Web
Analytics
TECUCI

Într-o zonă a irealului – opinii


Sedinta consiliu_tecuci.eu

Doamnelor și domnilor, trăim într-o zonă a irealului! Am urmărit desfășurarea ședinței CL din 3 august 2012 și de atunci încerc să găsesc un fir logic al lucrurilor ce se întâmplă în administrația locală. Curg acuzații de la marea majoritate USL către firava opoziție, dar și invers, acuzații grave, dar care nu sunt materializate în nimic (sesizare de organe și insituții, luarea de măsuri,etc.) se crează spectacol, iar noi -cetățenii- rămânem cu circul și cu taxe mărite pe care le scoatem din propriul buzunar. Dl. Finkelștain ”țipă” că nu a primit materialele în timp util, dar uită să spună că atunci când era pe funcție proceda exact la fel, așezându-se atunci pe poziția de sfidare a membrilor CL. Iată că acum este la fel, numai că dânsul este de partea cealaltă a baricadei și-i cade greu. Ce repede le așează Dumnezeu și ne arată nouă, muritorilor de rând, ce înseamnă să fii plătit cu aceeași monedă…. ”să nu uiți Edyță (Darie), tată!”
Ce mi se pare mai grav este că mizându-se pe o majoritate confortabilă din CL se iau decizii împotriva cetățenilor, numai din dorința de a demonstra că vechea administrație a greșit. Cum poți mări taxa de depozitare a gunoiului numai pentru gunoiul colectat din Tecuci, știind că această măsură se întoarce ca un bumerang spre buzunarul cetățenilor, direct sau indirect? Să înțeleg că taxa pentru depozitarea gunoiului colectat de la Bârlad, Munteni, Matca, Țepu etc. rămâne aceeași și numai pentru tecuceni crește, dintr-un ”nobil” spirit de egalitate? Mie mi se pare numai o simplă poliță plătită pentru situații din alte vremuri și în același timp o trădare fățișă a intereselor tuturor tecucenilor, inclusiv a celor ”11.000 ce au ieșit masiv la vot pentru schimbare”.
Cum poate propria societate de salubrizare SC Ecotec, care administrează inclusiv groapa de gunoi, deci care la rândul ei depozitează gunoi, să fundamenteze creșterea acestor tarife, când acesteia îi cresc costurile de producție și-i micșorează profitul? Uitați-vă domnilor consilieri la caricatura de fundamentare tehnică și economică semnată de doamna director Blejeru Tatiana! Aveți adresa prin care SC Ecotec solicită majorarea acestor tarife numai pentru Tecuci, sau înghițiți pe nemestecate toată maculatura primită la proiecte? Cel mai important sector din care se obține profit la SC Ecotec este rampa degunoi și dacă acolo este profit de ce trebuie ca un CL să încerce să ”buzunărească” și mai mult proprii cetățeni, numai așa de-o ”aroganță” ambițioasă, sau ”pour les fleurs de l’amour!”(n-am găsit altă rimă)?!
La acest sector sunt alte probleme mult mai grave,care ar trebui rezolvate, care au fost ignorate de fostul primar. Astfel rampa de gunoi, conform planului de conformare, se va închide în 2013, moment din care nu va mai produce venit, ci va presupune cheltuieli de ordinul zecilor de miliarde. Administrația locală veche, dar și cea nouă, nu a fost interesată să găsească soluții pentru deschiderea unei gropi ecologice noi și timpul este scurt. Acest lucru presupune investiții foarte mari și timp material pentru realizarea fizică, constructivă a acestui obiectiv. În acel moment, cu această taxă majorată ne putem șterge unde vrem noi, căci nu ne va mai folosi la nimic.
La SC Ecotec sunt probleme mult mai mari spuneam, spre exemplu poate dl. primar află și descoperă de ce dl. Scurtu are dosar penal pentru deturnare de fonduri, tocmai acele fonduri de ordinul a 18-20 miliarde lei vechi trebuia să fie folosite tocmai pentru închiderea gropii de gunoi, care reprezentau 53,3% din taxa de depozitare a gunoiului și care nu mai există în contul special constituit. Acești bani fuseseră plătiți, colectați, dar cred că fuseseră folosiți în altă parte, ceea ce este delapidare. Poate noua administrație o să ne spună pe cine o să găsească vinovat pentru acest lucru și de unde se vor găsi banii necesari pentru realizarea închiderii gropii, care oricum va trebui făcută cu sau fără banii delapidați de Scurtu. Poate va trebui ca tecucenii să mai plătească din buget a doua oară această operațiune pe care deja au plătit-o. Nici nu vreau să mă gândesc cum se va face rost de bani pentru deschiderea unei noi gropi ecologice de gunoi… sau poate se va găsi soluția ca tecucenii să rămână cu gunoiul în casă?!?
