Web
Analytics
TECUCI

„Colonelul” Tuchel face instructie cu jurnalistii si cu „sergentii” din C.L.


Tuchel si prezidiul CL_tecuci.eu   Articol preluat integral cu permisiunea redactiei nepasadegalati.ro   Consilierul local Samir Oancă – preşedintele PP-DD Tecuci, va depune vineri plângere penală împotriva primarului municipiului Tecuci – Daniel Ţuchel, pe care îl acuză de abuz în serviciu şi ultraj. Asta, după ce, în ultima şedinţă a aleşilor locali, edilul-şef a comandat Poliţiei Locale să îl dea afară pe PP-DD-ist din sala de şedinţă. De altfel, liberalul Daniel Ţuchel este acuzat că practică tehnica „pumnului în gură” atât împotriva consilierilor municipali, cât şi a reprezentanţilor mass-media, cărora nu le-a permis să înregistreze audio sau video şedinţa ordinară din data de 31 decembrie. „Este o nemulţumire majoră, atât din partea cetăţenilor, cât şi a consilierilor din partea Puterii. Actuala conducere a Primăriei comite nenumărate abuzuri şi excese. Se dau foarte multe sancţiuni funcţionarilor publici, pe criterii de simpatie şi antipatie. Unii dintre angajaţi nu şi-au mai primit salariile, în timp ce alţii au fost promovaţi ilegal, fără să aibă pregătirea necesară şi să treacă prin Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. De asemenea, există anumiţi angajaţi de la Primărie care au semnat acte pentru primar, deşi încă nu lucrau, la acea vreme, în Primăria Tecuci, ci în cadrul Primăriei din Ţepu. Primarul şi-a adus cu el şi funcţionari de la Ţepu”, ne-a declarat Samir Oancă.

PP-DD-istul ne-a spus că ultimul scandal a pornit de la faptul că primarul municipiului Tecuci, fost ofițer MAN, a interzis reprezentanţilor mass-media prezenţi în sală să înregistreze video ori audio şedinţa consilierilor locali, discuţia degenerând atunci când proiectul de hotărâre privind majorarea taxelor şi impozitelor locale a fost supus votului. „Am cerut un reportofon să înregistrez eu, pentru că susţin dreptul presei de a se informa şi de a informa cetăţeanul. Voi contesta procesul verbal al şedinţei, atât la prefect, cât şi în instanţă. Am mai depus o plângere penală împotriva primarului, iar aceasta va fi a doua. Eu nu mi-am mai încasat indemnizaţia de trei luni, pentru că nu am vrut să îmi fac cont la o bancă al cărei director l-a susţinut pe Daniel Ţuchel în campania electorală. A dat o dispoziţie anticonstituţională prin care nu mi se permite să încasez de la casierie (…) Când ai deja două mandate de primar în spate, ar trebui să ştii să te comporţi”, ne-a spus consilierul local.

„Îl suspectez că are probleme grave de sănătate”

În replică, liberalul Daniel Ţuchel a respins acuzaţiile consilierului Samir Oancă, afirmând că îl suspectează pe PP-DD-ist că „are probleme grave de sănătate”. Totodată, edilul-şef ne-a declarat că liderul PP-DD Tecuci a adus o serie de injurii preşedintelui de şedinţă, în condiţiile în care, susţine acesta, alesul s-ar fi prezentat în plenul Consiliului Local în stare de ebrietate. „Îl suspectez pe domnul Oancă de faptul că are grave probleme de sănătate. A venit în stare de ebrietate la şedinţa Consiliului Local. A început să bată câmpii. Disputa a plecat de la indexarea taxelor şi impozitelor locale. A început să fabuleze. Dumnealui este singurul consilier local care are taxe şi impozite neachitate, încă din 2007. Dumnealui nu este capabil să şi le achite, normal că nu a fost de acord cu indexarea acestora. Este o chestiune de moralitate, de bun simţ, de spirit civic (…) Consilierii locali i-au pus în vedere să părăsească sala în urma unor injurii ale dumnealui. Nu vorbea la subiect, nu participase nici la şedinţele pe comisii. A venit prima dată un poliţist local, care era femeie, iar dânsul i-a spus că are dreptul doar să îi bage mâna în pantaloni. Nu mă deranjează acuzele lui”, ne-a declarat Daniel Ţuchel.

