Web
Analytics
TECUCI

ABUZ: Obligaţi de primar să-şi procureze card la băncile lui preferate


Samir-Oanca   În lunile anterioare, primarul Tecuciului, Daniel Ţuchel, a dat o dispoziţie verbală – dacă întrebi de documentul scris nu ştie nimeni – ca funcţionarii municipalităţii să-şi procure card, pentru a primi salariul, la Raiffeisen Bank sau Volksbank, după cum am aflat de la anumiţi angajaţi ai Primăriei. Dacă nu mă înşală memoria directorii celor 2 instituţii apar într-un pliant electoral din iunie al actualului primar. Lăsând la o parte gestul de ”prietenie sinceră” al primarului, conform ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.149/2007 privind aprobarea unor măsuri în domeniul finanţelor publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 882 din 21 decembrie 2007, aprobată prin Legea nr. 150/2008, cu modificările ulterioare se prevede la art.5. “Ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile publice din subordinea acestora, indiferent de sistemul de finanţare, vor lua măsurile necesare achitării drepturilor salariale prin intermediul cardurilor pentru anagajaţii care optează pentru această modalitate de plată”. Consilierul local Samir Oancă povesteşte cum nu a reuşit să intre în posesia dreptului său, indemnizaţia, pentru că nu şi-a făcut card şi doreşte să fie plătit în continuare în numerar deşi nu are credite la vreo unitate bancară. Consilierul vede în cardul bancar în general o verigă dintr-un sistem de înrobire a populaţiei. De la compartimentul de contabilitate a fost informat că trebuie să-şi procure card (la Raiffeisen) potrivit dispoziţiei primarului. Consilierul local a aşteptat marţi 2 ore pentru a intra la primar şi a-i cere explicaţii. La un moment dat consilierul a intrat în birou şi şi-a spus punctul de vedere iar primarul l-a poftit afară şi a anunţat Poliţia Locală, potrivit lui Samir Oancă. Consilierul spune că intrând în discuţie cu câţiva funcţionari din Primărie, unora dintre ei, după ce şi-au făcut card, li s-au pus popriri pe salariu deoarece aveau restanţe la bănci. O/un funcţionar/ă cu experienţă în domeniul bancar a explicat pentru tecuci.eu că banca dă în judecată pe cei care au restanţe şi pune popriri pe salariu numai în baza unei hotărâri judecătoreşti. Şi celor care au restanţe la o bancă şi card pentru primirea salariului la alta li se pot pune popriri. 

Politica dictatorială a primarului continuă. VA URMA!


32 comments

 1. Tecuci are o tumoare de cancer. Medicii ar trebui să scoateți-l. Idem pentru mediu a infectat. Sărbători fericite.

 2. După ce a obţinut un scor electoral care i-a zdrobit pe contracandidaţi, primarele care este,mai are puţin şi va ajunge “la mâna” celor care îl contestă…asta,numai citind comentariile referitoare la un simplu card…America a fost descoperită cu atât de mult timp în urmă,încât aceste comentarii mă fac să zâmbesc…Clasa politică autohtonă este atât de compromisă…încât un card care stârneşte atâtea controverse, demonstrează,încă odată,ridicolul situaţiei…Tecucenii au votat odată pentru primărie…apoi,încă odată pentru Parlament…scorurile sunt la fel de categorice…”Ciocu mic”,zicerea unei pedeliste,se aplică acum şi nouă,celor care am vrut altceva,dar a ieşit cu totul altceva…Avem exact ceea ce,majoritatea tecucenilor au dorit…părerea mea…

  1. Da, da, … CARD,… dar CARD-ul nu e numai de salariu sau de indemnizatie ci si de DEPOZIT pentru comisioanele de la multele lucrari si servicii contractate cu Primaria Tecuci. Ha, Ha, Ha… !numai că acelea nu sunt la Reiffeisen Bank Tecuci ci la…, ia mai căutaţi! Poate pe la Banca Transilvania … pe la…, … pe la…,…”Bank”, sau poate pe la vro Asociatie…, Fundatie, culturala, caritabila sau de cine mai stie ce tip. Fireste avind ca inserat, in titulatura, fie substantivul propriu “Tepu” fie Numele “Tuchel”. Sau poate chiar, amindoua, alaturate.