Şi pentru că tot veni vorba de dosare penale, eu personal solicit public cu tot respectul și seriozitatea ca atât vechea cât și noua administrație să clarifice situația presupusului furt de fier vechi de la fostele unități militare. Am văzut că dl. Finkelștain a avut o încercare de a se disculpa în ședința de CL. Dar situația este foarte gravă și rămâne așa, suspendată, trecută în ”legendă” și nu se soluționează în CL. Există două posibilități :
1. Ori fostul primar știindu-se nevinovat deschide proces de calomnie și instanța îi dă câștig de cauză.
2. Ori actualul primar dă în judecată fosta administrație pentru furt și abuz și recuperează prejudiciul, care este de milioane, nu de miliarde,că dacă era de miliarde era clar că găsisem și resursa financiară pentru a realiza multe obiective în Tecuci.
Situația asta trebuie să înceteze, ori unii trebuie să plătească sau să meargă la pușcărie, ori cealaltă parte trebuie să-și asume minciuna și să plătească pentru denigrare și manipularea opiniei publice. Haideți să obligăm administrația publică locală să trateze cu corectituduine comunitatea, nu să-i dea numai circ și să-i întoarcă privirea în altă parte decât de la realitate. Dacă dl.Finkelștain s-a dat la furt… să plătească, iar dacă nu… să știm cu ce fel de administrație locală avem de-a face și la fel… să plătească! Această situație punctuală dacă se rezolvă într-un fel sau altul, poate aduce claritate și responsabilitate în viața comunității. Haideți să facem din aceasta un obiectiv major și prioritar al societății civile tecucene, să facem presiunile civice necesare rezolvării ei, să fie ca un examen de maturitate a civismului tecucean, poate așa vom fi și noi respectați în viitor și să nu mai fim luați drept niște maimuțoi ce putem înghiți orice și prin manipulare putem fi duși oriunde.
Tot în această ședință am aflat din ”șușotelile” consilierilor că aceștia au primit un raport de activitate din partea lui Maricel Cazacu de la SC Piețe, oboare, cimitire, etc., în care este prezentată o situație economică foarte gravă, cu pierderi și datorii foarte mari. Fac același apel…dacă cineva are acel raport să-l facă public, să vedem care este realitatea, căci dacă mă gândesc bine noi, toți tecucenii, suntem acționari atât la SC Piață cât și la SC Ecotec, deci suntem îndreptățiți să vedem aceste documente. Dacă sunt iarăși numai zvonuri și realitatea este alta… e grav! De aceea îl rog pe dl.admin să fie receptiv așa cum îl știm și dacă vreun cetățean îi trimite acele documente să ni le pună și nouă la dispoziție pe site, pentru că ”șușotelile” vorbeau despre lucruri foarte ”gravide”!
De fapt i-aș face o propunere domnului primar și administrației publice locale, să facă un lucru simplu : toate materialele ce însoțesc proiectele de hotărâri ale ședințelor CL să fie în format electronic și să le pună la dispoziția opiniei publice interesate simultan cu anunțarea consilierilor locali, pentru a fi o dezbatere publică adevărată, iar pentru că ședințele CL sunt publice, să fie înregistrate integral și puse pe site, pentru a vedea modul în care-și desfășoară activitatea CL, în speță aleșii noștri, pentru a ști în viitor pe cine să susținem în alegeri și pe cine nu.
Mai am o nedumerire la final : ”Proiect de hotărâre privind asocierea municipiului Galați cu UAT Tecuci și Șendreni pentru constituirea asociației de dezvoltare intercomunitară(ADI)de utilități publice pentru serviciu de producere, transport, distribuție și utilizare de energie termică în sistem centralizat”. Iar facem o asociere cu Galațiul și după aia spunem că ”am făcut-o cu pistolul la tâmplă!” (vorba fostului primar) în detrimentul cetățenilor??? Oameni buni, am înebunit eu? Trăim cumva într-un oraș în care se face încălzire termică centralizat și eu nu știu? Nu cumva energia aia termică care va circula pe ruta Galați-Șendreni-Tecuci (deci cam de la cca. 100 de km) va ajunge perfect rece și scumpă la noi în Tecuci… pentru a alimenta ce?
Domnilor consilieri, luminați-ne pentru a nu rămâne siderați. Pentru o astfel de asociere nu era nevoie și de o perioadă de dezbatere publică a subiectului? Este incredibil felul în care sunt luate hotărârile și cum suntem tratați ca cetățeni și ca contribuabili! În ce ne băgați domnilor consilieri… pe buzunarl nostru? Din câte am văzut și auzit acest proiect nu figura pe ordinea de zi inițială a ședinței, el fiind ”băgat” pe ușa din dos, tot așa… la apelul bocancilor! L-ați citit măcar, domnilor consilieri, că de votat văd că l-ați votat?
Domnilor consilieri și dragă administrație publică locală, ieșiți din demagogie și minciună!


