Web
Analytics
TECUCI

Aproape de startul noului an scolar


An scolar la Scoala BuciumeniInceputul noului an scolar bate la usa, iar in unele localitati o serie de probleme au menirea de a tulbura cea mai frumoasa zi a elevilor. Una dintre localitatile cu grave probleme in sectorul invatamant este comuna Buciumeni. Aici atat parintii, cat si elevii sunt hotarati sa boicoteze startul anului scolar, acestia fiind nemultumiti de catre cadrele didactice repartizate de catre Inspectioratul Scolar Judetean Galati, care, dupa parerea celor nemultumiti, nu se ridica la nivelul asteptarilor. Referitor la aceasta situatie incendiara primarul comunei Buciumeni Stelica Aloman ne informeaza : ,,Noi in comuna avem doua scoli, in care frecventeaza 170 de elevi. Anul acesta I.S.J Galati ne-a repartizat trei cadre didactice din Galati care vor suplini pe catedre de limbi straine. Parintii, elevii si chiar si profesorii s-au aratat nemultumiti de aceasta situatie, in conditiile in care  cadrele reparttizate nu sunt titulare ci sulinitoare, ori la 58 de ani, cat are una dintre doamne ne este greu sa credem ca se va descurca conform planificarii scolare. Nimeni nu doreste sa isi sacrifice educatia copilului pentru ca asa vin directivele de sus. Astazi am avut intalnire cu parintii si o parte dintre elevi si multi doresc sa se retraga deoarece considera ca nu au ce invata de la un professor suplinitor care la randul sau nu stapaneste material. Maine, (10.09.2010) directorul scolii va merge la Galati, in audienta la domnul inspector general , deoarece nu a putut lua legatura telefonic, cu scopul de a rezolva situatia, in sensul ca se doreste venirea la catedra de oameni specializati, pregatiti special pentru a perfectiona tinerii nostri pentru etapele urmatoare din viata.”
In afara de aceste divergente scolile din localitate, dar si cele doua gradinite, se confrunta cu o lipsa acuta a fondurilor. Pentru a se pregati cum se cuvine institutiile de invatanat in vederea primirii elevilor in noul an scolar, profesorii, angajatii administratiei locale dar si o serie de parinti au facut front comun pentru a igieniza salile de clasa, dar si anexele, astfel inca la finalul amenajarilor sa se poata obtine autorizatia  de functionare.
O alta comuna cu probleme, cei drept nu atat de mari, este Negrilesti-ul, aici igienizarea celor doua scoli generale si doua gradinite a fost finalizata, cadrele didactice corespund nivelului de asteptare a localnicilor, dar mai lipseste ceva…
Timpul se arata tot mai mohorat si cu toate acestea la scolile  din comuna inca nu sa facut aprovizionarea cu lemne de foc, motivul fiind foarte simplu, dupa cum ne informeaza chiar primarul Viorel Racasanu, care ne spune : ,,Bani am pentru aprovizionarea cu lemne dar nu ma lasa opozitia sa fac tot ce este necesar, spre binele copiilor. Nu vor cei din opozitie sa voteze bugetul si ca atare nu am bani. In anii din urma nu aveam bani si luam pa caraiala pana veneau banii de la judet, acum cine iti mai da pe caraiala, pe saracia asta …nimeni. Am facut sase sedinte pentru votarea bugetului, de la data de 15 august si pana astazi, ordinara, extraordinara, de indata, de indata, de indata de m-am plictisit si eu si nu am ajuns la nici un rezultat. Speram ca pana vine iarna sa le vina si mintea la cosilieri, ca din aceasta incapatanare nu au de suferit decat copiii” a concluzionat cu naduf Racasanu.

Autor I.G. tecuci.eu


One comment

  1. În Negrileşti oamenii sunt ca în toată ţara nişte proşti.Bănuiesc că ţaranii de acolo, abia aşteaptă ca să nu fie condiţii în şcoală să ţină copii pe acasă, ca ajutor la muncile agricole.La ţară este frate de muncă, lumea este îmbătrânită, şi orice ajutor cât de mic este binevenit.Dar dacă pe părinţi îi interesa soarta copiilor lor, veaneau în grup toţi la primărie, şi blocau cu corpurile lor ieşirea din sala de consiliu, anunţând consilierii că nu vor ieşi de acolo până nu votează bugetul local.Dar şi primarul este lipsit de iniţiativă şi necunoscător în ale legislaţiei. Dar cum în moldova lumea se mănâncă între ei, normal că nu sunt uniţi. Şi tuturor primarilor din ţara asta, le transmit următorul motto, folosit de guvernanţi.”LEGEA ESTE CA O BARIERĂ DE CALE FERATĂ, DULĂII SAR PE DEASUPRA, CĂŢEII TREC PE DEDESUBT, IAR BOII STAU LA EA!” Băi primarilor, dulăi poate nu sunteţi, dar măcar încercaţi să fiţi căţei, nu boi! Hai…Să trăiţi bine! Ptiu…sictir…drace…

Comments are closed.