Web
Analytics
TECUCI

Avem 21 cetateni de onoare ai municipiului


DiplomaÎn perioada 1995 – 2010 au intrat în galeria cetăţenilor de [intlink id=”3870″ type=”post”]onoare [/intlink]ai municipiului Tecuci  un număr de 21 de persoane. Le-a fost conferită această distincţie : Col. Aviator Leonid I. Sotropa (01.06.1995); pictor Ion Ţarălungă, [intlink id=”3706″ type=”post”]sculptor [/intlink]George Apostu, medic şi poet Ion Hurjui, ing. Boris Plahteanu, prof. univ. Constantin Milică, prof. Ion T. Sion şi prof. Ştefan Rugină (31.08.2000); prof. dr. Jan Hurjui (01.09.2001); P.S. Doctor Casian Crăciun, [intlink id=”7868″ type=”post”]Arhiepiscopul [/intlink]Dunării de Jos (14.04.2005); avocat Avram Goldstein-Goren (29.07.2005); actriţa Tamara Buciuceanu-Botez, scriitor George Arion (01.09.2005); poet Aurel Brumă (31.08.2006); seismolog George Purcaru (01.09.2006); pictor Ştefan Buţurcă, scriitor Dan Mihăilescu, scriitor C. D. Zeletin (28.08.2008); scriitorul Dionisie Duma, sculptor Grigore Patrichi-Smulţi, om de afaceri Vasile Dănăilă-Pazvante (26.08.2010). Intucat intr-o hotarare a CL s-a  propus acordarea locurilor de veci gratis in cimitirul tecucean doar la 13  persoane ce au excelat pe plan [intlink id=”836″ type=”post”]artistic[/intlink],cultural, literar si social. Noi am dorit sa stim ce se intampla in caz ca cei 13 cetateni de onoare (care nu i-am dibuit care-s alesi pentru parcelare gratuita) refuza acest drept. “Locul de veci este oferit cetăţenilor de onoare la solicitarea acestora” a fost raspunsul administratiei locale.


11 comments

 1. Acum trei ani nu m-am dus la vot ca nu am avut pe cine sa votez. In ceea cel priveste pe dl. Butunoi… sa-l voteze cine vrea. Eu unul m-am saturat de sloganul “daca ma alegeti, voi face ce nu au facut ceilalti”. Vorbe, vorbe desarte. Toti se gandesc la buzunarul lor. Ce buzunar? Conturi. Cam asa sta treaba in ceea ce ma priveste. Nu avem politicieni de marca. Fara suparare!

 2. COYOTE.
  Ca sa-l alegem, ar trebui sa stim CE A FACUT PANA ACUM pentru oras, ca de primit a primit.
  Multi promit marea cu sarea cu gandul doar la interesul lor, iar oamenii se lasa pacaliti.

 3. Vasilica, nu ai fost atent! A spus cineva ca Daniel Butunoi ar trebui sa fie Cetatean de onoare al orasului?!
  Iar daca vrei sa faca ceva pentru oras, alege-l! Caci acum trei ani l-ai votat pe mircea toader si … “Traiesti bineee!”

 4. Lasa Dino, nici cu Daniel Butunoi nu imi este rusine. Ce a facut el pentru Tecuci? Nimic. Si ca el sunt multi. Titlul de cetatean de onoare se decerneaza cu foarte mare usurinta la Tecuci. Daca iti faci nevoile fiziologice in mijlocul orasului esti propus pentru decernarea titlului de cetatean de onoare. Imi este sila! Pe doamna deputat Axenie cand o face cetatean de onoare? Dar pe sotul dumneaei si restul rudelor care s-au infipt precum capusele in sistemul bugetar?

 5. De acord cu tine Atena, cu un singur amendament…Directorul Romprest este Butunoiu Liviu. A nu se face confuzie cu Daniel Butunoi, care pana una alta este lider detasat in sondajul pentru Primaria Tecuci.

 6. Am mai spus ce cred eu despre lista cu cetatenii de onoare, dar nu este nici prima si nici ultima data cand onorurile nu concorda cu meritele.Intrebarea mea este alta.
  Este normal ca unui om care a trait si a muncit o viata intreaga in acest oras sa nu i se dea gratuit cei 2 mp de pamant pentru un loc de veci??? Aceasta administratie care s-a aratat de-a lungul anilor priceputa la concesionari si schimburi de terenuri in avantajul clientelei, nu poate adauga cateva hectare la cimitir?

  Un oras care i-a capatuit pe unii cu zeci de mii de metri patrati pe gratis sau pe preturi de nimic, care si-a daruit cladiri, foste fabrici, salarii nemeritate, functii fara acoperire in fapte si competenta, nu poate da fiecaruia acesti doi metri pe gratis?

  Am vizitat recent in acel trist loc si am constatat cu mirare ca aleia principala, care arata bine si inainte, este in plina reamenajare! Nu era necesar, problemele existau in alte locuri, aleea era aproape perfecta. Dar, ca de obicei, prin contributia platitorilor cineva din clientela trebuia sa-si plaseze pavelele!
  In schimb, in apropierea bisericii, trona un inimaginabil morman de gunoi menajer.

 7. Ar fi bine pentru popor daca s-ar stii criteriile dupa care se acorda acest statut de “Cetatean de onoare al orasului”!!!
  As propune ca cetateanul Iku Volanschi, maestrul de la AKIKAI care a dus numele orasului Tecuci in finala “Romanii au talent” sa devina si el CETATEAN DE ONOARE AL TECUCIULUI…
  ce ziceti?

