Web
Analytics
TECUCI

Fost director, condamnat pentru luare de mită


Silviu Vlasie va sta patru ani după gratiiSilviu Vlasie va sta patru ani după gratii după ce un om de afaceri tecucean l-a reclamat la DNA. Procesul celui care a coordonat Serviciul Urbanism a fost tărăganat de instanţă timp de trei ani. Fostul director al Serviciului de Urbanism al Primăriei Galaţi s-a declarat constant nevinovat în legătură cu acuzaţiile de corupţie aduse de către procurorii DNA, dar judecătorii nu au putut trece peste interceptările convorbirilor telefonice, în care Silviu Vlasie dădea detalii despre afacerea “Simetex”.
Condamnare cu executare
Iniţial, Silviu Vlasie a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie pentru şantaj şi luare de mită după ce i-a cerut omului de afaceri Ion Meliceanu, administrator al firmei Simetex din Tecuci, să renunţe la toate procesele deschise împotriva Primăriei Galaţi.  Municipalitatea nu îi acordase în termenul legal autorizaţiile de construcţie pe care le solicitase în vederea mansărdării unor blocuri.
În schimbul retragerii acţiunilor în instanţă, Silviu Vlasie l-a lăsat să înţeleagă că ar putea “uita” de amenda de 10.000 de lei pe care urma să i-o aplice lui Meliceanu pentru începerea lucrărilor de mansardare înainte de acordarea avizului.
Omul de afaceri din Tecuci l-a reclamat la DNA, iar judecătorii au aprobat interceptarea convorbirilor telefonice ale fostului director din Primărie. În paralel, Meliceanu a cerut în justiţie recunoaşterea aprobării tacite a autorizaţiilor de mansardare  …citeste intreg articolul

Autor: Vali Trufaşu

Sursa: ziarul Adevarul