Web
Analytics
TECUCI

Bucuria hramului la Biserica Adormirea Maicii Domnului


Hram Adormirea Maicii domnului_Tecuci.eu  Cu prilejul hramului, la Biserica Adormirea Maicii Domnului, slujba Vecerniei cu Litie a fost oficiată în primă fază în sfântul lăcaş după care a continuat afară unde preoţii şi credincioşii au cântat Prohodul Maicii Domnului, în faţa mesei cu Epitaful Adormirii. Epitaful a fost purtat apoi în procesiune în jurul bisericii. În soborul de clerici care au săvârşit slujba s-a aflat şi diaconul catedralei arhiepiscopale din Galaţi, Ionuţ Căşuneanu. N-a lipsit de la eveniment primarul Daniel Ţuchel, însoţit de preşedintele PSD Daniel Butunoi. Primarul a reacţionat prompt apelând 112 când unei femei i s-a făcut rău. Acesteia i s-a acordat primul ajutor şi a fost urcată în ambulanţă. Ultima parte a slujbei s-a desfăşurat în biserică unde fostul paroh Vasile Ramfu, şi actualii slujitori Maricel Alupoaiei şi Petru Ojog au rostit cuvinte de învăţătură. ”Putem vorbi foarte mult despre Maica Domnului. Preacurata Fecioară a împrumutat pântecele ei pentru a se naşte Hristos. Dar cine oare înţelege taina zămislirii Fiului lui Dumnezeu sau taina Adormirii Maicii Domnului? Nimeni dintre noi”, a subliniat părintele Alupoaiei. Preotul Ojog a încheiat mulţumind celor care timp de două săptămâni au venit seară de seară la biserică, la Slujba Acatistului Maicii Domnului şi a anunţat că miercuri după Sf. Liturghie şi parastase vor fi împărţite pachete pentru toţi participanţii la slujbă şi în mod deosebit pentru copiii Şcolii Speciale Cuvioasa Parascheva, de la ştrand.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Hram Adormirea Maicii Domnului 2_Tecuci.eu Sărbătoarea de la 15 august, este cel mai important praznic închinat Maicii Domnului. În Sfânta Scriptură nu aflăm nimic despre adormirea Maicii Domnului dar potrivit Sfintei Tradiţii a Bisericii Ortodoxe , cu trei zile înainte de mutarea Preacuratei Fecioare la cer, Dumnezeu a trimis un înger ca s-o înştiinţeze. Maica Domnului s-a suit degrabă în Muntele Măslinilor pentru a se ruga apoi s-a întors acasă şi a pregătit cele pentru îngropare, încredinţându-i pe toţi că va fi rugătoare pentru ei. A luat iertare de la toţi şi culcându-se pe pat a făcut rugăciune şi i-a binecuvântat pe cei de faţă dându-şi sufletul în mâinile Domnului. Prin binecuvântarea ei s-au împărţit multe vindecări. Apostolii au fost aduşi ca pe nişte nori, de la marginile lumii, unde erau trimişi spre propovăduire, la casa Fecioarei din Ierusalim. Începând Petru cântarea de îngropare Apostolii au ridicat patul şi au petrecut trupul cel primitor de Dumnezeu până la mormântul din satul Ghetsimani. Din dumnezeiască rânduială a lipsit Sfântul Apostol Toma, care a sosit abia după trei zile. Pentru că-şi dorea să vadă chipul adormit al Maicii Domnului, Apostolii au deschis mormântul şi s-au minunat când au văzut că trupul lipseşte fiind rămas doar giulgiul. După credinţa Sfintei Biserici, Maica Domnului, cu trupul schimbat, viu şi proslăvit, a fost mutată la cer.


6 comments

 1. Stimabile,
  Mă îndoiesc că te îndoieşti de veridicitatea adevărului(pleonasm intenţionat, mi-l asum!..simplu joc de cuvinte)…care adevăr? Că am citit articolul postat(singurul de altfel din data de 16)de dl.admin şi care a staţionat vreo două ore şi se pare că numai eu l-am lecturat(rapid, recunosc!),dar neavând timpul necesar la acea oră am amânat commentul pentru după-amiază, însă am avut surpriza neplăcută să constat că ţidula dispăruse, fapt pentru care am cerut amănunte de la dl. administrator al acestui site. Am citit în viteză materialul, dar l-am reţinut aproape în întregime şi aş putea să forţez nota comentând in rem, dar nu-mi permit…respect în primul rând dorinţa adminului, care la rându-i respectă dorinţa iniţiatorilor scrisorii deschise de a retrage articolul, pentru moment…să înţeleg!
  Mărturisesc că nu m-am simţit confortabil când ţi-am citi scurtele rânduri, printre care ai strecurat şi nike-ul meu…n-am prea înţeles de ce, sper că adminul te-a lămurit şi pe tine când i-a răspuns lui “altcineva”! Deoarece am văzut prea mult sictir(atât la nike cât şi în comment)…nădăjduind că nu te vei supăra, mi-am permis să-ţi anagramez literele şi am constat că mai bine sună “Cristi” nu “Sictir”…şi pentru că am o vârstă la care nu-mi permit să mă ţin de glume, dar mai ales de manipulări gratuite…eu te salut voiniceşte şi-ţi transmit vorba lui Mălăele : “Să fii sănătos şi vesel!”

 2. initiatorii sau initiatorul? admin, veniti cu cateva lamuriri….”au cerut” sau “a cerut”? eu cred ca e initiativa unei singure persoane….daca e sa fim corecti. am dreptate?

  1. Regret ca pare a fi o manipulare. Nu am facut decat sa raspund la o rugaminte a catorva membri din grupul de initiativa. Parerea mea este ca a fost vorba de o nesincronizare a actiunii. Acestia au gasit ca e prematur sa apara public inainte de a ajunge pe cai oficiale mai intai la primar. Si mai apoi in presa. Rationament care mie nu mi-a fost clar dar, am gasit ca este corect sa-l retrag la cererea acestora.
   Initiativa este laudabila. In rest: NO COMMENT…

 3. de ce au cerut retragerea scrisorii de pe site? nu stiau ca o scrisoare deschisa poate fi publicata fara probleme? s-au temut de consecintele acestei scrisori prin punerea numelor lor in josul paginii? atunci de ce au mai scris-o? puteau sa o faca anonima, poate era mai bine asa. au vrut sa para interesanti si cu atitudine dar cand s-a publicat scrisoarea au dat repede inapoi. asta spune foarte mult despre aceste persoane cu initiativa.

 4. Sper să nu mă înşel,dar în jurul orei 10 am citit un material,mai bine zis o scrisoare deschisă adresată domnului primar şi semnată de câteva capete luminate(tot respectul meu pentru fiecare dintre cei care s-au semnat la finalul scrisorii)din Tecuci,iar acum când voiam să-mi spun şi eu părerea… scrisorica a dispărut. Nădăjduiesc că vă veţi răzgândi, stimate dl. admin şi veţi reposta materialul,deoarece consider că merită toată atenţia şi mai ales cred că mulţi vor avea ceva de spus pe această temă.

  1. In jurul pranzului initiatorii acestei scrisori mi-au cerut stergerea postarii. Pentru detalii cred ca e bine sa-i intrebam… Incercam sa obtinem un punct de vedere.

Comments are closed.