Web
Analytics
TECUCI

Scrisoare deschisă adresată primarului Daniel Ţuchel


scrisoare-deschisaD-le Primar,
Am aflat şi noi – mai jos iscăliţii acestei scrisori deschise – de proiectele dv. de a reorganiza instituţiile urbei noastre, de a le optimiza funcţionalitatea şi de a le conferi dinamism şi eficienţă publică şi subscriem, fireşte,  la toate aceste iniţiative salubrizante. Tecuciul are nevoie de aceste impulsuri care să-l scoată din letargia improductivă în care se află de mai multe legislaturi, din lenevia abulică şi  din lentoarea dezolantă şi dispreţuitoare cultivată stăruitor de  funcţionărimea instituţiilor statului faţă de cetăţeni şi faţă de interesul public. Suntem alături de Dv. şi puteţi conta pe susţinerea noastră la toate iniţiativele profilactice, menite să  dinamizeze  viaţa  publică, să  întroneze  răspunderea  instituţiilor statului, a salariaţilor în relaţiile cu cetăţenii şi cu aspiraţiile lor perspectivante. Suntem convinşi că veţi avea de înfruntat multe inerţii şi comodisme parazitare, dar fără o măsură curajoasă de eradicare a răului din rădăcinile în care s-a cuibărit şi-a fost tolerat cu părintească  bonomie de foştii edili ai oraşului, nu va fi posibilă  însănătoşirea vieţii  publice de la noi.
Ştim că nici viaţa culturală a oraşului nu s-a ridicat totdeauna la standardele aşteptate, că sunt unele instituţii de cultură – Muzeul mixt, Biblioteca municipală – care şi-au gonflat nejustificat numărul de salariaţi, iar aceştia nu se remarcă decât prin spirit birocratic, indiferenţă excesivă şi incompetenţă prăpăstioasă. Ştim că sunt multe de făcut şi în această direcţie, că starea de cultură a oraşului reclamă măsuri ferme, curajoase  şi inflexibile şi subscriem la orice iniţiativă luată în această direcţie.
D-le Primar, singura instituţie de cultură care s-a implicat activ şi profesionist în viaţa spirituală a oraşului şi-a organizat  activităţi complexe, de rang şi de importanţă naţională, cu participarea unor importante personalităţi ale culturii naţionale a fost şi este Casa de Cultură şi conducerea ei în persoana d-lui Viorel Burlacu. Este singurul manager cultural care a dat dovadă de probitate, de responsabilitate şi de interes faţă de nevoile spirituale ale oraşului şi vă propunem susţinerea lui în continuare pentru a-şi derula proiectele înscrise în programul de activităţi al instituţiei. Orice schimbare indusă în organigrama acestei instituţii poate afecta grav, regretabil şi ireparabil viaţa spirituală din arealul nostru geografic. Admiţând nevoia de schimbare şi de reformare a instituţiilor de cultură tecucene, considerăm că aceste măsuri nu trebuie să cuprindă şi  singurul sector care a probat că-şi cunoaşte menirea şi rostul şi s-a implicat efectiv prin acţiuni  exemplare şi bine apreciate printre oamenii de cultură din Tecuci şi din centrele culturale ale ţării.

Am dori, D-LE Primar, ca măsurile de revigorare a vieţii culturale tecucene, la care subscriem cu toată convingerea să nu se producă în corelaţie cu cu stricarea a ceea ce este bun, bine procesat şi bine apreciat printre autorităţile în materie. In speranţa că mesajul nostru va fi bine înţeles subscriem prin semnătură prezenta scrisoare deschisă.

1. Ionel Necula
2. Vasile Ghica
3. Tănase Dănăilă
4. Dionisie Duma
5. Radu Vladimir
6. Lucia Gologan
7.Vasile Sevastre Ghican


7 comments

 1. Am fost surprins sa vad ca aceasta scrisoare este semnata si de dl. Vasile Ghica, care in ultimii ani a fost unul dintre ”rasfatatii” Biblioteci municipale, care i-a gazduit lansari de carte, lecturi publice, intalniri cu elevii, etc.Acum domina s-a spune ca personalul bibliotecii ” nu se remarcă decât prin spirit birocratic, indiferenţă excesivă şi incompetenţă prăpăstioasă”.Probabil doamna directoare va fi inlocuita,dar dl. Ghica cum veti mai putea da ochi cu ceilalti salariati ai institutiei, care au trudit ca toate aceste manifestari sa se desfasoare in bune conditii?

 2. Admin, rogu-va, ce publicati aici este o scrisoare semnata de acesti sapte intelectuali, sau o parodie?!!

 3. Observ ca in incercarea de a apara un om sunt atacati altii.De ce aceste 7 persoane nu au trimis o scrisoare si atunci cand cu de la sine putere dl. director Burlacu si-a dublat salariul in mod ilegal, ca si dl. Munteanu Cotinel,fost director al Muzeului.?

  1. Intrebare: stiti care este salariul actual al directorului Viorel Burlacu? Daca aveti informatii verificabile trimiteti-ne un document. De la ca la cat a „zburat” salariul si in ce perioada?

   1. Directorii „inocenti”: 100%+105%
    favor.ro a intrat in posesia Rapoartelor de Audit ale activitatii de la doua institutii publice din Tecuci: Casa de Cultura si Muzeul Mixt. Desi controalele au fost efectuate cu aproximativ un an in urma (Raport de audit 75165/04 septembrie 2008 Casa de Cultura si Raport de audit 82378/21 noiembrie 2008 Muzeul Mixt Tecuci) acestea au fost tinute ascunse de catre Primarie (ordonatorul principal de credite), departe de ochii opiniei publice. Faptul este explicabil, daca avem in vedere neregulile gasite la aceste institutii locale care activeaza pe bani publici.
    Conform documentelor, directorul Casei de Cultura, Viorel Burlacu, de la sine putere, si-a majorat ILEGAL salariul cu 105%. Astfel, daca indemnizatia de baza era de 29 de milioane de lei, majorarea „de tupeu’ l-a ridicat pe statul de plata la 60 milioane de lei.
    Aceste date le-am gasit pe site-ul favor.ro.

    1. @Gica contra
     Observ o practica ieftina de manipulare in care se posteaza comentarii in numele altora. Cristi Calmuc, subsemnatul, Alina Popa, Iancu Aizic si alte nume ce activeaza in presa online. Cei avizati au observat deja ca acele comentarii nu apartin celor carora ce li „s-a furat identitatea”.
     Sunt deja postaci care sunt gica-contra peste tot si pentru toate. La postarea de mai sus am primit un document care sa „confirme” spusele celui ce semneaza cu pseudonimul „Giga contra”: Fluturas de lichidare
     Link-ul pus de acesta ne trimite la cai verzi… Sau faceti reclama ori promovare ziarului Favor.

Comments are closed.