Web
Analytics
TECUCI

Şpagă şi trafic de influenţă la Protecţia Consumatorilor


Viorica Colgiu   Procurorii au interceptat şi înregistrat mai multe convorbiri telefonice în cursul cărora mai mulţi şefi de instituţii din Galaţi făceau trafic de influenţă şi aranjau darea sau luarea de mită * Printre protagonişti se numără foştii directori de la Protecţia Consumatorilor şi Direcţia Sanitar Veterinară, dar şi oameni de afaceri, inspectori şi chiar funcţionari ministeriali. – Dosarul penal al Vioricăi Colgiu, fosta şefă de la Protecţia Consumatorului Galaţi, este presărat cu numeroase interceptări care dovedesc felul în care unele controale se pot opri cu un simplu telefon. Trebuie spus că acest caz a picat pe mâna procurorilor gălăţeni de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) din cauza interceptărilor pe care le făceau în dosarul lui Viorel Gheorghiţă. Acesta din urmă, fost şef la Direcţia Sanitar Veterinară, este acum martor în acest dosar.
Colgiu şi Gheorghiţă au avut o discuţie aprinsă pe tema unui control făcut de şefa Protecţiei Consumatorilor în Piaţa Centrală la firma lui Oceanu Gheorghe, SC Spring Caprice SRL. Se pare că această verificare a fost făcută de Protecţia Consumatorilor după ce în februarie 2011, Viorica Colgiu l-a sunat pe Viorel Gheorghiţă să-şi ia omul din firma ei.
Când Colgiu a mers în Piaţa Centrală şi a controlat societatea lui Oceanu, Gheorghiţă i-a reproşat lui Colgiu că nu l-a anunţat, cu atât mai mult cu cât exista un protocol care cerea că cele două instituţii publice să facă împreună astfel de verificări.
Trebuie remarcat faptul că Gheorghiţă nu a scăpat nicio clipă vreun cuvânt că ar fi fost deranjat de faptul că Viorica Colgiu a „călcat” o firmă care nu trebuia. Aceasta însă a perceput convorbirea ca pe o ameninţare. Ulterior însă a acceptat realitatea şi a sfârşit prin a-i cere lui Oceanu 12 kilograme de scrumbie pe care la rândul ei să le dea la Bucureşti, pentru Spermezan Roxana, comisar al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, care urma să facă petrecerea fiului său. Şpaga a fost dată de Colgiu doar ca să primească mai multe formulare tipizate pentru procese verbale de constatare. Chiar dacă nu i-a spus nimic la telefon, Gheorghiţă a sunat un ziarist cu gândul de „a o face” pe Colgiu. Interceptările sunt grăitoare.
În februarie 2011, Rodica Tăbăcaru de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) descinde în Tudor Vladimirescu la societatea Colviraz SRL. Societatea comercializa salamuri şi iaurturi expirate, dar şi pulpe de pasăre vrac, neambalate, nesigilate şi neetichetate, în condiţiile în care nici nu avea acte în baza cărora să le  poată comercializa …citeste intreg articolul

Sursa: viata-libera.ro , Foto: adevarul.ro