Web
Analytics
TECUCI

Rigipsar român din Italia către cei care conduc România


  Nu vreau să îmi înființez firmă offshore, nu vreau să îmi înmatriculez mașina în Bulgaria, nu vreau să muncesc pe șantier în Italia, Irlanda, Anglia, 11 luni cu gândul la luna august, când voi veni acasă unde îmi sunt părinții, prietenii, nevasta și copii.
Dacă tu, oricare ai fi USL sau PDL, cu politica ta cretină și taxe aberante mă izgonești, îmi distrugi firma, distrugi firma celui care m-ar putea angaja, atunci e de datoria mea să mă împotrivesc și să te izgonesc cu pietre de la guvernarea țării, care este a mea și nu a ta.
Dacă este nevoie, ți-o repet: România este a mea, a rigipsarilor, a zidarilor, a mecanicilor, a inginerilor, a confecționerelor, a culegătorilor de porumb, a celor care muncesc ceva în țara asta de la opt ore în sus, de luni până sâmbătă, fără să se plângă că nu au imunitate de vită încălțată. Și dacă aceștia plâng, nu se lamentează în emisiuni televizate, nu vorbesc de milioane de euro. Ei plâng seara târziu, când ajung acasă rupți de oboseală, fără să-i audă nimeni, plâng că nu au 5 lei să cumpere 2 kilograme de cartofi, să-i facă cartofi prăjiți, a doua zi, copilului care e în clasa a doua și mâine va pleca la școală iar, fără să mănânce nimic.
România e a mea, nu e a ta, boule, ales peste noapte șef de cireada, de alți boi și vaci. Alături de tine, politician incapabil, stau bețivii, boschetarii, aurolacii și restul putorilor din România pe care le-aș strânge de gât cu mâna mea dacă ar fi voie. Eu nu am nevoie de politică, ci tu, politică, ai nevoie de mine. Nu eu ar trebui să plec în țări străine, ca tu să huzurești pe banii pe care eu îi trimit în țară, de pe urma muncii mele.
Eu, muncitorul român, trimit în țară, pentru ca tu să ai bani, cel puțin patru miliarde de euro anual. Tu ce faci pentru mine? Faci ceva să mă aduci înapoi? Ce ai făcut tu, ca eu să fiu împreună cu familia mea? Comuniștii, când au venit la putere acum 50 de ani, au despărțit mii de familii. Au luat bărbatul din familie și l-au trimis în pușcărie sau la săpat la Canal.
Eu în Italia unde muncesc, nu sap canale, dar 11 luni pe an, viața mea departe de familie este pușcărie.