 3. Mi-a șoptit zvonacul nostru că pe la anu’, prin vară/toamnă o să mergem la urne iarăși, pentru a ne alege un alt primar, deoarece se zice că Țuchel a încurcat așa de tare borcanele de prin cămara Primăriei că nu mai face față, așa că s-a ghândit să avanseze printr-un minister, deocamdată nu se cunoaște care. Cică ar râvni și la scaunul prefectural, dar parcă n-ar vrea tot în provincie… așa că nu vă grăbiți cu referendumul acela, că se rezolvă de la sine, aveți puțintică răbdare, mon cher! Și tot de la zvonac se-aude că fostul primar se întoarce spășit la haina galbenă și cu altă pălărie va candida la aceeași Primărie!
  Dar totul este de pe goarna zvonacului și răspândacului, nu luați de bun tot ce spun ei…”Sărbători fericite!” tuturor!

  1. Nu ar fi rau ! Din totdeauna se spune ca daca vrei sa scapi de cineva, in mod “onorabil” nu-i dai in cap sau nu-i penalizezi ci, culmea, IL AVANSEZI . Pentru Tecuci si tecuceni, ar fi cea mai fericita situatie : Primarul Tuchel sa fie AVANSAT. Altfel, credem noi ca risca sa fie ALUNGAT. Un sfat : cind va va pleca de la Primaria Tecuci, pe orice cale ar fi aceea, il sfatuim sa-si ia si consilier-“ele” de “taina” pe care si le-a adus in ultimele luni, tot de la Tepu – “City Hall” caci altfel risca sa fie alungate cu pietre precum erau pedepsite dsfrinatele pomenite in Biblie. Pentru a nu aduce vreo jignire in prag de mare sarbatoare, nu le vom da numele acum. Dar la cerere sau daca va fi nevoie, in viitor, vom preciza si numele domniilor lor.

   1. si daca to va pleca fara sa se apuce sa fie alungat de hoarda de tecuceni carora le-a promis pana si lemne, ar fi bine sa se mute cu totul din Tecuci si sa si ia toate averile ca daca va ramane pe aici ma tem ca viata buna nu va mai avea. Sotiul sau sta pe Tepu si va fi in siguranta, ca o va apara mamaia si tataia.

 4. Tecucenii au trecut la stadiul de “lopătari”. Înainte erau “lingurari” dar au avansat. Felicitări! Adică tradus pentru neofiţi, lingurarul era unul care mânca rahat cu lingura. Tecucenii au trecut la lopată. Mănâncă cu lopata, de aia se pot numi lopătari. Dacă nu faci parte dintre “inteligenţii” oraşului, se ştiu ei care sunt, şi nu eşti glugă de coceni, stâlp de telegraf, cârlig de rufe în faţa nevestei, cum sunt 90% dintre tecuceni, că altfel nu o “văd”(sic), te apuci să strângi semnături pentru un referendum pentru demiterea primarului. Nu stai ca lopătarul şi strigi de după gard.

 5. Si inca ceva.Am um mesaj ptr d-nul Tuchel:SUCCES!Iar ptr d-nul Samir:Sper sa va invingeti teama si sa puneti mana pe acel obiect(card).MULT CURAJ!!!!!!!

 6. Nu va mai fi nimic pentru generația următoare,.. va fi în consultare cu Raiffeisen si Volksbank toate Tecuci vinde,.. primii 25 ha teren militar,…..

