Web
Analytics
TECUCI

Bursa ALOFM. Cursuri de formare profesională. Job-uri în străinătate


bursa locurilor de munca 2012_tecuci.eu  11 agenţi economici au venit cu 35 oferte de muncă în cadrul Bursei pentru absolvenţi organizată vineri dimineaţă la parterul Casei de Cultură. Nu a fost scos la bătaie niciun post pentru cei cu studii superioare. Din cele 210 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (190 absolvenţi+20 alte persoane fără job) 22 au fost selectate pentru încadrare. Acestea nu sunt angajate automat ci vor participa în perioada următoare la interviuri. Dacă e să facem o paralelă cu ce s-a întâmplat în 2011 amintim că 9 agenţi au venit cu 44 oferte de muncă. Din cei 230 de absolvenţi (plus 20 din alte categorii) 96 au fost selectaţi pentru încadrare. La evenimentul de vineri, 28 septembrie 2012, alături de consilierul superior Irina Paţa de la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tecuci (ALOFM), funcţionarii instituţiei, s-a mai aflat pe tot parcursul acţiunii ca de fiecare dată, directorul adjunct al AJOFM Galaţi, Vasile Vârtosu. Catalogul bursei de locuri de muncă pentru absolvenţi arată astfel:

Teo-San SRL Tecuci  – coafor 1 loc – manichiurist 1 loc – cosmetician 1 loc – frizer 2 locuri – casier 1 loc – muncitor necalificat 1 loc – femeie de serviciu 1 loc

CMI Dr. Lungu Angelica – asistent balneofizioterapie 1 loc bursa locurilor de munca-2012_tecuci.eu

Sape Gigi Srl Corod – muncitor construcţii 2 locuri

Kligor Srl Tecuci – vânzător 4 locuri

La Pazvante Colţ de Rai SRL – bucătar 4 locuri, ajutor bucătar 3 locuri

Nemiran Srl Matca – frizer 1 loc

Vipguard Srl Tecuci – dispecer 2 locuri, agent pază 1 loc

Vel Pitar SA Tecuci – brutar 2 locuri

Manhattan Impex Srl Tecuci – zugrav 2 locuri – faianţar 2 locuri

Kosta Junior – mecanic utilaj 1 loc

Lista este completată de firma consilierului local Angelu Hulea (prezent la eveniment), Sc Alex Comprest Srl, care se află în căutarea a doi zugravi.

Cursuri gratuite pentru şomeri

bursa-locurilor-de-munca 2012_tecuci.eu 

Consilierul superior al ALOFM Tecuci, Irina Paţa, ne-a explicat că şomerii pot beneficia de programe de formare profesională gratuite. Acestea se desfăşoară de regulă la Galaţi, transportul fiind decontat de AJOFM Galaţi, dar dacă va exista un număr mare de doritori este posibil ca acestea să poată avea loc şi la Tecuci. Se organizează cursuri pentru următoarele specializări: brutar, bucătar, contabil, comunicare în limba engleză, confecţioner asamblor articole din textile, confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice, dulgher-tâmplar-parchetar, fierar betonist – montator prefabricate, frizer-coafor-manichiură-pedichiură, formator, frizer, expert în sănătate şi securitate în muncă, inspector resurse umane, lucrător în comerţ, lucrător în cultura plantelor, lucrător infrastructură pentru construcţii, montator pereţi şi plafoane din gips carton, mozaicar-faianţar, operator introducere validare prelucrare date, ospătar vânzător în unităţi alimentaţie publică, patiser, sudor electric, zidar-pietrar-tencuitor, zugrav-ipsosar-tapetar-vopsitor. Detalii la sediul ALOFM Tecuci (lângă Gara de Sud), telefon 0236 820 398.

Job-uri în străinătate

Eures.anofm.ro este siteul pe care puteţi afla mai multe despre posibilitatea de a lucra în străinătate şi locurile de muncă disponibile. Conform eures.anofm.ro persoana responsabilă pe judeţul Galaţi este Mihaela Ioan, 0236 412 262, gl_eures@ajofm.anofm.ro.