Web
Analytics
TECUCI

Duminică m-am simțit iarăși bine ca român!


Sandra Izbasa
foto: monitorulvn.ro

Părea o zi obișnuită de duminică, din lungul șir al zilelor mohorâte și anoste dintr-o Românie virtuală în care suntem împinși de politica de mahala care se practică acum la noi cu ajutorul penibilelor instrumente media precum Badea, Ciutacu, Gâdea, Dan Negru, Dan Diaconescu, etc. Deși nu mai speram ca soarta să-mi mai ofere prilejul să fiu un viu părtaș la momente frumoase de viață reală, magnifică și mai ales înălțător românească, se pare că Cineva Sus s-a îndurat de mine ca individ și de noi ca popor și ne-a arătat că nu am apărut pe pământ inutil și că avem rostul nostru pentru care trebuie numai să ne batem.
După ce în ultimele zile de Olimpiadă ni se înrădăcina din ce în ce mai mult sentimentul că și în sport ni se degradează seminția, că generațiile de oameni trăitori pe meleagurile noastre se nasc din ce în ce mai slabi fără determinare, mai neperformanți în concertul evolutiv al popoarelor, după ce chiar și cei care printr-un efort sublim fac să mai pâlpâie flacăra demnității noastre sportive și naționale ne sunt terfeliți și umiliți de ”guriști atotștiutori” care-i clasifică pe români în funcție de participarea sau neparticiparea la votarea jocurilor lor murdare din ”România virtuală” pe care încearcă să o creeze și în care încearcă să ne bage pe noi toți…să revin la ideea inițială, deci când nu mai speram iată că mi-a apărut revelația prin apariția normalității vieții mele reale : o tânără frumoasă, serioasă, determinată, foarte harnică și neatinsă de vedetism sau narcisim, care trăiește în viața reală, unde lupta pentru performanță este adevărată, se prezintă cu o demnitate ce mi-a dat fiori, pentru că mi se părea pierdută definitiv din zestrea românească de însușiri această caracteristică(demnitatea), într-o luptă inegală–mi s-a părut mie–cu cele mai mari și redutabile forțe din gimnastica mondială.
Această apariție silfidică, spectrală, dar atât de românesc adevărată, mi-a ”sudat” privirea pe ecranul tv, mi-a conectat sufletul la spiritul luptei ei, mi-a redat spiritul viu, real, adevărat al competiției și al concurenței, m-a făcut să trăiesc real și frumos și curat gustul victoriei adevărate, nearanjate. Doamne…și ce VICTORIE!!! I-AM BĂTUT PE TOȚI LA TOATE CATEGORIILE : TEHNICĂ, FORȚĂ, INTELIGENȚĂ, STRATEGII, SIGURANȚĂ, STĂPÂNIRE DE SINE, DETERMINARE și nu în ultimul rând la FRUMUSEȚE, ELEGANȚĂ, NOBLEȚE, DEMNITATE! Nu-mi venea să cred că poate fi adevărat! M-a mai impresionat ceva, un gest de fair-play(scuze dacă nu am scris corect)…noblețea sărutului învingătorului, exact… Sandra noastră, înainte de a urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, a ocolit prin spate ocupanta locului doi și a felicitat-o, la fel și pe rusoaică, abia apoi s-a urcat pe podium, pe locul bine-meritat, cel de aur! BRAVO, SANDRA!
Și apoi a venit momentul sublim, când–ca un adevărat conducător de oști învingătoare–i s-a cântat imnul României o dată cu înălțarea drapelului național, flancat de două drapele, ale celor două națiuni copleșitor de puternice în lumea adevărată de astăzi : SUA și Rusia. Imaginea părea ireală, dar era adevărată, în acel loc, în acel moment am fost mai sus, mai buni, i-am învins corect.
Cred că nici unui politician contemporan nouă (care sunt și ei campioni la sărituri…dar dintr-o barcă în alta, ori unii la jugulara altora!–ne lasă gust amar, dar e realiatea!)nu i s-a cântat mai pe merit imnul așa cum i s-a cântat acestei tinere și nu cred că vreun român nu a simțit mai românește ca în acele momente, că a fost mai mândru și mai demn ca atunci. Când în clasamentele performanței economice, al nivelului de trai suntem pe ultimele locuri în Europa și în lume, vine o tânără și ne dă o ”palmă” atât de frumoasă și ne ia de guler și ne ridică spunându-ne : ”ridicați-vă din letargia în care vă complaceți!”
Îl rog pe stimatul nostru admin, dacă are posibilitatea să așeze lângă aceste rânduri (gânduri) două secvențe scurte video : cel cu săritura Sandrei de la plecare până la aterizare–urmăriți expresia feței–și cel cu momentul de pe podium, însoțit de coloana sonoră–urmăriți iarăși expresia feței și lupta extremă de a-și înghiți lacrimile de bucurie și de a-și păstra astfel frumoasa demnitate a expresiei în momentul emoțional copleșitor al confirmării victoriei. EXCEPȚIONAL!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UJyn5DxgFJQ[/youtube]