24 comments

 1. Ce mutra acra are primarul in acea secventa foto! sau de atoatestiutor! Arata mai bine septuagenarul Chivu!

  1. Domnul primar Tuchel Daniel, domnul consilier local Chivu Neculai si domnul Borsan,jurist in primarie.

 2. analizand viata politica din Romania, implicit din Tecuci am ajuns la urmatoarea concluzie: „oamenii politici” au bani multi (castigati mai MULT sau mai putin corect) si ce si-au zis ei din lipsa de ocupatie: ne jucam de-a cine conduce Romania. Iar fraierii (multimea care plateste taxe si impozite la timp) stau si astepta o luminita la capatul tunelului. PENTRU GANDACI (toti-stiti voi care) EXISTA DERATIZAREA. Intotdeauna la greu romanul afost frate cu raul, ramul”. Stiti proverbul cu congo? o seara buna si preturi rezonabile. va pupa tati.

 3. Din dorinţa de a coborî,din zonele speculaţiilor politice, tecucene sau naţionale,reliefate atât de bine pe durata şedinţelor ordinare sau extraordinare ale Consiliului Local…vedeţi numai câte contreoverse au fost iscate după aricolul de faţă,la care ne „dăm cu părerea”…simt nevoia să aduc în faţa comunităţii de comentatori,modul în care „răul politic” crează „răul economic”,care ,la rândul lui ne aruncă,încet,încet,în „răul economic”…cel mai rău dintre rele…
  Într-un editorial intitulat „Cel mai rău scenariu: 10 lucruri care vor afecta economic România”,Ziarul Financiar(ZF),scrie despre cum lupta politică a dus la o deteriorare rapidă a situaţiei curente şi, mai ales, a perspectivei de creştere, economică,bineînţeles… Potrivit sursei citate, cele zece elemente sunt: presiunea asupra cursului valutar; reducerea sumelor în lei disponibile pentru consum, investiţii şi economisire; problemele pe care Ministerul Finanţelor le va avea cu veniturile şi cu finanţarea deficitului; creşterea blocajului în economie, ceea ce va avea drept consecinţă reducerea plăţilor companiilor către bugetul de stat; scăderea afacerilor şi revizuirea planurilor de investiţii, ceea ce va duce la disponibilizări; băncile îşi vor reduce finanţarea şi vor presa pentru rambursarea împrumuturilor; scăderea valorii activelor româneşti şi, implicit, garanţiilor; căderea fondurilor europene; România rămâne prizoniera FMI; clasa de mijloc va fi distrusă, iar bugetarii şi pensionarii vor rămâne masă de manevră electorală.Se întâmplă,cumva,altfel …?
  SPECULATORII,sunt LA PUTERE !În ceea ce priveşte cursul valutelor, ZF remarcă faptul că „posibilităţile de intervenţie ale BNR sunt mai reduse, chiar dacă rămân în picioare”: „BNR nu mai poate creşte dobânda la leu pentru a apăra cursul, aşa cum a făcut-o în 2008 – 2009, din cauză că ar lovi în Ministerul Finanţelor, căruia i-ar creşte costurile la împrumut. Astfel, investitorii financiari speculativi vor avea o putere mai mare şi vor încerca să atace cursul mai puternic. S-ar putea să vedem creşteri de curs, urmate de reveniri, care vor accentua şi mai mult tensiunea din piaţa valutară. Tensiunea se va transmite imediat în economie”. În concluzie, ZF apreciază că „iresponsabilitatea clasei politice poate trimite România într-o cădere economică rapidă, din care va ieşi foarte greu şi foarte slăbită”.
