Web
Analytics
TECUCI

Repetent din cauza educaţiei fizice!


foto: adevarul.ro

Simţindu-se sfidat, un profesor de educaţie fizică de la Tecuci a lăsat repetente trei fete de clasa a zecea. Anul şcolar trecut, fetele n-au călcat o secundă la orele acestuia şi aveau în total peste 800 de absenţe la toate materiile. Când auzi vorbindu-se despre cineva că a rămas repetent în liceu din cauza educaţiei fizice crezi cu siguranţă că este vorba despre o glumă bună, dar când constaţi că acest lucru chiar s-a întâmplat la unul dintre liceele din judeţul Galaţi, îţi dai seama că treburile în învăţământ au cam luat-o razna.  Printr-o astfel de experienţă tristă au trecut în această vară trei eleve, Cristina Nedelcu, Laura Gheorghiu şi Iustina Eşanu, toate trei colege de clasă a zecea la Grupul Şcolar Industrial Tecuci. Dacă iniţial am avut unele suspiciuni vizavi de decizia profesorului de educaţie fizică Octavian Botez de a le lăsa repetente pe cele trei, după ce am stat de vorbă cu dascălii din liceu am constatat că lucrurile stau complet invers.

„Cele trei fete aveau foarte multe absenţe, vorbim aici de sute de absenţe. Stăteau prin barurile de pe lângă liceu şi sperau să treacă clasa. Ei bine, s-a găsit cineva să le arate că aşa nu se mai poate”, spune directorul adjunct al liceului, Iuliana Şerban.

Dacă la alte materii, fetele au mai dat pe la cursuri, la educaţie fizică n-au călcat o secundă. Una pentru că nu suporta ideea de a alerga sau de a sări în lungime, alta pentru că avea lucruri mai importante de făcut, iar cea de-a treia pentru că avea de pus la punct o relaţie amoroasă.

„Aveam o relaţie cu un băiat, dar nu a mers şi de aceea am lipsit des. Eram mai preocupată de viaţa mea emoţională decât de şcoală”, povesteşte Cristina Nedelcu, adolescenta care a avut în anul şcolar trecut nu mai puţin de 371 de absenţe. Dar cum era în clasa a zecea nu a putut fi exmatriculată. A rămas în schimb cu situaţia neîncheiată la mai multe materii. Dacă la două dintre ele a reuşit să promoveze, la educaţie fizică nici nu s-a prezentat, fapt care l-a mâniat tare pe profesorul de sport.

„Nu le-am cerut să-mi stabilească recorduri, le-am cerut măcar bunul-simţ de a veni şi de a îndeplini baremurile cerute la examen. Unele au spus că nu pot să facă nimic, altele nici măcar nu au venit. Este lipsă de respect”, spune profesorul Octavian Botez care nu a ezitat nicio secundă să le dea o lecţie celor trei fete.

L-am întrebat şi noi pe profesor ce „super-probe” aveau de trecut pentru a scăpa de corigenţă! „Potrivit programei şcolare aveau o probă de alergat-viteză pe 50 de metri, o săritură în lungime şi câteva exerciţii de gimnastică la sol. Toate acestea au fost exersate în timpul anului şcolar, dar dacă ele au chiulit la toate orele, nu ştiau nimic”, mai spune Octavian Botez.

Fostul diriginte Mihaela Avram spune că ştia de situaţie, dar că a reuşit cu greu să ia legătura cu familiile fetelor. „Atunci când i-am găsit, părinţii mi-au promis că vor lua măsuri. Din păcate, s-au dovedit ineficiente”, spune profesoara.

Acum, fetele s-au împăcat cu ideea că nimic nu se mai poate face şi au cerut reînscrierea în noul an şcolar, evident pentru a repeta clasa a zecea. Nu vor mai fi însă colege, conducerea liceului luând decizia, firească de altfel, de a le separa.

Surprinzător, cel puţin una dintre fete nu s-a lecuit nici după lecţia dură primită anul trecut. „Am avut deja două ore la clasa a zecea, dar pe Eşanu n-am văzut-o încă. Sper să-i vină mintea la cap”, spune senin profesorul de sport, care ne-a mărturisit că nu le poartă ranchiună fetelor.

Sursa:  adevarul.ro


5 comments

  1. Tot respectul pentru profesor, eu dacă aş fi profesor aş proceda la exmatriculare. aceste abateri să nu te prezinţi la ore nu sunt de iertat, trebuie făcut ordine în şcoli, trebuie ţinută obligatore şi libertate profesorului să-i mai îndrepte pe elevi cu sf. Nicolaie, vărguţă de dud subţire şi pişcaţi cu ea. Ce îi cu democraţia aceasta înţeleasă prost de unii bezmetici, de asta avem o grămadă de licenţiaţi făcuţi la incubator şi când sunt examinaţi sau trebuie să realizeze o activitate/operaţiune pentru care a urmat cursurile facultăţii se uită precum capra la calendar sau mai rău. Am întâlnit absolvenţi ai liceului care au răspuns că munca este pentru maşini, tractoare şi nu pentru oameni. Statul încurajează puturoşimea şi hoţia că le dă ajutor şomaj/social din banii noştrii. Cu aceşti bani să asigure medicamente ustensile şi utilaje performante în spitale iar pe puturoşi să-i trimită la muncă în agricultură şi alte sectoare. Foarte bine se proceda înainte de 1989 că obliga pe toţi la muncă să fie închişi cei care nu muncesc să le dea mâncare şi să-i scoată la muncă să-i înveţe mesrii să producă prin mica industrie diferite piese, obiecte, produse, să realizeze servicii de reparaţii etc. Eu lucrez la 90 km de casă fac naveta şi stau departe de casă şi m-am ţinut continu de servici. Iar cei care primesc ajutor de la stat stau în bufet şi consumă pe datorie până primesc banii de la primării din fondurile de ajutor.

  2. incredibil,pe domnisoara Esanu o cunosc decind s-a nascut ,dar nu credeam ca o sa ajunga in halul asta,nu stiam de ce e mai mereu in oras ,bag seama ca acolo isi facea ” ucenicia” ,

  3. respect pentru profesor,bine a facut,sunt mai multe persoane in genul asta

  4. Felicitari, domnule profesor !
    Trebuia cineva sa „rupa pisica in doua” !

Comments are closed.