Autor: Manole Marius

Sursa:  spitaltecuci.blogspot.com


3 comments

 1. Domeniul în care ești necalificat cred că este inteligența, Necalificatule.
  1. Nu știam că dacă ești „bou” și te uiți la TV devii mai deștept -„Chiar daca ai 4 clase, indiferent cat esti de bou, te uiti la televizor.Pai la televizor esti bombardat șamd”…o vorbă de-a dreptul SALVATOARE pentru omul ce vrea să iasă din inepție, mulțumim Necalificatule;
  2. Nu știam că dacă planeta va fi verde în urma unui proces de genul :vizionări TV-alegere partid verde-acțiuni de „înverzire” a planetei; Românașului tău, Necalificatule, îi va fi mai bine mai ales d.p.d.v. financiar că d-aia a plecat în Italia. Iarăși îți mulțumim, Necalificatule;
  3. La TV dacă ești bombardat cu o informație, ți se face lehamite, așadar „mama ei de ecologie, că ne-a înnebunit” este vorba din gura multora. Suntem ființe disciplinate, zic eu, astfel încât putem pricepe din 2-3 repetări verbale, nu-i nevoie de „bombardamente”. Adaug faptul că în general „bombardamentul” media se produce pentru informațiile care nu sunt acceptate de majoritatea cetățenilor așadar are scopul de a „îmbăia” creierele telespectatorilor. Conchid că despre o formațiune politică verde s-ar putea spune:„mama lui de partid, că ne-a înnebunit” în baza faptului că anterior s-a afirmat:„mama ei de ecologie, că ne-a înnebunit”;
  4. Îl caracterizezi pe Manole Marius prin „fudulia și prostia (te-au oprit)” și ca o soluție la caracterul slab al ROMÂNAȘULUI tău, Necalificatule (l-ai definit un om prost de vreo 3 ori), tu îi arăți CALEA: „Pune dreak stampila pe o formatiune verde” CE ÎL VA ajuta să obțină rezultatul mântuirii lui financiare, familiale și de ce nu sociale ȘI ANUME(rezultatul, poate ai pierdut firul, N):„Si vei avea cel putin satisfactia ca le-ai stricat toate combinatiile la golanii pe care i-ai votat data trecuta”.
  DECI, Domnule Manole, dumneata ar trebui să votezi cu partidul verde ca să-ți rezolvi ofurile că: nu ai bani, nu ești lângă familie, muncești „foarte bine” în tări străine, nu ai mâncare pentru copii (cu banii mai cumperi și haine, rechizite,etc așa că nu mă repet, Necalificatule) aceste ofuri rezolvându-se prin a le face în ciudă golanilor actuali de la puteri. Și încă un lucru, Domnule Manole, vindecați-vă de prostie uitându-vă la TV, după cum cred că face Necalificatul…sau poate dumnealui stă prin codrul VERDE, din moment ce folosește un limbaj „adecvat” cu o persoană cu idei REALE (trăim săraci în țara noastră, muncim în țări străine, etc).
  Dacă tot te dai tare în idei, Necalificatule, poate vii cu unele mai pertinente.
  Apropo, eu sunt apolitic, totuși îți văd scepticismul așa că amuză-mă cu un comentariu de genul:„cum nu sunt eu popă”!

 2. Neee…, nu e asta scrisoare de rigipsar cum nu sunt eu popa. Nenorocirea este ca rigipsarii, zidarii, muncitorii si taranii au pus stampila ca boii sa voteze boul. Au vrut U.S.L.? Asta au. Adica U.rmeaza S.aracie L.ucie. Nu trebuie sa te pricepi la politica sa poti alege ceva sau sa stai sa analizazi doctrine si alte prostii. Chiar daca ai 4 clase, indiferent cat esti de bou, te uiti la televizor. Pai la televizor esti bombardat toata ziua si toata noaptea cu ecologia. Cu planeta care moare, cu resursele care se termina, etc. Cine te-a oprit romanasule sa nu cauti pe buletinul de vot o formatiune politica verde? Indiferent care. Ca erau destule. Fudulia si prostia te-au oprit. Vezi romanule ca vin europarlamentarele! Chibiteaza in continuare si date pesedist, penelist, pedelist sau…pupincurist. Pune dreak stampila pe o formatiune verde. Si vei avea cel putin satisfactia ca le-ai stricat toate combinatiile la golanii pe care i-ai votat data trecuta. Da din gura la ceilalti din jur ca esti sustinator al partidului la care mananca ei cacat, dar tu in cabina de vot, strica-le ploile. Uiti imnul. Politicienii te considera atat de prost, incat au pus in imnul cu desteapta-te romane doar ca sa se cinvinga cat e de prost romanul. Vezi ca desteapta-te romane, nu este un indemn sa te scoli din somn, cum folosesti tu in vorbirea curenta. Desteapta-te se refera ca sa te destepti, adica sa devii destept. Sper ca nu vrei sa ramai in continuare prost. Cu toate ca la majoritatea le convine sa stea in prostia lor. De obicei folosirea creierului creeaza disconfort mental si oboseala.

  1. Autorul se numeste Marius Manole si chiar este rigipsar in Italia. Articolul a fost scris de fapt ca un comentariu pe Capitalismpepaine.ro si a fost preluat de autorul blogului Mihai Giurgea si transformat in articol

Comments are closed.