Web
Analytics
TECUCI

Ce taxe şi impozite ni se pregătesc pentru 2013


taxe Primăria Tecuci a supus dezbaterii publice, miercuri, ora 12, în sala de şedinţe, următorul proiect de act normativ: Proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale, pentru anul fiscal 2013 (descarcă de AICI ). Nu au existat participanţi (nici recomandări în scris ale cetăţenilor) astfel că proiectul va fi dezbătut cel mai probabil în forma iniţială în Consiliul Local. În privinţa impozitelor şi taxelor, proiectul propune valori ca şi cele de anul trecut. În cazul persoanelor juridice care au clădiri ce nu au fost reevaluate în ultimii 3 şi 5 ani anteriori anului fiscal de referinţă se trece de la 10% la 20 respectiv 40% asupra valorii de inventar a clădirii. Taxele pentru eliberarea certificatelor de urbanism, a autorizaţiilor de construire şi a altor avize asemănătoare au aceleaşi valori ca în 2012. Pentru anul următor sunt propuse o serie de taxe locale speciale noi faţă de 2012 precum şi majorarea sau reducerea unora din cele deja existente (descarca de AICI). Situaţia privind încadrarea pe zone a terenurilor din municipiul Tecuci nu a suferit modificări. Tot pe site-ul primăriei, la secţiunea hotărâri mai puteţi găsi regulamentul privind procedura şi competenţele de acordare a facilităţilor fiscale la plata impozitelor şi taxelor locale pentru persoane fizice în anul 2013. Guvernul ar putea creşte începând de la 1 ianuarie cu 16,05% impozitele pe clădiri şi terenuri, al amenzilor şi al celorlalte taxe locale, procentul de creştere reprezentând rata inflaţiei din perioada 2010-2012. Premierul Victor Ponta a precizat pentru Realitatea TV: ”O dată la trei ani, conform legii, autorităţile locale au voie, nu obligaţia, să actualizeze taxele locale cu inflaţia. Pentru asta, Ministerul Finanţelor dă o hotărâre care spune cât este inflaţia şi cât este maximul cu care pot să mărească, după care, de la anul, primarul, dacă consideră că are nevoie de mai multe venituri, împreună cu consiliul local, poate să mărească anumite taxe”.
——– Documentul 1

——– Documentul 2


2 comments

  1. Taxa pentru filmare in momentul casatoriei sau taxa de rezindenta cum se spune (taxa pentru parcarea masinii in fata blocului de de 45 lei/an) sunt taxe necesare. Pentru ce mai platim impozitul auto anual daca acuma trebuie sa platim si taxa de rezidenta? Mai sunt si alte taxe foarte necesare: taxa pentru eliberarea anexei 24 (care iti este necesara pentru dezbaterea mostenirii – 40 lei(pana acuma se elibera gratuit). Va fi bine oricum.

  2. Am o singură nelămurire. Pot circula pe stradă prin Tecuci?! Că poate trebuie plătită vreo taxă ca să merg pe jos la piaţă şi să nu iau amendă. Aerul pe care îl respirăm este la liber?! Sau trebuie plătită vreo taxă?! Rog primăria să afişeze la loc vizibil unde trebuie plătit.Am voie să mă uit spre clădirea primăriei când merg pe la catedrală?!E nevoie de vreo taxă?!Unde se plăteşte?!Când plecăm din oraş, trebuie să plătim vreo taxă la reîntoarcere?! Şi dacă dacă, care este cuantumul şi unde se plăteşte?! Cetăţenii normali la cap şi care au ghinionul că nu sunt de la arătură şi nici proşti, trebuie să plătească vreo taxă pentru că au fericirea şi norocul să aibă onoarea de a locui lângă nişte ţărani cocliţi şi proşti genetic?! Care este cuantumul şi unde se plăteşte?! Vă urez muget lin şi duios, în special la deontologii care mai comentează pe blog din preaplinul prostiei lor genetice. Se ştiu ei care. Ăia fudulii, neam de traistă, luaţi de comunişti de la munca câmpului şi instruit la intensiv.

Comments are closed.