Web
Analytics
TECUCI

Destin românesc: a alege răul cel mai mic – opinii


  Stimate Părerolog,  Am urmărit de multe ori cu interes ”scrierile” și abordările ”așezate și tihnite”,originale, pe care le-ați avut în decursul timpului. Ați fost un bun și decent glas în peisajul comentatorilor tecuceni, dar de această dată ați ”părtinit-o” rău. Consider că sunteți părtinitor de această dată, un ”părtinitor” chiar nervos și aș spune puțin agresiv, lucru care nu vă stă în fire. Asta am constatat-o pe aceeași temă, dar făcută de domnia voastră pe alte site-uri. Eu zic că v-ați pripit și ați prins o zi rea.
Referitor la problema abordată de dvs.,respectiv referendumul și implicit situația clarificărilor clasei politice actuale, lucrurile ar trebui privite puțin mai detașat, dintr-o perspectivă mai largă, mai de la distanță. Se spune că orice societate are clasa politică pe care o merită, lucru ce a fost dovedit mereu ca adevărat, ca axiomatic. Acești politicieni au răsărit din rândul nostru, nu trăiesc undeva izolați și ne sunt apoi impuși cu forța. Cred că adevărata problemă a societății noastre, a politicii românești este faptul că nu prea avem ce alege, nici măcar acum la peste două decenii de la revoluție și că mereu ne aflăm în „drama” destinului românesc în scenariul românesc, acela de a alege răul cel mai mic, cel mai puțin rău. În același timp suntem mereu predispuși să credem mai repede o „legendă” fabricată,chiar siropoasă uneori,decât să privim și să evaluăm real situația în care ne aflăm și apoi să ne asumăm conștienți realitatea și să acționăm ca atare. Mi-a displăcut total postura românilor manipulați care s-au repezit să viziteze o construcție (vila Dante) care nu le îmbogățea cu nimic experiența istorică, culturală sau artistică personală, dar le hrănea frustrările și în același timp nu le permitea să gândească limpede situația reală în care ne aflăm ca societate. Retrăiam iarăși situația din 1989 când, după ce viețuisem în cenușiul comunist, ni se serveau strălucitoarele și halucinantele ”poleiale” ale locuințelor conducerii ceaușiste, care ulterior s-au dovedit a nu fi prea ieșite din comun față de extravaganțele și opulența obraznică a noilor îmbogățiți peste noapte actuali. Întotdeauna evaluăm greșit realitatea ; mereu descoperim adevărata valoare a personajelor după dispariția lor. Nu avem niciodată eroi în viață, ci numai eroi morți. Gândiți-vă cum l-a tratat societatea pe Coposu cât a trăit și ce mare și vizionar a fost el după moartea sa, chiar câștigându-se alegeri ca urmare a acestei stări de spirit. Mereu ”ni se întoarce capul” să privim în altă parte și să nu ne uităm acolo unde trebuie!
După părerea mea referendumul nu făcea parte din agenda reală și realistă a poporului român. Agenda reală este că-i criză aproape globală, există instabilitate și neliniște generalizată, este secetă în țară și în lume, deci producția agricolă este mică, se prevede și o criză alimentară, atentatele teroriste au ajuns la granițele țării, nu așa cum eram obișnuiți să aflăm de ele la capitolul știri externe, s-ar putea să treacă pe calupul de știri interne.
Și noi ce facem în tot acest timp? Ne ridicăm fustele-n cap și ni se văd desuurile, de cele mai multe ori murdare. De ce sunt murdare? Pentru că am plecat la drumul democrației–acum 22 de ani–cu blestemul minciunii, al manipulării, al autocompătimirii băltit românești, al fatalismului mioritic ,al trăirii în trecut, al inactivității, al neasumării realității și luptei pentru schimbarea ei. Am plecat deasemeni cu blestemul și păgânismul execuției din ziua de Crăciun, ca ulterior societatea să regrete acea execuție. Haideți să trecem în revistă ”inamicii publici nr.1” începând cu 1990 până în prezent. Societatea nu a crescut niciun politician de anvergură,politica făcându-se la umbra unui ”tătuc” ( Iliescu, Petre Roman, Constantinescu, Năstase, Tăriceanu, Băsescu, Voiculescu) care privea ”îngăduitor” la pupilii lor (Năstase, Truțulescu, Tăriceanu, Băsescu, Udrea, Videanu, Patriciu, Voiculescu, Vîntu) cum se ”mânjesc” toți, cu mâinile fiind prin „borcanele cu dulcețuri” din „cămară”, iar când cămara rămânea goală plângeau pe umărul gârbovit și secătuit al cetățeanului, al ”țărișoarei” ăsteia! Poate vă întrebați de ce anumite nume se repetă atât la categoria ”tătuci” cât și la „pupili”…asta e dovada vie a faptului că, deși ei „saltă” de la pupil la tătuc –deci am putea spune că evoluează– ei de fapt involuează la tătuc, anchilozând sistemul politic românesc. Deci