Web
Analytics
TECUCI

Imaginea zilei: Tecuciul, un oraş occidental (6)


Teren devastat in cartierul Balcescu

Duminică seara am fost anunţaţi telefonic că ar fi interesant să mergem de urgenţă în cartierul N. Bălcescu din municipiul Tecuci (în zona fostului liceu Agricol). Într-adevar aici se lucra de zor. Se tranşau doi copaci abia doborâţi de aşa zişii sinistraţi cazaţi în acestă clădire. Am rămas fără grai când am observat diferenţa între peisajul din februarie 2012 şi ianuarie 2013. Un dezastru: aproximativ 60 de copaci taiaţi de locuitorii zonei. În interiorul clădirii se trăieşte mai ceva ca-n evul mediu. Revenim în câteva zile cu un videointerviu şi cu imagini elocvente. Autoritatile se feresc de declaraţii. Iar “la vârf” e inutil să încercăm. Poate pe acestă cale să ia la cunoştinţă şi să întreprinda ceva. Nu am ieşit din zonă înainte de a apela la poliţia locală să ne sprijine în acest demers (ameninţările au venit de la cei din imaginea de mai jos).

Infractorii la treaba

 


4 comments

  1. Nici in tabara de la unitatea militara pe Ghe Petrsacu nu era o solutie. Colindau tot orasul. Poate ca trebuiau evacuati efectiv din unitatea militara, lasati in strada si apoi aveau ei sa se imprestie pe la rudele lor sau cine stie pe unde. Faptul ca in continuare se afla intr-un grup organizat e clar ca pentru ei este incurajator la diferite furturi. Deci trebuie evacuati neaparat si lasati in strada efectiv pentru ca asa isi vor gasi fiecare in parte adapost si nu vor mai sta organizati intr-o grupare infractionala.

    1. aveti dreptate domnule geo.mai bine amenajau cladirea si o dadeau spre folosinta la tineri casatoriti,sunt sigura ca ar fi fost numeroase cereri,ba poate chiar s-ar fi putut percepe si o chirie modica in cazul acesta,iar oamenii si-ar fi platit singuri utilitatile,nu ca lipitorile astea care stau pe banii contribuabililor.

  2. am invatat un an si jumatate la scoala aia din balceascu. Nu pot sa cred ca a ajuns in halul asta

  3. dac-ar fi numai copacii.domnul ex primar ne-a facut o surpriza pe ultima suta de metri a mandatului sau si ne-a ,,pricopsit,,cu aceste specimene,dupa ce a investit o avere in reabilitarea respectivei cladiri.si din ziua aceea linistea noastra s-a terminat.dispar gardurile,gainile,obiectele din curte,a disparut pana si cutia milei de la biserica.unde mai pui ca trebuie sa ne asteptam copii seara la pod cand se intorc de la scoala,ca sa nu fie jefuiti de haine si telefoane mobile,ca foamea e mare.si dupa ce ne-am plans peste tot,singura solutie ar fi sa cerem o batista la primaria tecuci,ca de-atata plans i-om inunda pe sinistrati,si-atunci sa vezi taraboi ca le-am incalcat drepturile.

Comments are closed.