Web
Analytics
TECUCI

Spitalul din Tecuci riscă să rămână fără autorizaţie de funcţionare

Spitalul Municipal Anton cincu din Tecuci

Nereguli grave au fost descoperite la Tecuci, unde s-a terminat controlul realizat de comisia mixtă a Direcţiei de Sănătate Publică, a Consiliului Local Tecuci, dar şi a Ministerului Sănătăţii. Pe partea de examinare a controversatului contract de furnizare servicii, încheiat între spital şi o firmă privată, neregulile sunt grave şi vor face obiectul anchetelor organelor de control abilitate.

[box] [/box]

În ceea ce priveşte partea de control realizat de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, şi aici s-au descoperit erori sau chiar încălcări grave. „În primul rând s-a constatat că au fost subraportate infecţiile nozocomiale, intraspitaliceşti. Aici au fost consemnate doar trei astfel de infecţii într-un an de zile. Este imposibil să se întâmple aşa ceva la un spital de mărimea celui de la Tecuci.

Este clar că nu le-au raportat. O altă problemă descoperită a fost raportarea la dublu a medicamentelor şi materialelor sanitare. S-a constatat că materialele sanitare şi medicamentele cumpărate de bolnavii internaţi erau raportate ca fiind scoase din farmacia spitalului, asta chiar dacă le cumpărau oamenii şi nu le asigura spitalul. Poate cea mai gravă problemă este cea a stocurilor de materiale sanitare şi medicamente. Spitalul Tecuci nu are stocuri suficiente pentru a avea o activitate normală. Aşa că am decis să dăm managerului un termen de conformare de 30 de zile în care să îşi refacă stocurile de medicamente şi materiale sanitare.

Dacă la trecerea celor 30 de zile aceste stocuri nu vor fi în regulă, cu regret va trebui să ridicăm autorizaţia de funcţionare a spitalului. Dar sperăm să nu se ajungă aici”, a precizat dr. Valentin Boldea, director DSP Galaţi. În plus, la spitalul Tecuci există în continuare problema asigurării plăţii salariilor din octombrie şi noiembrie. Aceste salarii nu au mai putut fi plătite deoarece nu există bani, aceştia fiind luaţi, pe baza unei hotărâri judecătoreşti, de firma privată cu care spitalul a avut încheiat acel contract cu probleme.

Managerul spitalului crede că lucrurile se pot rezolva în timp util. „Vom asuigura materiale sanitare şi medicamentele necesare deoarece plata acestora se face la 180 de zile. Cât despre plata salariilor, până pe 20 decembrie vrem să plătim ambele salarii restante”, a precizat Teodor Negru, managerul Spitalului Tecuci.

Sursa: monitorulde galati.ro