toți pupilii putem spune că au avut o șansă la început, în final toți involuând în ”tătuci”. Toți arătau cu degetul vinovații, dar numai pe cei din tabăra cealaltă, ochelarii de cal nepermițându-le să-i vadă și pe vinovații de lângă ei. Cum pot să cred eu în prioritățile pe care ni le servesc ei, când pentru aceste ”priorități” în Parlament votează personaje ca senatorii Voicu, Voiculescu, ori deputați ca Toader? Priviți cu atenție la acest personaj Voicu, pe care Dumnezeu ni l-a trimis pentru a ne trezi și a reacționa : umflat, libidinos, imoral, caragialesc, votând cu două mîini…și noi nu ne trezim? Până la chestia cu plagiatul aveam o jenă în lume când spuneam că suntem români din cauza șuților romi, acum și când te afli la o reuniune politică cu ștaif în Europa și nu numai și spui Ponta-România, următoarea frază pe care o auzi este ”atenție la buzunare!” și ”păziți-vă bibliotecile!”
Toată clasa politică este la fel de vinovată de situația actuală. Comparați puțin :
Iliescu – revoluția, mineriadele;
Roman – pensionările anticipate,deci dezechilibrarea fondului de pensii ; distrugerea agriculturii ; Megapower.
Constantinescu – avioanele cu țigarete ; semnarea tratatului cu Rusia.
Năstase – privatizare Sidex Galați,Banca Agricolă,Bancorex ; FNI , Petrom.
Tăriceanu – ”vinderea” înainte de a-l avea a platoului la Marea Neagră.
Băsescu – Flota ; casa din Mihăileanu.
Voiculescu – Firma Crescent și fondurile securității.
Ce a crescut în umbra lor? Tot felul de ”fini” politici ca Ponta, Antonescu, Daniel Constantin(ăla micu), Boureanu, Videanu, Udrea. Toți aceștia sunt după chipul și asemănarea „nașilor” de mai sus (Iliescu, Roman, Constantinescu, Năstase, Tăriceanu, Băsescu, Voiculescu). De ce nu auzim în viața politică românească de politicieni ca Bogdan Aurescu(cel cu câștigarea platoului continental cu impresionantele resurse de hidrocarburi)? Pentru că unii ca aceștia sunt „orfani” de ”nași” politici, deci nu pot supraviețui politic! De ce nu este Bogdan Aurescu ministru de externe? Care este cel mai strălucit rezultat aș școlii romînești–olimpicul internațional? De ce nu avem ministru al educației un fost olimpic internațional după ce-și termină studiile? De ce ministru tineretului și sportului nu este Nadia, ci doamna Plăcintă? Pentru că nu apreciem și conservăm valorile și performanța!
Dragii mei, România lor nu este România adevărată, reală în care trăim cu toții, pentru că prioritățile lor nu sunt prioritățile și realitățile noastre. Și iată că în prezent suportăm în continuare indivizi ca Badea și Ciutacu, saltimbanci plătiți de securiști dovediți cu acte în regulă, care-și permit să batjocorească performeri sportivi ca Alina Dumitru, fără să reacționăm, fără să-i expulzăm din viața publică, ba mai permițându-le să ne facă și agenda zilnică. Medaliaților olimpici și nu numai, performerilor sportivi internaționali li s-a cântat imnul țării, au făcut cunoscut steagul și imnul țării, au luptat și câștigat prestigiul în întreceri internaționale reale…cum permitem unor saltimbanci, unor circari răsuflați ca după ce jignesc, să pretindă scuze celor jigniți? Cum permitem unor „deontologi” plătiți din banii murdari ai unor indivizi ca Voiculescu, care împinși de ”morală” și de „grija de țărișoara noastră” fură cu 60.000 de euro bunuri de 60 de milioane de euro(Institutul de Cercetări Alimentare– dr. Mencinicopschi)să murdărească cei mai curați, adevărați și valoroși sportivi români ai momentului? Sportivi care reprezentau real România așa cum este și-i ridicau prestigiul și demnitatea, nu se duceau să spună ceva la Bruxelles și să facă altceva acasă și nu aveau timp să se implice în jocul și joaca virtuală de’a referendumul pentru demitere și n-au respectat îndemnul manipulator al gângavilor saltimbanci să voteze cu orice preț. Ei s-au dus acolo numai ca să câștige medalii!
Este simplu…acești deontologi, clovni sunt cei care bagă românii și România într-o realitate virtuală a lor, ascunzând viața reală, grea a noastră…sunt cei care au adus circul în politică și politica în circ!
Așa că și referendumul este o falsă problemă a agendei politice românești, eludând agenda politică reală și stringentă, învrăjbind societatea, făcând ca și dumneata–om echilibrat de obicei–domnule părerolog, să cazi în această capcană, să devii pătimaș în false probleme și să nu reușim să fim solidari și uniți la greu și pericol. Ar trebui ca noi,societatea,să dăm o probă de maturitate și să-i determinăm și pe politicieni să facă la fel!

