Web
Analytics
TECUCI

Mesajele primarului şi şedinţele extraordinare ale Consiliului Local


dezbateri  Zăduful acestei veri justifică setea concitadinilor noştri şi nevoia imperioasă de a ne răcori, fie la umbra unui pom neaservit politic, fie la „umbra”  aerului condiţionat… acolo unde există această posibilitate… Curios este în aceste zile faptul că domnul primar proaspăt ales a început să ne ridice gradul de însetoşare şi înceţoşare… în loc să ni-l domolească, în noua sa calitate de participant cu oarece drepturi de decident la drămuirea destinelor apelor din zona judeţului Galaţi şi de edil şef al Tecuciului… vorbesc şi-mi dau cu părerea despre faptul că, ultimul mesaj „cu subiect şi predicat” al domnului Ţuchel, adresat, în după-amiaza zilei de miercuri trecut,  funcţionarilor din Primărie şi instituţiile conexe, m-a aruncat, cel puţin pe mine, într-o zonă de ceaţă densă… Victoria zdrobitoare pe care a repurtat-o echipa USL istă în alegerile locale de-abia trecute, cred eu, nu-i conferă nimănui dreptul de a afirma că „a câştigat Tecuciul” ! Nicidecum! Tecuciul a constituit un câmp de bătaie, fie el şi vremelnic, pentru cineva?! Faptul că cineva a câştigat bătălia electorală, este cu totul altă problemă! Faptul că domnul Ţuchel a câştigat dreptul să administreze, împreună cu membrii Consiliului Local şi folosind şi sprijinându-se de şi pe salariaţii Primăriei, municipiul Tecuci, este, iarăşi, o cu totul şi cu totul altă problemă! În ciuda realităţii, dar în conformitate cu legile în vigoare, din câte ştiu eu, cel puţin, salariaţii Primăriei sunt angajaţi în urma unor concursuri organizate mai bine sau mai puţin bine… cît despre numirea pe criterii politice… şi asta este o altă problemăăăăă….

”Peste 70% din funcţionarii de astăzi ai Primăriei sunt aduşi pe criterii politice de către fostul primar. Corect era ca aceştia să plece împreună cu el.” – zice domnul Ţuchel, iar eu, nu spun că nu ar avea dreptate… dimpotrivă, prima parte a afirmaţiei sale este reală… dar, trebuie demonstrată… iar faptul că, toţi cei cu pricina ar trebui să plece… seamănă mai mult cu politica naţională pe care USL-ul  o aplică zilele acestea, doar, doar, vor reuşi să-l debarce pe matrozul buhăit de la timona vaporului, mai mare decât 3 stadioane… care este România… mă refer la schimbarea textelor de lege şi de ce nu, a oamenilor din vechea legiune politico-administrativă democrat-liberală de la nivelele naţionale şi locale… Cum legea este făcut prost în România, iar administraţiile locale sunt aservite politic, singura soluţie este, vorba lui Constantin Tănase, parafrazată:
” Pleac-ai voştri, vin ai noştri…”….bineînţeles că Noi… votăm ca proştii… în continuare…
   Eu, îl invit pe domnul primar şi pe cei care îl consiliază, înainte de a concepe şi a expune mesaje de acest gen, să prindă în calcul toate implicaţiile, de toate ordinele, social, economic, politic, cultural etc., dar mai ales legislativ… nemaivorbind de costurile materiale sau în resursa umană în cauză…
   Într-adevăr, orice schimbare, fie ea cât de mică, poate aduce probleme de noutate, chiar de progres, în plan al eficienţei funcţionăreşti şi economico-edilitare, dar… una este să câştigi Tecuciul cu un „proiect politic şi cu o echipă”, alta este să afirmi că ”Nu poţi face performanţă cu o echipă veche, perimată, uzată.” Chestia asta aduce, mai degrabă, a „curăţenie generală”, pe motive, mai mult decât evidente, de discriminare politică…
    Domnule Primar, vă rog să realizaţi faptul că electoratul tecucean a ştampilat numele dumneavoastră şi pe consilierii locali, pe buletinele de vot, NICIDECUM NU AU ŞTAMPILAT „VOTAT” PE SALARIAŢII DIN PRIMĂRIA TECUCI !
   Domnule Primar, în mesajul despre care îmi dau cu părerea, afirmaţi:  „Doar funcţionarii cu următoarele calităţi: competenţă, profesionalism şi respect faţă de cetăţean, vor fi cei care vor reuşi să treacă linia de sosire cu mine peste 4 ani…” – eu vă rog, în calitate de cetăţean neafiliat politic şi fără nici un fel de interes, de nici un fel, în zona Primăriei Tecuci, să găsiţi varianta constructivă cea mai bună pentru a implementa, după cum afirmaţi, „un management modern” deoarece e nevoie de o echipă managerială puternică. Cât despre faptul că, tot aşa cum afirmaţi dumneavoastră,  „Cele 3 partide ale USL la nivel local au resursele necesare”, vă rog să-mi permiteţi să am dubii, mai mult decât evidente… chiar dacă legislaţia referitoare la administraţia locală are multe lipsuri, nu este posibil ca fiecare, de fiecare dată, când vine „la putere”, să şterga cu buretele , de-a valma, tot ceea ce a fost înainte… poate numai revoluţiile, pot decapita o stare de lucruri veche, pentru a o înlocui cu o alta… nouă… şi nu este doar o părere de a mea, ci o realitate trăită de vreo câteva ori de-a lungul istoriei…
  Căutaţi cu atenţie şi veţi găsi printre salariaţii Primăriei foarte mulţi oameni cu expertiză profesională, dezermetizaţi fluxul informaţional din interiorul Primăriei şi stabiliţi o relaţie deschisă cu media tecuceană, atât cât şi cum este ea acum configurată… nu renunţaţi la dialog, dimpotrivă dezvoltaţi-l… astfel, zic eu, echipa dumneavoastră mangerială, va fi suficient de dezvoltată şi de competentă… Câştigătorii  ??? Vor fi cei care v-au votat… părerea mea… Iar  dumneavoastră, aveţi la dispoziţie 4 ani, la terminarea cărora veţi putea afirma, dacă aţi „câştigat” sau nu „Tecuciul…”

