Web
Analytics
TECUCI

Alegeri interne în PNL Tecuci. Află rezultatele!


Tuchel-Dobre-Cristovici-PNL-Tecuci  Vineri, începând cu ora 17, a avut loc la sala de şedinţe a Primăriei, Adunarea Generală a Organizaţiei Municipale PNL Tecuci. Aproximativ 150 de delegaţi au votat pentru desemnarea conducerii organizaţiei. Singurul candidat la funcţia de preşedinte a fost actualul primar Daniel Ţuchel (propus de Constantin Grosu), care a obţinut un scor de 138 de voturi ”pentru” şi 5 ”împotrivă”. În urma votului au fost desemnate alte 18 persoane care alături de preşedintele organizaţiei vor constitui Birou Politic Municipal: Constantin Grosu 97 voturi, Costin Lucian 94 voturi, Petru Papuc 90 voturi, Adriana Ciocănel 89 voturi, Emil Ciubucciu 79 voturi (toţi vicepreşedinţi), Ioan Costin, Mircea Lupaşcu, Ghiţă Andriuţă, Ionuţ Papuc, Adrian Naum, Daniel Grosu, Teodor Negru, Angelu Hulea, Monica Iotu, Gabriel Crişan, Liviu Curteanu, Constantin Plai şi Vasilache Badiu. La adunarea generală de vineri au mai participat preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, Tania Iulia Bogdan – vicepreşedinte Consiliul Judeţean, Emil Strungă – secretarul PNL Galaţi, Viorel Cristovici consilier judeţean, deputatul UNPR Laurenţiu Chirvăsuţă, senatorul USL Daniel Butunoi, noul consilier local Cristi Negruţ – preşedinte PC, Liviu Butunoi – preşedinte PDL Tecuci, reprezentant al opoziţiei.

Raportul de activitate al biroului şi preşedintelui

Petru-Papuc-la-vot-PNL-Tecuci  Daniel Ţuchel: “Mulţumesc în mod deosebit presei pentru prezenţa la adunare. Stimaţi membri liberali parcursul meu în PNL Tecuci a început în 2000 când m-am înscris în rândul membrilor partidului. În 2009 am fost numit interimar şi ulterior ales preşedinte. Era o perioadă foarte grea, o perioadă de opoziţie care ne-a prins bine. În 2012 într-o alianţă USL, din care fac parte PNL, PSD şi PC, am fost nominalizat drept candidat la primăria Tecuci – a fost cea mai mare realizare a PNL Tecuci. La europarlamentarele din 2009 cu un birou interimar am obţinut cel mai bun rezultat, de 20.7%. Rezultatele au avut un ritm ascendent, la prezidenţialele din 2009 PNL a avut pe Tecuci 21.14%. Au urmat alegerile locale din 2012 când scorul obţinut a fost de 56.38%. La ultimele alegeri, la camera deputaţilor am avut 63 % iar la senat 68.4%. Rezultatele mele sunt şi rezultatele dumneavoastră. Neajunsurile mele, dacă ele există sau dacă vor exista sunt împărţite cu dumneavoastră (…) Tecuciul se găseşte astăzi într-o stare jalnică. Administraţia pe care am moştenit-o a fost şi este un exerciţiu extrem de greu dar dacă-mi veţi fi aproape, dacă vom rămâne aceeaşi familie misiunea mea va fi uşoară. A fost şi rămâne pentru mine o mare provocare şi o mare responsabilitate mandatul de primar, dar întâi de toate am fost şi rămân preşedintele PNL în măsura în care îmi veţi acorda votul de încredere”.

Cele mai importante declaraţii

Alegeri-PNL-Tecuci-2013  Victor Paul Dobre: 15 ani am stat acolo în faţă, acum am câştigat Tecuciul şi vorbesc de la tribună. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut. Tecuciul e un municipiu important al Moldovei şi un obiectiv politic, economic, administrativ. Prioritatea noastră e să se cunoască unde au condus liberalii, semnele sunt prosperitate, civilizaţie, condiţii mai bune, gândiţi-vă la guvernarea Tăriceanu. Chiar şi regularizarea Tecucelului după necazurile din 2007 atunci a început. Ne aşteptăm la proiecte importante. Cred în viitorul Tecuciului. Aveţi câteva atuuri. Aici aproape va trece autostrada Baltica-Marea Mediterană, aici sunteţi pe drumul care merge spre Basarabia, sunteţi totodată în centrul unei puternice zone agrare, lipsind ceea ce era o mândrie a Tecuciului, industria agro-alimentară, dar există această perspectivă… Am mare încredere în Daniel Ţuchel şi în echipa sa, ce am făcut la Ţepu trebuie să facem la o scară mult mai mare aici.