Referendum pentru demiterea lui Ţuchel

Preşedintele PP-DD Tecuci ne-a declarat că, în urma unor sugestii ale unor tecuceni, în cadrul unei şedinţe de partid, care va avea loc în această lună, va supune discuţiei şi votului organizarea unui referendum pentru demiterea primarului municipiului Tecuci. „Aceasta nu a fost ideea mea, ci a unor cetăţeni nemulţumiţi de prestaţia actualului primar. De altfel, sunt mai mulţi membri USL din cadrul Consiliului Local care spun că au fost păcăliţi şi sunt nemulţumiţi. A ieşit primar, pentru că s-au cumpărat masiv voturi. Cetăţenii nu mai sunt primiţi în audienţă, iar presa nu mai are acces la informaţii. A pus embargo asupra informaţiilor. Vom avea o discuţie în partid, după care vom decide. Dacă era un om ponderat, cu scaun la cap, nu avea nimeni nimic cu primarul sau cu USL”, ne-a declarat Samir Oancă.

Scris de Corina Dobre


10 comments

 1. Pentru cei ce mai cred ca lucrurile se mai pot schimba, pentru cei ce sunt resemnati

  Sunteti de acord cu initierea unui referendum pentru demiterea D-lui Primar al Municipiului Tecuci, respectiv Gerhardt Daniel Tuchel ? Daca DA, va rugam sa semnati aceasta petitie!

  Primarul a uitat ca este in slujba cetatenilor acestui municipiu, a facut promisiuni in campania electorala, sa incepe sa faca ceva, relatia cu comunitatea este practic blocata, in sedintele Consiliului Local cat si in cadrul Primariei Municipiului Tecuci, se comporta ca si pe propria mosie.

  Pana acum, s-a implicat activ doar in campania electorala, desi era in slujba comunitatii!

  Este cazul sa ne luam soarta in propriile maini, sa reactionam!
  http://www.petitieonline.com/referendum-demiterea_primarului_mun_tecuci_-_tuchel_daniel

 2. Aveti dreptate ! Mi-a scapat ! Plecarea in Austria si mai exact, spitalele din Viena, pot sa rezolve primarului un transplant de ficat.

  Cea mai mare problema a edilului nostru insa, este legata de modul de a gandi si de a fi si, invers. Dar asta nu cred ca si-a propus sa rezolve dumnealui nici aici si nici acolo la Viena, din simplul fapt ca nu este constient de aceste probleme.

  Sunt deja studii ample care pot determina in urmatorul secol analiza substantelor emise in creier, substante aparute ca reactie sau ca efect al gandului. Aceste analize vor putea fi la un momentdat si o conditie a participarii la o functie de conducere. Dar se pare ca trebuie sa mai asteptam putin pana atunci.

  Desi Daniel Tuchel ni se prezinta ca un castigator si pentru sine este un castigator, nu are insa capacitatea iesirii din acest sine sau depasirii propriei sfere. Experientele sale de viata, repet, casigatoare, cu tot ce inseamna succes sau succese stimulatoare, determinand in consecinta aceiasi ordine si acelasi sens, au sters din constiinta sa sentimentele. Le-a anahilat la modul de a nu mai constitui o conditie a comportamentului cu, si intre ceilalti. Conform articolului si materialului video pe care il anexez si pe care va recomand sa le urmariti ori de cate ori puteti pentru imbunatatirea propriei voastre experiente de viata, iar de aici pentru modul propriu de a fi si de a gandi, lamureste si pentru edilul nostru comportamente aparent inexplicabile.

  Mai am un exemplu, complicat sau rezolvat, cum vreti, cu psihologia. Un manager foarte bun ales in Anglia cu tot ce inseamna maxim in referinte, studii si competente, are rezultate proaste dupa angajare atat el in relatie cu subalternii, cat si firma angajatoare, reflectate in starea despirit si rezultatul muncii. Toate neajunsurile plecau de la noul manager. Englezii nu renunta insa atat de usor la un om bun. Ei prefera sa plateasca un psiholog. Se fac cu directorul angajat ceea ce noi numim “sedinte de consiliere psihologica”. Peste noua sansa care i se oferea managerului, inteligenta si dorinta sa de autocunoastere au dat castig pana la urma ambelor parti.

