Web
Analytics
TECUCI

Ce se întâmplă cu bannerele electorale?


bannere_candidati_Tecuci Consilierul local Ghiorghi Militici (PP-DD) a ridicat la finele şedinţei de îndată o problemă privind bannerele electorale. Consilierul a întrebat dacă nu cumva oameni din Primărie folosind maşina cu sigla municipalităţii au muncit la amplasarea bannerelor electorale USL în timpul campaniei – fapt condamnabil – şi tot ei le dau acum jos de pe stâlpi. Primarul Daniel Ţuchel a infirmat spusele consilierului dar a precizat că dacă există vreo poză sau dovadă în acest sens va lua măsurile cuvenite. Primarul a explicat că într-adevăr s-a început îndepărtarea bannerelor electorale iar candidaţii care au astfel de materiale şi nu le vor îndepărta singuri în 1-2 zile vor trebui să plătească Primăriei contravaloarea serviciilor. Daniel Ţuchel a adăugat că o să dispară nu numai bannerele electorale ci şi cele ale supermarketurilor sau ale altor firme care nu plătesc Gheorghe Militici_tecuci.eutaxa de publicitate. În proiectul privind stabilirea impozitelor şi  taxelor locale pe anul fiscal 2013 ce va fi supus spre aprobare în curând în CL, sunt menţionate 2 taxe, existente şi în 2012, pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate: în cazul unui afişaj situat în locul în care persoana derulează o activitate economică – 28 lei iar în cazul oricărui alt panou, afişaj sau structură de afişaj pentru reclamă şi publicitate – 20 lei. O altă taxă pentru serviciile de reclamă şi publicitate prevede acordarea a 3% din valoarea contractului exclusiv TVA. Începând cu anul viitor ar putea fi introdusă şi taxa de publicitate sonoră în cuantum de 100 lei/zi.


7 comments

 1. Cu publicitatea electorala ne-am lamurit, ca doar erau afise si pe geamurile primariei. Dar poate ii aduce aminte primarului, vreun consilier(daca are careva curajul), ca avenit iarna si prin Tecuci circula masini, nu carute ca la tepu, si poate da cu ceva nisip pe strazi…Daca nu poate, ne cumparam cai si sanii…

  1. … iar daca sunt prea scumpi caii, putem folosi cainii comunitari, si asa ii sam si o mana de ajutor ca tot nu a rezolvat problema lor. Asta pt ca au trecut abia 6 luni. Oare 6 e mai putin ca 3 ?

 2. Nu înţeleg de ce se face atâta frăsuială pe nişte nimicuri.În primul rând vreau să atrag atenţia celor care dau din taste,(aşa de amorul artei, pe sistemul de după gard), că banner-ele nu au fost strânse de către angajaţii primăriei. Poate în mintea lor le-au strâns angajaţii primăriei. Dacă îşi adună mintea acasă, vor realiza că de fapt au strâns banner-ele chiar ei însăşi. Da de unde să realizeze ţugulanul în mintea lui creaţă, că acei angajaţi din primărie, în frunte cu primarul, sunt “servitorii” lui. Orice muncă prestează aceştia, este munca pe care trebuiau să o facă cetăţenii, dar aceştia au ales şi plătesc nişte oameni pentru asta. Că aşa este organizat sistemul. Deci e logic, din punct de vedere juridic, ca primarul să infirme că angajaii primăriei au strâns bannere. Că de fapt le strâng cetăţenii. Că primăria în frunte cu primarul le dă cu flit ţugulanilor şi fac ce vor ei, asta e din cauză că e plin Tecuciul de “inteligenţi”. De banii care ţi se iau cu japca din munca ta, prin taxe şi impozite, nici un cuvinţel. Am văzut eu personal, cum a coborât Dumnezeu din cer şi a dat dispoziţie ca taxele şi impozitele să fie atât şi atât. Înţeleg că situaţia economică din ţară, poate crea sărăcie la avere. Dar la unii crează sărăcie în creier.

 3. Problema e ca la toate alegerile care au avut loc de la Revolutie incoace, s-au pus banere si afise peste tot – stalpi, garduri, usile blocurilor- si cei care le-au dat jos au fost tot oamenii primariei.Nici un partid nu a respectat prevederile legale de a-le amplasa doar in locurile special amenajate. Va duceti aminte ca insusi primarul Tuchel, in campania pentru alegerile locale a pus niste panouri uriase in intersectii, care au impiedicat circulatia masinilor, si cum autoritatile, in ciuda zecilor de amenzi date actualului primar, nu au reusit sa le indeparteze, soferii si-au facut singuri dreptate dandule jos.

 4. primarul infirma, eu confirm ca am vazut angajatii primariei care au strans banerele electorale.
  deci care-i concluzia? ca eu is chior.

 5. Cu sau fara poze, benerele USL au fost scoase (“indepartate”) de pe stilpi si alte … aninatoare, de catre personalul “de specialitate” din primarie. Domnilor ! sa fim seriosi ca unii dintre noi sunt get-be get din Tecuci si nu venetici de prin imprejurimile tirgului. Deci, ne cunoastem intre noi, suficient de bine, astfel incit sa nu ne confundam, chiar daca unii sunt pe trotuar sau pe carosabil si altii “spinzurati” sa adune “spinzuratii” de pe stilpi sau dintre… stilpuri. Hai sa traiesti! La mai mare… Coane Fanica !!! Va saluta, BIBI-că !!

  1. Dupa urmatoarele campanii electorale,din anii ce vor urma, va recomandam sa folositi MASCATII sa va adune atirnatii de pe stilpi si dintre stilpi, domnule primar ! Poate asa nu-i va recunoaste nimeni.

Comments are closed.