Web
Analytics
TECUCI

OPINII: Cenzură şi control mediatic?!


Opinii si opinii  Din câte am observat, în ultima perioada bună de timp… nu pot aprecia exact dacă imediat după ce USL-ul a preluat frâiele, sau puţin mai târziu… ziceam că, în ultima perioadă de timp, destul de “vizibil”, o stare de cenzură şi de “control” mediatic se insinuează, încet, încet şi în Tecuci…PĂREREA MEA! Ceea ce nu poate fi absolut deloc de bun augur…Unde sunt comentatorii noştri de altă dată ?! Unde este inteligenţa sclipitoare a Atenei…?! Unde este aciditatea şi luciditatea Lucidului…?! De ce postările Atitudinii, atât de apreciate, apar din ce în ce mai rar…?! De ce curajul şi suprarealismul domnului Dascălu, pe care, cel puţin eu, le apreciez în mod deosebit, devin rare avisuri…?! Sau cârcotelile inteligente ale Cârcotaşului…?! Sau…?! Au apărut, în schimb, aplombul şi curajul civic ale domnului Buchir Daniel, pe care, în treacăt fie spus, le apreciez şi le-aş aprecia şi mai mult dacă şi-ar da demisia şi ar renunţa să mai reprezinte culorile Noii Republici Delatecuci şi ar deveni o portavoce a societăţii civile tecucene… Este paradoxal cum, USL-ul, a ajuns la guvernare într-un procentaj zdrobitor şi datorită aşa-zişilor răzvrătiţi care, zi de zi, când mai mulţi, când mai puţini, când cu mesaje mai pertinente şi consistente, când în mod caraghios, se înghesuiau în Piaţa Universităţii sau prin alte pieţe de prin ţară, cerând ca democraţia să revină în România…! Antenele au excelat şi chiar au exagerat prezentând lupta pentru putere pe care USL-ul a purtat-o în acea perioadă… chiar şi acum, după ce “halviţa” este pe masa USL-ului, ei tot mai mârâie… unii la ceilalţi şi chiar au început a se cârâii… între ei… Oare preţul aşa-zisei democraţii, pentru care s-au dus lupte grele, de o iarnă, o primăvara şi aproape încă o vară… cu referendum cu tot şi cu parlamentarele de-abia terminate… ziceam şi mă întrebam aşa, ca mujicul, cum îmi stă mie în obicei… oare parte din acest preţ, ar fi şi înfundarea gurilor şi gândurilor celor care, cu adevărat, atât pentru ei cât şi pentru cei de lângă ei, gândesc şi încearcă să-şi exprime gândurile prin intermediul mediului electronic, care le mai stă la dispoziţie… Păcat! Noi nu vom avea niciodată la dispoziţie Antenele, B-urile, sau Pro-urile celor bogaţi… România şi, implicit, Tecuciul, devin din ce în ce mai la “îndemâna” celor bogaţi, care ne înfundă pumnul în gură, imediat după ce, noi, cu mânuţele noastre îi ştampilăm şi le punem în mâini frâiele harabalei care zdroncăne din toate încheieturile pe uliţele Europei…părerea mea…Era vorba de România… Iar cazul domnului Roşeţ, exprimă… nici eu nu mai ştiu ce anume…


6 comments

  1. La ivesti a castigat primaria un independent. Este vorba de dl primar Gheoca.

  2. nu mai ai ce comenta cand lucrurile sunt evidente ca orasul nostru se indreapta spre o prapastie democratica si sociala. Ce elean sa mai ai cand bizonii au votat in decembrie cu aceeasi ,, daruire pentru conducatorul iubit” in conditiile in care in oras nu s-a terminat nici ceea ce era inceput, cand primarul cheltuieste banul public pe ,, ce vrea muschii lui” si nu da socoteala la nimeni, cand acelasi primar are vreo treizeci de plangeri penale si parchetul se face ca ploua, ma rog, ca ninge ca e de sezon. Nu poti comenta si nu poti avea o atitudine atat timp ca ai impresia ca predici in pustiu. Ca atare, te retragi si astepti ca bizonii sa dea cu tampla de asfalt, cat o mai fi prin Tecuci, si sa razi in barba de prosti. Am auzit ca turma a inceput sa se nelinisteasca cand MARIA-SA a plecat le ski in Austria si nu a semnat dispozitia de plata ca sclavii sa-si ia lefurile. STIMATI BIZONI SI INCA NU STITI CE VA ASTEAPTA !

  3. Păi răspunsul e foarte simplu. În momentul când vrei să construieşti ceva viabil şi aducător de bine pentru majoritatea, verifici proverbul românesc cu “facerea de bine e _utere de mamă”, şi te convingi cât de actual este. Şi nu trebuie uitate multe aspecte din realitatea imediată. Dacă cei de la putere fac ceva rău contra ta ca cetăţean, cică dacă eşti nemulţumit să te adresezi justiţiei.(mă opresc din scris..că nu pot tasta…că mă tăvălesc pe jos de râs). Gata mă opresc cu greu din râs şi să continui. Dar dacă tu cetăţean, eşti nemulţumit de ceva şi îţi manifeşti protestul printr-o manifestaţie sau un miting ceva, cei de la putere trimit forţele de opresiune să te ologească. De aici putem trage concluzia despre esenţa democraţiei. Te bazezi pe forţă fizică, tu îţi impui punctul de vedere. Te bazezi doar pe datul din gură, rămâi simplu sclav la voinţa celor ce au puterea fizică. Acum după ce s-a confirmat ce am scris cu ceva timp în urmă, că premierul dă putere autorităţilor locale,(în traducere pentru profani, ciolănaşul de la voi este ciolănaşul vostru, noi de la centru avem ciolanele noastre), de acum încolo să vezi trai în Tecuci. Iar pe mine nu mă mai interesează nimic despre Tecuci, deoarece anul acesta sunt hotărât să părăsesc oraşul definitiv.

    1. Corect. Foarte multa lume, dupa ce rosii au castigat alegerile spune ca in Tecuci nu se mai poate trai, ca viata a devenit irepirabila, orasul fiind la cheremul ipochimenilor uslisti, care terorizeaza pe orice ne le iese in cale. In aceste conditii lumea pleaca, oricum dupa terminarea liceului tineri pleca la facultati si nu se mai intorc in oras, batrani trec la cele vesnice si … incet ,incet, in oras o sa mai ramana tepeanul si cu gasca lui de lacomi si fomisti.

  4. in principiu ai dreptate ,dar cred ca este vorba de dezamagirea celor pe care i-ai enumerat si care au anticipat ce va urma iar tecucenii in proportie mare nu i-au crezut si acum suporta consecintele.in ceea ce il priveste pe dl Bichir dupa parerea mea nu ai dreptate el si-a asumat ambele calitati,civica si politica.Nu poti schimba nimic decit pe cale politica(citi independenti stii sa fi cistigat in judetul Galati?) Tecuciul va fi la mina celor lacomi(nu bogati) gen grosu,hulea,radovei

    1. Revolutia de la 89 nu a fost legala. Asa ca cetatenii nu au obligatia sa suporte 4 ani de mandat ca asa a hotarat tatucul ilici in lege.

Comments are closed.