17 comments

 1. Atena draga vad ca ii cunosti pe toti f bine dar nu sufli o vorba de psd-isti, ei or fi baietii buni sau sant colegii tai?

  1. Stimabile,
   Mă bucur că mi-ați citit comentariul și că ați făcut o observație pertinentă. Într-adevăr, în intervenția mea afirm că biroul primarului a devenit al doilea sediu PNL și nu întâmplător am vorbit așa, dar mai ales în niciun caz din motiv de simpatie față de PSD, ci pur și simplu pentru că cele afirmate au întreaga acoperire în realitate. Mai exact, în urma rezultatelor de la locale, PSD-ul iarăși ”și-a luat-o” pentru încă patru ani!
   În momentul de față, la nivel local, PSD-ul nu prea contează în luarea deciziilor. Dl. primar a zis : ”mulțumesc, sărut mâna pentru masă, dar de-acum conduc eu și echipa!”, echipă despre care făceam vorbire ieri. Cu un vice ca Dănuț (iarăși diminutive, parcă-i blestemat postul!) Radovei… nu prea ai cum să contrabalansezi totala dezechilibrare a balanței decizionale de putere în interiorul USL-ului. Așa cum bine ați sesizat, nu prea vezi picior psd-ist ”implicat” precum Grosu, Hulea Angelu, Papuc și Andriuță de la PNL, pentru că știu că ”prăjitura” este promisă pentru la toamnă și se numește postul de deputat pentru Daniel Butunoi, ”moneda” pentru care a și fost predată cu arme și bagaje organizația PSD Tecuci. Dar, mă gândesc că până la toamnă este drum lung și dacă USL-ul ”moare” prin deces (sic!) și ”prăjitura” pleacă în altă parte, iar postul de deputat rămâne la PDL, dar nu pentru Mircea Toader?
   Așa că, la Tecuci ”s-a furat mireasa” și este la PNL…”masa, dansul și cu darul”– știe toată lumea unde va avea loc!
   Și dragă diogene, crezi că o părere exprimată pertinent își schimbă valoarea de adevăr dacă este spusă de un psd-ist, sau pnl-ist, ori pdl-ist? Adevărul este unul singur, adică realitatea și-și păstrează aceeași valoare indiferent cine-l exprimă. Cel mai important este să descoperim și să recunoaștem esența comentariilor, nu să le personificăm și să le etichetăm. Vorba cuiva… ”atitudinea face diferența!”, nu atitudine, nici împăratul, ori proletarul, nici regina, sau voievodul!