Daniel Butunoi: Din parte PSD Tecuci aduc un mesaj de deplină apreciere, de buni colegi, de mulţumire şi sper ca această colaborare să dureze cât mai mult. Am fost printre ultimele localităţi care a creat USL-ul, moment în care ne-am legat pentru cel puţin 4 ani (…) În prezidenţiale vrem să îndeplinim şi ultimul obiectiv al USL, ca preşedintele României să fie din partea USL, liderul PNL Crin Antonescu. La Tecuci am câştigat Consiliul Local, Primăria dar trebuie să fim conştienţi că lucrurile din Tecuci nu le-am rezolvat ele încep de abia acum să se rezolve. Pariul meu e să aducem oraş pe o cale corectă, dreaptă, să mă simt mândru că sunt tecucean.

Liviu Butunoi: Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră mai ales că reprezint PDL, chiar dacă e în opoziţie e aripa dreaptă. Sper să avem o colaborare bună în interesul tecuceanului, interesele de partid şi de grup nu au ce căuta într-o democraţie. Vă doresc succes şi să trăiţi bine!

Stanila-Briceanu-PNL-Tecuci  Tania Iulia Bogdan: La Tecuci atmosfera este caldă cum nu găsim chiar în toate locurile. Trebuie să ne mândrim cu ce-am realizat, ne-a prins bine USL şi ne prinde bine în continuare ca forţă politică pentru că am îndepărtat PDL-ul de la putere dar asta nu înseamnă că PNL nu are obiectivele proprii. În continuare şi la Tecuci şi în judeţ trebuie să dezvoltăm PNL-ul, ne aşteaptă 2 campanii grele. Alegerile europarlamentare nu sunt o glumă, se candidează pe sigla PNL. E o competiţie foarte importantă. Va trebui să dizlocăm din parlamentul european acea majoritate care a făcut atât de mult rău României şi să o înlocuim cu liberali, trebuie să împuţinăm creştinii democraţi şi nici PSD-ului nu trebuie să-i dăm prea multe aripi. Trebuie să ducem cât mai mulţi liberali. La preşedinţie candidează Crin Antonescu, e şansa noastră de a avea preşedinte liberal, mobilizarea trebuie să fie maximă.

Ioan Costin – Nelu Gălbenuş: Vreau să revin la bilanţul preşedintelui, trebuia să ia bilanţul din 2008, atunci am fost un buldozer care a spart zidul în PNL cu rezultate foarte bune (candidatura la primărie). Sper că din 2008 s-au văzut rezultatele cu adevărat, munca noastră a tuturor. Floare fără rădăcină nu se face. Mulţumesc tuturor celor care au muncit, vedem acum rodul cel bogat, pe domnul primar pe care-l avem în frunte. Suntem mândri pentru că suntem liberali adevăraţi.


11 comments

 1. mai bine puneti iepurii si ouale in gropile de pe strazi , ca asa rau na aratat tecuciul nici in timpul razboiului probabil . vai de capu vostru sinteti zero barat , sinteti doar pentru voi si acolitii vostri .

 2. Domnule primar,felicitari v-au ales…acum facem si ceva treaba? Puteti incepe prin a lua iepurii aia hihosi si oualele alea pe care daca le-ati pus singur cred ca realizati penibilul situatiei iar daca v-a sfatuit cineva , a fost ca sa va faca rau …la Tepu mergeau de minune…

  1. ptr Sire–iepurii si ouale de care esti asa dezamagit populeaza piata Sfatului din Brasov,si sunt chiar identici cu ai nostri,insa in schimb acolo sunt admirati de toata lumea.Observ ca o parte din tecuceni au obrazul mult mai subtire decat al brasovenilor.Spun o parte,intrucat daca ai observat sunt nenumarati tineri si copii care se pozeaza zilnic cu iepurasii,insa asa e,e greu sa multumesti pe toata lumea.