Sursa foto: alexandrupetria.wordpress.com


22 comments

 1. @Parerologul de Tecuci
  Stimate domn, pot accepta aproape tot ce ati scris mai sus, chiar si ce este in dezacord cu parerile pe care le am, deoarece fiecare e liber sa aiba parerile sale, dar cu doua amendamente.
  1) Mi se pare nepotrivit sa afirmati ca am revenit la un dialog civilizat. Eu, intotdeauna am avut doar un asemenea dialog si comentariile mele, indiferent de pseudonimul pe care-l folosesc, pot fi caustice, dure, poate rautacioase, dar nu necivilizate, fiindca pur si simplu detest acest tip de comportament.
  2)Fiti mai atent atunci cand il blamati pe Funeriu. Este un tanar de o mare valoare, avem putini ca el si e pacat sa ne batem joc de ei. Gaselnita cu bacalaureatul, pe care i-au starnit-o rivalii – nu atat politici, cat cei aflati de partea raului in invatamant – e cusuta cu ata alba. El a declarat si a demonstrat ca, putin inainte de revolutie, fiind elev in clasa a XI-a si olimpic international la chimie, a ramas in Franta, adica, dupa legile de atunci, a fugit. Acolo si-a continuat studiile liceale, reprezentand si Franta la olimpiada de chimie si a devenit student – cred ca la Sorbona. Iar in Franta, nu se poate sa fii student fara bacalaureat! Cei care se ocupa de denigrari, stiu ca un zvon, odata inventat, isi face treaba.
  Imi pot imagina ca, necunoscand limba si avand problemele firesti de adaptare, nu o fi obtinut notele pe care le-ar fi luat in Romania, dar de aici, pana la minciuna pusa in circulatie, e cale lunga!
  Mi-a placut mult ca ministru al invatamantului. Inafara reformei care este, cu toate eventualele lipsuri, un important pas inainte pentru invatamantul romanesc, el a fost un modelul de ministru care ne-a cam lipsit: elevat, serios, tenace, vertical.

  Gandindu-ma la Funeriu si la felul nedrept cu care a fost tratat, la punctul nevralgic al comentariului d-stra, la practica atat de eficienta la noi – a desfiintarii unui om prin minciuna, nu pot sa nu remarc cat de bine se potriveste titlul articolului la care postam, cel putin prima lui parte: „destin romanesc – alege raul”

  1. La lista personalitatilor pe care le-ati enumerat (cu care sunt de acord total) imi permit sa adaug si un grup de ziaristi care prin tot ce au facut au demonstrat ca sunt foarte destepti si cu caracter, ca sunt capabili de a fi adevarati oameni de stat: Dan Tapalaga, Robert Turcescu, Andreea Pora, Tia Serbanescu, Cartianu, Radu Moraru (Nasul)si altii

   1. Iti multumesc pentru completare.
    Asa este, acesti ziaristi pot oricand face parte echipa careia i-as incredinta misiunea de a pune Romania pe drumul bun al istoriei.
    Dintre acestia, trebuie neaparat sa faca parte si Dan Turtueica de la “Romania Libera”, Catalin Prisecaru si altii.
    Ca sa nu mai vorbim despre acei intelectuali de frunte, spirite superioare care s-au comportat admirabil in aceste vremuri grele.
    Este foarte important ca avem MARI OAMENI, dar trist ca suntem inca dominati de oameni marunti

