Web
Analytics
TECUCI

Software pentru înscrierea în clasa întâi


Doru ResmeritaGraba părinţiilor care au început deja să solicite înscrierea copiilor în clasa întâi pentru viitorul an şcolar a fost domolită puţin de Ministerul Educaţiei, prin intermediul Inspectoratului Şcolar. „Potrivit unei adrese venite de la minister, perioada de înscriere este cuprinsă între 3 martie şi 5 mai. Până atunci nu se fac înscrieri, la modul oficial”, afirmă inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.   Cu toate astea părinţii nu vor putea fi opriţi să alcătuiască liste de prioritate la înscriere de care însă inspectorul şcolar general susţine că nu se va ţinea seama. Acesta spune că prioritate vor avea copiii care locuiesc în zonele din jurul şcolilor.  De altfel pentru a putea fi respectat acest criteriu, până atunci, Inspectoratul Şcolar va realiza un software informatic pentru arondarea străzilor din circumscripţiile şcolare, unităţilor de învăţământ.  „Acest lucru îl vom face pentru Galaţi şi Tecuci, pentru că în celelate localităţi ale judeţului nu este necesar. Practic, solocitanţii îşi vor înscrie într-o rubrică străzile pe care locuiesc şi vor afla şcoala la care trebuie să-şi înscrie copilul”, mai spune inspectorul şcolar general.
Şi pentru că tot se vehiculează diverse sume percepute cu titlu „taxă pentru înscriere”, conducerea Inspectoratului Şcolar a explicat că totul este fals.
„Este interzisă condiţionarea înscrierii în clasa întâi de susţinerea unor teste, cu excepţia celor prevăzute în regulamente, precum şi perceperea unor taxe sau sponsorizări din partea părinţilor”, a adăugat Doruleţ Resmeriţă.
Chiar dacă termenul limită pentru înscrieri este data de 5 mai, înscrierile se pot face chiar şi în ultima zi de vacanţă.

Autor: Bogdan Nistor – adevarul.ro


3 comments

  1. Masura inscrierii computerizate este corecta. Taie cheful parintilor de a-si aranja odraslele dupa puterea financiara. Taie macaroana directorilor de a ordona copiii dupa banii parintilor.
    Daca si in clasa intai se practica asemenea discriminari nerusinate, e foarte, foarte trist!
    De dragul unui strat de vopsea dat pe peretii scolii sau a cine stie carui obiect ce le satura orgoliile, se compromit principii si se umilesc oamenii mai saraci.

    In Romania, pana cand oamenii se vor debarasa de gretosul obicei al mitei, fie ca e numita sponsorizare a scolii, trebuie lasat pe seama computerilor tot ce poate fi prelucrat de acestea.

  2. Foarte bine face ministerul cu repartizarea copiilor din clasa I-a. Pentru că erau părinţi cretini, care dădeau micuţul la şcoala aflată la 10 km de casă, nu la cea mai apropiată.Mulţumim din inimă…ptiu drace…era să scriu partidului, pentru grija arătată tinerei generaţii la începerea şcolii! Băăă idioţilor şi penibililor, cine puii mei va pus în funcţiile alea?! Nu realizaţi cât de cretini sunteţi?!Voi sunteţi idioţi genetic, că părinţii cu copii mici, nici într-un caz.Ce părinte şi-ar duce copilul la o şcoală departe de casă bă idioţilor?!Bă boilor, dacă numărul copiilor este mare într-o anumită zonă, obligatoriu se face clasă pentru ei! Lucraţi în sistem şi aţi rămas tot proşti.Adică trebuie soft pentru repartizarea copilului la şcoală?! Alooo!!!!! Socola a fost înfiinţată într-o zonă cu materie plină din plin! Dar văd că unii au nevoie de tratament abulatoriu.

  3. Ce sa intelegem ca nu sunt locuri pentru toti copiii in clasa I-a?Pai dl. presedinte spunea ca nu se mai dau alocatii daca nu se dau copiii la scoala.La gradinite de cativa ani nu mai sunt locuri pentru toti.Nu stiu de va fi de la toamna cand anul pregatitor este obligatoriu.Stiu ca si la noi in oras sunt probleme.

Comments are closed.