  1. Admin ar trebui sa corectezi greselile gramaticale ale celor care posteaza ptr a fi credibili intrucat mi se pare ca sunt multi copii care se joaca la calculator.In plus,vad ca doriti in 6luni miracole de care nu am avut parte in 8 ani.Consider perfect normal ca un consilier al unui municipiu al unei tari din UE sa isi ridice indemnizatia dupa card(e un semn de evolutie) insa mi se pare socant ca un om care considera cardul un instrument de inrobire face parte din consiliul local.Sunt curios daca d-nul Samir a terminat liceul,si vreau sa il anunt ca mai are un motiv sa refuze cardul,-citit invers se scrie DRAC.Imi pare rau ca un primar care vrea sa evoluam este nevoit sa conduca orasul cu oameni pe care ii INROBESTE un card.

   1. O sa va raspund punctual:
    1. Dupa IP-ul afisat nu denota daca un comentariu este scris de un copil ori un adult, fara exercitiul scrisului.
    2. Colectivul tecuci.eu, “care este” si cetateni ai acestui municipiu, nu doreste ca actualul primar sa faca minuni. Ca nu e Hristos.
    Cum nu a facut nimeni si nici n-o sa se intample pana in 21.dec.3012, se pare urmatorul sfarsit al lumii.
    3. Nu are relevanta daca a terminat sau nu liceul. E cetatean al Romaniei si are drepturi.
    4. Aveti doua atacuri la persoana intr-un singur comentariu.

    Nici noi nu dorim ca primarul actual faca minuni ci, sa fie garantul respectarii legilor in orasul numit Tecuci, si sa-si tina promisiunile pe care le-a facut si pentru care a castigat alegerile. Nimeni nu l-a obligat pe actualul primar sa promita, de exemplu, ca o sa rezolve problema cainilor comunitari in trei luni. Dar a facut-o si nu a rezolvat acesta problema.
    De asemenea, daca va uitati pe articol observati ca povestea cu ridicatul retributiei de pe card este OPTIONALA. Nu o obligatie.
    Samir Oanca, poate sa refuze acesta forma de plata, fara nici un fel de explicatie. E DREPTUI LUI. Primarul in functie nu este seful consilierilor locali.
    De asemenea, orice functionar public si mai ales primarul, trebuie sa aibe un comportament civilizat cu tecucenii. Nu doar sa para.
    Primarul in funtie are obligatia sa comunice cu cetatenii in mod regulat. Mijloacele sunt prevazute de lege. Nu discretionar cum a facut-o pana acum.
    O intrebare totusi s-a nascut de buna vreme… Care este termenul dupa care poate fi evaluat un primar? 3 luni, 6 luni un an sau trei ani si jumatate, cand v-a reveni sa ceara voturile noastre?
    In campania electorala, actuala administratie a penalizat vechea conducere pentru actiuni de forta sau imorale. Acum se pare ca avem aceleasi metehne. Doar numele celor de la putere sunt diferite.
    O sa continuam sa-i monitorizam.
    Incercati sa nu mai judecati lucrurile partizan. Cand iesiti in starda incercati sa lasati carnetul de partid acasa. La fel de patimasi erau si cei din PDL acum 4 ani… Si ei se credeau NEMURITORI.
    Observati ca trotuarele sun ALBE de ceva vreme. Nu mai sunt portocalii, rosii sau galbene… Fiti de Craciun concetateni agreabili si ingaduitori nu partizani.
    As continua dar mi-e tema ca ne apuca Craciunul in fata calculatorului.

   2. ” sunt multi copii care se joaca la calculator ” §§§#§§§
    o mulțime de zăpadă – străzile liber cu buldozer – miracole Finkelstain DA – NU Tuchel !!!

    1. Fii domnule serios, ca se supara USL-isti !Ce ai dat in mintea bebitilor?Nu vezi ca stia nu stiu de gluma.Astia stiu numai sa ne jupoaie pielea de pe noi.Asa ,dati-le la oase, mama lor de ……

   3. dar nu te+ai intrebat domnule intelectual a orasului daca domnul Samir doreste sa aiba card la alta banca alta decat Raiffezzen?Poate doreste la BRD,Carpatica, Bancorex

 7. La Tecuci consilierii sunt slabi de caracter si nu pun punctul pe i”, de la inceput.Se lasa usor intimidati de un singur om, numit de cetatenii orasului “primar” pentru scurt timp. Oricum nu mai pupa un a-l doilea mandat in vecii vecilor . Amin.

