Web
Analytics
TECUCI

Conferinţa semestrială de primăvară la Tecuci


Protoeria Tecuci 2011 Marţi, 7 iunie 2011, în sala de şedinţe a Protoieriei Tecuci, a avut loc conferinţa semestrială pastoral-misionară a preoţilor din protoieriile Tecuci şi Nicoreşti. Întâlnirea a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în Biserica „Sfântul Gheorghe şi Sfântul Iachint de Vicina” din Tecuci de către Înalt Preasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoţii celor două protopopiate şi credincioşii din municipiu. Potrivit hotărârilor Sfântului Sinod, întâlnirea a avut drept scop dezbaterea diferitelor aspecte şi probleme pastorale privind familia creştină şi formarea copiilor şi a tinerilor în spiritul creştin. Cu acest prilej, pr. Manuel Bălan de la parohia „Sfântul Dumitru” din localitatea Drăgăneşti, judeţul Galaţi, a prezentat referatul „2011 – Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”, care a reliefat importanţa cunoaşterii, din partea primitorilor, a simbolisticii şi implicaţiilor Tainelor Sfântului Botez şi a Sfintei Cununii. Au urmat discuţii la obiect privind problemele cu care se confruntă familia creştină într-o societate tot mai secularizată, dar şi despre rolul păstorilor şi al părinţilor spirituali, naşii, în creşterea duhovnicească a fiilor duhovniceşti. La finalul întrunirii, Înalt Preasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a mulţumit pc. preoţi pentru implicarea în pastoraţia familiilor şi a tineretului, în rezolvarea problemelor de ordin spiritual, moral şi social cu care aceştia se confruntă.

Sursa: ziarullumina.ro


6 comments

  1. Domnii mei,
    Nu exista nici o lege sau canon care sa stabileasca cate hramuri (sfinti ocrotitori)poate avea o biserica. Exista traditia (dupa cum stiti credinta ortodoxa s-a pastrat prin canoane si traditie)ca bisericile sa aiba un hram de vara si unul de iarna (adik un sfant care se sarbatoreste cand este mai cald afara si unul cand este mai rece). Deci, faptul ca o biserica are 2 sfinti ocrotitori nu stirbeste cu nimic din autoritatea nici unuia dintre ei. Oricum Catedrala din Tecuci va fi cunoscuta si pe mai departe ca Biserica Sf Gheorghe dar daca i se mai spune si Sf Iachint de Vicina cu ce va aduce atingere?

  2. O Biserica poate avea ca mai multi sfiţnti ca si octortitori. Iar catedrala din Tecuci ii are pe cei doi! Nu vad unde e problema!

  3. Biserica, acest lacas sfant pentru practicarea cultului creștinesc este inchinata lui Dumnezeu si poarta ca atare un hram inchinat doar unui singur sfant. In cazul de fata Biserica Catedrala cu hramul Sfantul Gheorghe, nicidecum sa se intituleze” Biserica “Sfântul Gheorghe şi Sfântul Iachint de Vicina”!
    Multumesc putin! Scuze de deranj!

Comments are closed.