    1. “Ca sa nu mai vorbim despre acei intelectuali de frunte, spirite superioare care s-au comportat admirabil in aceste vremuri grele. Este foarte important ca avem MARI OAMENI, dar trist ca suntem inca dominati de oameni marunti”- cu voia dumneavostra, intru totul de acord ! Numai ca, nu pot fi de acord cu numele pe care le prezentati… si pe care le sustineti… din pacate… Tot din respect, nu intru in polemica propriu-zisa… parerea mea, dupa cum bine stiti, este o cu totul alta…

 2. Domnule Parerolog, este adevarat ca-l sustin pe Basescu si o sa va spun si cateva dintre motive.
  – Este primul presedinte din 1989 incoace care s-a straduit sa faca ceva pentru statul roman si in unele directii a reusit, desi a fost in permanenta sabotat. Printre realizari, cea care i-a adus acesta ura atroce, a fost realizarea conditiilor pentru o justitie mai independenta si mai cinstita, capabila sa-i judece si sa-i condamne pe inaltii corupti.
  – A incurajat reformarea diferitelor domenii si totul in conditiile ingrate ale unei majoritati fragile si ale opozitiei preocupata nu de soarta tarii, ci de recastigarea puterii. A facut multe greseli, gafe, dar s-a vazut in permanenta preocuparea lui pentru interesele tarii. Poate ca uneori si-a depasit atributiile, dar nu s-a fofilat precum predecesorii lui, Iliescu si Constantinescu.
  – A stiut sa stranga in jurul lui un manunchi de oameni de o mare calitate, atat prin inteligenta si inalta pregatire, cat si prin caracter. O sa-i enumer pa cativa, intr-o ordine absolut intamplatoare: Daniel Funeriu, Adrian Papahagi, Traian Ungureanu, Mihai Razvan Ungureanu, Monica Macovei, Cristian Preda, Mihai Neamtu, Theodor Baconski, Sever Voinescu, Cristian Boureanu. Aproape toti vin din societatea civila, nu sunt atinsi de politicianismul dambovitean si mi-ar placea ca, in viitorul apropiat, sa vad statul in mainile lor.
  – S-a indreptat spre Europa, spre SUA, a sprijinit apropierea cu Republica Moldova.

  Pe langa acestea, atitudinea celor care vor sa-l inlature este revoltatoare! Nu am vazut in viata mea atatea minciuni, atata cinism, atata lipsa de respect pentru lege, asa cum am vazut la guvernul USL, in frunte cu perechea Antonescu – Ponta, impinsi la rele de Voiculescu si incurajati in mod indecent de Iliescu.
  Campania de minciuni evidente pentru unii, dar cu succes la altii, specularea starii de saracie si de neinformare, calcarea cu inconstienta peste interesele tarii, sunt evidente si peste masura de incorecte.
  Ma mir de fiecare data cand vad cate un intelectual important, ratacit printre sustinatorii pucistilor. Si, de fiecare data ma intreb: ce-o fi cu el, cum l-au convins, are dosar, are datorii? Fiindca mi se pare imposibil ca un cap limpede sa nu vada unde se afla bietul, poate firavul adevar si unde se lafaie coana minciuna!