 8. M-am lăsat dus de val, dar cred că acest titlu trebuie să ni se acorde nouă,tuturor tecucenilor, plătitori de taxe şi impozite la bugetul local şi din care sînt plătiţi toţi consilierii locali care au votat proiectul de hotărîre prin care se acorda titlul de ,,cetăţean de onoare,, al Tecuciului în data de 26.08.2010 omului de afaceri Pazvante, pentru că suportăm să fie daţi cîte 2000 lei ( cu posibilitate de dublare a sumei la o nouă rectificare de buget) unui SRL privat – radio Tecuci în fiecare lună şi unde are abonament săptămînal primarul nostru, în fiecare zi de luni de la ora 13…pentru că am suportat consumul uriaş de eg. el. din tabăra de asistaţi de la unitatea militară….pentru că suportăm un director interimar interminabil la spitalul municipal Tecuci…pentru că dăm tot 2 lei cînd parcăm maşina să luăm o pîine de 2 lei de pe str. Mare…pentru că nu sîntem primiţi în audienţă la primar decît o dată la trei luni…pentru că doi oameni ai lui Pazvante, CETĂŢEAN DE ONOARE, au desfigurat în bătaie un jurnalist, i-au băgat pumnul în gură la modul propriu ( aşa umblă o vorbă prin tîrg)…pentru că suportăm un cabinet de deputat în oraş, dar care nu are Tecuciul în colegiu ( apropo domnule primar, doamna Axenie de ce nu are cabinet parlamentar în Tecuci, căci nici dînsa nu are Tecuciul în colegiul dumneaei?) respectiv dl. Nica.

 9. Frumoasa lista, oameni de valoare. Nu toti insa! La cum au luat-o cu acordarea titlului de cetatean al orasului il intreb pe dl.primar si pe acolitii lui consilieri de carton pe cand acordarea titlului si urmatorilor:Arun Durancea, clanurilor Bua, Ghinea,etc,papuc,Maria Crisan,e**i din cuza voda!!!!

 10. Priviţi, dragilor şi vă minunaţi!
  Ce caută Pazvante în această listă? Mai luna trecută îl rugam pe Admin să-mi prezinte lista cetăţenilor de onoare din urbea noastră şi-i mulţumesc pentru reluarea articolului. De atunci voiam să comentez cîte ceva , dar consider că acum , avînd şi mai multe detalii, se impune o discuţie mai aprofundată.
  Privind lista nu poţi să ai decît admiraţie şi respect pentru toţi cei onoraţi cu această distincţie de ,,cetăţean de onoare,, mai puţin pentru ,,omul de afaceri Vasile Dănăilă -Pazvante,,.Am aceeaşi senzaţie ca atunci cînd asculţi o arie simfonică celebră şi la finalul ei, zgîrietor de fals, apare şi o notă muzicală greşit interpretată.
  Mai pun o dată întrebarea: ce caută acest nume pe listă?
  Cred că cel mai îndreptăţit să răspundă la această întrebare este domnul nostru primar. Vina îi aparţine în totalitate. Ceea ce a făcut dl. Dănăilă din parc este de apreciat şi are felicitările mele, dar acest lucru este o problemă strict comercială.Primarul putea să inventeze o distincţie cu ,,cel mai gospodar administrator de SRL,, şi acest om de afaceri putea primi cîte o diplomă pentru toate cele trei premii( I , II şi III) dar atît.Era logic ca, odată luat în administrare acest parc, omul de afaceri să facă ceva cu el…şi a făcut… AFACERI, căci asta este parcul: O AFACERE COMERCIALĂ din care patronul obţine profit. Dar nu vă întrebaţi, dragi tecuceni, cine plăteşte curentul şi apa consumate cu ,,generozitate,,? Vă spun eu: noi, tecucenii !
  Aşa că nu pot decît să-mi exprim totă dezamăgirea şi gustul amar pentru gestul edilului-şef de a-l ,,onora,, cu această distincţie pe omul de afaceri Pazvante !
  Vă mai fac eu nişte propuneri, domnule primar :
  – domnul Marcu,om de afaceri mega-prosper pentru că i-aţi ,,retrocedat,, terenuri şi clădiri aproape pe toate străzile importante ale oraşului. ( str. V.Alecsandri, str. E. Doamna, str. Ştefan cel Mare, str. Gloriei, str. 13 Septembrie…etc…şi lista poate o continuaţi dvs.)
  – domnul Cazacu, directorul de la Piaţă….pentru că a ,,scăzut,, chiria pe primele trei luni numai pentru comercianţii din piaţa centrală.
  – Dl. Butunoi, directorul Romprest Tecuci…pentru că nu mai are măturatul stradal.( Serviciu pentru care s-a înfiinţat o altă firmă-Ecotec)
  …..şi lista poate o completaţi dvs. dragi tecuceni.
  Domnule primar, înţărcaţi-l pe Pazvante şi detaşaţi-vă de el, nu de alta dar nu dă bine la imagine…şi cum se apropie campania electorală din 2012, nu este bine să se asocieze cu numele dvs. Era un sfat şi nimic mai mult!

 11. Ce politicieni de r**t avem, in frunte cu primarul…Cum sa asezi un i**r ca cetatean de onoare alaturi de acele somitati? Sincer, ne meritam soarta!

Comments are closed.