   1. Recomandare : Din acestă săptămâna dorim să implementăm forumul de discuţii.
    Înca mai lucrăm la modul, deci, or să mai fie câteva zile segmente nu tocmai funcţionale.
    Vă rugăm să ne sesizaţi, pe orice cale, ce fel de disfuncţie aţi sesizat.
    În scurt timp va fi disponibil un ghid de utilizare.
    Doresc, cu ajutorul acestuia, să implicam comunitatea şi autorităţile la discuţii pe diverse teme.
    Tecuceanul, să poată posta petiţii online şi să dialogheze cu autorităţile.
    Aştept păreri, sugestii, sesizări sau reclamaţii… la adresa forumului care poate fi accesat AICI

 2. Așa cum afirmam și într-un comentariu anterior,cred că domnul primar se pripește în acțiuni și afirmații. Având în vedere propriile sale declarații din campanie cu privire la experiența acumulată în administrația publică precum și experiența în politică, îmi pare absolut de neînțeles modul pripit de a acționa și de a se exprima.
  Experiența la care făceam trimitere trebuia să-l determine în primul rând la realizarea unei evaluări clare a stării de lucru din Primărie, în aparatul funcționăresc și apoi să ia măsuri și să emită afirmații. Pripeala manifestată nu este un atribut al experienței și priceperii, ci din contră, al lipsei de soluții, al lipsei de experiență și chiar al aroganței. ”Beția” puterii poate fi foarte periculoasă!
  Asimilarea unui municipiu (Tecuciul) ca pe propria moșie mi se pare o mare greșeală și ca o jignire adusă cetățenilor. Expresii de genul: ”am câștigat puterea și facem ce vrem!” sau ”acum noi suntem la butoane, ciocul mic și joc de glezne!” cum se aud prin birourile din Primărie în ultimul timp emise chiar de personaje care nu prea au ce căuta pe acolo – gen Costel Grosu – îl pun într-o lumină proastă pe primar. S-a câștigat o competiție electorală, dar jurământul de credință a fost făcut către întreaga comunitate. Câștigarea competiției electorale nu dă dreptul ca cineva să transforme sediul Primăriei în sediu de partid, biroul primarului în sediu PNL, în care te împiedici de Grosu, Hulea Angelu, Papuc Petrică, sau Andriuță. Instituția primar este reprezentată de un singur om, de competitor, de Daniel Țuchel; nu este un personaj colectiv, că în acest caz poate scorul electoral ar fi fost altul. Sau poate aceste personaje vor să insinueze că dl. primar nu se descurcă singur!?!? Părerea mea este că se poate descurca foarte bine singur, poate cu mult mai bine decât ”ajutat” de această echipă de zgomotaci, de zeloși plafonați și plicticoși, care vor neapărat să se bage în seamă. Cred că agitația lor ține de altceva. Consider că toți cei enumerați mai sus numai binele Tecuciului nu-l urmăresc, ci stau și țin primarul în presiune pentru a obține ce-și doresc pentru ei și neamurile lor: posturi la Piață, Poliție Locală, Romprest, Spital, școli, administrație, etc. Nu-și dau seama că îl pun într-o postură proastă pe primar?
  Domnule primar, trebuie să vorbiți în registrul realului, nu cu formule de lemn de genul: ”cele trei partide ale USL la nivel local (Tecuci) au resursele necesare…”. Care trei partide la Tecuci în USL? Care resurse? Situația reală este că USL la Tecuci este format din două formațiuni – PSD și PNL. Puteți să-mi dați un nume de consilier PC din lista prezentată în alegeri? La Tecuci PC este precum formularea marelui poet Eminescu din poezia „La steaua” :
  ”La steaua care-a răsărit
  E-o cale-atât de lungă,
  Că mii de ani i-au trebuit
  Luminii să ne-ajungă.

  Poate de mult s-a stins în drum
  În depărtări albastre,
  Iar raza ei abia acum
  Luci vederii noastre.

  Icoana stelei ce-a murit
  Încet pe cer se suie:
  Era pe când nu s-a zărit,
  Azi o vedem, și nu e.”

