Web
Analytics
TECUCI

Bilanţ făcut de Casa de Cultură


Casa de Cultura din municipiul Tecuci Joi, 7 aprilie, începând cu ora 10 a avut loc o conferinţă de presă organizată de Casa de Cultură în care s-a discutat sintetic despre activităţile desfăşurate din 2010 până în prezent. Sub egida Casei de Cultură s-au realizat 120 de activităţi incluzând expoziţii, lansări de carte, festivaluri, de care s-au putut bucura 16060 de spectatori. Directorul, Viorel Burlacu a solicitat propuneri din partea participanţilor la conferinţă: profesori, consilieri locali, colaboratori ai instituţiei, sau simpli consumatori ai actului cultural. A fost apreciată atmosfera pozitivă, munca întregii echipe care a contribuit la conturarea unei  frumoase imagini a oraşului atât în interiorul cât şi în afara limitelor Tecuciului prin prezenţa copiilor pregătiţi aici la cele mai importante festivaluri naţionale şi prin apariţia la principalele  televiziuni din peisajul media românesc. Vasile Ghica a apreciat că “instituţia aceasta este un brand al Tecuciului”. Cele mai interesante propuneri au fost legate de: explorarea spaţiului virtual prin  înfiinţarea unui sector multimedia unde s-ar putea viziona documentare culturale,  încercarea de a găsi soluţii pentru a putea beneficia de  un cinematograf, realizarea de chestionare pe categorii de vârstă pentru a vedea ce activităţi  doreşte publicul să vadă sporind astfel interesul şi participarea, atragerea intelectualilor, stabilirea unor legături mai strânse cu presa, păstrarea unei înalte ţinute artistice excluzând vulgaritatea atât de prezentă în alte spaţii. Travaliul instituţiei nu se termină aici, Casa de Cultură pregăteşte în continuare multe alte activităţi.

MT-tecuci.eu


2 comments

  1. Nu cred sa dirijeze cineva fonduri.Copii ce activeaza la Casa de Cultura o fac pe banii lor, parintii achita transportul si taxele pentru aparitiile la emisiuni, parintii achita taxele si transportul cand sunt concursuri.Fiecare copil isi face costumatia . Casa de Cultura nu pune decat sala la dispozitie, atat . In 3 ani o singura data s-au achitat 500 lei la transport din fondurile Casei de Cultura . Copii ce fac dansuri in decurs de o luna au avut filmari la Suceava si Bucuresti, efortul financiar al parintilor a fost foarte mare ,sa nu mai punem si pe cel fizic , faptul ca parintii merg , negociaza transportul participa efectiv la buna desfasurare a activitatii , ma intreb dl. Burlacu de ce nu speicfica toate astea cand prezinta Bilantul ?

  2. Mă aştept ca edilii locali, să dirijeze mai multe fonduri către Casa de Cultură. Pentru că nu trebuie uitat că sistemul de învăţământ va scoate oameni nepregătiţi profesional pentru viaţă, dar s-ar putea ca acei copii să aibă un talent la ceva anume. Un aşa lăcaş, poate scoate la iveală aceste talente şi ar fi un ajutor binevenit pentru copii în viaţă.Dar sunt convins că următorii edili locali, care vor ieşi din urne în 2012 să nu mai facă parte din partide politice ci din societatea civilă, iar aceştia să acorde cât mai mult sprijin acestui “brand al oraşului” ca să-l citez pe domnul Vasile Ghica.Pentru că arta este nemuritoare!

Comments are closed.