  În final,mai retoric ca niciodată,mă întreb şi vă întreb şi pe dumneavoastră,oare consilierii din Consiliul Local tecucean,ce-or avea cu noi,tecucenii şi cu oraşul Tecuci,care este şi oraşul lor şi al copiilor lor…de votează aşa,aiurea în tramvai,tot felul de proiecte,pe care le transformă în hotărâri care împilează,pur şi simplu,viaţa tuturor tecucenilor ? Problema principală,în condiţiile în care viaţa economică rămâne sub ameninţarea majoră a spectrului CRIZEI…implicit a lipsei sau insuficienţei banului autohton…este crearea de locuri de muncă…cât mai multe…pentru tecuceni,aici,la Tecuci…nu la Barboşi,Şendreni…sau Ţepu…Aici,în Tecuci,ne cărăm gunoiul…cu bani mai mulţi…aici în Tecuci,în Consiliul Local şi în Primărie îşi plătesc ,unii altora,restanţele poliţelor politice…unii altora…în loc de a ne apuca,serios de treabă…de treabă serioasă,nu de răzbunări…Aştept cu nerăbdare şi proiecte cu impact social-economic serios,din partea consilierilor care ridică mâna şi votează ca nişte păpuşi trase de sfori…Că în campania electorală,se dădeau de ceasul morţii cu ce vor face şi vor drege ei,aleşii neamului…Haida-de…nişte caricaturi…deocamdată…cel puţin asta este părea mea…şi bine este că această comunitate a comentatorilor…nu doarme…vara asta…zic şi eu…nici la toamnă…şi nici la iarnă…CĂ VIN TIMPURI GRELE….ŞI NU TREBUIE SĂ NE PRINDĂ ÎN FUNDUL GOL…

  1. Scuze! Completare :cel mai rău dintre rele este răul social…generat de celelalte doua rele …zic eu,părerea mea.

 4. Primarul Tuchel minte. Pana se se introduca taxa de habitat doar 40% din populatia Tecuciului platea salubritatea. Acum sunt pusi la plata toti locuitori orasului. Faptul ca din aceasta taxa se incaseaza doar 10 miliarde (lei vechi), asta e o alta problema. Prin marirea taxei la groapa de gunoi, spunea cu ingamfare la sedinta de consiliu, ca vrea sa loveasca in ROMPREST. Defapt loveste in populatia orasului. Si marionetele USL-iste au votat fara sa gandeasca, la semnul discret al primarului.

 5. Fratilor dar stie cineva ca la Tecuci este si viceprimar? a auzit cineva de el? se spune ca este un fel de ordonanta a ,,vanatorului” Tzuchel… Alooo PSD doar o ordonanta ati putut gasi pentru viceprimaria Tecuci??

 6. ATENA, poate ar trebui sa ne spui cat de mult suferi ca nu mai esti consilier local sau ce si cat ai facut, cat ai fost consilier local sau cum ai obtinut actualul loc de munca sau ce stii tu despre piata(cu lux de amanunte trecute) si noi nu.
  Cum sta treaba cu moralitatea? Si nu uita, ceea ce in mod sigur stii pe propria piele: „În politică, nu există oameni, ci idei; nu există sentimente, ci interese. În politică, nu se ucide un om, se înlătură un obstacol, şi atâta tot.” Poate pe viitor ar fi bine sa fii mai rezervat, ca nu esti nici pe departe curat.SIE-stie si te STIE.