  1. Îmi este destul de greu să nu vă răspund… mai ales că tonalitatea dialogului a revenit în termeni civilizaţi,bazaţi pe argumente…aşa cum sunt ele concepute şi înţelese de fiecare dintre noi…părerile dumneavoastră sunt părerile dumneavoastră şi după cum v-am mai spus,le respect…iar părerile mele…sunt ale mele…Dacă v-aş spune că pe vreo câţiva dintre cei enumeraţi de dumneavoastră îi cunosc…destul de bine…poate că nu m-aţi crede,sau aţi crede şi altceva…Îmi pare rău că l-aţi trecut în capul listei pe ministrul fără bacalaureat…sau cu un examen similar ,luat cu note minime…cu doar 11 clase recunoscute în România…chiar dacă este doctor în chimie şi nu oriunde…rămâne tot controversat…îmi pare rău pentru învăţământul românesc ajuns la coada Europei…poate nu din vina exclusivă a lui Funeriu & comp….au pus umărul vârtos,toţi,fără excepţie,începând cu PSD ,şi terminând cu Funeriu,pentru a îngropa,de dragul “valorilor europene”, învăţământul nostru… Aduceţi-vă aminte ce însemna bacalaureatul pe timpul tinereţii noastre…sau ce însemna admiterea la facultate…sau admiterea la medicină…cine “îndrăznea” să susţină admiterea la medicină ???…la Iaşi…la Bucureşti…sau Cluj…Acum şi în Tecuci sunt vreo două facultăţi….şi prin Berheci vor ăştia să facă una…bani să ai,că facultăţi…cu duiumul…”doctori”,cu nemiluita…Ponta,plagiatorul, este un doctoraş de care râde o Europă care ştia de mult ce se întâmplă în învăţământul românesc posdecembrist…personal,fără a exagera,cunosc câteva zeci de doctori “copy paste”,din câteva domenii …oameni care se bucură de privilegii nemeritate…Şi câte nu am putea părerologi despre învăţământul românesc…Pe Cristian Preda l-am cunoscut la el “acasă”…la Parlamentul European…un om de valoare, dealtfel…care a acceptat 18 ooo de euro pe lună pentru a-şi vinde calităţile “summa cum laude, cu felicitările juriului în unanimitate” de doctor în științe politice la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales din Paris …unei formaţiuni politice care începuse să se compromită…este vorba de PDL.Cam asta a fost,parte din politica lui T.Băsescu,să racoleze oameni valoroşi din a căror imagine să-şi tragă ” osânza” atât de “topită” după intervenţiile sale prin care arunca anatema,rând pe rând,asupra tuturor categoriilor sociale şi profesionale româneşti…Rând pe rând,nimeni nu a scăpat de vitriolul prezidenţial aruncat cu nemiluita…Boc I,Boc II,Boc III,Boc “n”,EBA “ajutată” să ocupe scaunul de europarlamentar, semianalfabeta lui Tăticu…ţara era împinsă în corzi de pumnii Marinarului,sub imperiul crizei economice…din când în când,mai scotea din mînecă un as ,pe care îl transforma repede în “doiar”-vedeţi cazul lui M.R.U….şi nu numai…
   Nici măcar celebra blondă şi apetisantă Elenă…Udrea…nu a scăpat de comentariile batjocoritoare ale lui Băsescu…
   Fiecare dintre noi,ne prezentăm “argumentele” mai mult sau mai puţin pe placul celorlaţi…aşa cum le “vedem” şi mai ales cum le “simţim”…până şi la alegeri,de cele mai multe ori,alegem cu “inima” nu cu ” mintea”,aşa cum ar trebui…Să nu fim chiar atât de siguri,că tot ceea ce se vorbeşte,în ultima perioadă despre Băsescu şi ai lui în speţă despre PDL,sunt numai minciuni gogonate,dar nici adevăruri bătute în cuie… ! Campania de minciuni despre care vorbiţi,se desfăşoară de ambele părţi, exagerările sunt la ordinea zilei şi ele urmăresc intrarea noastră în vrie…ameţeală electoratului, pentru a nu mai putea discerne între minciună şi adevăr…Ambele tabere clamează cu putere : SĂRIŢI,HOŢII !
   Dumneavoastră ziceţi în finalul comentariului “…mi se pare imposibil ca un cap limpede sa nu vada unde se afla bietul, poate firavul adevar si unde se lafaie coana minciuna!”
   Că tare bine ziceţi…părerea mea…

  2. mai este ceva de apreciat la TRAIAN BASESCU: normalitatea. S-a comportat ca un om normal, fara aere, fite , mofturi. A vrut sa nu faca pe “PRESEDINTELE”. A avut tot timpul zambetul omului destept si intelept, cu o mare experienta de viata, chiar daca a mai facut si gafe( tot omul normal greseste), daca a vrut sa-si scoata sotia la un restaurant a facut-o cu naturalete, comportandu-se normal cu ceilalti meseni, daca a mers in locurile afectate de calamitati a vorbit cu oamenii cu compasiune pentru necazurile care s-au abatut asupra lor, incurajandu-i cu vorbe bine alese si din suflet, a facut totul cu sinceritate, lucru rar la oamenii politici care cand ajung in functii uita de unde au plecat. Uitati-va la ponta, antonescu si ceilalti care sunt zeflemitori si cu presa si cu ceilalti oameni cu care vin in contact, se citeste pe fata lor ca nu sunt sinceri, cinstiti si de caracter. Alegerea va apartine!Ichei si eu ca Atena: AVE, TRAIANE!

 3. Antena, sunteti prea bland cu parerologul si cu parerologeala lui. In realitate, inainte de referendum, a incercat pe acest site o campanie violenta, extremista.
  Faptul ca acum o mai indulceste, arata cat de viclean este. Procedeaza in stilul actualelor varfuri ale usl, in stil bolsevic.