 8. Il sustinem pe domnu Samir Oanca in lupta lui cu MAFIA locala de la primarie. De ce se fac atatea abuzuri si nu se respecta LEGEA? Noroc ca-l avem pe dumnealui sa ne reprezinte interesele. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 9. Anchetă spune că actualul primar a fost incompetent ca un militar (3 ani), asa ca el este un soldat EXIT. Ca primar fixat pe capital, o mulțime de bani. Nici un om socială, amenință sau permanent, etc

 10. Am o rugaminte la domnul administrator al portalului Tecuci.eu, bineinteles daca are bunavointa, sa spuna si cititorilor acestui site cate cereri in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, a depus la primarie, decand este dl. Tuchel primar si la cate a primit raspuns. Va multumesc anticipat.

  1. Pana in acest moment avem 9 cereri de interes public. Am primit raspuns doar la una. Si acela evaziv si in mare dispret. Cea mai veche cerere este din luna august 2012. Speram ca pana la sfarsitul anului sa le facem publice, poate ca nu le-a vazut nimeni din primarie. Oricum, o sa continuam si in perioada urmatoare sa cerem informatii. O sa urmam caile legale.

   1. si la toate va raspuns in termenul de 10 zile cum scrie la lege nu-i asa?

 11. dece nu incearca domni consilieri sa doneze salrii macar pe luna demebrie si la fel poate face si primarul. In privinta faptului ca Domnul Oanca a fost dat afara din birou cu politia locala, sa ii amintesc Domnului Oanca ca are acelasi tip de comportament dicatorial, si cand era in partidul lui Tuchel la fel ii ameninta pe ceilalti. Mai apoi Domnul Tuchel nu poate obliga oameni sa isi faca carduri la banci, daca astfel de intimidari au fost facute atunci vreau sa vad cv concret. Is satul sa ii aud pe uni si pe alti ca il acuza pe Tuchel de una si de alta. A incalcat legea? Cineva are probe? Datil in judecata ca poate fi tras la raspundere. Nu il sustin pe Tuchel dar sa fim seriosi, pana nu iau masuri autoritatile nu se poate acuza un om asa doar prin vorbe. Daca Domnul Oanca crede ca edilul Tecuciului a incalcat legea atunci sa actioneze in justitie. Haideti Domnule Oanca la atatc ! Daca aveti tupeu si vreti cu adevarat justitie!

  1. Domnule draga, dumneata stii cum lucreaza acest primar? E uns cu toate alifiile. El nu da niciodata ordine scrise subalternilor, numai verbal. Daca nu sunt puse in aplicare sunt dati afara, daca sunt puse in aplicare, respectivul trebuie sa caute portite legale altfel va fi responsabil in fata legii, deoarece primarul se va spala pe maini. Am inteles ca la Tepu sunt 2 persoane condamnate din cauza acestui individ. Si probabil asa se va intampla si la Tecuci. Acum ceva timp, o persoana era foarte agitata si nu stia ce o sa se intample cu ea, deoarece in primarie se repara de zor fara sa existe documente legale – expertiza tehnica, proiect, autorizatie, licitatie, contract.Se lucra din ordinul primarului. Nu stim nici acum in ce baza se fac aceste lucrari deoarece primarul refuza sa dea explicatii desi i-sa cerut si de catre consilierii locali un raspuns si de la presa si pana acum a refuzat. Am inteles ca a fost sesizat si parchetul dar pana acum nu s-a miscat nimic.