  Adică este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire! Ultimul (era să scriu mohican!) exemplar PC a fost la Tecuci Diaconu Vasile (ex-PNL) care în ultimele trei luni înainte de campanie a fost și singurul membru și președinte, dar din cauză de Durbacă-Boldea-Aviasan a căzut ca victimă colaterală taman în brațele PDL Tecuci, unde din prea multă dragoste a fost și ”violat” și cu banii luați –prietenii știu de ce!
  Așa că din prea mult zel, unii câștigători s-ar putea să facă mai mult rău. Cred că cel mai bine ar fi ca primarul să fie lăsat să lucreze, să-și asume deciziile, iar ședințele de partid să se țină la sediile acestora, nu în biroul primarului, pentru că acesta ”poate și singur”! De fapt prezența acestora sufocantă în sediul Primăriei nu este făcută din altruism, pentru cetățeni, sau pentru primar, ci pentru a crea acea presiune asupra primarului pentru a obține ce-și doresc, dar și pentru a-și satisface propriul orgoliu de ”persoane importante”, să vadă plebea ce ”importanți și grei” sunt ei. Un fel de ”fă-te Mircea că lucrezi!”
  Apoi prezența agasantă și inoportună acelor amintiți în Primărie îl pune pe primar într-o postură proastă pentru că se poate face imediat paralela extrem de recentă cu fostul primar. Ia luați de cântăriți în oglindă următoarele perechi :
  Cazacu–Grosu
  Butunoiu–Hulea A.
  Vasiliu–Papuc
  Micu–Andriuță
  Teodoru–Teodoru (este de neînlocuit!)
  ”Adevărată” schimbare! Aceeași Mărie, dar cu altă pălărie!
  Domnule primar, dă-ți șansa să fii ce ai promis și pentru ce ai fost votat, ia atitudine (singura care face diferența,cică.)!

  P.S. Stimate părerolog, ați rămas dator cu jumătate din titlu, cea referitoare la ședințele extraordinare. N-ați făcut deloc referire la ele, am înțeles că vor fi numeroase și de aceea cam dese, cică și două pe săptămână!

  1. Bună ziua! „Datoria” la care vă referiţi,este pe jumătate plătită,datorită faptului că,aceste şedinţe,se desfăşoară ori de câte ori primarul consideră de cuviinţă…şi a început deja… chiar zilele trecute,după o ploicică de vară cu ceva vântoase mai puternice,altă şedinţă post-factum…lăsată cu critici puternice adresate de primar către persoanele care ar trebui să gestioneze situaţiile de urgenţă…nota bene…alte detalii,cu aprobarea domnului admin.,ulterior…

 3. Fi-ti optimisti! O sa fie si mai rau.
  Eu inca astept sa se faca publice rezultatele auditului daca se face vreo unul. In rest actiunile glandulare ale primarului legate de functionarii primariei sau de alte persoane care i-au ramas in git nu au nici o relevanta.

 4. prima conditie pe timpul raposatului ca sa fii angajata in primarie era sa fii c…!!!! de asta nu s a facut nimic ca au fost angajate toate j….!! va rog frumos domnule primar faceti curatzenie ca primaria nu e b…..!!! chiar s a ajuns ca arhiva sa fie camera nuptiala??? credeti ma cand intru in primarie si vad toate scarboseniile imi vine sa ies!! va multumesc!!!

  1. Curat murdar, coane Fănică! Daca primarul va fi asaltat de asemenea „sfaturi” de la „binevoitori” o sa fie vai si-amar…

  2. Ei, chiar in arhiva? Sa inteleg ca sunteti angajat la primarie?
   De ce ati tacut pana acum?

 5. Admin, incerc sa navighez printre cuvintele asezate atat de alambicat de autorul acestui articol, care marturiseste ca el insusi este in ceata in ce priveste actiunea primarului, desi nu se sfieste sa-i dea sfaturi. Sincer, si eu doream sa inteleg ce-a spus, de fapt, primarul si ce fel de schimbari doreste sa opereze in Primarie. Nu era mai bine daca transcriati cat de mult puteati din cele exprimate de d-l primar in acea sedinta? Ne puteam face o parere, puteam judeca, dezbate lucrurile asa cum sunt.

