Web
Analytics
TECUCI

Comunicat de presa


politisti noapteaPoliţiştii gălăţeni – la datorie cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale

În perioada Sărbătorilor Pascale, poliţiştii Inspectoratului de [intlink id=”632″ type=”post”]Poliţie [/intlink]al Judeţului Galaţi în colaborare cu celelalte forţe din sistemul integrat de ordine publică, respectiv Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi poliţiştii locali, vor desfăşura o serie de activităţi pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.  Astfel, în urma analizelor efectuate, au fost redimensionate dispozitivele de [intlink id=”5856″ type=”post”]siguranţă [/intlink]publică, acordându-se atenţie deosebită locurilor cu mare afluenţă de public, unde urmează a se desfăşura slujbe religioase, activităţi cultural – sportive şi de agrement, în vederea prevenirii manifestărilor antisociale, a infracţiunilor cu violenţă şi furturilor.   Împreună cu reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor poliţiştii vor efectua controlee în târguri, oboare, pieţe, precum şi pe arterele de circulaţie, pentru verificarea respectării legalităţii în domeniul transportului şi comerţului cu animale şi a tuturor produselor alimentare şi nealimentare tradiţionale.

De asemenea, poliţiştii din sistemul de siguranţă publică verifică modul în care se execută activitatea de pază la obiectivele incluse în itinerariile de [intlink id=”2445″ type=”post”]patrulare [/intlink]de pe raza de competenţă, în mod special la cele care colectează şi transportă importante valori monetare, în scopul prevenirii evenimentelor negative.

Au fost stabilite şi măsuri pe linie de Poliţie Rutieră atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu preponderenţă în partea a doua a zilei şi pe timpul nopţii, în zonele cu afluenţă de participanţi la trafic, acţionându-se ferm pentru combaterea principalelor abateri generatoare de evenimente rutiere – viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum, imprudenţa pietonală, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice – şi pentru înlăturarea stărilor de pericol ce se pot crea pe fondul încălcării normelor rutiere.

Şi poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi vor intensifica activităţile de prevenire şi combatere a faptelor cu violenţă, cerşetoriei, vagabondajului şi vor lua măsuri de instruire a persoanlului C.F.R., cel al societăţilor specializate de pază şi personalului din zonele portuare, în scopul întăririi sistemelor de pază a bunurilor şi valorilor, sesizarea cu operativitate a tuturor faptelor şi preocupărilor ilegale ce pot genera evenimente negative, fiind asigurate efective suplimentare în principalele staţii C.F. (Galaţi, Tecuci, Brăila, Făurei, Buzău, Focşani) şi în trenurile de călători, îndeosebi în cele care converg către litoral şi staţiunile montane.

********

Dincolo de importanţa lor latură spirituală, Sărbătorile [intlink id=”15335″ type=”post”]Pascale [/intlink]sunt tot mai adesea asociate cu aglomeraţia din pieţe şi supermarket-uri, cu goana după diverse produse sau cu planurile de vacanţă.

Astfel, chiar dacă sunteţi la cumpărături în marile centre comerciale, vă pregătiţi să plecaţi  într-o scurtă vacanţă sau pur şi simplu ieşiţi la plimbare să vă bucuraţi de razele soarelui, acordaţi atenţie sporită la ceea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră pentru a evita să deveniţi victima unor infracţiuni.

La cumpărături sau în locuri publice aglomerate…

Adoptaţi un comportament rezervat, încercând să nu afişaţi în mod ostentativ obiecte de valoare (bijuterii, telefoane mobile).

Atunci când vă aflaţi într-o zonă aglomerată, ţineţi poşeta lipită de corp cu sistemul de închidere orientat spre dumneavoastră şi protejaţi-o cu mâna.

Buzunarul din spate al pantalonului este vulnerabil la urcarea şi coborârea în/ din mijloacele de transport; de aceea, este bine să vă păstraţi banii şi actele într-un buzunar interior al vestimentaţiei.

Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva, oricât de avantajoasă vi se pare oferta „comerciantului” de ocazie; puteţi fi victima unor infractori periculoşi.

Atunci când plecaţi de la domiciliu pentru o perioadă mai mare de timp …

Limitaţi cercul  persoanelor  care cunosc detalii despre plecarea dumneavoastră de la domiciliu.

Asiguraţi-vă că sistemele de închidere ale uşilor şi ferestrelor sunt în stare bună de funcţionare.

Rugaţi un vecin de încredere să aibă grijă şi de locuinţa dumneavoastră pe perioada cât sunteţi plecat.

Pentru prevenirea furturilor din locuinţă …

Ţineţi în permanenţă uşa încuiată, chiar dacă vă aflaţi în locuinţă;

Când părăsiţi locuinţa fie şi pentru scurt timp (duceţi gunoiul sau cumpăraţi o pâine), nu uitaţi să închideţi uşa cu cheia şi să asiguraţi ferestrele.

Nu vă lăsaţi păcăliţi de necunoscuţii care sună la uşă invocând diverse pretexte (comercianţi ambulanţi, persoane care solicită să dea un telefon urgent sau cer un pahar cu apă etc.). Riscaţi astfel să cumpăraţi produse contrafăcute sau să facilitaţi unor infractori periculoşi accesul în locuinţa dumneavoastră.

Este recomandat ca în momentul în care observaţi persoane necunoscute cu un comportament suspect în apropierea locuinţei, în scările de bloc să sesizaţi secţiile de poliţie la numerele de telefon:

Secţia 1 Poliţie – 0236 419 966

Secţia 2 Poliţie – 0236 460 854

Secţia 3 Poliţie – 0236 413 400

Secţia 4 Poliţie – 0236 468 490

Secţia 5 Poliţie – 0236 416 945

Pentru prevenirea furturilor din autoturism …

Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete,  acte de identitate, documente, cărţi de credit sau alte instrumente de plată, aparatură audio-video, telefoane mobile, detectoare radar, sisteme de navigaţie).

Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.

La volan…

Nu plecaţi la drum dacă sunteţi obosiţi sau dacă  aţi consumat băuturi alcoolice.

Înainte de a porni motorul, aşezaţi copiii pe bancheta din spate şi fixaţi-vă centura de siguranţă.

Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum şi trafic şi nu vă fixaţi un timp-ţintă, ci propuneţi-vă să ajungeţi la destinaţie în siguranţă.

Dacă aveţi de parcurs distanţe mari, faceţi periodic pauze, oprind autoturismul în afara părţii carosabile.

Reduceţi considerabil viteza în mediul rural, deoarece  veţi întâlni cu siguranţă biciclişti, atelaje hipo şi grupuri de persoane care se deplasează pe carosabil.

Acţionaţi după ce sunteţi sigur de intenţiile celorlalţi participanţi la trafic şi renunţaţi la efectuarea manevrelor de depăşire dacă nu aveţi certitudinea reuşitei acestora.

După ce aţi participat la Slujba de Înviere…

Evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate (terenuri virane, parcuri etc.).

Nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale cu persoane aflate în stare evidentă de ebrietate.

La intrarea în imobil, fiţi foarte atenţi pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane suspecte.

În prag de sărbătore, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi vă doreşte să aveţi parte de sănătate, armonie şi numai bucurii alături de cei dragi. PAŞTE FERICIT!

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE