Web
Analytics
TECUCI

AARD-CAR Unirea la ceas de bilanţ


Adunarea generală SAARD-CAR - Tecuci  Adunarea generală a delegaţilor împuterniciţi ai membrilor societari AARD-CAR Unirea Tecuci s-a desfăşurat sâmbătă, ora 7.30. Întâlnirea a avut loc în sediul instituţiei şi i-a avut ca participanţi pe reprezentanţii societăţilor Expresul CFR Bucureşti, Unirea Adjud, Muncitorul Tecuci şi Mărăşeşti, primarul Eduard Finkelştain, conducători şi membri ai instituţiilor locale. După o slujbă de pomenire a preşedinţilor şi membrilor societăţii încetaţi din viaţă şi sesiunea de comunicări despre istoria asociaţiei de ajutor reciproc susţinută de profesorul Ştefan Andronache, cel care a elaborat o nouă ediţie a monografiei instituţiei, directorul Cătălin Dodu a prezentat activitatea asociaţiei pe întregul mandat 2008-2012. Principalele măsuri luate în sprijinul membrilor asociaţi au fost: reducerea taxei de înscriere la CAR de la 0.5% din venit la 0.3% şi a penalităţii pe ziua de întârziere de la 1 la 0.5%, posibilitatea de a beneficia de ajutorul de deces chiar şi la 3 ani de neplată faţă de 1 an, acordarea împrumutului în ziua depunerii cererii, ultima sâmbătă din lună  a fost stabilită ca zi lucrătoare (program 8-12), introducerea unui nou împrumut de 7500 lei cu o perioadă de rambursare de 18 luni, demararea în 2010 a programului “Crăciun pentru oameni” de care au beneficiat până acum 600 de familii, înfiinţarea unei Case Mortuare la standarde europene şi acordarea de servicii la preţ redus membrilor (se doreşte ca în viitor veniturile de la acest aşezământ să servească la creşterea ajutoarelor de deces) etc. În 2010 CAR Unirea a pornit un dialog tripartit cu Primăria şi Protoieria. La 23 aprilie anul acesta Casa Mortuară va fi sfinţită de ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Pentru anul 2012 sunt pregătite alte măsuri: începerea construirii unei clopotniţe la Casa Mortuară, creşterea ajutorului de deces în două tranşe (prima săptămâna viitoare), acordarea unui împrumut maxim de 9000 lei, dezvoltarea site-ului web, atragerea de membri tineri (peste 76% din membri au peste 60 de ani), obţinerea de reduceri la consultaţii medicale şi la preţul reţetelor pentru membri, dezvoltarea activităţii de pompe funebre în zonele limitrofe etc.

”Valoarea creditelor pe care le-aţi acordat este cât colectăm noi din impozite şi taxe”

În anul 2011 Unirea a acordat 4816 împrumuturi în valoare de 171 de mld. lei vechi faţă de 4741 în cuantum de aprox. 161 de mld. în 2010. La capitolul ajutoare de deces, în 2011 au fost acordate 3833 în sumă de 75 de mld. lei vechi. În 2010 au fost plătite 3864 ajutoare în valoare de 72 de mld. “Valoarea creditelor pe care le-aţi acordat este cât reuşim noi să colectăm din impozite şi taxe şi valorificarea bunurilor acestui oraş. Iar valoarea ajutoarelor de deces pe care le-aţi dat anul trecut se apropie de valoarea investiţiilor pe care Primăria reuşeşte să le facă într-un an de zile”, a spus primarul oraşului, amintind că a fost sprijint la începutul carierei de fostul preşedinte al asociaţiei colonelul (rez.) Mihai Sârbu, stins din viaţă.

Conducerea AARD-CAR Unirea, realeasă în unanimitate

După alte rapoarte prezentate s-a alocat timp şi pentru discuţii pe marginea materialelor. Preşedintele Dodu a răspuns la câteva întrebări legate de soft-ul utilizat pentru operaţiunile contabile menţionând că el s-a ocupat de informatizarea asociaţiei. Cât despre o verificare externă directorul a spus că asociaţia s-a supus tuturor regulilor şi controalelor ce au venit de la Ministerul de Finanţe. Invitaţii au ridicat şi alte probleme. În cele din urmă pentru munca depusă şi seriozitate Consiliul director compus din ing.ec. Cătălin Dodu – preşedinte, Domnica Similache vicepreşedinte, Gheorghe Crivineanu, Gheorghe Panchiosu, Teodor Cruceanu, Ionel Popa, Mirel Ţigănuş şi comisia de cenzori formată din Elena Pamfile (preşedinte), Nicolae Catană şi Angela Lăzărescu au fost realese cu unanimitate de voturi.