  1. Vă salut cu stimă, domnule revoltat!

   Sper să nu vă supărați prea tare, dar de la atâta revoltă ați tastat un ”n” în plus la numele meu de comentator, căci nu mai sunt la modă antenele, avem tv prin cablu.
   Parafrazându-l pe marele Horațiu Mălăele…
   ”Unu’ e pus pe grătar
   Altu’ stă interimar
   Unu’ e prins cu ocaua
   Numai NOI ducem povara!”
   Ultimul vers îmi aparține, Horațiu spusese ”Numai eu sunt dus cu steaua”, apropo de steaua pe care a primit-o pe aleea celebrităților!
   În concluzie, eu consider că toți cei amintiți în primele trei versuri suferă de sindromul Peter Pan și nu mai pot fi tratați!
   Adevărata luptă este tot a NOASTRĂ, a celor care ne vom război cu un euro și dolar crescuți peste noapte de la prea multă ”drojdie” pusă de politicieni și care vor determina ”țunami-urile” prețurilor pe toate planurile și în toate direcțiile! Am mai aflat că nemții au spus ”halt!” categoric intrării noastre în spațiul european. Și tot azi am mai luat la cunoștință că și-așa puținii investitori străini stau cu un picior pe scara avionului ce va decola din România.
   Ăsta e ”războiul” adevărat…restul e părerologeală, la care sunteți invitat și dumneavoastră, loc sub soare-i pentru toată lumea! Ca să închei tot cu zicerile proaspetei stele de pe aleea celebrităților, vă urez și eu : ”Să fiți sănătos și vesel!”

   1. Stimate ATENA, imi cer scuze pentru gresala facuta, sincer va rog sa ma scuzati. Scrieti de mult timp aici, imi amintesc si de ce v-ati ales acest nume, dar pur si simplu nu-mi explic neatentia.
    Poate ca din cauza poverilor, care au inceput sa ne apese.
    Da’ le-om birui noi!

  2. Stimate domn,care te dai Revoltat,să ştii că nu am motive
   s-o “dau la îndulcit”,aşa cum afirmi mătăluţă…care ,în treacăt fie spus,te manifeşti pe faţă,”pro Băsescu”…şi nici motive de viclenie nu am de ce a arăta cuiva…Aştept,în continuare, cu mare nerăbdare ca prezidentul marinar să dispară din peisajul politic românesc… afirmaţia pe care o faceţi,cum că am “… încercat pe acest site o campanie violentă, extremistă”, este în parte adevărată,în parte falsă.
   Să explic : îmi pare rău că nu am avut nici timpul necesar, nici “chemarea” pentru a-mi prezenta toate gândurile şi părerile vis-a-vis de cel care s-a autointitulat,prin comportamentul său politico-social, campionul naţional al vrajbei românilor…dacă ar fi concurat la Olimpiadă, la aceeaşi probă,intitulată,să-i zicem ” VRAJBĂ VITEZĂ”…poate am fi avut şi noi o medalie de aur…
   Şi-apoi,mi-am prezentat părerile în comentarii postate ,ca tot omu’,nu în articolaşe de sine stătătoare,care nici nu ar fi fost acceptate de Admin….iar,părerile mele,sunt părerile mele,le revendic autenticitatea şi proprietatea şi nu ştiu de ce te deranjează atât de mult faptul că,dacă încă… respect părererile dumitale,aşa ca un dialog intercetăţenesc ,aici,în Tecuci,nu-l pot respecta absolut de loc,pe T.Băsescu… dimpotrivă… asta,fără a face vreo propagandă pentru USL,aşa cum dumneata crezi.Dumneata faci parte din categoria celor care,îi încriminează pe cei care au O ALTĂ PĂRERE despre T.Băsescu,decât aţi fi dorit-o…şi-i includeţi automat pe aceştia în categoria “propagandiştilor” USL ? Dacă veţi avea răbdarea şi atenţia necesară şi,mai ales imparţialitatea politică,fără “nervi” veţi observa că,la fel de “bolşevici” sunt în comportamentul lor politic,atât USL-işti,dirijaţi din umbră de Ilici şi Voiculescu,cât şi pedeliştii,dirijaţi,la vedere de Băsescu..mai mult de atât,veţi observa şi stalinismul comportamental al celor două tabere…cu nuanţe diferite, bineînţeles…În rest,părerile mele,sunt ale mele…

  3. daca si noi {cei care nu castigan nimic[cred] din disputa care ne duce in saracie} ne certam pe lucruri mai mult sau mai putin fara valoare,nu cred ca are sens.suntem aceiasi care (cred) ca vor binele comunitatii si al Romaniei.sa aveti o seara buna.va pupa tati.

