Web
Analytics
TECUCI

CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR (Proiect) Comentarii şi explicaţii


“Noi credem că obiectivele comune fundamentale ale poporului român, în ansamblul său, sunt maximizarea libertăţii, bunăstării şi fericirii fiecăruia, inclusiv ale urmaşilor”. 
3. Preambul – Constituţiile celor mai multe state ale lumii încep cu un PREAMBUL, o scurtă introducere, în care sunt prezentate, sintetic, scopurile şi obiectivele fundamentale pe care şi le propun popoarele în cauză, valorile pe care le aşează ele la baza construcţiei statelor lor şi mijloacele prin care îşi propun să le folosească pentru a-şi păstra valorile şi a-şi atinge scopurile şi obiectivele. Actuala Constituţie a României nu are un preambul. Noi considerăm că trebuie să aibă.

Propunem ca acest preambul să înceapă cu exprimarea resposabilităţii pe care actuala şi viitoarele generaţii de români o au în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor. Poporul român este un popor creştin şi el va rămâne astfel. În expresia “om cu frica lui Dumnezeu”, românul spune, de fapt, că omul răspunde pentru faptele sale nu numai în faţa semenilor săi, dar şi în faţa lui Dumnezeu. Este bine să aşezăm această măturisire la temelia Legii Fundamentale a statului nostru.

Ni se pare firesc să continuăm această primă frază a Preambului cu exprimarea recunoştinţei noastre pentru strămoşii care au creat pentru noi România, limba română şi civilizaţia românească.

Fiecare român este liber să-şi stabilească, de-a-lungul vieţii sale pământene, propriile scopuri şi obiective personale. La fel şi diferitele grupuri de români, constituite pe afinităţi etnice, religioase, profesionale etc. Noi credem că obiectivele comune fundamentale ale poporului român, în ansamblul său, sunt maximizarea libertăţii, bunăstării şi fericirii fiecăruia, inclusiv ale urmaşilor. Mai departe, credem că nu ne putem asigura libertatea, bunăstarea şi fericirea decât construindu-ne un stat al nostru, naţional, suveran şi independent, unitar, indivizibil şi democratic, clădit pe temelia valorilor civilizaţiei româneşti, care să ne apere drepturile şi libertăţile, să fie capabil să se integreze cu demnitate în familia statelor suverane ale Uniunii Europene.  … citeste intreg articolul


4 comments

 1. De la un timp, de cate ori deschid tecuci.eu, intalnesc privirea extrem de graitoare a domnului Constantin Cojocaru. De fiecare data, privirea aceasta ma face sa am remuscari, sa-mi promit ca voi renunta la sentimentul inutilitatii care ne paralizeaza si ca ma voi concentra asupra acestui proiect de Constitutie, macar din respect pentru creatorii lui, din solidaritate cu tenacitatea lor in lupta impotriva absurdului care a pus stapanire pe tara. Dar cad mereu in bolnaviciosul “la ce bun?” si incerc sa ma protejez de iluziile desarte.
  Il stiu pe domnul Cojocaru de la inceputul anilor ’90 cand, la o emisiune tv incerca cu disperare sa opreasca proiectele mafiote de privatizare, al caror succes a saracit pana la urma poporul roman. De atunci si pana acum se zbate cu o energie aproape singulara ca sa salveze ce mai poate fi salvat, sa smulga Romania din mainile cleptocratilor bine organizati.
  Are dreptate, dar puterea raului e mult prea mare si orice incercare normalitate astazi e in zadar, iar noi romanii avem “talentul” de a ne intui slabiciunea si de a abandona.

  1. Bună ziua!Într-adevăr,”puterea răului” este mare dar,cel puţin din basmele româneşti, am învăţat că binele învinge…Energia domnului Cojocaru Constantin este incredibil de mare,lucrează de dimineaţa până seara.Dacă aveţi răbdarea necesară pentru a citi textul Constituţiei Cetăţenilor în totalitate,veţi multe soluţii la problemele grave,economico-sociale şi politice cu care ne confruntăm noi românii.Şi dacă veţi accesa site ul http://www.variantacojocaru.ro veţi descoperi foarte multe detalii,inclusiv numerele de telefon la care răspunde domnul Cojocaru.Vă va răspunde în mod sigur…Nu cred că dumneavoastră faceţi parte din acea categorie de români care abandonează…părerea mea.

 2. Articolul pune la dispoziţia tecucenilor iubitori ai democraţiei adevărate ,nicidecum a falsei democraţii practicate de actuala clasă politică românească,nărăvită în relele care i-au adus pe români în pragul colapsului economico-social, un prim set de consideraţii pe marginea Proiectului de revizuire a Constituţiei înaintat recent,în data de 10 decembrie 2013, pe cale legală de Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor către Consiliul Legislativ al României pentru avizare.
  În măsura în care prezintă interes pentru domniile voastre, găsiţi aici şi trimiterea la întregul set de documente legate de proiect,inclusiv textul complet al Constituţiei Cetăţenilor.
  Personal,consider că acest demers este unul responsabil, unic prin conţinutul său, menit să pună în faţa românilor o alternativa la proiectul oficial, căruia, Parlamentul nu este în stare să-i confere veridicitate în faţa românilor şi faţă de care ,foarte multi cetăţeni români cu drept de vot şi-au maifestat şi îşi manifestă o serie de nemulţumiri…
  Lectura acestor explicaţii, prezentată în mai multe episoade ,va fi foarte utilă în demersurile tuturor cetăţenilor români pentru a dezbate şi aproba viitoarea Lege Fundamentală,Constituţia, inclusiv în eventuala dezbatere a proiectului elaborat de comisia parlamentară.

Comments are closed.