  1. Dragă SIE-știe,

   Văd că ești preocupat de suferința mea. Înseamnă că ții la mine! Actualul loc de muncă l-am obținut ca și ceilalți comentatori de pe acest site : părerologul, lucid, revoltatul, mv, Doru Dascălu, tavi, ș.a.m.d. Cât privește moralitatea…să știi că mi-este în parametrii normali. Referitor la realitatea din politică…cred că te înșeli. Acolo există oameni, grupuri de oameni, ideilogii, interese, strategii. Afirmația că în politică există idei, nu oameni…este eronată. Singura ființă cunoscută posesoare de organ ce produce idei este omul, cu al său creier la purtător. În schimb creierele unor oameni pot produce și idei greșite, narcisiste, fanteziste.
   Și una peste alta…acest comentariu al tău nu luminează subiectul dezbătut, ci vrea să întoarcă capul cititorilor în altă parte, ceea ce pare a fi o manevră securist-manipulatorie. Poate în capul unora unii se visează că fac parte din SIE, SRI, DIE, BIE, MIE, ȚIE, VIE, etc. Dacă numele tău vine de la SIE, nike-ul meu vine de la numele(real)al nepoatei mele, care tocmai a împlinit 8 ani(să-mi trăiască!). Mie mi se pare totuși că vrei să ne bagi într-un nor de fum pentru a abate atenția(diversiune,mon cher!) de la oameni ca Scurtu, Cazacu și alții. Bănuiesc că ai putea fi un naș, un fin care — așa cum s-a mai întâmplat și în trecut și cum se laudă Scurtu — a mai blocat dosare, pe când mergea cu mașina cu două numere diferite.. mai guv-ernamentale.
   Dragă SIE-știe, poți fi și Merysie, sau Tudosie…metoda ta de a speria cu fantoșe securiste, încercând astfel să pozezi într-un atotSIE-știe, nu cred că onorează pe cineva și mai ales nu face parte din subiectul dezbătut. De vrei să avem un „duel” civilizat de dezbatere de idei te aștept oricând–la noul tău loc de muncă, adică aici pe acest site–dar nu cu intimidări și devieri de la subiect și nu cu servicii în care ”unii” dau impresia că ar fi cuprinși pentru a-i impresiona pe cei din jur.
   În rest…spor la ”comisăreală” și-ți transmit aceeași urare : ”SĂ FII SĂNĂTOS ȘI VESEL!”

 7. despre pierderile care le platim la apa aprox.= cu consumul nu spun minic,despre cainii maidazezi nimic,despre mizeria din oras nimic,despre soseaua de la gara de nord pana la liceul agricol(unde rupi masina)nimic,despre scumpirile care apar(paine,ulei,zahar-dar ei au alte dispute),dar ne trebuie caldura la sistemul centralizat.care sistem centralizat? sper va avem o viata buna si linistita.sper.va pupa tati.

 8. ce fac ei acolo e frectie la picior de lemn.nu inteleg ca om(dintr-un partid) cum poti sa votezi ceva care din punctul tau de vedere dauneaza apropiatilor(frati ,surori,prieteni si vecini)numai ca asa vrea partidul?chiar nu inteleg daca in joc nu ar fi ciolanul mare.vor trece prin viata ca gasca prin apa.de morti numai de bine.o seara buna.va pupa tati

 9. cred ca e un articol nedocumentat.
  ma intreb cum veti argumenta faptul ca scurtu ar avea dosar penal.
  si nu inteleg, dosar penal pentru ce? deturnare sau delapidare!!! cred ca faceti confuzie intre termeni.
  eu stiam ca delapidarea este insusirea unor bani ai societatii iar deturnarea este folosirea banilor in alte scopuri decat pentru ce au fost destinati.
  orice om normal nu cred ca ar baga mana sa-si insuseasca 20mld lei fara ca ceilalti angajati sa nu-si dea seama. unde mai punem ca mai sunt si directorul economic, tehnic, cativa contabili, juristi, etc.
  dvs. care scrieti articolul chiar credeti ce spuneti?

