Web
Analytics
TECUCI

Google începe lupta împotriva Microsoft Windows


Chrome OS Google a început să lupte împotriva Microsoft pe mai multe segmente de [intlink id=”12650″ type=”post”]business[/intlink], însă acum intenționează să lovească în principalul produs al companiei lui Bill Gates: [intlink id=”15745″ type=”post”]Windows[/intlink]. Google este de părere că Windows și celelalte sisteme de operare cu care ne-am obișnuit sunt depășite, costisitoare și ineficiente. Datele sunt stocate în hard-disk-urile fiecarui calculator, așa că dacă laptopul se strică, toate aceste date sunt pierdute pentru totdeauna, în cazul în care nu există un sistem de back-up. De asemenea, reparația unui [intlink id=”12608″ type=”post”]calculator [/intlink]necesită timp și bani. Aceste lucruri sunt parțial adevărate pentru multe dintre companii. Gartner a estimat că fiecare calculator al unei companii are costuri situate între 3.000 și 5.000 de dolari pe an pentru mentenanță și reparații. Laptopurile pot costa chiar și mai mult. Cu toate acestea, companile folosesc aceste sisteme de operare și de cele mai multe ori costurile foarte mari împiedică firmele să-și aducă softurile la zi.
Compania NetApplications, citată de CNN Money, spune că mai mult de 50% dintre calculatoare merg pe Windows XP, un sistem de operare care a apărut în urmă cu 10 ani.
Soluția [intlink id=”11367″ type=”post”]Google[/intlink]? Chrome OS, un sistem de operare pe internet, care va fi lansat pe 15 iunie.
Calculatoarele care vor rula pe noul sistem de operare vor avea stocate datele pe niște servere virtuale, iar toate aplicațiile folosite de utilizatori vor fi accesate prin internet prin Chrome OS.
Pentru departamantele IT acest lucru este foarte folositor, pentru că toata bucătăria de software a unei compani se mută într-un spațiu virtual, unde poți să administrezi orice calculator de la distanță.
Chrome OS își face automat updateurile, astfel că utilizatorii nu trebuie să-și mai facă griji că versiunile lor nu sunt aduse la zi.
Prin lansarea noului sistem de operare, Google spune că firmele vor putea să facă reduceri de 50% ale costurilor cu partea de IT.
Cu toate acestea, Google va avea ceva probleme de schimbare a modului în care folosim calculatoarele pentru că nu orice utilizator sau orice firmă este pregătită să-și schimbe radical componenta de [intlink id=”12427″ type=”post”]soft[/intlink].
Cu toate acestea, compania care deține cel mai cunoscut motor de căutare spune că inițiativa este una care va reuși pentru că în urma unui sondaj făcut la 400 de companii de toate mărimile, 75% au spus că vor migra pe [intlink id=”12427″ type=”post”]Chrome [/intlink]OS.

Sursa: capital.ro