Web
Analytics
TECUCI

Mircea Călianu – cantautor


Mircea Călinau   Călianu, Mircea (nascut 1-mai-1957, Tecuci), cantautor. Studii primare, gimnazile şi liceale („Spiru Haret”), în oraşul natal. A absolvit apoi Colegiul Universitar „Dunărea de Jos”, Galaţi, profilul socio-psiho-pedagogie, specializarea – educaţie muzicală. Colaborează din 1972 cu formaţiile artistice ale Casei de Cultură din Tecuci. Din 1994, lucrează ca referent la această instituţie. Formaţiile pregătite de el au luat numeroase premii  la concursuri muzicale din ţară si din străinătate. Rezultate de excepţie a obţinut corul de copii „Angeli”, dirijat de Mircea Călianu la festivalurile internaţionale „Ti amo” (Oneşti), „Micul Prinţ” (Bacău), „Cerbul de Aur al copiilor” (Sinaia), „Mamaia copiilor”, „Minimega star” (Bucureşti). Această formaţie este invitată, în mod frecvent, la canalele TVR1, TVR2, Naţional, Favorit, TV Iaşi, TV Galaţi şi la concertele anuale de la Sala Radio Bucureşti. Corul „Angeli” a fost invitat de onoare la Festivalul european al cântecelor pentru copii de la Nurenberg, ediţia 2008.

Mircea Călianu este şi un apreciat interpret şi compozitor de muzică pop şi de romanţe.  A editat albumul „Inimă mai fă răbdare” pe versurile lui Costachi Conachi, cele mai reuşite piese muzicale fiind: „Tânguire”, „Zori răsar”, „Pân’a nu răsări zori”, “Ochi frumoşi. Ah ochişorii vii”. Alte compoziţii proprii: „O lacrimă în cinstea mea”, „Clipa de fericire”, „Petale de iubire”, „Joc de creion”, „Tecuci, grădina mea cu flori”, „Măicuţei mele”, „Cântec pentru mama”, „Iarna”, „Joc de iarnă”, „Lerui-ler”, „Ninge”, piese înscrise la Uniunea Compozitorilor din România şi difuzate frecvent de Societatea Naţională de Radio. Din creaţia componistică mai fac parte piesele corale „Bunica”, pe versurile poetului Şt. O. Iosif şi imnul Colegiului Naţional „C. Hogaş” armonizat pe patru voci.

Sursa: volumul “Nasc si la Tecuci oameni” scris de Vasile Ghica


9 comments

 1. Doamnelor, domnilor, nu vă mai “bateţi” pe funcţia de manager la viitoarea Instituţie de cultură tecucenaă, “unifictă” sau nu, intitulată “Instituţia Culturală Tecuci-2013” sau alternativa sa “Centrul Cultul Tudor Pamfile-Gheorghe Petraşcu Tecuci”, (zic şi eu), căci, deja CĂRŢILE, sunt făcute, iar “ZARURILE aruncate”. Ghici de cine ? Ha, ha, ha… !!! (de fapt un fel de Hă.., hă…, hă..!) P.S. Aştept răspuns !

 2. Stiti cine este “gabi” stimati cititori?Nimeni altul decat V.B. Da,acesta e omul V.B. Domnul “indiscret” este primul care l-a “citit”. Concluziile sunt ale dumneavoastra,cei care cititi aceste comentarii. Ma mir ca domnul Calianu, cel umilit de cuvintele lui “Gabi” si cel care stie multe despre V.B. nu a scris nici o replica. Toate aceste tin de caracter pentru ca “un domn nu se face ci se naste”

 3. Pentru cei trei fani ai dlui Calianu am cateva precizari:
  – Domnule Pompiliu am inteles ca aici sunt prezentate personalitatile tecucene, adica acei oameni a caror contributie si imagine sunt mai presus de orice discutie si, slava Domnului la Tecuci sunt multe personalitati adevarate. Nu este nimic condamnabil in a castiga o paine, mai ales in conditiile unei familii modeste, fara mari posibilitati asa cum a avut dl Calianu ( tatal postas, mama casnica, bunica borsareasa, casa din chirpici, toaleta in fundul curtii, etc) dar asta nu il face eligibil pentru numele lui D-ZEU;
  -pentru dl Brad, raspunsul dat de CRIS este mai mult decat promt; Felicitari;
  -pentru Indiscret, mai mult decat penibil; Ati scris numai aiureli legate de mine: baiat de la tara, IRA, Cantarea Romaniei, activist cultural…Stimate, nu am nicio legatura!