   1. Si cam care ar fi traditia crestin ortodoxa pe care o asilimeaza acesti iepuri?Sau care-i legatura cu pozele copiilor si soselele dezastru?Orice obraz,subtire sau gros,tot pe aceleasi sosele merge.Sau in aceleasi cartiere pline de gropi si caini.”Sa multumeasca pe toata lumea”?Pai pana acum s-a automultumit si cativa acoliti.
    Poate nu poate mai mult.
    Atunci,sa ne lase.

   2. Poate ne spuneti si cat au costat porcariile alea si cine a luat banii.Cred ca se puteau face alte lucruri mult mai folositoare. De pilda 43 de persoane nu mai primesc ajutoare pentru handicap ,din lipsa de fonduri, dar pentru astea sunt bani.Pentru cilentela primarului sunt bani tot timpul.

   3. Domnule Mihai ce ste in centrul Tecuciului se cheama KITSCH… daca nu stiti ce inseamna consultati dictionarul. Daca era asa de mandru de ,,opera” lui, domnul primar nu acoperea ouale cu carpe, atunci cand a venit Arhiepiscopul Casian… Exemplul cu Brasovul nu este relevant deoarece astfel de subproduse se gasesc si la case mai mari… Oare si la catedrala din Brasov mortii sunt insotiti cu clopotei de balci ca la Tecuci? Sinistru…!

    1. d-l Rares,sa inteleg ca ar trebui sa distribuie primarul si niscaiva locuri de veci in parcul central,daca tot ne facem probleme ca trebuie sa cream atmosfera pentru morti?Eu am crezut ca mortii ii plangem in cimitir si nu in parcul central.Daca punea primarul icoane in copacii din parc sareau parintii copiilor care acum se dau in tobogane.Deci,cum am spus,e greu sa multumesti pe toata lumea.Insa cred ca ar trebuie sa delimitam lucrurile,mortii sa-i plangem la cimitir,iar in parcul central sa lasam lumea sa aiba voie buna si sa nu obligam toti tecucenii sa planga ptr fiecare concetatean decedat,instituind astfel doliu in comunitatea locala.Lumea mai are nevoie si de voie buna,nu numai de smerenie si biserica.Si in ultimul rand,parcul central nu este curtea bisericii.

 3. Pacat ca dl Tuchel este inconjurat numai de lingai precum Papuc,Grosu,Hulea si altii. Pnl-ul sa-i pupe mainile lui Butunoiu,daca PSD-ul nu iar fi sustinut astazi nu se auzea de ei.Vin europarlamentarele , fara Psd sunt varza.

 4. Sunteti o dezamagire ! Ati marit impozitele, ati schimbat toti directorii doar cu clientela de partid ,nu am auzit de concursuri, criterii de performanta, etc. Cand ati constatat ca numarul clientelei politice este mai mare decat cel al posturilor, ati mai infiintat 6 societati ,in loc sa astupati vreo groapa in asfalt , ati pus ouale alea oribile in centru Tecuciului .
  Ce naiba face arhitectul orasului , cum de s-a permis montarea acelui kitsch ?! Macar celalalt primar pusese niste flori , nu chinezariile alea de la care te ustura ochii !

 5. Cu ce gogosi mai umbla unii!
  Tecuceni, sa uitam de gropile din carosabil, sa uitam ca trotuarele sunt niste catastrofe chiar si in strazile foarte circulate (precum Gloriei, Stefan cel Mare!) sa uitam ca politia este inexistenta, ca se circula si se parcheaza dupa bunul plac, si sa visam la mareata autostrada care leaga marile Neagra si Baltica!
  Si ce echipa! Tipica modului in care se face politica in enclava Romania. Aproape fiecare dintre ei este fiul sau varul sau cumartul altuia din comitet. Oare cati dintre consilierii locali sau judeteni din acea lista nu au beneficiat in afacerile proprii sau pasate familiei de sprijinul politic al clanului?

 6. Interesant, foarte interesant.Au facut 6 societati la care au pus 12 directori pe zeci de milioane, au renovat primaria, nu se stie pe cati bani- a se citi gheseft pentru firmele useliste din Tecuci-,in rest nimic. A uitam, si-au insusit cu nerusinare munca fostei administratii, adica proiectele pentru care au primit fonduri europene si acum zic ca sunt ale lor. Dar a trecut aproape un an de la alegeri si in Tecuci e mult mai rau decat pe vremea fostei administratii.

Comments are closed.