  As spune ca ceea ce erau altadata sfatuitorii regelui si mai apoi amantele pentru unii conducatori, primii disparuti, celelalte doar interesate si inepte, pot rezolva astazi doar cei mai buni psihologi. Fara cea mai mica urma de jignire recomand acest lucru si pentru domnul primar.
  S-ar putea sa coste mai putin orasul, iar el, fire curioasa cum e, sa dobandeasca cunostinte intr-un nou domeniu.

  http://www.financiarul.ro/2012/10/09/ce-face-creierul-uman-atunci-cand-este-hranit-cu-sentimente-negative/

  http://www.youtube.com/watch?v=A1udUAVTTKs&feature=player_embedded

 3. La Tecuci referendum pentru demiterea primarului?!?! Recunosc cu mâna pe inimă că este gluma secolului. Ar trebui menţionată pe o placă de marmură şi aşezată în centrul oraşului. Mă aşteptam ca domnul Samir să ştie în ce oraş trăieşte, dar văd că nu. Chiar dacă va strânge 30.000 de tecuceni în faţa primăriei, care să strige lozinci de nemulţumire contra edilului, în momentul când va dori să strângă semnături pentru un referendum, nu va strânge nici una. Mă rog, poate una va fi a lui. Şi cei interesaţi, să urmărească lucrările parlamentului pe primele două luni ale anului. O să vedeţi modificată legea administraţiei locale, care va da puteri sporite primarului, adică adio consiliu local cu democraţia, legea cu organizarea referendumurilor de orice tip şi legea cu organizarea de mitinguri şi alte alea, dar doar cele care sunt critice. Cele laudative la adresa guvernanţilor nu vor avea nevoie de nici o autorizaţie. Democraţia înseamnă în esenţa ei, că forţa conduce. Asta cu votul e caterincă. Tecucenii mai în vârstă din oraş nu mai sunt interesaţi de politică, ştiind cu ce se mănâncă, iar tinerii pleacă din oraş, nefiind organizaţi şi nici motivaţi, mai ales că sistemul le-a trezit şi exacerbat doar satisfacerea plăcerilor imediate. Facem pariu că dacă primarul face o discotecă belea, fără taxă de intrare, tinerii vor mărşălui pe străzile oraşului strigând, ura, ura, iar dacă vei spune ceva contra primarului, rişti mie în sută, să-ţi iei bătaie fizică garantat. Şi să privim lucrurile şi logic şi în real. Presupunem că se ia hotărârea ca şedinţele consiliului local să fie de două ori pe lună, să fie înregistrate, să participe cine vrea, ce valoare ar avea asta, dacă hotărârile majorităţii vor fi luate cu respectarea strictă a legii, dar nu le-ar conveni multora?! Singura concluzie care se poate trage logic din toată această frăsuială dintre tecuceni, aflaţi prin diferite funcţii, este doar o luptă pentru un ciolănaş ceva acolo, dacă la ciolan nu au cum ajunge. Dar deocamdată pâinea şi cuţitul au fost înmânate cu brio, de către cei mai inteligenţi tecuceni (majoritatea, logic) către USL. Şi dacă îmi arată cineva, un singur ales local, care are cea mai mică durere în cur de cetăţeanul de rând, înseamnă că am ajuns pe altă planetă în altă ţară. Se spune în popor că cifra 13 poartă ghinion. Anul ăsta are în configuraţie cifra 13. După cum o vor duce românii anul ăsta, vor scoate cifra 13 de la ghinion, şi o vor trece la catastrofă.

 4. bai subteti penibili…droguri nu consuma?da fostul mamaligar era bun, ca era un primar de paie pus doar cu numele, in jurul caruia roiau capusele, adica voi astia care scrieti aceste comentarii penibile?cum a aparut Tuchel si nu va mai merge ca nu l mai puteti prosti, ati inceput sa va ofticati…asist cu placere la chinurile voastre

  1. si tu esti cumva militar demisionar ca si el?
   Apropo stitiu ca acum se poarta replica “mi-am dat demisia ” chiar si atunci cand se constata ca esti incopetent si esti dat afara ? ca si Dom” Primar.

  2. eu simt ca traiesc mai bine decand a iesti uslul. voi dece nu simtiti la fel? O sa mancati USL adica ulei de supt laleaua.

Comments are closed.