Web
Analytics
TECUCI

5000 lei alocati Zilelor Cercetasilor Romaniei


Cercetasii romaniei Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” este o acţiune educativă, apolitică, neguvernamentală şi non-profit, bazată pe voluntariat, deschisă tuturor copiilor, adolescenţilor şi tinerilor din ţară, fără nicio deosebire. În fiecare an în municipiul Tecuci se organizează “Zilele Cercetaşilor” în perioada 20 – 22 mai, având musafiri din toate colţurile ţării. Pentru atingerea scopului educativ al acestei acţiuni sunt necesare resurse materiale pentru transport, masă, cazare, materiale promoţionale şi consumabile, precum şi amenajarea Insulei Cercetaşilor, unde poposesc elevii. Pentru a promova aceste proiecte era nevoie de alocarea unor resurse. Administratia publica locala a alocat suma de 5.000 lei pentru desfasurarea in bune conditii a activitatilor specifice acestui eveniment. Elevii, tinerii din multe judete ale tarii vor poposi vineri incepand cu orele 14 si vor fi inregistrati, seara avand in plan vizitarea orasului. Noaptea isi vor desface corturile la Insula cercetasilor. Sambata, 21 mai, de dimineata vor merge la padurea Furceni, unde vor avea activitati pe ateliere si concursuri, pana seara la 18. Seara, la orele 21 va fi focul de tabara pe insula, pana la orele 23 avand loc momentul spiritual al participantilor. Duminica va fi deplasarea la statuia Cercetasilor din zona Profiriu, de la orele 10 -11, 30 avand loc festivitatea de depunere a Promisiunii.


5 comments

  1. Domnule Doru Dascalu, dupa cum am observat toate afirmatiile dumneavostra nu au o baza solida, ci numai din auzite. Dupa cum s.a mai spus, din moment ce un copil nu este interesat de adevarata activitate ce o depunem si vine doar de dragul de a face “caterinca” dupa cum ati precizat, nu cred ca doreste nimeni ca si cercetasia sa devina o scoala, unde esti pus sub presiune. Iar in privinta copiilor care nu mint, tin sa mentionez ca traim intr-o societate in care adevarul incepe sa devina un mit. Cercetasia este libertate, socializare, dorinta de a merge la extrem…Cercetasia este o familie, familia noastra, care an de an se mareste considerabil, insa nu ne permitem sa fim luati in ras, atunci cand stim cat suflet depunem. Este greu ca un singur om sa aiba grija de atatia copii si este cat se poate de normal sa se faca o selectie bazata pe capacitatile fiecaruia de a se descurca intr-un astfel de mediu. Nu toata lumea e facuta sa fie cercetas si asta este cat se poate de vizibil. Sansele le oferim mereu, insa in momentul in care nu exista nicio implicatie din partea copilului, el singur “dispare din peisaj”, nimeni nu-l alunga. Va rog sa poftiti ca sa vedeti situatia cu ochii dumneavoastra. Nu judecati un lucru atat de nobil. Daca sunteti convins de teoria marturisita va asteptam sa va oferim probele contrarii. Acum totul depinde si de curajul ce-l manifestati. Contactati.ne cand doriti. Gata oricand!

  2. Domnule Doru Dascalu, va invit sa va dau detalii despre recrutare,regulament, actiuni desfasurate, munca voluntara si neconditionata din partea unui numar foarte mic de lideri si ce mai vreti dumneavoastra sa stiti despre noi

  3. Imi pare rau ca se fac niste comentarii fara a avea la baza realitatea. Mi-as dori ca fiecare comentariu sa fie facut abia dupa ce exista o minima documentare.
    Oricine tanar poate veni la cercetasi cu conditia sa existe un lider adult care sa se ocupa de educarea lui in spiritul cercetasiei. Liderii adulti care lucreaza cu adevarat in interesul tinerilor sunt foarte putini ( unii isi amintesc ca sunt cercetasi numai in luna mai cand se apropie, in restul anului fiind doar 3-4 lideri care desfasoara activitati). Mi-as dori sa deveniti lier si sa activiti si abia apoi sa faceti aprecieri asuora activitatii noastre. Nu mi se pare normal ca un lider sa lucreze cu 30-35 de cercetasi cand in mod normal fiecare trebuie sa avem 2 patrule – maxim 16 cercetasi. Este usor sa stai si sa privesti cum altii isi sacrifica familia, timpul.

  4. Dati-mi voie sa va completez si sa va spun ca nu e chiar asa. Recrutarea nu se face preferential,ci se face daca se vede o implicare din parte doritorilor. Si spun asta pentru ca am vazut copii veniti in ziua deschiderii anului cercetasesc doar ca sa faca panarama,nici un pic de dorinta. Aceasta recrutare de care spuneti nu se face pe ochi frumosi,ci le sunt date niste probe, pentru ca nu toti iau in serios aceasta activitate numita cercetasi si de aceea dorim sa vedem cum raspund acestia ca sa stie ce ii asteapta pentru ca sunt si altii care s-au inscris si apoi au uitat cu totul de asta. Cine e cercetas,e cu inima si noi il simtim din prima,iar daca astfel de vorbe de care spuneti s-au auzit la adresa noastra,imi pare extrem de rau.

  5. Doamnă Nina, vă rog să faceţi nişte cercetări şi să vedeţi că nu este chiar aşa. Adică, citez “Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” este o acţiune educativă, apolitică, neguvernamentală şi non-profit, bazată pe voluntariat, deschisă tuturor copiilor, adolescenţilor şi tinerilor din ţară, fără nicio deosebire.”
    Asta e la caterincă, pentru prostime.Eu am întrebat pe unii copii de ce nu sunt cercetaşi, şi mi s-a spus textual de către ei, că cei ce se ocupă de recrutare, iau pe cine vor ei.Şi daţi-mi voie să cred nişte copii care nu aveau nici un interes să mintă.Am înţeles că singura statuie din lume a cercetaşilor, ar fi chiar cea din Tecuci.În afară de memorialul din state.Dar ăla este altceva.

Comments are closed.