 4. Excelent articol, felicitari!
  Din pacate foarte multi romani isi consuma energiile pe ceea ce li se pare urgent, dar scapa din vedere ceea ce e cu adevarat important…

 5. Tot respectul pentru articol, domnule Atena! Dupa umila mea parere ati spus tot ce ar vrea sa spuna aproape orice roman in aceste zile…acel roman pasnic si scarbit de acest circ in care suntem obligati sa traim.

 6. l-ati uitat pe sarbu(socru mic) care nu a votat.priviti imaginile.indiciu:era langa voicu .o seara buna.

 7. Stimate Atena,mai mult decât onorat de analiza pe care o prezentaţi în postarea de faţă,în care m-aţi inclus şi pe mine…mai bine-zis patosul pe care l-am pus în intervenţiile mele vis-a-vis de demiterea lui Băsescu,vă rog a-mi permite să-mi manifest “dreptul la replică”.Analiza pe care dumneavoastră o susţineţi este demnă de cauze mult mai bune decât de a combate unele atacuri,recunosc virulente de-a binele,la adresa răului politic suprem din România,aşa cum,în clasific eu,cu umila mea capacitate de analiză şi sinteză,pe Traian Băsescu…cel puţin asta este părerea mea…Eleganţa dumneavoastră de exprimare,vă onorează şi vă conferă o nobleţe aparte…Mă aşteptam… totuşi… la ceva acuze…cum că,îmi manifest niscavai afinităţi faţă de adversarii politici ai lui Basescu… Ponta, Antonescu, USL-ul… etc… Totuşi, înţelepciunea este lângă dumneavoastră, ca de obicei… Vă reproduc, în continuare, câteva ultime gânduri, despre Referendumul atât de controversat de români, care mi-a prilejuit, cel puţin mie, posibilitatea de a “sări calul”, la figurat şi de a-mi spune, pe faţă, fără ocolişuri, părerea despre Traian Băsescu, pe care, în treacăt fie spus, îl votasem, până duminica trecută… DE TREI ORI !
  “Ei cu foloasele, Noi cu ponoasele”
  Acestă sintagmă,are mult mai multe înţelesuri decât se bănuie de obicei… dar nu este nimic nou sau de uimire sub soarele nostru autohton… comparativ cu ceilalţi sori… să zicem, europeni…
  S-a întâmplat, tura asta, la referendum, că poporul nu a venit la vot în modul îndestulător… pentru unii.. atunci când, ICŞII sau IGRECII autointitulaţi politicieni, aveau nevoie de votul lui, al poporului… Tura aceasta, Ponta şi Antonescu, cu esenţa lor moale, de politicieni de duzină, au cam luat-o în… freză, deoarece poporul, nu s-a prezentat în procent suficient, la votul suspendării definitive a lui Băse… tot aşa cum şi Băse, a luat-o în restul de freză… rămasă prin creştetul capului… deoarece, poporul care a venit la vot, i-a cam tras-o în bot… peste 7.ooo.ooo de mujici votând pentru demiterea prezidentului marinar. Cei 3 politicieni susnumiţi, hămesiţi după putere, se arcănesc în continuare… unul pe ceilalţi… şi invers… iar noi, poporul, comentăm şi, până peste poate ne aruncăm lăturile lor, unii în capetele celorlaţi, ca nişte proşti sadea… dându-le apă la moară propagandiştilor de partid ale celor două tabere… care asta şi aşteaptă… altfel, lupta lor murdară nu şi-ar mai avea rostul… Este totuşi dureros cum, cei mai mulţi dintre noi, intră în această luptă, fără a avea nici un fel de folos de nici o natură… numai aşa, de amorul artei războiului politic… şi aruncă lăturile de care aminteam, în stânga şi în dreapta, în sus şi în jos, asupra concetăţenilor cu alte concepţii politice, diferite unele de altele, uitând că, de fapt suntem cu toţii la fel de afectaţi de controversele iscate în Parlament sau la Preşedinţie… uitaţi, numai cu referendumul ăsta, am cheltuit, fiecare dintre noi, conform ultimului recensământ… ce fel o fi fost făcut stabilesc mai marii zilei, zilele acestea… nu mai puţin de un euro de căciulă sau căciuliţă de român, adică vreo două sticluţe de bere rece, sau 1 kil de lapte pasteurizat… o fi mult, o fi puţin pentru NOI plebeii… mă întreb doar aşa…
  Oricum, o mare diferenţă se conturează foarte clar: EI CU FOLOASELE, NOI CU PONOASELE, indiferent de câţi ne prezentăm la vot la sfârşitul tuturor campaniilor electorale… cel puţin asta este părerea mea de plebeu… şi convingerea…