 4. Sa fim drepti si sa pastram simtul masurii: Domnul Zagreanu este Profesor autentic, cu definitivat, fiind absolvent de conservator, pe cand domnul acela cu pricina a fost toata viata un suplinitor…nu are definitivat. Domnul Zagreanu a condus multi ani o institutie de cultura, pe cand domnul cu ,,entitate” neclara nu a condus nimic, nu se poate conduce nici pe el insusi… Atentie la comparatii !

  1. Scuze ! Nu am stiut ca este un concurs intre Olimpiu Zagrean si Mircea Calianu. Iar interventia mea nu a urmarit a face comparatii.

 5. Mircea Calianu si Olimpiu Zagrean, doua entitati muzicale remarcabile ale Tecuciului, este firesc sa starneasca invidii si chiar rautacisme. Ei se alatura, cu specializarea dumnealor, altor remarcabili oameni de cultura si artisti dedicati (n-am sa-i citez, dar sunt poeti, scriitori, sculptori, pictori etc.), care traiesc in urbea noastra si-i fac cinste cu harul Divin cu care au fost inzestrati.
  De ei am sa-mi amintesc cu drag si respect, intotdeauna. Dar de-un gabi …

 6. Am inteles ca acest Gabi este un taran … acum foarte multi ani .A facut niste cursuri de calificare, devenind lacatus. Apoi s-a angajat la IRA. Dar partidul avea grija si de ”cultura maselor”, asa ca a infiintat Festivalul ”Cantarea Romaniei”.Astfel toate institutiile au fost obligate sa infiinteze formatii de muzica usoara,ansambluri folclorice, trupe de teatru etc.In aceste conditii si la IRA s-a infiintat o formatie teatrala, unde s-a infiltrat si taranul nostru.Astfel a debutat pe scena Casei de Cultura. Mai apoi a facut liceul la seral si facultatea.Acum e mare scula pe bascula si pentru el, marele activist cultural, toti ceilalti sunt analfabeti si incompetenti, el fiind salvatorul culturii tecucene.

 7. Domnule Gabi Mircea Calianu (si nu “Caluianu”)mi-a fost coleg de liceu.Un baiat cu un suflet deosebit crescut intr-o familie modesta de oameni foarte cinstiti. Nu a batut niciodata la tobe ci a cantat la chitara si vocal.Ce este rau domnule Gabi ca a putut sa castige cinstit un ban mai ales ca situatia materiala a familiei era destul de modesta.Si munca pe care o facea nu era deloc usoara.Il intalneam de multe ori extrem de obosit dupa o noapte sau doua pierdute pentru niste bani nu asa de multi.Am mai citit cateva articole rautacioase si observ ca Mircea are si dusmani si nu merita acest lucru.Este prea multa rautate intr-un oras atat de mic.Pacat!!Ii doresc lui Mircea multa putere de munca si il felicit pentru ceea ce face.

 8. Am înteles ca pe acest site sunt promovate figurile importante ale urbei noastre. Stimati domni, omul elogiat aici batea tobele pe la nunti si botezuri pe te meri ce și au fost situatii cand a plecat neplatit, asa ca o confirmare a prestatiei lautaresti ”de zile mari”. Despre studii… va rog sa retineti ca dl Caluianu a fost un etern candidat la Conservator… Va rog sa informati corect despre faptul ca ”studiile” mentionate au fost facute, acum, la viteza, cand practic oricine poate face asta, în conditiile de minima exigenta universitara, iar la timpul studiilor, dupa liceu, dl Caluianu nu a reusit. Va propun un exercitiu de imaginatie: Caluianu cantand Gaudiamus la 45 de ani, ”tânăr” absolvent…..

Comments are closed.