Web
Analytics
TECUCI

Administratia achizitioneaza 6 masini noi


Autoturism Dacia Logan Programul de Stimulare a Innoirii Parcului Auto national 2011 are ca obiect finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu, acordata sub forma primei de casare, pentru achizitionarea autovehiculelor noi, mai putin poluate, in schimbul predarii celor uzate. Programul vizeaza diminuarea efectelor poluarii aerului asupra mediului si sanatatii populatiei, cauzate de emisiile de gaze de esapament; diminuarea efectelor poluarii solului si apei cauzate de scurgerile de substante periculoase de la auto vechi; prevenirea generarii deseurilor. Finantarea Programului se realizeaza din veniturile Fondului pentru mediu, cuantumul primei de casare este de 3.800 lei, ce este exprimata printr-un tichet de valoare nominala. Avandu-se in vedere starea avansata de uzura a celor 6 autoturisme , mijloace apartinand domeniului privat, in administrarea CL Tecuci, precum si costurile de intretinere si carburant s-a considerat oportuna participarea CL la Program, dorindu-se achizitionarea de autoturisme noi cu ajutorul tichetelor valorice. Valoarea totala a finantarii este de 22.800 lei, respectiv 6×3.800, iar asigurarea materiala in ceea ce priveste diferenta pana la acoperirea integrala a pretului de achizitionare a 3 auto noi se va face de la bugetul local.

MC – tecuci.eu


6 comments

 1. Am ajuns sa ne judecăm semenii, blamându-i prin trufia şi prin cuvintele scrise ce ne aparţin. Ne place să ne dirijăm unul celuilalt trairile, fără a ţine cont de ceea ce simte fiecare dintre noi.Ne plimbăm ca fiarele prinse în cuşcă, gata de atac. Urmărim cu inversunare şi cu poftă în priviri următoarea victimă. Suntem doritori de “sânge”(poate e prea mult spus) dar in mod sigur suntem mari doritori de cădere. Nu ne place ce se intampla,…..nu ne place lumina si ne este frica de intuneric,nu ne place ploaia, nu ne place ninsoarea, nu ne place că e prea cald sau că e prea frig. Nu ne place de el sau de ea. Nu ne convine pentru că persoana de lângă noi ne contrazice si nu este de acord cu noi, că nu suntem noi lideri şi că altul ne-a luat locul pe care trebuia să stăm noi. Pândim de după colţ persoanele care vor cu adevărat să facă ceva şi aruncăm cu pietre în ei. Le îngropăm adânc avantul si dorinta de-a face ceva bun atat pentru ei cat si pentru noi ceilalti. Ne ascuţim unghiile şi tragem cât putem de persoanele care-s mai sus decât noi, poate că vor cădea mai jos sa-i putem strivi sau cel puţin la acelaşi nivel sa-i putem lovi, direct in fata. Am ajuns să avem mintea atât de închisă, încât orice altă variantă şi gândire diferită de a noastră, nu e bună. Am fi în stare să “ucidem” din punct de vedere social persoanele care îndrăznesc să concureze împotriva noastră sau care au reusit mai mult decat noi. Vrem recunoastere, triumf şi glorie. Acestea si multe altele le vrem doar pentru noi. Stăm cu urechile ciulite si cu baionetele in maini pregătiţi de atac. Analizăm fiecare posibil conflict, doritori de acţiune. Călcăm în picioare munca celor care au făcut ceva. Avem ochii scoşi din orbite, pumnii strânşi, spume la gură şi dintii inclestati. Vrem…… “sânge”. Să-l simţim, sa-l vedem. Vrem să scurgem de vlagă persoanele puternice. Lovim, ne luptăm şi judecăm în stânga şi-n dreapta. Ne considerăm cei mai buni, cei mai puternici şi cei mai frumoşi. Am ajuns până acolo încât judecam pe oricine in orice fel.Nu mai conteaza. Nu ne place cum gândeşte. Arătăm cu pumnul, injuram si scuipăm. Vrem judecată. Vrem să judecăm.Vrem o judecata facuta de noi. GATA….. Suntem judecători…. Toţi suntem judecatori, pregătiţi să dăm verdictul:…. ”VINOVAT” sau “VINOVATI” dupa caz. Dureros. Unii se bucura. Altii plang. UNDE AM AJUNS? INCOTRO NE INDREPTAM?