  cred totusi ca Primarul actual e putin cam incoerent. adica el spune ca taxa de habitat insumeaza pe tecuci in jur de 10mld. lei pe cand platile catre Romprest au fost de 40mld. lei.
  imi aduc aminte ca nu a existat o majorare de tarif odata cu trecerea de la romprest la taxa de habitat. ce sa inteleg eu de aici? cumva Romprestul mergea in deficit ori diferenta era subventionata de Primarie?
  va dau dreptate intru totul in legatura cu alinierea tarifului la depozitarea in rampa rates. cei afectati vom fi noi, locuitorii tecuciului. cred ca sunt niste decizii pripite ale actualului primar cum ar fi si eliminarea taxei de parcare. Sa nu uitam ca au fost trimisi acasa 20 de salariati. Putea sa schimbe tariful: punea un tarif simbolic de 0.5-1 leu. Acum poti sa parchezi oriunde dar nu gasesti loc. Unde mai punem ca subiect in campania electorala a fost crearea de locuri de munca.
  Decizie pripita e si asocierea cu Gl pt. centralizarea serviciului de termoficare, care nu mai exista demult in tecuci. tocmai ce ne-am descentralizat si acum ne centralizam? Oricum, atena, existenta unui ADI pentru termoficare nu inseamna ca vine apa incalzita de la Galati, asa cum apa din tecuci nu vine de la Galati (sau cel putin asa stiu eu).
  In legatura cu situatia economica de la Piata SA, eu stiam ca nu e chiar asa cum expuneti dvs. problema, ba din contra anul trecut au iesti pe profit in jur de 400mii lei.

  cam asta e. deci e bine ca inainte sa scriem un articol sa ne si documentam.
  nu e corect sa denigram, sa improscam cu noroi apoi sa venim cu scuze sau nici macar atat.

  toate cele bune.

  1. Domnule cu nik de terminatie, poate oi fi mata mai documentat decat Atena, sau te dai mai documentat, dar chestia cu Apa calda care cica vine de la Sendreni, via vreo 70 si ceva de km. ca sa ajunga cu ceva grade la Tecuci, macanene da mai mare risul… iar tenta de „documentatie” pe care incearca sa o emane comentariul pe care l-ati postat, nu poate sa ma convinga… cel putin pe mine… cetateanul nedocumentat… Apropo de Piata… am observat mari si de fond schimbari: pepenii se vind ceva mai in lateral ca inainte, la preturi mai mari ca la „groapa de gunoi”, iar brinza de veci este ceva mai alba… parerea mea… iar ardeii iuţi sunt ceva mai putin iuţi ca inainte… o fi bine, o fi rau, spune-ne dumneata care esti mai documentat in ale vărzăriei administraţiei locale tecucene…

