Web
Analytics
TECUCI

Registrul operatorilor intracomunitari


Inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitariEsti inscris – EXISTI!Economiseste [intlink id=”19″ type=”category”]timp[/intlink] si afla pas cu pas ce trebuie sa faci !  Registrul operatorilor intracomunitari – un fel de Who’s Who in materie de [intlink id=”18″ type=”category”]persoane[/intlink] inregistrate in scopuri de TVA – este autoritatea fiscala care iti atesta ACUM calitatea de a efectua operatiuni intracomunitare.  Esti inscris – existi! Nu esti inscris? Nu vei putea desfasura nicio operatiune intracomunitara. Prezenta ta in Registrul operatorilor intracomunitari atesta faptul ca respecti legea, altfel esti pasibil de acuzatia de evaziune[intlink id=”385″ type=”page”]fiscala[/intlink].  Sanctiunile prevazute pentru nedeclararea unei operatiuni intracomunitare ating chiar si 100.000 lei!  Nerespectarea reglementarilor Ordonantei de Urgenta a [intlink id=”14″ type=”category”]Guvernului[/intlink] 54/2010 atrage:
! amenzi intre 50.000-100.000 lei
! ! confiscarea marfii si/sau a veniturilor obtinute din [intlink id=”233″ type=”category”]vanzare[/intlink]
! ! ! confiscarea mijloacelor de transport a bunurilor chiar daca acestea nu iti apartin
! ! ! ! in plus, daca tot te-au[intlink id=”13″ type=”category”]sanctionat[/intlink], timp de un an de la data savarsirii faptei nu vei mai avea dreptul sa soliciti inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari.
Pentru a va inscrie in registru aveti nevoie de urmatoarele [intlink id=”295″ type=”category”]documente[/intlink] ce trebuiesc depude la ANAF:
1. Cerere tip ce se poate descarca de aici ;
2. Cazier judiciar pentru firme ce se poate obtine de la Politia [intlink id=”21″ type=”category”]Tecuci[/intlink] – serviciul Cazier Judiciar.  Ai aici detalii si formulare.