Web
Analytics
TECUCI

Bucurii de iarnă


După cum se ştie anotimpul în care ne aflăm nu a reuşit să ne ofere prea multe surprize. În general zilele din această iarnă au fost ceva mai mohorâte dar mai puţin geroase decât altădată.

Astăzi dimineaţă însă, când m-am uitat pe fereastră şi am văzut întreg peisajul din faţa blocului în care locuiesc învăluit în albul zăpezii căzută pe tot parcursul nopţii, am trăit senzaţia că timpul s-ar fi oprit în loc. Mi-au venit în minte imediat admirabilele versuri ale lui Vasile Alecsandri: „Tot e alb, pe câmp, pe dealuri, împrejur, în depărtare …“

Mărturisesc că am mai avut parte de zăpezi oarecum asemănătoare, în ianuarie 2008 sau în februarie 2012, dar parcă niciuna dintre acelea nu au întrecut-o pe aceasta. Deşi nu a durat prea mult, ninsoarea căzută a reuşit să ne aducă puţină bucurie în sufletele noastre.

Chiar dacă nu mi-am putut permite din cauza unor obligaţii să ies dimineaţa devreme în stradă pentru a surprinde peisajul ca de poveste în autenticitatea şi prospeţimea sa, am reuşit la vremea prânzului, înainte de a se scutura sau topi zăpada, să parcurg cu camera foto o bună parte parte a oraşului nostru. Pe câteva dintre fotografiile făcute mi-am propus să le prezint şi tecucenilor care nu au avut posibilitatea să se deplaseze prin zonele înfrumuseţate de zăpada abundentă căzută în timpul nopţii.

Ştefan Andronache


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie în căsuţă rezultatul adunării de mai jos: * Acest mesaj va fi afisat peste cateva minute.