  2. 1. Eu nu m-aș pripi să spun că este un articol nedocumentat. Dacă nu mă crezi adresează-te oficial, în spiritul legii 544/2001 astfel vei afla și numărul de dosar.
   2. Iarăși te-ai pripit, sau te faci că nu înțelegi, pentru că un simplu search pe dex online pe delapidare și deturnare te trimite de la un termen la altul. Situația acestor fonduri de închidere a gropii de gunoi au același regim ca și stopajele la sursă, deci ele în momentul încasării merg automat într-un cont din care nu se pot folosi decât în baza planului aprobat de închidere etapizată a gropii de gunoi. Ceea ce a făcut dl.Scurtu a fost că respectivele fonduri nu le-a dus în contul mai sus-amintit, ci le-a folosit discreționar, cu alte destinații, iar etapele de închidere a gropii nu au fost realizate. Proprietarul gropii fiind CL Tecuci aceste cheltuieli nerealizate vor fi în final făcute din banii de la bugetul local (adică tot ai noștri).
   Presupun că vrei s-o faci pe „neștiutorul” când afirmi că Scurtu și-ar fi însușit 20 mldiliarde (lei vechi) fără ca cei de lângă el să nu-și dea seama… tu de fapt manipulezi, Scurtu a încălcat legea privind folosirea acestor fonduri. Iar referitor la „ceilalți angajați” prezenți lângă Scurtu și care ar fi trebuit să sesizeze acele lucruri, am să ți-i enumăr :
   –fostul director economic este o doamnă adusă de dl.Scurtu și care a fugit ”mâncând pământul” când a văzut ce se-ntâmplă acolo.
   –director tehnic este tot o doamnă și pe care o cheamă Scorța. Îți spune ceva? Exact, este vorba de soția fostului consilier verde Scorța Mișu.
   –jurista se numește Cazacu, soția fostului director de la Piețe,cimitire și oboare Cazacu Maricel.
   Despre ce competențe vorbeai, stimat-”escu”-le?
   Uite, pentru că mi-a plăcut intrarea ta pe ”câmpul de luptă” și vreau să fii mai edificat asupra a ceea ce se-ntâmlpă, îți sugerez să-l întrebi personal pe dl.Scurtu cum a reușit ”performanța” de a plăti în timpul managariatului ”performant” pe care l-a practicat, cum a plătit ziceam până la 300 de milioane lei vechi unei societăți private pentru închirierea unui buldozer la groapa de gunoi, când deținea și un buldozer propriu, dar care–”nesimțit” fiind–insista să rămână mereu stricat!
   3. Dragul meu, tocmai pentru a înțelege absurditatea acestei asocieri am folosit acea figură de stil cu agentul termic care să ajungă rece la Tecuci pentru a alimenta ce, căci așa cum bine recunoști și dumneata, sistemul centralizat de termoficare de la Tecuci a dispărut demult. Mi-e greu să cred că cineva va reuși să convingă tecucenii ce au investit în propriile centrale de apartament să se rebranșeze la un sistem centralizat de încălzie…cine va suporta investițiile ce le-au făcut ca proprietari?
   4. Referitor la situația de la Piață…nu am afimat că sigur e pierdere, ci că există zvonuri(”șușotelile” dintre consilieri) și făceam un apel către cel care deține acele materiale să le facă publice tocmai pentru a elimina acele suspiciuni și a fi prezentată o situație corectă. Dar mai bine hai să lăsăm ”mormăielile” șușotite de consilierii locali prezenți la ședința de vineri, poate urechile mele bătrâne mi-au jucat feste și au ”deturnat”(schimbat direcția)mesajul! Să-l rugăm frumos pe dl.admin să ne direcționeze pe articolul postat tot pe acest site, în ziua de 26.07.2012 și intitulat ”Conturile societății Piețe-Zone Verzi blocate de primărie” unde dl. primar explica motivul blocării conturilor și la articolul următor cu ședința AGA din aceiași zi…că ai noștri consilieri locali nu știau la ce participă, la extraordinară, apoi au mai adăugat două puncte pe ordinea de zi și a devenit ordinară, ca până la urmă să decreteze că a fost ședință AGA…Dumnezeu să-i mai înțeleagă!
   5. Deci, stimat-escu-le, sunt destul de documentat și eu nu am împroșcat cu noroi. Să fim serioși…amândoi știm ce înseamnă noroi, nu? Exact…search scurt pe dex online și citim : noroi=pământ amestecat cu apă. Pământ e cât vezi cu ochii, apă ioc, că n-a mai plouat demult, este o secetă de se ridică colbul cât Intercontinentalul pe câmp.

   P.S. Nădăjduiesc că nu iei totul mot-a-mot și să nu observi figura de stil pe care am folosit-o în privința ”împroșcatului cu noroi”…n-aș mai vrea să repeți greșeala cu agentul termic de la Galați-Șendreni-Tecuci.

   Mi-a plăcut vorba lui Mălăele, așa că îți transmit și eu din toată inima ”Să fii sănătos și vesel”!

   1. abia acum as putea spune ca esti pe aproape in ce-l priveste pe scurtu. este corect ce ai spus, bineinteles cu exceptia dosarului, la care si acum ma indoiesc.
    faceai foarte bine daca spuneai exact ce dosar e si pe rolul carei instante.

