Credeti ca influenta acestuia in Politie,Parchet si alte institutii Tecucene a disparut? Aveti idee ptr.care motiv am fost batut si amenintat de”cetateanul de onoare”…, motivul nu-l stiam nici eu in acel moment,dar ulterior l-am aflat:va mai aduceti aminte de flagrantul facut asupra lui Pintilie Ion zis Taranul(CEL CU PERMISELE AUTO)? Oare pe toata perioada urmaririi acestuia nu cumva au mai fost interceptati si ALTII? Oameni buni,fiti destepti si nu mai acceptati sa fiti manipulati de oameni care nu au facut nimic cinstit in toata viata lor si luati deciziile cele mai intelepte pe care le considerati dvs.nu venite din partea vre-o unuia sau altuia!NU mai acceptati ideea de a da spaga,denuntati orice intentie de mita,haideti sa traim intr-un oras cinstit si cu oameni dornici de o shimbare.La puscarie cu hotii!

     1. te felicitam draga ionel roset…tu ar trebui sa ai titlul de CETATEAN DE ONOARE al tecuciului…DUMNEZEU sa fie cu tine in actiunile tale si cu noi toti in rugaciunile noastre pt cei ca tine , care cauta decenta, bunul simt si onoarea…parcul lui pazvante e facut drept paravan pt ilegalitatile lui…dar pe DUMNEZEU, nu-l putem minti…nici daca ne cheama PAZVANTE SI AVEM TOTI BANII DIN LUME… FELICITARI CETATENE ROSET

 14. asta era una din prioritatile importante pentru orasul nostru?vai mama si cata treaba este de facut,iar alesii(cica)se fac ca muncesc.sa aveti o zi buna.va pupa tati

Comments are closed.