Web
Analytics
TECUCI

Lucrări de reabilitare stradală


borduriPrin Hotărârea Consiliului Local Tecuci s-a aprobat efectuarea unor lucrări de reabilitare a câtorva străzi din municipiu, ca urmare a disponibilizărilor de fonduri obţinute prin vânzarea unor suprafeţe de teren, precum cea de 1,2  ha de la fosta unitate militară pentru construirea unui complex comercial şi pentru care administrarea locală a încasat în jur de 60 de miliarde lei vechi  (1,25 milioane euro).
Modernizarea străzii Ştefan cel  Mare
Prin modernizarea tronsonului situat între strada  Gloriei, de la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu str. Pieţii, şi cea care  duce la spital, din  dreptul magazinului universal „1001 articole” şi până la str. Dimitrie Hârlescu (la  Transformator)  se vor efectua lucrări pe o lungime de 837 de metri, cu  o lăţime cuprinsă între 7 şi 9 metri.
Se va realiza o structură rutieră cu  îmbrăcăminte  bituminoasă pentru traficul mic (autoturisme şi microbuze pentru aprovizionare magazinelor)  care să asigure scurgerea apelor pluviale, se vor înlocui gurile de canalizare şi bordurile existente.
Stratul de  beton va fi de 10 cm, asigurându-se astfel o folosinţă mai îndelungată.
Valoarea totală a lucrării este evaluată la 904.672 de lei sau 212.026 euro
, fără TVA, având termen de execuţie de două luni.     Lucrările au demarat şi, dacă vremea va fi favorabilă, se preconizează finalizarea lor în mai puţin de două luni.
Alţi bani, alte reabilitări
957.488 lei sau 224.404 euro, tot fără TVA, vor costa lucrările de modernizare a străzilor Galaţi, pe o lungime de 436 metri şi lăţime de 8 m, Popa Şapcă, 89 metri lungime şi 6 metri lăţime şi Hortensia Papadat Bengescu, 124 m lungime şi 7 m lăţime.
Lucrările vor consta în aceleaşi îmbunătăţiri ca şi pe str. Ştefan cel Mare, adică realizarea unei structuri rutiere cu îmbrăcăminte bituminată, înlocuirea gurilor de canalizare şi înlocuirea bordurilor.
Înlocuirea bordurilor, veche obsesie
Fără a avea  calitatea de consultant tehnic în privinţa preţului de cost şi a calităţii lucrărilor propuse, avem totuşi, o nedumerire.
În loc să se înlocuiască bordurile vechi, roase pe îmbinări, care sunt din granit şi foarte vechi, de ce nu se recondiţionează şi nu se sortează aceste borduri cu rezistenţă mare pentru a fi montate pe străduţele mici, unde se poate asigura integral necesarul de borduri, având în vedere şi faptul că mai sunt astfel de borduri şi „în depozit”.
Lucrările de pe aceste străzi mici le va efectua aceeaşi societate care lucrează pe  str. Ştefan cel Mare,  după terminarea acestuia, respectiv, anul viitor.
Reabilitare de trotuare
Dacă s-a aprobat reabilitarea integrală a unor tronsoane de străzi, de ce să nu se efectueze şi reabilitarea trotuarelor?
Astfel, pe tronsonul străzii 1 Decembrie 1918, de la Hotel Turist până la Transformator şi de la Parchet până la pârâul Tecucel, se vor efectua lucrări de „reabilitare trotuare”.
Articol de Octavian Cerchez – colaborator al tecuci.eu
Publicat si in Viata-libera 12.nov.2010


One comment

  1. Trebuie reabilitat si trotuarul de la blocul cu 10 etaje spre podul Tecucel pentru ca e distrus in proportie de 50%. V a multumesc.

Comments are closed.