  1. Cine sunt eu să vă acuz, stimate părerolog tecucean, de opțiunea dvs., doar avem libertatea de gândire și exprimare garantată constituțional! Am văzut că puteți purta cu aceeași ușurință o pereche de ”mănuși de catifea”, dar în picioare ”cizme de cauciuc”…în funcție de interlocutor! Pentru asta,sincer…dar sincer de tot!…vă felicit din toată inima, eu nu am reușit de-a lungul vieții mele decât să întorc și celălalt obraz atunci când am fost ”pălmuit”! Tocmai deaceea am fost clasificat uneori în categoria ”proștilor, fuduilor și spălaților pe creierul creț, strigătorilor de după gard, crotaliaților”, dar mereu le-am atras atenția că ”nu e bine să te joci cu șarpele mort!”
   V-am citit cu mare atenție și interes ”câteva ultime gânduri”,dar atenție!…ați spus-o cu gurița dvs. : ”…îl votasem (n.m. pe Traian Băsescu) până duminica trecută…DE TREI ORI!”. Mi-am adus aminte în acel moment de versurile ”ah, cuțât, cuțât,cuțât / de trei ori te-am ascuțât…” Concluzia o trageți cu siguranță singurel, căci sunteți foarte istețel(na, poznă, că mi-a ieși un monostih!).
   În rest, îmi mențin poziția și spun că acest referendum nu era pe agenda noastră, mai ales acum…dar nu pot să nu remarc ”pelinul” din fiecare cuvânt al dumitale și-mi permit să vă dau un sfat, cu-ngăduința domniei voastre : nu mai puneți la inimă, încercați să vă detașați, căci EI( ”Cei trei mușchetari” din USL și ”marinarul” cum îl personificați dvs.) vor să ducă lupta LOR, dar cu armele(voturile)NOASTRE în acest demers inițiat de vreo trei luni încoace și vorba cuiva ”de mâncat mai guvernăm și noi ceva?”
   Respect și ”fir întins” la părerologit!

  1. Vorba lui Goe cel caragialesc, nu este nici ”mega-power” cum din viteză am scris inițial și-mi cer scuze, dar nici ”Mega-power” cum încercați Măria Voastră să mă corectați…corect și sigur este ”Megapower”! La așa nike mă așteptam la mai mult,decât la o ”urecheală” pentru un caps-lock ce am uitat să-l activez! Și dacă tot ne referim la greșeli de tastare,pentru a preîntâmpina potențiale ”atacuri” de formă, am văzut și eu ulterior încă două greșeli pe care le voi corecta acum : în loc de Comstantinescu citiți vă rog Constantinescu și în contextul ”…ba ma permițându-le să ne facă și agenda zilnică…” considerați că mi-a fost foame și am ”mâncat” litera i a cuvântului ”mai” ca să fie corectă exprimarea ”ba mai permițându-le…”! S-ar putea să mai fac greșeli și în continuare, îmi fac mea culpa de pe acum, dar v-aș ruga să credeți un biet moșneag că nu mai zburdă pe tastatură ”ca la douăzeci de ani”!
   Ave, TRAIANE!

   1. Am şi eu o parte de vină. Dar atunci cand sunt în mare criză de timp citesc “pe diagonală” şi sunt atent la înţelesul frazelor. Nu silabisesc.

   2. Cred ca Traian s-a referit ,figurativ,la faptul ca ,al dumneavoastra comentariu ar avea ca termen de comparatie… superlativul MEGA…nicidecum nu a facut o corectie gramaticala…parerea mea…

 8. d-na Atena, jos palaria!Oricum acesti ” saltimbanci” in politica au luat-o in bot, semn ca totusi poporul s-a trezit nitel! si o sa se mai trezeasca si la nivelul Tecuciului! Ati vazut ce poame de consilieri avem? Ca si primarul de altfel, ca cine se aseamana se aduna! Asta nu face 2 mandate prin felul lui de a fi si dupa cum actioneaza. De, fiecare pasare pe limba ei piere!

Comments are closed.