 2. Nici 12 ore nu s-au scurs de la intervenţia (îndreptăţită) a lui ADMIN şi ,,sîngele,, curge, iar dacă nu se iau măsuri de către cei în drept, hemoragia nu se mai poate opri.
  1) S-a făcut apel la decenţă, comentarii pe subiect (articol) şi calitate (karate-nu sportul) a tot ce se comentează. Unii au înţeles şi s-au conformat, alţii au fost şi sînt lăsaţi să continue în acelaşi registru, fără să fie ,,penalizaţi,,.
  Nu vreau să fiu apărătorul nimănui, cu atît mai puţin al lui Burebista, sau al oricui altcuiva, dar trebuie să recunoaştem cu toţii că toate (fără excepţii) intervenţiile lui/ei au ,,greutate,, (,,conţinut,,), fiind la obiect, exceptînd ,,micile,,(sic!) răutăţi care i se pot imputa şi trebuie ,,taxat,, fără să se supere. Înafară de ATITUDINE şi LUCID nimeni nu se poate ,,lupta,, cu Burebista în idei. Urmăresc de ceva vreme site-ul şi ştiu ce vorbesc. (încercaţi şi voi!) Dino (şi nu mă raportez la conflictul direct pe care l-am avut cu el) a intervenit atunci cînd ,,SABIA,, lui Burebista a ajuns în dreptul capului lui şi s-a simţit cu musca pe căciulă. (vezi proverbul ,,Unde dai şi unde crapă,, sau ,,Dai în unu, tipă doi,,)
  Burebista şi Dino sînt ca doi ,,orbi,, care se simt şi se miros, dar, logic, nu se văd.
  Eu zic (şi este numai opinia mea) să lăsăm campania electorală precoce la o parte şi să ne exprimăm părerile în legătură cu ceva de genul:
  – ,,Ce ne-am dorii noi de la viitorul primar?,,
  – ,,Ce s-a făcut bun şi ce s-a omis?,,
  – ,,Cum am putea noi, tecucenii, să schimbăm ceva dacă am ajunge primarul oraşului?,,
  2) Sincer să fiu nu-mi doresc să fiu în pielea lui Burebista: el a deschis ,,cutia Pandorei,, (toţi ne putem îmbolnăvii, dar putem alege unde să ne tratăm) şi s-a trezit ,,diagnosticat,, cu o boală, 100% localizată în timp (anul 2012, an electoral). Tot ,,conflictul,, dintre Burebista şi Dino a pornit de la articolul ,,Comunicat de presă,, şi acolo trebuia dus. Dar dacă stau bine şi mă gîndesc noi (,,comentatorii,,) cei care accesăm acest site, trebuie numai să comentăm pe marginea articolului respectiv şi nu să ne atacăm reciproc, să dăm replică la comentariu, apoi replică la replica comentariului şi replică la replica replicii comentariului…ş.a.m.d… pînă ajungem să ,,deturnăm,, atenţia de la esenţial. Impresia mea este că totul îmbracă haina DIVERSIUNII şi la opiniile cuiva se încearcă abaterea atenţiei spre altceva (atac la persoană). Repet este numai opinia mea.
  3) Pot fi acuzat că apăr pe cineva anume şi pot fi trimis în locurile natale (imaginar) însă, atîta timp cît trăiesc în acest oraş, sînt plătitor de taxe şi impozite la bugetul local şi merg la vot, unde îmi exprim voinţa şi-mi aleg reprezentanţii, voi continua să comentez tot ce se întîmplă în Tecuci, bun sau rău, fără să ,,înfierez,, pe cineva, sau să ,,elogiez,, o persoană anume.
  Nu fac lobby pentru nimeni (nu vreau să păţesc ca A.Severin, sic!) Cum îi spuneam şi lui Dino (sper să înţeleagă acum ce n-a înţeles atunci) adevărul este numai în inima mea şi nu voi ,,înghiţi,, nemestecat-forţat pe nimeni sau nu voi merge la vot cu pistolul la tîmplă… Imi aleg singur primarul.
  Invit toţi ,,comentatorii,, să-şi exprime opiniile sub semnul postului Sfintelor Paşti, să fim mai ,,blînzi,, şi obiectivi în exprimare (ştiu! sună a şablon.) dar mai ales să ne EXPUNEM opiniile, nu să le impunem cuiva. Să nu devenim pătimaşi!
  ,,FIR ÎNTINS!… la ,,prins,, articole interesante şi incitante, tecuceni!
  GÎND BUN!

 3. Dacă nu este un secret…putem ştii şi noi, cei care contribuim la bugetul local, unde vor ,,merge,, aceste viitoare achiziţii? Una pentru dl. primar ( şi vice ), dar celelalte 5 ?
  …Sau ,,merg,, pe drum închis….în articol se vorbeşte de ,,mijloace aparţinînd domeniului privat,în administrarea CL Tecuci,,… Poate cineva să limpezească ,,apele,,?

  1. @Lucid
   Am observat. De aceea, comentariul respectiv nu are continut. Dar, a trebuit sa las un cuvant pentru ai putea raspunde.
   Acesta este si motivul pentru care am si intervenit cu un comentariu.

 4. Cei care creeaza doua sau mai multe pseudonime ( de pe acelasi IP ), si mai ales cele utilizate deja, folosind o adresa de e-mail fantoma nu mai primesc aprobarea niciunui comentariu. De asemenea, nu mai aprob comentariile in afara subiectului articolului pe care s-a comentat. N-o sa mai fac publice comentariile lipsite de “continut”. Apreciez pe cei care inteleg menirea acetui portal. Nu inteleg “razboiul” greselilor de tastare. Cred ca cel mai important, in acest “teatru” de discutii, este continutul. Sunt cititori care scriu comentarii legate de viata comunitatii la ore foarte tarzii (uneori trecut de miezul noptii). Cred ca e justificat sa gresesti dupa o zi incarcata. Si apoi, cred ca poti fi un bun tecucean si daca nu esti licentiat in filologie. Ma straduiesc in continuare sa tin comentariile in limite civilizate, decente, chiar daca multi se vor considera cenzurati. Doresc sa-l citez pe Ioan Ratiu : “Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine”.
  Nota: “Atena”, in lumina celor mentionate mai sus, ar putea fi “penalizata”. Nu si “burebista”. Teme, stiluri si abordari total diferite.

Comments are closed.