 10. ce se face primarul ca a demisionat Dobre? Cred ca-i sta in gat concediul! Se lauda ca o sa aduca bani cu sacu, sa-si cumpere electoratu!DAR…….cine stie, ca foamea e mare si a cheltuit fara masura in campanie. Oricum va mari taxele si impozitele ca alfel nu face fata. Vai de capul nostru!

 11. Mie mi se pare că irealul pe care îl reliefează atât de bine Atena, este mai degrabă o realitate… reală! Cât se poate de reală! Aceştia sunt aleşii noştri şi cu ei „defilăm”! După cum am afirmat cu alte ocazii, eu NU I-AM ALES, nici pe ei, pe consilierii locali fără sânge în… instalaţie, şi procese logice anatomic-normale în creiere, neafectate de politica scârbavnică… unii dintre ei, nu toţi… nici pe primarul care confunda locuitorii Tecuciul, încă din campania electorală, cu răcanii pe care îi comanda pe când era locotenent… Acum, se pare că proporţiile şi adresabilitatea s-au schimbat, adică simplii cetăţeni, precum Atena & comp… destui de puţini… deocamdată… au început „să scoată capul” şi să aducă la suprafaţă şmecheriile care se folosesc în şedinţele Consiliului Local… Primarele îşi impune politica USL-istă în mod mod cazon, adică, ceva de genul „unde-i ordin, nu-i tocmeală”! Atena, în stilu-i caracteristic, ne dezvăluie detalii care, dealtfel, ar scăpa unei analize de tip „părerologic”… Faptul că aceşti indivizi numiţi consilieri, acceptă ca o şedinţă, fie ea cât de nesemnificativă, să se desfăşoare fără ca întreg algoritmul să fie respectat… cu argumentaţii străvezii de inconsistente, cu proiecte de hotărâri secretoase… sau ca aceşti consilieri să nu fie suficient de informaţi pentru a fi în măsură să ia o hotărâre… darămite ca noi, simpli cetăţeni să avem habar despre conţinutul acestora înainte ca proiectele să devină hotărâri… Nu vreau să pozez într-un părerolog care o face pe deşteptul, dar mă aşteptam la un asemenea stil de lucru! Tare mă bucur că, în Tecuci, în ciuda dimensiunii relativ mici, trăiesc oameni ca Atena, Revoltatul, ş.a., cărora nu li se poate arunca o pănză neagră în faţa ochilor! Aceşti oameni trebuie să constituie nucleul în jurul căruia adevărul să pună minciuna la pământ… subscriu şi eu ideii de referendum… că tot este la modă… Nu pot să nu-mi exprim dezamăgirea faţă de atitudinea de marionete a consilierilor locali care stau „DREPŢI” în faţa primarului şi votează… „ca proştii…” vorba lui Constantin Tănase… Şi se mai vorbeşte de putere şi opoziţie… de fapt şi înainte şi acum, sunt toţi o apă şi-un pământ… legăturile transpartinice se manifestă la vedere, sub oblăduirea unei lege proaste! Oricum, la iarnă, se pare că vom avea căldură de-o să ne treacă toate apele, aşa cum remarca hâtru, Atena… PE EI I-AM VRUT, PE EI ÎI AVEM, în Consiliul Local, bineînţeles… şi staţi să vedeţi, că asta nu-i nici măcar vârful aisbergului…

 12. Felicitari, Atena pentru acest articol exceptional. Felicitari si pentru bumul simt civic dar, mai ales, pentru invitatia la atitudine!
  Tecucenii ar putea constitui o forta daca ar fi informati. Dar presa scrisa nu avem, iar cea care a existat candva era dependenta de sponsorii politici. Cat priveste presa online, ea are putini utilizatori.
  Daca ar exista informatie normala, corecta, primarul necinstit sau ineficient ar putea fi demis prin referendum. (Nu stiu daca si consiliul local?)
  Stiindu-si in primejdie scaunele pentru care au platit bani grei, ar fi mai atenti la ce fac. Nu si-ar permite aceasta „dreptate” demagogica, n-ar mai acuza doar ca sa se afle in treaba si nu si-ar mai bate joc de banul public, cheltuindu-l ca sa-si serveasca sefii politici de la Galati.

Comments are closed.