Apoi a venit alt moment nobil, acela de a împărtăși succesul cu antrenorul său, cel care i-a dat speranță, i-a ghidat munca atunci când o gravă accidentare îi putea încheia cariera. Și acest om, cu o experiență atât de mare a rămas fără replică. Te întrebi de unde atâta forță, caracter, demnitate și onestitate adunate într-un singur OM?! Răspunsul vine foresc…acest OM, această TÂNĂRĂ trăiește firesc, adevărat, muncește cinstit, are har și cu puțin noroc vine și recompensa, tot firesc, adevărat, cinstit!
Nu a trebuit să plagieze ca să fie ”doctor” în gimnastică ; nu a trebuit să schimbe regulile competiției pentru a câștiga ; nu a trebuit să șantajeze, sau să amenințe pentru a câștiga…a fost de ajuns prezența în concurs pentru a intimida prin valoare! Mă întreb dacă ”arbitrii” vieții noastre de zi cu zi, respectiv Badea și Ciutacu, vor fi de acord cu medalia Sandrei???Dacă n-a votat Sandra la referendum…poate s-or gândi să-i anuleze medalia la venirea ei în țară, căci ”dacă referendum nu e…nimic nu e!” Acesta este contrapunctul dintre viața reală–Sandra Izbașa și viața virtual-manipulată de falșii ”formatori de opinie”–Ciutacu, Badea, Gâdea, care sunt zeroperformeri în viața reală, niște ”draci” mărunți trimiși nouă de ”Sarsailă cel bătrân” respectiv Voiculescu, pentru a ne judeca faptele, viața, trăirile.
Comparați demnitatea, firescul, onestitatea, puterea și frumusețea Sandrei cu schimonoseala fizică și impostura morală ale lui Voiculescu, Antonescu, Băsescu, Ponta, Bacalbașa. Asta este diferența dintre viața reală și manipulare. Acest copil a adus prin faptele sale mai mult plus de imagine României și românilor într-un singur moment, decât vor reuși cei enumerați să aducă în toată cariera lor. Credeți că lui Antonescu i se va cânta imnul pentru performanță vreodată? Credeți că intonarea imnului pentru Antonescu, sau Băsescu, ca politicieni, va aduce același fior de demnitate și mândrie, ca intonarea imnului pentru performanțele Sandrei? NICIODATĂ! Sandra…ÎȚI MULȚUMESC PUBLIC că mi-ai oferit ocazia–gloabă bătrână ce sunt–să mai pot trăi și simți adevărat, să mă simt mândru și demn ca ROMÂN în oceanul ăsta zilnic de minciună și manipulare.
Acordați-vă, dragii mei, un moment de liniște și urmăriți secvențele cu SĂRITURA DE AUR a SANDREI și cu INTONAREA IMNULUI ROMÂNIEI pentru EA și veți simți că încă mai avem șanse să trecem peste aceste vremuri.
ÎȚI MULȚUMESC, SANDRA IZBAȘA!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y_TVZdSDm6w[/youtube]


4 comments

 1. TOT RESPECTUL PENTRU FETE,DAR DE CE SUNT INSTRUMENTE PENIBILE BADEA,GADEA,CIUTACU?DACA DUMNEAVOASTRA CONSIDERATI CA SUNT,ESTE DOAR PAREA DUMNEAVOASTRA,DAR NU INSEAMNA CA E REALITATEA..ORICUM,NEINSPIRATA TRECEREA DE LA POLITICA LA SPORT

  1. Cred ca Atena iti va da un raspuns complet, eu doar vreau sa-i sustin afirmatia.
   Acesti ziaristi nerusinati sunt in slujba unui bogatas, Voiculescu, patronul de fapt al Antenelor, care a facut o avere colosala pe spinarea romanilor si care vrea sa scape de judecata. Ca sa se apere, vrea controlul asupra statului roman si, implicit, asupra Justitiei. El este motorul acestei bulversari a statului de drept, al momentelor periculoase prin care trece acum Romania, pe care din nou o sacrifica pe altarul intereselor lui, iar ei printre uneltele lui. Evident, mai sunt si alti interesati, oameni care au facut averi colosale in mod ilegal insusindu-si agoniseala de decenii a romanilor.

   Ziaristii numiti de Atena stiu aceste lucruri, dar au colosala nerusinare de a-l sprijini pe patron in intoxicarea romanilor si transformarea acestor naivi in instrumentele propriei lor distrugeri. Gadea o face pe distinsul, Ciutacu pe durul, iar Badea se poarta ca un golan, fiindca stie ca, din pacate, asta place multora si nici nu se straduieste sa ascunda ca o face pentru bani.
   Nu sunt singurii. Cinismul a invadat televiziunile, derutandu-i pe romani.
   Din fericire, exista in presa si OAMENI ADEVARATI.

 2. macar pentru 1 ora a fost bine.dupa ce se termna JO ce facem?va pupa tati.

 3. Atena, emotionant articol, de roman adevarat! BRAVOS!Multe articole ca acesta as vrea sa mai citesc! Din pacate, daca se pensioneaza Belu si Bitang, nu mai are cine sa vina in gimnastica cu atata daruire si pasiune! Fetele noastre, medaliatele si aspirantele la asa ceva , cred ca vor alege sa reprezinte tari in care chiar se face ceva, si cu bani multi, pentru ca aici nu mai reprezinta mare lucru! S-au bucurat romanii de rand si le-a tremurat inima de emotie cand au auzit IMNUL ROMANIEI! Sandra era intre 2 uriasi economici (SUA si RUSIA), frumoasa, fragila, umana si demna! Nici nu stiu in ce ordine sa pun aceste trasaturi ale fetei noastre!Bravo din toata inima pentru toti cei care mai cred in asemenea minuni, bravo tuturor sportivilor care cu efort fizic si material reusesc din cand in cand sa ne bucure inima!

Comments are closed.