Web
Analytics
TECUCI

Registrul operatorilor intracomunitari


Inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitariEsti inscris – EXISTI!Economiseste timp si afla pas cu pas ce trebuie sa faci !  Registrul operatorilor intracomunitari – un fel de Who’s Who in materie de persoane inregistrate in scopuri de TVA – este autoritatea fiscala care iti atesta ACUM calitatea de a efectua operatiuni intracomunitare.  Esti inscris – existi! Nu esti inscris? Nu vei putea desfasura nicio operatiune intracomunitara. Prezenta ta in Registrul operatorilor intracomunitari atesta faptul ca respecti legea, altfel esti pasibil de acuzatia de evaziunefiscala.  Sanctiunile prevazute pentru nedeclararea unei operatiuni intracomunitare ating chiar si 100.000 lei!  Nerespectarea reglementarilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului 54/2010 atrage:
! amenzi intre 50.000-100.000 lei
! ! confiscarea marfii si/sau a veniturilor obtinute din vanzare
! ! ! confiscarea mijloacelor de transport a bunurilor chiar daca acestea nu iti apartin
! ! ! ! in plus, daca tot te-ausanctionat, timp de un an de la data savarsirii faptei nu vei mai avea dreptul sa soliciti inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari.
Pentru a va inscrie in registru aveti nevoie de urmatoarele documente ce trebuiesc depude la ANAF:
1. Cerere tip ce se poate descarca de aici ;
2. Cazier judiciar pentru firme ce se poate obtine de la Politia Tecuci – serviciul Cazier Judiciar.  Ai aici detalii si formulare.