Web
Analytics
TECUCI

Cutremur in Vrancea


cutremur_vranceaUn cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richer a fost inregistrat duminica dimineata la ora 04:49 in zona Vrancea. Seismul a avut loc la adancimea de 110 kilometri.  „Un cutremur de patru grade nu este nimic. Este un cutremur de o banalitate constanta. Vrancea, dupa zeci de cutremure mici care au avut loc in Romania, nu prezinta nici un pericol. Vor mai fi foarte multe cutremure mici. In Bucuresti nu s-a resimtit nimic”, a declarat Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului de Fizica a Pamantului, la Antena 3.
Potrivit oficialului, cutremurul de duminica dimineata a avut, practic, 3,9 grade, dar Institutul de Fizica a decis sa-l incadreze la 4 grade.  La sfarsitul lunii noiembrie Marmureanu a anuntat ca nu se asteapta, in perioada urmatoare, la un cutremur de mari proportii in Romania, dar ca se vor resimti unele de intensitate medie.
„Romania va avea parte de cutremure in perioada urmatoare, dar nu mai mari de 7 grade pe scara Richter, pentru ca la noi magnitudinea critica este de 7 grade. Vor fi cutremure de sase grade sau de sase si ceva. Ne vor zgaltai, dar nu murim”, declara directorul Institutului de Fizica a Pamantului.
De asemenea, tot inspre sfarsitul lunii noiembrie activitatea seismica s-a intensificat, insa specialistii au anuntat ca nu a fost nimic ciudat pentru tara noastra, ca nu este cazul sa ne ingrijoram, dar si ca aceste descoperiri se datoreaza aparaturii foarte sofisticate de monitorizare achizitionate de Romania.

Sursa:  Ziare.com