Web
Analytics
TECUCI

Bunică la 23 de ani


Mamica la 11 aniVârsta tinerelor mamici a scazut simţitorin in ultima perioada de timp, iar acest lucru poate fi constatat cu usurinta in cadrul secţiei Maternitate, din cadrul Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci, unde foarte multe tinere cu vârste de 13 – 14 ani devin mame. La începutul acestei saptamâni a fetita de doar 11 ani a pasit pragul sectiei, însărcinată fiind in luna a-IX-a. Desi pare revoltator, vârsta viitoarei mămici fiind mai mult decât fragedă, realitatea ne arata ca se întâmplă. Despre aceasta situaţie dr. Camelia Secara, ne-a informat : „Tânăra de 11 ani a fost transferată la Galati, vârsta fiind deosebit de mică, hotarârea fiind luata pentru a se preântâpina unele complicatii ce pot apare la un astfel de caz. Uimitor este faptul ca mama tinerei nu avea decat 23 de ani, deci si aceasta daduse nastere la o varstă apropiata. Până acum nu am mai întâlnit bunică la 23 de ani.”
Situatia pare sa fi scăpat de sub control si datorita actualei crize financiare, care le împiedică pe multe tinere să părăsească casa parintească pentru un trai mai sigur si de multe ori mai îmbelsugat. Daca până nu demult aceste cazuri erau tipice pentru minoritati, acum cazuistica sa extins si la alte categorii. Pe lânga lipsa unui trai decent, o alta cauza a nasterilor la o vârsta foarte mica o reprezintă lipsa educatiei. Majoritatea tinerelor care aduc pe lume copii la doar 13 – 14 ani provin din familii dezorganizate, tinere ce nu merg la scoala si în general cele care nu au o activitate specifica vârstei. Tocmai datorită acestor factori, debutul vietii sexuale se face fără o pregătire anterioara producerii evenimentului si fără prea multe cunostinte in ceea ce priveste prevenirea apariţiei unei sarcini nedorite.
„Tinerele care se prezintă pentru intrerupere de sarcină sunt sfătuite si chiar le sunt prescrise anticonceptionale orale. Nu stim ce fac ele cu aceste reţete, cert este ca sunt total dezinteresate, nu constientizeză faptul că întreruperile repetate de sarcină le poate cauza probleme în timp. Sunt o serie de persoane care recurg la sterilet, pentru 3-5 ani, aceasta metoda de protectie fiind mult mai comoda. Avem totusi si solicitări pentru întreruperi de sarcina la cerere, mai puţine ca în anii precedenţi, dar sunt.” ne-a mai spus dr. Camelia Secara, specialist obstetrica-ginecologie.

Scris de  I.G. tecuci.eu


One comment

  1. Nu au reusit ei oamenii sa controleze perpetuarea speciei nici macar la cainii maidanezi, si vor unii acum, sa controleze animalitatea la oamenii-vita! Acestia sunt deja niste rezultate notabile ale celor ce doresc transformarea omului nou in vita-sclav. Cu acestia de genul celor din articol, nu mai au de muncit. Sunt niste animale perfecte scopului lor.Voi ceilalti, mai uitati-va din cand in cand in oglinda, sa vedeti daca nu aveti deja, marcajul de tabla pus la ureche. Chiar daca nu aveti tabla pusa, atentie la cate muuu-uri scoateti pe zi, cand vorbiti ca idiotii. Ma refer in special la „cei cu studii”(sic)!

Comments are closed.