  Admin, stiu ca aveti nobilul scop de a anima spiritul civic tecucean, de a crea o societate civila activa in Tecuci. Dar rogu-va, nu oricum! O conditie a cristalizarii unei societati civile active este informatia, o informatie curata, transparenta, nu opacizata de gandirea unui intermediar care, cel putin din punctul meu de vedere, nu este obiectiv.
  Romanii, tecucenii merita lumina, adevar, au nevoie de modele elevate cu conduita echilibrata, onesta si nu de vulgaritatile si imbecilitatile prin care romanii au fost corupti, ca sa devina gloata.

  N-as fi scris acest comentariu si n-as fi insirat atatea cuvinte, daca nu m-ar ingrijora slabiciunea unei parti a romanilor, care se lasa repede imbroboditi de mesterii mistoului, ai confuziei, pentru care o expresie precum „marinarul buhait” conteaza mai mult decat o mie de argumente.

 6. Caldura mare,mon cher…Si cu toate acestea domnul primar care e in mare razboi cu salariatii primariei,inca de la prima intalnire,a hotarat ca acestia sa se autodesfiinteze prin deshidratare.Parca o lege din timpurile bune, stipula , ca in conditii de temperaturi ridicate, de peste 35 grade mai mult de trei zile consecutiv, se da o apa rece ,obligatoriu…..Dar ce sa vezi ,acest primar plin de promisiuni,nu le da nici apa ,dar le-a sigilat si prizele de la aerul conditionat,sa se usuce de tot…saracul functionar public.

  1. Asa merita „saracul functionar public” daca dupa ce termina programul si pleaca acasa lasa aerul conditionat pornit si geamul deschis.

 7. Nu cv-ul conteaza.Important e sa isi faca datoria.In astea doua saptamani vad ca baieti muncesc din greu,sa ai lasam sa asi faca treaba si dupa aia sa ai judecam.

  1. CV-ul conteză mult mai mult decât ar crede unii! Pregătirea profesională, administrativ-edilitară, printr-o „şcoală” adecvată, nu făcută la „fără speranţă” sau „pe bani”, trebuie desăvârşită într-o activitate continuă, în domneniile de specialitate respective… calităţile personale… participă şi ele la desăvârşirea profilului profesional, în mod consistent, dar numai cu aceste calităţi… sigur nu se va face primăvară în Primăria Tecuciului… Cât despre „cumetriile” politice, încuscririle electorale şi alte asemenea criterii pseudoprofesionale… acestea nu pot decât să aducă mari prejudicii actului administrativ local… Pentru tecuceni, a fi fanii „unora” sau „altora”, indiferent de valoarea profesională a acestora, ar fi similar cu a-ţi aplauda familia şi pretenii, într-un concert, indiferent de „calităţile muzicale” ale acestora… chiar dacă muzica lor sună sfâşietor de dezagreabil pentru ceilalţi participanţii, fanii vor aplauda în delir… Administrarea Tecuciului are nevoie de realism şi profesionalism, nu de fanatism sau simpatii… cât despre faptul că „muncesc la greu”, prin Primăria Tecuci… nu am văzut, încă, nici un funcţionar care să fi făcut aprindere la creier sau întindere musculară… zic şi eu… aşa… părerea mea…

 8. Daca management modern inseamna ca orice hirtie neinsemnata sa treaca pe la primar,sa nu ai incredere si sa nu delegi competente la subordonati,sa vii cu amenintari nu cu solutii asta mai vedem.In ceea ce priveste salariatii nu poti sa-i tratezi pe toti la fel ,o parte au asigurat functionarea acestui sistem au elaborat proiecte europene cistigate cu care o sa se laude mai tirziu dl primar.Despre echipa o sa mai vorbim ,admin ne-a promis cv-urile lor si o sa fiti tare dezamagiti ce consilieri are majoritatea usl-ista.Cit despre cei ce se invirt in jurul dl Tuchel de genul dl Grosu C-tin halal resurse.

  1. Da, regret ca nu am reusit sa ma tin de promisiune… Am date de la PDL cu bunavointa conducerii lor. In rest nu s-a putut comunica pe acesta tema.
   Nu doresc sa speculez. Dar mai incercam.. poate dupa „luna de miere”.

Comments are closed.