 12. Primarul nostru uita ca este in slujba noastra, a cetatenilor, ales sa ne reprezinte interesele, si mai ales sa respecte legea, sa fie garantul acestor valori!
  Uita ca este intr-o institutie publica, guvernata cel putin de reguli de bun simt.
  Cand o fi pe mosia sa, sa se comporte cum vrea cu ceilaliti.
  Deocamdata Tecuciul este al nostru, al cetatenilor, si vom face tot ce putem sa ramana asa!

 13. Incredibil! Un consilier local sa fie dat afara cu politia din biroul primarului!!!

 14. Haideţi să ne aducem aminte: Ţuchel versus Cazacu
  Şi n-au trecut decât 6 luni…
  Cine pune prinsoare că lucrurile se vor inrautaţi? Şi o să auzim şi de loviri, injurii, ameninţări ori intimidări. La Ţepu s-au întâmplat. Poate că oamenii DV fac ceva săpături şi ve-ţi afla multe lucruri “interesante”.
  În rest, să auzim de disciplina, domnule ofiţer! Cine mişcă în front, burta de pământ….

  1. Stimate Cazah, ce fel de “domnule ofiter” este Tuchel ? De Ziua Armatei l-a durut in fund de eroii neamului si n-a pus o floare la mormintele ostasilor ce si-au viata pentru tara. De Ziua Nationala n-a pus o floare la monumentele celor ce-au murit pentru Unitatea Romaniei. Ce fel de ofiter este acela fara pic de respect fata de camarazii ce s-au jertfit pentru tara, pentru popor ? Sau vorbesc despre lucruri prea marunte, in viziunea domnului primar …

   1. Sa nu fim neînţelegători. Vremurile sunt grele. Bugetul personal al primarului nu permite cheltuieli pentru flori şi d’astea. Dar să schimbe culoarea zugrăvelii interioare a primăriei pe banii proştilor, se poate.(mă refer la cele efectuate la parterul primăriei care s-a făcut “cu uşile închise”). Curată transparenţă!

 15. Dezamăgire cruntă
  La 23 de ani de la momentul Revolutia asitam astazi la discursul curvelor si pledoariile interlopilor in parlamentul Romaniei.

 16. De altfel si comisionale care se opresc de catre banca. Daca iti ei salriul la casierie nu platesti comision lunar pentru intretinerea cardului de 3,60 lei (adica 36.000 lei vechi) ori comisionaul anual de intretinere a contului de 40 lei (adica 400.000 lei vechi) dar si alte comisioane ca de exemplu comision la extragerea de numerar etc. Si uite asa functionarul cu salariul cuprins intre 600-1000 lei plateste obligatoriu comisioane la banci.Bine ca si functionarii cu salariu de 3000 lei platesc dar ei platesc tot 3,60 lei pe luna.

 17. Ce bine le face. Toti din primarie l-au sabotat si tradat pe fostul primar, dar acum si-au gasit beleau. Sa plece dracu de acolo toti ca si asa nu fac nimic, mananca bani oamenilor degeaba. Bineinteles cu primaru in frunte, care de 6 luni nu face nimic altceva decat sa isi bata joc de orasul asata. Aleluia.

  1. Desigur, pleaca actualii angajati ai primariei Tecuci si vin “teleportati” in locul acestora altii, de la primaria Tepu. Numai ca cei “teleportati” au domiciliile in comuna Tepu, deci platesc taxe si impozite acolo, mult mai mici, iar cei care au domiciliul aici, dar vor fi dati afara din slujbele lor de la primarie, nu vor mai avea cu ce si nici din ce sa-si plateasa taxele si impozitele pentru localitatea unde au domiciliul, adica Tecuci. Asa ca, e posibil sa avem si raspunsul la intrebarea: “unde sunt banii nostri, domnilor”? Acela (raspunsul) ar putea fi urmatorul : “La Tepu, tecucenilor”. Credem car ar cam fi cazul sa ne gindim si la BANII NOSTRI, TECUCENILOR !!!

Comments are closed.