Web
Analytics
TECUCI

Se pregăteşte paşaportul pentru internet


foto: eng.cnews.ru

Rusul Eugene Kaspersky, unul dintre cei mai influenţi oameni din lumea IT, propune să se instaureze o poliţie globală a internetului, iar atunci când intri online să foloseşti un fel de paşaport. Cel care propune această soluţie pentru a reduce criminalitatea în mediul virtual este nimeni altul decât şeful companiei Kaspersky Labs, compania care produce antivirusul cu acelaşi nume. Eugene Kaspersky a făcut aceste propuneri în cadrul unei întâlniri a companiilor producătoare de software.
Kaspersky a admis faptul că programul său antivirus nu poate oferi protecţie totală pentru utilizatorii de internet şi că li se întâmplă multora, chiar şi unora care lucrează în domeniul IT-ului, să cadă în plasa atacatorilor virtuali. “Ultimii cinci ani au fost de aur pentru cei care au făcut înşelăciuni prin intermediul internetului. Au maşini şi propirietăţi scumpe, vorbim de cei pe care îi ştim sau au fost prinşi”, a spus rusul Kaspersky.
Poliție globală a internetului – Tot în discursul său, acesta s-a referit la conaţionalii săi. “Ei spun că nu e o crimă, iar ţintele lor sunt tot timpul cei din afara ţării, ceea ce ar însemna că de investiţiile lor ar profita autorităţile locale. Trebuie să spunem că guvernul rus are petrol şi gaze, nu-l interesează infracţiunile de pe internet, iar asta e frustrant pentru poliţia care se ocupă de aceste fraude”, a adăugat IT-stul rus.
Acesta a avansat ideea că ar fi foarte bine să se înfiinţeze o poliţie globală a internetului. “Trebuie să existe legi valabile în toate ţările şi un paşaport online care, atunci când utilizatorul face abuzuri, să fie blocat. Această idee ar putea deveni realitate în viitorul apropiat, atât timp cât infracţiunile pe internet sunt la fel de răspândite cum sunt cele din lumea reală”, a mai spus rusul Kasperky.
Dacă se va pune în aplicare o astfel de idee, “paşaportul pentru internet” ar urma să conţină numele şi prenumele, data naşterii, o parolă şi, după cum spun specialiştii, va cuprinde un fel de desfăşurător al neregulilor pe care le faci online.

Sursa: evz.ro
Autor: Ionuţ Fantaziu
Foto: eng.cnews.ru


One comment

  1. Se putea de mult face acest lucru, dar nu s-a dorit.În momentul când ar dispărea fraudele, piaţa software de securitate se va duce direct în cap.Adică acţiunile firmelor care operează în acest domeniu, nu vor valora nici cât hârtia igienică.Problema este, cine va da acest paşaport?! Că şi actele de identitate ţi le eliberează organele de stat, dar asta nu a oprit pe infractori să folosească buletinul unui boschetar şi să dea ţepe la greu.Aici nu se va putea face la fel?! Iei “paşaportul”, sau îl păcăleşti să ţi-l dea, faci nişte fraude pe internet şi vine la puşti acasă poliţia. Ce-i face la un copil de 12 ani?! Îl arestează?!E complicat. Bănuiesc că îţi va trebui paşaport să intri pe site-uri specializate, nu pe bloguri sau pe ziare on-line.

Comments are closed.